Wakker maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Goedenavond even een bericht over Jesse. Het gaat goed met hem is nog steeds ontzettend ondeugend, soms tot vervelend aan toe. Dat zal de komende maanden hopelijk wat mínder worden. Hij heeft alleen weer wat nieuws hij maakt me steeds wakker. Er is dan niets aan de hand maar hij likt me overal waar hij bij kan en wil op bed. Duw hem steeds weg en zeg dat hij moet gaan slapen. Ben ook met hem naar buiten gegaan want je weet het nooit. Ik kom ik deze manier niet voldoende aan mijn slaap. Heeft dit met een angstfase te maken of is het iets anders.

honden page profiel Maud StraatmanMaud Straatman 3 doggies

Hoi Pia, 

 

Zelf heb ik ook een jonge pup die s'nachts bij me ligt. Uit ervaring denk ik niet dat het angst gedrag is. Ik heb ook nachten gehad waarbij mijn pup steeds om aandacht vroeg, zoals over mijn gezicht likken, heen en weer lopen over mijn dekbed. Ik ben er achter gekomen dat mijn pup gewoon nog te veel energie had en mij om aandacht ging vragen door middel van likken over mij gezicht ect....  Ik ga nu daarom elke avond voordat ik ga slapen nog ff lekker met hem spelen om hem moe te maken: rennen in de tuin, hersenwerkjes(één hersenwerkje van een kwartier staat gelijk aan een wandeling van 45 minuten). Misschien kun je dat proberen? 

veel succes!!!

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank je wel voor je reactie ik ga het zeker proberen, het is inderdaad een hond waar ontzettend veel energie in zit. Het is een bruine labrador en het schijnt dat daarvan bekend is dat het vaak adhd honden zijn. Onze vorige bruine labrador had daar absoluut geen last van. Hij is nu 7 maanden oud en het is best vervelend als hij dit doet want je komt gewoon niet aan voldoende slaap toe.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner 3 doggies

honden foto van Bink_the_Berner

Nog even lekker op een bot laten kluiven voor het slapen gaan? Onze pup kan haar energie lekker kwijt op de botten van Farmfood, de samengeperste. Daar moet ze echt even haar best op doen en is daarna meestal lekker moe :-)

 

Met spelen voor het slapen gaan, zou je ook kunnen triggeren dat hij druk blijft, mits hij nog niet zelfstandig zijn rust op kan zoeken. Het spelen is dan gewoon te leuk en opeens moet hij gaan slapen?

 

Hier altijd een duidelijk avondritme; wandelen, laatste maaltijd (onze pup slaapt duidelijk beter op een vol buikje), nog even kauwen en naar bed. Wij zijn zelf s'avonds ook wel rustig hoor en hebben bijvoorbeeld een muziekje op, geen tv meestal en het is niet al te licht in huis. Onze hond weet inmiddels precies dat het na het kauwen en een laatste plas (wel nog even laten plassen na het kauwen) bedtijd is.

 

Ze maakt ons s'ochtends overigens wel wakker rond 07.00 door pootjes op ons hoofd te geven en onze armen af te likken, maar ze heeft dan wel de hele nacht heerlijk geslapen, we horen haar dromen, pootjes in de lucht en op haar rug ligt ze dan, zo schattig.

 

Hoe oud is Jesse nu? 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Jesse is nu 7 maanden. Hij begint liever te worden maar sloopt helaas nog steeds de hortensia's en laurieren. Ik neem aan dat dit minder zal worden. Het bijten in voeten en handen kan soms nog wel heftig zijn. We kunnen erg om hem lachen maar ook behoorlijk boos worden. Jesse krijgt ook als we onze laatste wandeling gemaakt hebben nog een klein beetje voer. Híj had in het begin nog wel eens dat hij 's nachts spuugde en de voedings deskundige van farmfood vertelde dat dit kon komen omdat hij honger had. Vanaf dat we hem voer geven voor het slapen is dat over. Ben trouwens ontzettend tevreden over farmfood. Jesse krijgt al een aantal maanden verse pens met hart en daar door heen wat brokjes. Zijn vacht ziet er perfect uit en glimt erg. Zijn ontlasting is 100% beter. Hij had giardia dat maar niet weg te krijgen was. Laat hem volgende maand toch maar weer testen want ik wil toch zeker weten dat het weg is. Ik ruim nu constant zijn ontlasting op, ook in het bos, omdat ik geen risico wil lopen. Hoe ik is jullie pup en dat voor merk hihihi is het.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hoe het jullie pup

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Ja, met 7 maanden was Emma ook nog iets meer een draakje ;-) Ze is nu 11 maanden en ondanks dat ze erg ondeugend is en er heeeel af en toe nog iets sneuvelt (afstandsbediening, schoen), is ze nu toch wel meer volwassen dan puber durf ik te zeggen. Uiteraard, mits voldoende beweging, speelmomenten, kluifjes e.d. Maar dat is ook nog normaal met deze leeftijd!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^