Hoi hoi,
Ik heb een probleem,, en ben al een paar keer bij de dierenarts geweest maar die zegt alleen tsja geen vlooien.
De katten, de ratten en de honden krabben zichzelf... soms bijna niet en soms erg veel ! Vooral als we in de woonkamer zitten.
Ik zelf denk aan mijt of zoiets ? en daarom gaan we dus ook de bestrijdingsdienst snel laten komen omdat ik niet echt een andere optie zie !
Maar heeft iemand anders nog een idee wat het kan zijn ? of ervaring met de bestrijdingsdienst ?
De ratten hebben namelijk wel mijt, en wat ik ook probeer ! het gaat maar niet weg ... we krijgen iedere keer anti mijt van de dierenarts maar het werkt gewoon niet... ik weet even echt niet wat het nu kan zijn en hoe ik zorg dat het verdwijnt ?
groetjes
Mijt kan zeker in de omgeving zitten en jouw dieren komen daar dan steeds mee in aanraking, zeker als ze allergisch zijn voor mijt......de omgevingaanpakken.....alles met nat afdoen met schoonmaak azijn, ook de kooien van de ratjes....huisstofmijt is een boosdoener, heeft niets te maken met niet schoon zijn hoor, je dieren zullen er wel allergisch voor zijn.
Maar kunnen alle dieren er dan allergisch voor zijn ?
Ik vind het raar dat de anti mijt dan niet werkt... maar ik zal het eerst eens proberen met schoonmaak azijn !
Als dat niet werkt is de bestrijdingsdienst ook een optie, ik hoorde bij de dierenarts dat sommige mensen die echt niet van de vlooien afkomen dat hebben gedaan en het heeft gewerkt.
haha nee het huis is echt wel schoon, dat moet ook wel met zoveel dieren.
Daar heb je gelijk in, dat het wel heel toevallig is dat ze allemaal allergisch zijn voor mijt.....bestrijdingsdienst eens bellen en vragen, is niet goedkoop hoor....hier is ook de bestrijdingsdienst geweest, kwam hier wonen nadat het huis drie maanden leeg gestaan heeft, ze zijn drie x geweest, drie honderd euro....informeer er naar.
Ik ga eerst eens proberen wat jij zei over azijn maar anders moet de bestrijdingsdienst maar komen hoor.. steeds jeuk is ook geen pretje !
Ik had er 1 gezien voor 80 euro trouwens, waar heb jij het laten doen dan ?
Spuit eens een bus vlooienspray leeg in je huis. Wel alle dieren en mensen uit huis voor -ik geloof- minimaal 2 uur. Daarna alles goed luchten. Goed alle kieren en hoekjes inspuiten. Ook de spullen van dieren waar ze in zitten/op liggen (niet waar ze aan knagen!). Alle kleine beestjes gaan er dood van, ook vliegen en spinnen.
Hebben ze roos? Vachtmijt?
Of is het super droog bij je binnen?
Zet eens bakjes water neer zodat het wat vochtiger is binnen.
Gebruik eens een tijdje ander schoonmaakmiddel.
Heb je zelf ook jeuk?
Begin met je dieren en je huis te behandelen tegen vlooien.
Dieren constant het hele jaar door behandelen.
Pas dan kan je zeker zijn dat het geen vlooien zijn.
Op wat voor een ondergrond leven de ratten? Heb je er toevallig hooi in liggen?
In winschoten, noordoost nederland, drie x geweest....wel 12 jaar geleden....
Je kan je huis behandelen met sectolin, veilig voor iedereen en pakt alles aan, wat de vlo betreft en...de mijt...en is negen weken werkzaam, zal het even voor je opzoeken.
Abmis... tegen de mijt...en de vlo...en veilig.
12 jaar geleden bestond de sectolin nog niet...veilig en niet duur, gewoon doen zou ik zeggen, en neem dan een paar bussen....gratis bezorgd dan ook nog.
