Hallo allemaal!
Ik heb thuis een Amerikaanse Stafford pup genaamd Rocco van 5 maanden oud. Rocco heeft sinds kort last van uitslag en/of soort van puistjes met name in zijn liezen. We zijn ermee naar de DA geweest en die heeft bevestigd dat het waarschijnlijk om de Staphylococcus bacterie ging. Hij heeft een spuit gekregen en Antibiotica. Toen is het even weg geweest, ongeveer 2 dagen. En nu is het weer terug gekomen alleen nu is de huid donkerder ipv rood. Is er iemand die dit soort klachten ook al eens gehad heeft met zijn of haar hond? Ik stel de DA het liefste even uit omdat ik niet wil dat hij de ene na de andere antibiotica kuur krijgt. Hij heeft trouwens geen jeuk erdoor.
Alvast bedankt!
Groeten,
Bart
Heeft de dierenarts ook een afkrabsel genomen?
En heb je er misschien een foto van?
Dermatoloog gaan, bloed af laten nemen voor een allergie test.
Ja dat heeft hij gedaan. Was toen een bacterie. Maar nu lijkt het weer wat anders.
Het lukt me niet om een foto te plaatsen, dat werkt niet.
Duke had tot zijn 2e jaar ook donkere uitslag in zijn liezen. Hij was overgevoelig voor bepaalde bestanddelen in het voer. Nu ik daar rekening mee houd is zijn huid weer normaal. Wil natuurlijk niet per definitie zeggen dat dit ook voor jouw hond geldt, maar het zou kunnen
het is een bacterie die normaal op de huid voorkomt, normaal wordt een gezonde hond niet ziek van de bacterie.
Voor mij zou het een teken zijn dat de hond (even?) een zwak immuunsysteem heeft, je zou eens kunnen nagaan waardoor dat getriggerd kan zijn. Heeft hij pas vaccinaties gehad, anti vlo- en tekenmiddelen, ontworming? Check ook even zijn voer naar toevoegingen die niet gezond zijn.
Dat hij nu een spuit (wat zat daarin?) en antibiotica kreeg, is ook weer een aanslag op het immuunsysteem. Ik meen zo uit mijn hoofd trouwens dat die bacterie al aardig resistent is voor antibiotica.
Ik zelf zou dus zijn darmflora goed op orde willen hebben, aangezien tachtig procent van het immuunsysteem in de darmen ligt, even een kuur probiotica zou dan zinvol zijn of sanoflor, of als je er aan kan komen, groene biologische pens. En zelf ben ik voor een voeding die vrij is van chemie, zeker bij honden met huidproblemen.
Het is best lastig om dit allemaal zelf uit te zoeken soms, misschien is het daarom een goed idee om een holistisch dierenarts (geen mens die ooit eens een of andere applicatiecursus van een paar lessen deed, maar iemand die hier echt voor gestudeerd heeft) in te schakelen.
Ik zou eerder naar een dermatoloog gaan dan naar een holistisch arts.
Mijn vorige hond (witte bullterriër) had ook vaak rode liezen, bij hem was het een gras allergie en een allergie voor bepaalde diersoorten in zijn voer.
Bedankt voor alle reacties!
Ik zat zelf ook al richting de allergie kant te denken inderdaad. Ik heb nu al aantal weken al granen en gluten geschrapt uit zijn dieet, dus dit is het niet. Als voeding krijgt hij vers vlees, wellicht is hij allergisch voor bepaalde eiwitten in de voeding?
Ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen, de ene dag krijgt hij konijn, dan weer vis en dan weer kip en zo probeer ik te rouleren. Rocco heeft er zelf gelukkig geen last van maar het ziet zo vreemd uit.
Hij zal nu inderdaad een wat zwakker immuunsysteem hebben door de antibiotica, ontwormingstablet en de spuit.
Misschien dan bloedonderzoek om op allergie te testen?
Bloedonderzoek is weinig betrouwbaar om allergieën te testen - ik spreek uit levenslange ervaring. Beter is een kras- of plaktest. Nog beter is een eliminatiedieet in waarbij je de hulp inroept van een goede holistische dierenarts. Die kan ook helpen met extra supplementen en kruiden aanraden om de weerstand snel weer optimaal te krijgen.
