zo zo de aussie hier even onder de loep! ikzelf heb een aussie blue merle teef van 2 jaar. moet eerlijk bekennen dat ik het eerste jaar wel eens heb gedacht waar ben ik aan begonnen?? onvermoeibaar, veel aandacht vragen, thuis geen rust kunnen vinden, wat overigens niet alleen de schuld van de hond was, ik had mezelf consequenter ingeschat dan dat ik toen eigenlijk was. ik heb inmiddels veel geleerd en vooral over mezelf, met mn aussie is het helemaal goed gekomen ze is nu 2, gaat overal met me mee naar toe en ligt nu lekker aan mn voeten te slapen. fantastische hond wees alleen kritisch tegenover jezelf of die hond wel bij jou past... heb er overigens 850 voor betaald. veel plezier voor diegene die zo'n hond hebben of nemen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australian shepherd pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Het valt me op dat iedereen de Aussie een fantastische hond vindt maar met veel "maar's..." erbij.
Geen hond voor beginners, maar ergens moet je toch beginnen? En ik ben zo'n beginner en ik heb er enorm veel zin in!!
Net zoals, nog een aantal schrijvers, denk ik dat geen enkele hond gebaat is met een rondje rond het plein en voor de rest in de mand of bench. Dat willen wij voor ons zelf toch ook niet?
Marielle
Ik las net dat je twee pups hebt, van inmiddels ruim zes maanden, uit Den Helder!
Ik heb er zelf ook een en weet haast wel zeker dat hij bij dezelfde fokker wegkomt.
Vind het leuk om te horen hoe het met de ander broertjes en zusjes gaat.
Hallo,
ik heb even een vraagje of een Aussie bij ons in het gezin zou passen: elke
dag voor ik en mijn dochter naar werk/school gaan een toertje in het park. (We wonen ernaast) Mijn dochter komt thuis rond half 4 en dan dus nog eens een toer, maar dan groter. We zouden ook nog graag 1 of 2 keer per week naar de hondenschool gaan. In het begin gewoon voor de basistraining, later wil mijn dochter graag agility gaan doen. (Gaat dit trouwens? Ze is nu 14) Dus wij vroegen ons af of een Aussie bij ons zou passen. Natuurlijk zullen we thuis en in het park ook wat met hem trainen..
14!!! gaat zeker, bij ons in de hondeschool hebben we ook een meisje van 14,
ze heeft zelfs meegedaan aan het wereldkampioenschap agility, dus, als je vindt dat ze het zal volhouden, waarom niet.
maar niet te vroeg starten met het zware werk in agility om groeiproblemen te voorkomen en overbelastingen
groetjes, nancy en de doggies
Denken jullie dat we dan genoeg met hem zullen bezig zijn (zoals in vorig bericht beschreven)? Of is dat niet genoeg voor een Aussie?
Ik krijg de kriebels van dat er mensen op zoek zijn naar een aussie "voor een leuk prijsje". Dit soort ideeën sloopt het mooie ras. Er worden nu vaak "goedkopere hondjes" uit het buitenland gehaald, zonder stamboom "want dat vinden we niet nodig". Vergeten wordt dat de stamboom niet hetgene is wat een hond "duur" maakt ( voor een paar tientjes kan de fokker ze aanvragen als beide ouders maar een stamboom hebben ), maar alle moeite en kosten die de fokkers aan het nest hebben. Beide ouders moeten allerlei gezondheidstesten ondergaan ( oogtest zelfs jaarlijks ), ook alle pups worden getest op ogen, verder de heupjes, MDR1 ( is niet verplicht, maar vele doen het wel ) enz. Gedragstest van de pups, dekgeld.... Fokkers die het goed doen verdienen er geen cent aan hoor ! Weet je 200 % procent dat de aussie wat voor je is ga je dan eerst orriënteren, ga bij diverse fokkers kijken die je aanstaan, en heb gedult want er zijn gewoon lange wachtlijsten. Trek er minimaal een jaar voor uit, dan kun je je goed inlezen, je op wachtlijsten laten zetten enz. En voor degene die een aussie niet kunnen betalen : koop er dan geen ! Als je een dubieuse aussie koopt ( nou ja, van een dubieus adres ) kunnen de medische kosten vele malen hoger zijn dan de aanschafkosten !