De werkzamestof Dimeticone, 'coat' (bedekt) vlooien, eieren, larven en poppen en stopt de ontwikkeling (stikt). Vanwege deze mechanische werking kan geen resistentie optreden voor de behandeling. Daarnaast kan Vlo & Mijt dus ook gebruikt worden voor vlooien die resistent zijn tegen conventionele pesticiden.
1 van de 3 honden heeft wel witte schilfers, dat kan roos zijn ?
En het is ook super droog bij me binnen inderdaad, ik heb zelf altijd een verstopte neus dus bedankt voor die tip dat zal ik in ieder geval meteen doen.
Ik gebruik gewoon groene zeep dus dat zou goed moeten zijn toch ?
Ze leven op hemparade, dat is hennepvezel !
Dat is iets wat mij heel erg tegen staat eerlijk gezegt, ik ben tegen anti vlo en teken druppels en bijvoorbeeld preventief ontwormen of enten dus om nu mijn dieren een jaar lang te behandelen daar voor is iets wat ik echt niet wil !
Dan liever het huis behandelen.
Ik zit nu veel boven ivm de airco en daar hebben ze beduidend veel minder tot geen last
Dat is interessant ! als ik straks thuis ben zal ik me er even over inlezen.
Ik wil echt van de jeuk voor de dieren af maar wel op de meest veilige en onschadelijke manier, een jaar lang mijn honden tegen vlooien behandelen zoals ergens in de reacties word genoemd zou ik echt niet doen .. zeker omdat ze geen vlooien hebben.
Dus dit zou wel een optie kunnen zijn, ik ga er straks even naar kijken dankje wel
Kijk ook eens naar andere omgevingsfactoren. Schoonmaakmiddelen, wasmiddel, afwasmiddel, handcrèmes, deodorant, geurkaarsen etc. Is daar iets in veranderd de laatste tijd? Heb je een nieuw product aangeschaft? Een nieuwe plant in huis? Een nieuw apparaat of meubelstuk dat nog stoffen van de productie staat uit te wasemen?
Je gebruikt groene zeep om schoon te maken zeg je - niets anders ? Eigenlijk geeft dat zelden een reactie, hooguit door het toegevoegde citroenparfum. (Helaas is er geen parfumvrije groene zeep meer op de markt, die moet je zelf maken of in Duitsland bestellen...)
Jij mag daar best tegen zijn, maar ondertussen heb je waarschijnlijk een vlooien epidemie in je huis, zoals veel mensen die tegen het gebruik van vlooien produkten zijn.
Met alleen je huis te behandelen hou je vlooien echt niet buiten: telkens je dieren buiten zijn geweest is de kans groot dat ze met vlooien terug binnen komen.
Leuk voor die dieren
nogmaals, ze hebben geen vlooien.
Meerdere malen bij de dierenarts geweest en ze hebben zelfs een poosje seresto banden omgehad.
Hielp niets.
Hmm nee, dat kan niet. Zat te denken aan hooimijten, maar dat zit niet in hennepvezel lijkt me.
Je ratten hebben wel last van mijten zeg je.. Kunnen die niet overlopen naar je andere huisdieren?
Hoe lang is dit gaande, aangezien je zegt dat ze ook een poosje seresto banden hebben omgehad? Die werken 6-8 maanden geloof ik. Overigens werken die banden alleen als ze ze om hebben, en dan moet de vlo eerst bijten (wat dus jeuk reactie geeft).
Ik heb even de werkzame stof opgezocht; imidacloprid en deze werkt alleen tegen volwassen bijtende vlooien en larven. Daar tussenin, dus de eieren en poppen worden niet gedood. Ik kan je Stronghold aanraden; die werkt tegen 3 vlooien stadia (volwassen vlo, ei (anticonceptie) en larve). Tegen de pop is niet veel te doen helaas. Aangezien die poppen nog na 1,5 jaar kunnen uitkomen is het -zoals hierboven genoemd- van belang dat je zeker een jaar lang “preventief” bestrijdt.