Welke kleur vacht heeft je Amstaff trouwens?
Staphylococcen zijn heel vaak ongevoelig voor antibiotica (dank jullie wel, bio-industrie, dat jullie dit nog steeds aan het voer van scharrelkippen en ander veevoer toevoegen!). Maar de bacterie kun je vaak wel goed aanpakken met colloïdaal zilver of zinkzalf. Maar met zinkzalf moet je echter wel erg goed oppassen, een hond kan de zinkoxide oplikken en het komt ook via de huid in het systeem. Teveel kan tot nierklachten leiden, en hondennieren zijn er veel gevoeliger voor dan mensennieren.
een allergie ja, maar die kan dus getriggerd zijn door iets.
Als het immuunsysteem bijv. op een vaccinatie, reageert (wat ook de bedoeling is natuurlijk), is het soms tijdelijk niet in staat goed te reageren op normale prikkels, en krijg je overgevoeligheden. Die kunnen wisselen, dus testen is vaak erg lastig.
Vandaar dat het mij logischer lijkt de oorzaak aan te pakken door een arts die alles meeneemt, dan een weg op te gaan van symptomen bestrijden.
Als je in het eten wil zoeken, moet je 6 weken lang 1 diersoort voeren.
Granen uitsluiten maar toch kip geven, is geen oplossing, veel kip bevat toch graan via hun krop. Idem rund.
Een KVV zoeken die maar 1 diersoort bevat en die 6 weken lang geven en pas dan iets anders bij voegen. Ook alles van tussendoortje schrappen (of enkel de gedroogde versie van dezelfde diersoort geven)
Ik heb eens even via Google gekeken en er zit een Holistische arts dicht in de buurt. Ook staat er al heel veel informatie op de site met betrekking tot huidproblemen en wat je eventueel alvast kunt doen. Ik ga deze aanbevelingen uitproberen en mocht het niet werken dan ga ik contact opnemen met deze arts!
Bedankt voor alle reacties, wordt erg gewaardeerd!
Op mijn profiel kunnen jullie een foto bekijken van Rocco :D
Kip en rund schrappen, en een allergie test laten doen....bij een kliniek waar een dermatoloog is...de artruvin allergie serum test, wordt op allergenen getest en op voedings allergie....
lijkt me op zich prima wat je hem voert, vul je ook nog aan met bijv. rijst, fruit, fijngemaakte groentes e.d?
maar misschien toch ook even kijken naar de bijprodukten, en waar ze de consumptiedieren vandaan hebben bijv, een plofkip, vol groeihormonen en antibiotica lokt ook overgevoeligheden uit bij een al zwakkere afweer. Hetzelfde geldt voor zalm mocht je dat geven, de wildvang zit mogelijk vol zware metalen en de gekweekte zalm zit vol groeihormonen en antibiotica. Ook daar kan een immuunsysteem op reageren.
Je kan uiteraard bloed laten testen, maar het is niet betrouwbaar, aangezien de overgevoeligheden kunnen wisselen, het is maar een momentopname, de volgende dag kan het weer anders zijn.
Bij de Artuvetrin-test wordt alleen gezocht naar allergie voor pollen, mijten etc. Niet op voedingsmiddelen. Allergie voor voeding is alleen GOED te onderzoeken d.m.v. een eliminatiedieet. Een bloedonderzoek is bij honden niet betrouwbaar.
Als ik het goed gelezen heb, heb je granen al geschrapt.
Kip en rund zou ik echt niet meer geven. Jammer genoeg is ook lam twijfelachtig wat allergische reacties betreft.
En dan 6 weken één diersoort geven. Paard bijv. En dan ook niets anders erbij voor tussendoortjes.
Gaat dat goed dan kan je heel voorzichtig een andere diersoort toevoegen, dit ook minstens 4 weken.
Ik wens je veel succes met je zoektocht naar allergievrij voer. Het valt echt niet mee.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?