En voor de mensen die twijfelen of het ras wel wat voor ze is, ga naar shows om eens met eigenaren te praten, ga naar fokkers, verdiep je er goed in. Het is een geweldig ras maar inderdaad met een aantal maarren.... Je kan behoorlijk teleurgesteld worden als je dit niet voldoende meeneemt in je besluit. En de hond is de dupe daarvan....
quote : Denken jullie dat we dan genoeg met hem zullen bezig zijn (zoals in vorig bericht beschreven)? Of is dat niet genoeg voor een Aussie?
Als de hond iedere dag tot half 4 alleen is is een aussie niet geschikt. Overigens zijn maar heel weinig rassen hier geschikt voor. Maar een actieve, intelligente hond als een aussie wordt hier niet gelukkig van. Bedenkt ook dat een pup niet ineens 8 uur achter elkaar alleen thuis kan blijven. Je bouwt het heel langzaam op. Werk je fulltime en wil je toch persé een hond, ga dan voor een volwassen hond en zorg dat iemand in de buurt hem / haar minimaal 1 x uitlaat als je werkt of zoek een hondencreche op. In het asiel zitten genoeg leuke honden die een nieuw baasje zoeken.
Bij het eerste ging iets mis...Maar ja.
Ik zelf ben nu trotse eigenaar van mijn aussie.
Mijn aussie komt uit een lijn die voor zowel show als ook werkhond gefokt worden. En als werkhond, bedoel ik behendigheid en dergelijke.
Ik werk zelf 4 dagen en heb een gezin met 1 kind. We hebben de training van twee maal in de week naar 1 maal in de week terug gebracht. Dit ivm met tijdelijk tijd gebrek.en dat gaat goed. We fietsen nog wel met haar in de week en natuurlijk lekker wandelen.
Zometeen naar de zomer gaan we weer 2 maal in week trainen.
Ik heb ook bewust dit ras uitgekozen, omdat ik graag met honden train. Heb ik altijd ook gedaan.
Ik vind niet dat men iemand moet beoordelen over hoeveel tijd diegene heeft, maar hoeveel tijd ze in hond steken.
Het is een hond die wel de aandacht nodig heeft, anders zoekt die aandacht en dat kan zijn dat hij iets gaat slopen.
En dat willen we natuurlijk niet.
Groetjes
Eindelijk... we hebben de a.s. moeder van onze aussie 'live' kunnen bewonderen. Nu weten we helemaal dat we er voor gaan! We kunnen de dag nauwelijks afwachten dat de pup kunnen ophalen.
Uiteraard hebben we ook bij de fokker alle voors en tegens op een rijtje gezet. Maar we gaan ervoor!!
Wat zijn het toch prachtige honden!!!
Zelf hebben wij ook een Aussie. geboren in het zelfde nest als van 2 anderen die hier hebben gereageerd (Janice, Den Helder, nest van oktober)Grappig om meerdere broertjes en of zusjes hier te treffen!
Ik had zelf ook heel veel gelezen voor we besloten er voor te gaan. Uiteindelijk is ze veel rustiger en makkelijker dan we verwacht hadden. Ze heeft tot nu toe nog helemaal niks gesloopt! En ze is nu dus 10 maanden.
Wij gaan elke dag in totaal zo'n 2 tot 2,5 uur met haar wandelen, waaronder 1 lange wandeling naar het bos of strand. Elke week gaan we naar cursus, en dat doet ze super goed, ze leert heel snel en graag.
Ik vind het een ontzettend baasgerichte hond. Ze hebben wel een consequente aanpak nodig, want door hun intelligentie zijn ze ook goed in manipuleren. Dat moet je dus doorzien, en een stokje voor steken.
Succes met jullie Aussie, hebben jullie hem al opgehaald of moeten jullie nog een poosje wachten?