Ik heb ze ook gehad hoor in de salon; mijn hond heeft zoveel jeuk maar absoluut geen vlooien. Waarbij ik dan toch een enkele vlo vond.
Het is natuurlijk mogelijk dat het heel iets anders is, maar gezien het feit dat vlooien snelle rakkers zijn en niet altijd duidelijk sporen achterlaten op de huid kan het nooit kwaad om eens een goed(!) vlooien beleid uit te voeren. Te beginnen met alle mogelijke dieren (hond en kat) behandelen met Stronghold en het huis en andere verblijfplaatsen (auto) behandelen met omgevingsspray. Voordeel is dat deze middelen ook een off-label werking tegen mijten hebben, mocht dat het zijn.
Balen zeg! Onze honden hier ook al weken jeuk, maar geen enkele vlo te bekennen. Zowel op de honden niet als in huis niet. Drie keer naar de dierenarts geweest, ook zij konden niets vinden. Per dag was ik een uur per hond zoet met de vlooienkam; niets! En dat weken lang. S'avonds waxinelichtjes in huis in een bakje water met dreft, alle huis-tuin-keuken trucjes geprobeerd; niets. Sectolin gesprayd; geen effect. Alle andere opties uitgesloten, het kon wellicht het extreem warme weer zijn i.c.m. hun lange vacht, een andere verklaring voor de jeuk hadden wij en de dierenarts niet.
Totdat...... partner en ik opeens vlooienbeten hadden op onderbenen en ik 1 op mijn wang! Die beesten zijn razend vlug en doorgaans vind je ze gewoon niet, tenzij je een enorme plaag hebt.
Wij behandelden onze honden ook homeopathisch, maar ik wilde de honden echt verlossen van jeuk (jeuk is zo erg!!) en gokte dan toch maar op vlooien gezien de plekjes op onze huid. Ik heb de bestrijdingsdienst gebeld en die gaan zo grondig te werk in alle kieren en naden, dat red je zelf gewoon niet. We behandelen ze nu met Vectra 3d en 1 hond heeft een prednison spuit nodig gehad vanwege de allergische reactie op de vlooien en beet zijn huid daardoor open. Alle jeuk was binnen 2 dagen weg.
Nou, daar zaten we dan met onze goedbedoelde homeopathische middelen; we moesten nu dus dubbel zo belastend te werk gaan! Onze honden worden ook niet preventief ontwormd (doen 3x per jaar ontlasting onderzoeken), worden getiterd i.p.v. preventief geënt, maar helaas voor hen gaan ze nu wel met de sterkere middelen behandeld worden tegen vlooien.
Want dit is voor mens en dier, geen optie!
Sterkte!
Ergens snap ik het ook niet helemaal. Titeren om te bepalen of vaccineren nodig is ja, ontlasting onderzoek of ontwormen nodig is ja, maar niks tegen mijten, vlooien en teken doen in de hoop dat ze het niet krijgen snap ik niet.
Hoe vaak ik hier wel niet lees wat dit voor ellende veroorzaakt. Helemaal als je meerdere huisdieren hebt rondlopen. Snap het niet dat eigenaren daar zo laks mee om gaan. Dat doe je nou eenmaal net zoals bewust enten en ontwormen als dat gewoon nodig is (tenzij je hond echt een medische reden heeft waarom het niet mag). Niks doen is niet alleen een risico voor jezelf maar ook voor je omgeving. Maar zal wel aan mij liggen dat ik het niet snap .
Uiteraard een gevoelig onderwerp, net zoals het vaccineren van kinderen .
Het wordt vaak met de beste bedoelingen gedaan....Iedereen leert, jij zult ook weleens een verkeerde inschatting gemaakt hebben, is het niet?
En bekijk het eens van de andere kant; onze eerste hond kreeg enorme klachten kreeg na het gebruik van (toen nog niet zoveel horror verhalen over bekend) bravecto. Er traden nierproblemen op. Dan sla je je als baas wel voor de kop dat je ze dat gif gegeven hebt. Vandaar dat wij ook niet zo goed meer durfden en het homeopatische probeerden.
