Nieuwe pup, ben onzeker over opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lammylammy

honden foto van lammy

Sinds vorige week hebben wij een pup. Het is een schattig hondenmeisje. We zijn zo blij met haar. Maar de andere kant is er ook. Ik vind het zwaar, kan haar geen seconde uit oog verliezen. Logisch het is een baby en hoort er allemaal bij.

maar ik, als tegenstander van bench ben toch gezwicht, ze heeft echt slaap nodig en ik moet ook wel eens wat in huis doen.  Maar leuk vindt ze het niet, gaat er echt niet uit zichzelf in. Eenmaal na paar minuten gillen en piepen valt ze in slaap.

Hoe hebben jullie de puptijd ervaren? En gebruiken jullie de bench?

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Hoi  

Gefeliciteerd met je pup. Wat voor ras is het? 

Op dit moment heb ik zelf ook een pup een Engelse springer spaniel. Ik gebruik zelf bijna de bench niet staat er wel.  Gebruik hem alleen als ik weg ga en er niemand thuis is ik geef der dan wat om te kauwen en spelen. Ze gaat eventjes piepen maar daarna vind ze 't prima. Gaat er ook zelf in. Dit kan je het best aanleren door leuke dingen er in te doen zoals lekkers laten eten, brokjes geven enzovoort.

Verder slaapt mijn pup overal en ergens in huis overdag. Op de bank, vloer, in de keuken of tuin. Ze neemt zelf haar rust. Als ze vaak wat druk is neem ik der bij me en geef der wat te knabbelen. Vaak valt ze daarna in slaap haha. 

Savonds slaapt ze bij mij in de kamer op bed maar ze kan ook in der mandje liggen.

Ik vind de puppy tijd tot nu toe meevallen maar heb dan voor mijn gevoel een best makkelijke pup. 

Al heb ik de eerste 2 weken overdag geslapen als zei ook ging slapen. Nu niet meer.

 

Hopelijk heb je hier wat aan. 

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Probeer de bench leuk te maken, dan zal ze er waarschijnlijk gemakkelijker in gaan. Probeer het dan wel op te bouwen en dus niet bijv. gelijk een uur haar er in te laten zitten. Probeer eerst 5 min etc.. 

Zelf ben ik wel een voorstander van de bench. 

Succes!

honden page profiel ElviElvi

Wij wilde ook geen bensch maar later toch een aangeschaft want hij nam zelf geen rust en ging alles kapot maken. Vooral tijdens het eten. In zijn puppy tijd heeft het zeker geholpen om tijdens ons eten even te slapen en wij dan rustig konden eten. Nu slaapt hij elke keer op dat tijdstip.
Als wij overdag weg zijn zit hij er ook nog in. Wel langzaam aan het afbouwen. Maar hij zit er maar een paar uurtjes in.

Je zou een kong kunnen proberen met iets lekkers erin. Kunnen ze bij een goede dierenwinkel wel vertellen wat je er in kan doen.

Het moet een fijne plek worden. Als hij moe is bijv na een wandeling dan kan je hem er even inleggen. Dan ga je even de kamer uit en pas als hij stil is eruit halen. Stop nooit een opgewonden of energie volle hond in de bensch anders gaat het mis. Heb ik wel bij onze buren gezien.

En ja puppy tijd kan zwaar zijn. Maar geniet er maar van ze zijn zo snel groot. En bovendien ze komen daarna nog in allerlei fases terecht. Weet ik nu met onze puber.

Succes

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout

Wij hadden een bench (nu nog steeds) maar deze eigenlijk niet gebruikt. Scout werd zeer onrustig en opgefokt juist door de bench. Hij heeft een eigen deken (die we op de bank leggen zodat ie weet waar ie mag liggen) en deze kunnen we gemakkelijk overal neerleggen.
Als hij echt overprikkeld was, deed ik hem aan de riem, ging met hem ergens zitten en legde zijn deken neer. Even volhouden en hij ging slapen. Gewoon gaan koken of even achter de computer is voor hem ook altijd een teken dat hij kan rusten. Later (na een fiks aantal maanden) liet ie zich ook wel in de bench leggen (met het deurtje open)
De bench staat er nu alleen nog maar zodat ie altijd een plekje heeft waar hij rustig kan liggen als hij daar zin in heeft. As we speak ligt hij daarin te slapen. De katten vinden het ook altijd een heerlijk plekje ;-)

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Als je een bench gaat gebruiken, vergeet dan niet de bench leuk te maken. En....als je hem dan in de bench zet, ga er dan met de rug naartoe voor zitten tot hij slaapt. Geen aandacht geven dan en de eerste paar keren rustig in het zicht op een paar meter afstand gaan zitten lezen oid. Daarna opbouwen terwijl hij in de bench slaapt met naar de keuken gaan ed gedurende korte tijd en weer terug.  Zo went hij er aan en weet dat je niet ineens zomaar weg bent. Daarna kun jij rustig je huishouden oid doen. 

Volgende forumvraag: Introductie pup's nieuwe thuis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^