Hallo,
Ik heb zelf 2 australian shepherds en vind het uiteraard fantastische honden. Ze zijn beiden actief in de behendigheid.
Als je meer info wilt, raad ik je aan om contact op te nemen met de australian shepherd club nederland (www.ascn.nl); zij doen ook aan pupbemiddeling (dan heb je in elk geval ook een pup die voldoet aan de eisen van de vereniging en die getest is op oogafwijkingen en heupen).
Succes met het nemen van je beslissing en verstandig dat je eerst informatie opvraagt; het is geen speelgoedje dat je weg kunt doen als je het zat bent.
Hoi,
Ik heb een vraag, hoeveel ruimte hebben de australian shepherds nodig in huis? kunnen ze bijv op een 3 kamerappartement (met voldoende uitlaten) of juist een huis?
Groetjes
Hoi, hebben de australian shepherd veel ruimte in huis nodig?
Of kunnen ze prima op bijv een 3 kamperappartement als ze voldoende worden uitgelaten?
Groetjes
Janneke
Hey Janneke,
Een Aus heeft binnen niet zoveel ruimte nodig MITS je hem echt voldoende uitlaatklep biedt buiten.
Wat voor een aus het allerbelangrijkst is, is dat hij ook mentaal goed bezig gehouden wordt.
Schapen drijven is niet alleen fysiek heel erg inspannend, maar er komt ook heel veel denkwerk bij kijken. Vandaar dat Aussies de combinatie daarvan heel erg nodig hebben.
Geef je ze dat genoeg, dan heb je in huis geen kind aan ze. Ze slapen dan vooral.
Groetjes, Margje
Hallo allemaal,
na een lange en roerige tijd eindelijk weer eens op dit forum. In het afgelopen half jaar zijn er veel veranderingen geweest, deels voor de honden.
We woonden in een mooi en groot appartement in Rotterdam, waar de honden genoeg ruimte hadden, en gingen regelmatig naar het strand en/of het bos. Wel werden we helemaal gek van de stadswachten die tijdens het uitlaten steeds naast ons stonden met de vraag of we het allemaal wel opruimden, terwijl er op die ene plek waar ze los mochten rennen (en poepen) wel steeds glas lag. Hierdoor zijn we bij de dierenarts terecht gekomen met een kompleet kapot gesneden voetzooltje.
Dit alles heeft ons doen besluiten om snel te trouwen en een huis te kopen in een dorpje onder de rook van Rotterdam. Mét tuin ook, maar vooral met mensen die niet bij voorbaat negatief tegenover honden staan.
Op de vraag of 2 honden tegelijk niet moeilijk was heb ik maar 1 antwoord; nee! of je nou moet ruimen voor 1 of 2 honden, dat maakt niet zoveel uit. En uitlaten met 1 of 2 hondne is ook niet zo'n verschil. Het maakt het wel wat lastiger om dingen als aan de voet lopen enz, aan te leren, want doet de 1 het goed dan gaat het bij de ander mis. Hier hebben we vaak met z'n 2en en dan beiden een hond mee moeten oefenen. Iemand merkte op dat de honden dan veel meer hondgericht worden; dit is deel wel waar. Maar ik zie dit alleen als positief (meestal dan ) want ze kunnen met vrijwel elke hond die ze tegenkomen spelen, en ze hebben altijd elkaar om mee te spelen. Het nadeel is dat ze dit ook doen als je er een keer geen tijd voor hebt. Ik kan niet vergelijken of ze minder mensgericht zijn, maar ze luisteren prima en vinden het heerlijk om te kroelen en met de baas te spelen.
Wat ik lastig vind op het forum hier is dat veel dingen gezegd worden vanuit de ene hond die mensen zelf hebben, of juist vanuit het ras bekeken. De 2 die wij hebben zijn totaal verschillend; 1 die het liefst altijd nog op schoot kruipt (helaas, daar ben je nu te groot voor )en knuffelt, en daarnaast behoorlijk dominant is over de ander, en duidelijkheid van ons nodig heeft om niet ook over ons dominant te worden. tegenover de ander; die juist heel onderdanig is, en het liefst voor je werkt, en ook veel activer is.