Iedereen heeft het beste met zijn beesten voor, maar soms moet je dingen ondervinden. Zo gaat dat met jezelf ook. Ik kan je vertellen dat ik met zweet in het handen voor het eerste weer "gif" heb toegediend, namelijk Vectra 3D en ze uren met argusogen in de gaten heb gehouden. Je geeft nu eenmaal veel om je beesten!
Was het echt bewezen dat het door de Bravecto kwam?
Dan zou jouw hond de allereerste zijn waar het echt bij vastgesteld werd.
Ken een hoop honden met nierproblemen die nooit behandeld zijn geweest met Bravecto.
Spaiky heeft ieder jaar rond deze tijd hele erge last van jeuk. We zijn daar ook vaker voor bij de dierenarts geweest maar we hebben nooit echt zeker geweten waar het van kwam. Dit jaar had hij het heel erg en zijn we weer naar de dierenarts gegaan. Het blijkt dat Spaiky onder de herfstmijtjes zit. Hij heeft medicijnen meegekregen. Spaiky krijgt sowieso het hele jaar door sporimune omdat hij sowieso heel erg gevoelig is voor jeuk. Dat is een vloeibaar medicijn waar we een paar druppeltjes van door het eten moeten doen. Nu heeft Spaiky ook prednoral voor de jeuk. Ook heeft hij een zalf meegekregen om op de plekken te doen die helemaal rood zijn, want hij heeft op heel veel plekken zichzelf tot bloedens toe gebeten. Ook heeft hij een poeder meegekregen voor op de plekken te doen waar de herfstmijtjes zitten. Nu gaat het beter met Spaiky. Waarschijnlijk is dit dus ook geweest waar hij al die jaren last van heeft gehad zonder dat we het wisten.
Hefstmijtjes leven in gras en lage struiken, vooral van begin augustus tot eind september. Ze gaan bij zoogdieren op warme plekken zitten, zoals onder de oksels. Op die plekken kun je ook oranje bolletjes zien, dat is dan een plek waar heel veel van de beestjes bij elkaar zitten. Ik wist niet dat het bestond, maar heb me erover ingelezen.
http://www.e-gezondheid.be/nazomer-en-herfst-uitkijken-voor-herfstmijt-larven/actueel/1246
Ik weet natuurlijk niet of dit bij jouw dieren ook het geval is, maar het zou misschien wel kunnen. Komen ze vaak op het gras?
Hebben ze je dieren getest op vachtmijt?
Dat kan met een plakbandje over de huid, en dan onder de microscoop leggen.
Als je twijfelt aan vlooien en niks ziet voel dan eens goed met je nagels boven zijn staart.
Voel je zandkorreltjes dan kan je een paar van die korreltjes nat maken en als ze rood of roodbruin uit slaan kan je er zeker van zijn dat het toch vlooien zijn.
Heb je je ratten wel eens laten zwemmen?
Ik deed 1 x per week een bodem water in het bad en een vlot laten drijven waar ik de ratten op zette.
Ze gingen dan echt stukjes zwemmen en dan kropen ze zelf weer op het vlot.
Vlot was een plaat van hout.
Een rat is zeer schoon op zichzelf en kunnen van badderen veel plezier hebben.
Ze zijn dan vrij van stof en vuil dus kan je dat uitsluiten.
Vachtmijt kan iedereen last van hebben, ook mensen. Net als oogstmijt of zoals ze dat noemen de herfstmijt.
Al deze soorten mijt zijn met een anti vlo middel te behandelen.
De dierenarts sprak zijn "vermoeden" uit. Hij begon met bloed plassen binnen 48 uur na het geven van de bravecto en kon zijn plas niet meer goed ophouden, moest ook veel drinken. Periodes met heel weinig plassen, het was heel vreemd. Het nam geleidelijk binnen enkele weken weer af. Dierenarts kon geen andere verklaring vinden. Maar 100% bewezen, nee, dat niet. Maar durfde het daarna niet meer aan.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?