Nr. 1 wil best iets doen, doet ook een moord voor een snoepje, maar is verder ook lekker 'lui en rustig', nr 2 hoeft geen snoepje en rent de hele dag voor je.
Momenteel gaan wij niet naar een cursus, omdat we met de puppycursus de ervaring op hebben gedaan dat ze a. heel slim waren en de groep steeds vooruit, en zich daarna gingen vervelen, en b. wij die 'trucjes' zelf ook aan kunnen leren. We hebben 2 ontzettend leuke boekjes met oefeningetjes, variërend van zit, lig, plat tot rondjes draaien op de achterpoten, rollen en bedelen, en dit vinden ze geweldig om te doen.
Deze spelletjes doen we dagelijks binnen, naast het rennen buiten.
Verder, het lijkt me ook echt leuk om broertjes en zusjes van de meiden te ontmoeten, en te weten hoe het met ze gaat! Ik ben benieuwd of het echt broers/zussen zijn, want Janice had op dat moment 2 nesten. Onze honden zijn van Flame, die het bonte nestje had.
Groetjes Marielle
Hey Marielle,
Allereerst van harte gefeliciteerd met je huwelijk en je nieuwe huis!
Wat leuk dat het zo goed gaat!
Sja op een forum is het toch dat ieder vanuit zijn perspectief iets verteld.. van al die meningen bij elkaar kun je dan je eigen conclusie trekken.
Puppycursus vind ik vooral belangrijk voor het leren omgaan en zien van veel verschillende rassen. Maar als je dit thuis ook al kunt doen..
Aussies zijn nou eenmaal heel erg slim
Groetjes, Margje
hoe groot zijn aussis als ze pup zijn?
wij hebben zelf een aussie gr. nina en marisa
Van hoeveel weken?
Google anders is op australian shepherd pup, dan zie je plaatjes, kun je een beetje schatten..
Groetjes, Margje
Ik lees hier frequent: "is 1 uurtje wandelen voldoende"??, "training teruggeschroefd wegens tijdgebrek", "vernielen en slopen in huis", "8 uur alleen zitten", "toertje in het park voldoende"? "Vind het een mooie hond", en ga zo maar verder. Het eerste wat je volgens mij moet doen is eerlijk zijn met jezelf en met je andere huisgenoten. Heb je zin om een deel van je tijd te investeren, vuile poten te kuisen, haren te stofzuigen enz... Praat met elkaar en kijk of een hond wel in je(jullie) leven een plaatsje kan en mag innemen. Kijk dan naargelang je antwoorden welk ras het meest geschikt is voor je gezin. Als meer mensen dit moesten doen zouden de asielen al veel minder bevolkt zijn. "A dog is for life not just for christmas"
Hoi
ik zou graag toch willen nog benadrukken dat een aussie een zeer actieve hond is. Ik wandel met die van mij 3 uur per dag en ga 4 keer per week trainen op de HS en train zowiezo dagelijks ook thuis.
mijn hond woog op 8 weken 6,5 kilos
Ik zit ook in deze trant te kijken. Heb veel gezocht. Vind het uiterlijk en de karakter eigenschappen ook erg leuk. Maar twijfel ook aan de aandacht en training die hij eist.
Die heeft hij ook echt nodig. Anders volgen er gedragsproblemen.
Sheperds hebben net als border collie's training nodig. Kun je denken aan flyball, doggydancing en andere trainingen. Type maar eens op de bordercolly of australian shepperd in youtube. Daar vindt je vele voorbeelden van trainingen.
Indien je die niet kunt of wilt geven. Dan zijn er naar mijn mening wel altrnatieve rassen. Ik ben zelf bij de:
1. Kooikerhondje
2. Duck tolling
3. friese stabij
4. oostenrijkse pincher
5. tibitaanse terrier
6. kromfohrlander
uitgekomen?
Misschien heb je er wat aan?
MVG
Sandra!
ik ken de aussies vooral uit mijn frisbee groep.
ze zijn in het wereldje van de dog frisbee geweldig in opmars. ze doen het ook helemaal top net als de borders. mijn indruk en wat ik er van weet is dat je toch echt zoiets moet gaan doen met zo'n hond. het is een echte werkhond.
verder altijd een hond nemen omdat je het zelf wil en niet omdat de kinderen het willen. want de interesses van de kinderen kunnen veranderen en is het na een tijdje toch niet meer zo leuk om de hond uit te laten of ze gaan het huis uit.
blijft altijd de verantwoordelijkheid van de volwassene en die moet dus zelf het zien zitten om al de tijd en aandacht die een hond nodig heeft te kunnen geven.
verder blijft de hond natuurlijk een contact dier, het woord zegt het al. in zijn eentje lange tijd alleen zijn vind hij echt niet leuk!
denk ook dat mensen bij zichzelf te raden moeten gaan voordat ze een hond aanschaffen of ze echt zoveel zin blijven houden om lange wandelingen te maken met de hond als ze al een dag hard gewerkt hebben.....en ook als het wat minder mooi weer is.
ben asielmedewerker geweest en heb dit soort dingen al te vaak fout zien gaan
wij zaten ook te denken aan een Aussie.
maar we hebben niet genoeg tijd voor zo'n hond.
want ik ben het enige lid van het gezin dat wel wil sporten met de hond.
en we hebben nog nooit een hond gehad, dus dan leek het ons ook niet zo'n goed idee.
nu gaan we misschien voor een Shetland Sheepdog.
die zien er ook zo mooi uit! (:
Dat zijn ook zeer leuke hondjes
Hallo,
Ik heb inmiddels 5 jaar een aussie en hiervoor ruim 15 jaar een bordercollie gehad. Beiden zijn werkhonden en gingen/gaan regelmatig mee naast mijn paarden los het bos in. Mijn aussie "werkt" in het verpleeghuis waar ik werk. Het is beslist niet alleen de beweging, maar in mijn ogen des te meer het koppie wat je bezig moet houden, dit kan door nieuwe dingen aan te leren, uitdagingen te zoeken en er gewoon te zijn en vanalles met ze te ondernemen. Zowel mijn aussie als mijn border destijds, zijn nooit nerveus geweest of lastig, maakten nooit iets kapot, maar zijn altijd vriendelijke actieve en sociale honden geweest die ik overal mee naartoe kon/kan nemen. De aussie die ik heb past zich gemakkelijk aan. http://www.kipirkipirsmightyfloki.blogspot.com hier kun je zien wat ik met haar doe op het moment. De ontzettend actieve vrolijke hond, weet zich op zo'n fijne manier aan te passen in het verpleeghuis waar ik werk op een gesloten afdeling voor mensen met dementie, dat het een genot is om te zien. Ze is bij de bewoners een graaggeziene gast. Het grappige is dat ze ook precies aanvoelt welke bewoner haar nodig heeft. Wat ik wel vind, is dat de opvoeding echt heel consequent moet gebeuren. Dit geldt voor alle rassen natuurlijk, maar de aussie is slim, slimmer dan de baas als die niet consequent is. Ben je dit wel en zoek je een leuke actieve hond die altijd in is voor iets en graag met je meegaat, wil je er energie in stoppen om er een fijne gehoorzame hond van te maken, dan denk ik dat je in je gezin een hele leuke hond hebt aan de aussie. Laat je goed informeren bij wie je je hond koopt, dat kan veel problemen voorkomen.
Succes als je voor dit ras kiest. Ik heb de hond inmiddels 5 jaar en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik kan met haar lezen en schrijven.
Ik zoek een hond waarmee ik lekker kan wandelen (ook door de regen, dus mag wel van water houden)
Die mee kan rennen naast de fiets in ieder geval 25km per keer.
Die erg leergierig is, liefst een beetje dominant en het liefst de hele dag overal met mij naartoe gaat.
Ikzelf heb een beetje angst om over straat en zou graag een hond willen die mij over straat kan helpen (gewoon door bij me te zijn).
Probleem is alleen dat ik nog naar school ga, de hond kan mee maar zal hier wel 2 uur achter elkaar alleen moeten kunnen zitten in een kennel. Ik heb dan een half uur om met hem/haar een rondje door het bos tegenover school te maken en dan weer 2 uur. Langer zijn mijn dagen vaak niet. Dat vind ik dan ook wel een beetje zielig.
Wel kan hij/zij mee naar verschillende lessen. (zoals trainingslessen en dieren ehbo lessen -dus als hij/zij ook nog braaf blijft zitten terwijl iemand zijn/haar poot in verband draait is ook fijn-)
Ik houd van kammen en wil dus beslist geen kortharige hond.
Ik heb een hond nodig die mij een beetje triggert tot actief zijn. Die mij een reden geeft om naar buiten te moeten zodat ik mij niet ga isoleren.
En dan moet hij/zij ook nog goed op andere dieren reageren zoals geiten, daar mag hij/zij best wat achteraan jagen want die geiten zijn veel te lui. Maar dat hij/zij wel de konijnen en kippen met rust laat.
We hebben thuis wel een hond, een kruising jack russell/teckel maar die wil niks leren want is veel te koppig en ik vind het juist zo leuk om dieren te leren om rondjes te draaien op de achterpoten, op te zitten op de achterpoten, over balken heen springen, voetballen, gewoon van alles. Is dit dan een geschikte hond???
Het klinkt als veel moeten trouwens maar ik weet dat een heel groot deel van de hond van opvoeding afhangt, dus meeste is denk ik bij elke hond wel te realiseren.
Hoi Nynke,
het is inderdaad erg veel moeten, en het lijkt mij niet dat een pup geschikt is voor jou. want daarmee moet je alles echt opbouwen.
het lijkt me voor jou handiger om in een asiel te gaan kijken bij volwassen honden.
Hoi,
Leuk om dit alles te lezen. Zelf heb ik een labrador teefje van 3 en een aussie red merle reu van 1 jaar nu. Ik vind de aussie echt een geweldige hond. Ik ben er echt niet uren per dag mee bezig. Na het werk lekker wandelen en elke dag wat trainen en langzaamaan aan het frisbeeen. En zaterdag naar de hondenschool. We hebben gelukkig een wei bij ons huis waar ze lekker kunnen rennen. In huis is hij best heel rustig. 's avonds als we tv kijken ligt hij lekker bij ons en is absoluut niet vervelend. Zelfs als de wandeling en de training wat korter zijn! Het is zeker een actieve hond die zijn uitdaging nodig heeft. Zowel geestelijk als lichamelijk. Hij heeft zeker ook een consequente maar vriendelijke een eerlijke opvoeding nodig. Zo'n hond moet je absoluut geen priveleges geven, zoals op de bank en niet ingaan op zijn charme! Is soms moeilijk maar als hij zijn plek weet in de roedel (lees: in huis bij het gezin) heb je een lieve hond! De plek in de roedel is natuurlijk helemaal onderaan! Ik vind het heerlijk om met hem te trainen met de clicker. Hij leert super snel en kan zelf gedragjes bedenken waardoor free-shaping super goed bij hem gaat!
In vergelijking met de labrador (en zij is klein fijn en abslouut geen logge zware labrador) is de aussie veel vlugger met alles. De labrodor was ook fijn te trainen maar je merkt dat ze sneller 'vol'zit en geestelijk een limiet bereikt. Dit heb je met een aussie niet!
Al met al een super fijne werkhond met een vriendelijk karakter naar het gezin en ik denk dat je moet kijken wat voor een hond bij je past qua karakter. Bij de aussie moet je het kunnen verdragen dat hij soms opgewonden om je heen loopt om een taak te krijgen of even aan het werk gezet te worden!
Maar alle honden hebben beweging en aandacht nodig! Anders moet je geen hond nemen!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Australian shepherd pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?