Puppy slaapt tot 5u!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

hallo allemaal,

 

ik heb vrijdag mijn eerste pupje gekregen. Hij doet heel goed zijn best. Hij is 8 weekjes. Hij houd van knuffelen en kroelen. Helaas is hij elke ochtend rond 5u wakker, (lees) KLAARWAKKER. Eerst laat ik hem een plasje doen maar dan begint hij als een dolle te rennen en te spelen. Ik plaats hem terug in zijn bench. Zit een tijdje naast hem. Maar elke keer als ik in bed wil gaan liggen begint hij weer te piepen. Nu wordt hij opgeleid tot hulphond dus MOET hij in mijn slaapkamer. Mijn vader zegt dat ik met hem moet gaan spelen maar dan went hij eraan dat als hij wakker wordt dat hij moet kan gaan spelen, toch? Eerst heb ik hem na zijn plasje even wat laten eten want hij had heel erg honger (en slecht gegeten gister) Hij begon daarna als een gek te rennen door het huis. Mijn moeder is even later nog even met hem naar buiten gegaam omdat hij bleef piepen. Daarna heb ik naast hem gezeten terwijl hij in de bench zat. Hij viel toen in slaap en heeft van 6.30-7.30u geslapen. Hierna mocht hij even kroelen in bed wat hij Heerlijk vind! Als een soort beloning. Heb ik het een beetje oke aangepakt? Wat kan ik beter doen? Zijn er tips want de korte nachten breken wel een beetje op! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Korte nachten, je hebt hem pas twee dagen, hahaha, je bent heerlijk, tot 5 uur geslapen knappe pup....even met de pup een kleine wandelingentje doen, thuis gekomen een hapje geven, lekker even spelen en als je dan nog naar bed terug wil, meenemen, kunnen jullie samen nog een uurtje slapen..........hier wordt met de warme dagen amper geslapen, meis als je pup wat groter is gaan de vroege tijden vanzelf weer omhoog en komt tie steeds later en later....enne geniet van je pupje, gaat tie op de dag twee uurtjes slapen, pak jij dan ook je rust.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Van vrijdag,  we zijn nu zondag...   Doe even rustig aan. 

Laat hem na het plassen gewoon rondlopen in  de Kamer of neem hem bij je in bed. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Veerle, wil nog even wat schrijven aan je, heb niets tegen een bench, ook gebruikt voor de nacht voor Ogin, maar als de pup zo,n hele nacht goed geslapen heeft en in de bench heeft gezeten , smorgens wil die er uit, en als de pup dan geplast heeft wordt tie weer erin gezet, niet doen, lekker bemoeien met de pup, laat de pup rondlopen, ga lekker op de grond zitten, geef een bot wat je vast houdt....kriebelen en knuffelen, en als die rustig is, lekker meenemen dan nog voor een uurtje naar bed...de nacht is lang, heel knap van je pup dat tie het tot vijf uur volhoudt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wees blij dat de pup tot een uur of vijf slaapt en niet de hele nacht je constant wakker houd.

 

Ga eruit om 5 uur, uitlaten, spelen enz. Zodra de pup weer gaat slapen, jij ook nog even je bed in. 

 

Uiteindelijk, als je geluk hebt, kun je na een aantal weken of maanden wel wat langer doorslapen. 

Maar weet dat een hond er wel genoeg van heeft na een x aantal uren in een bench te hebben gelegen. Dan willen ze de pootjes strekken, eindelijk eens ergens anders kunnen liggen op een koel plekje (vooral met dit verschrikkelijk warme weer), willen ze actie omdat ze al de hele nacht hebben liggen niksen. 

 

Honden slapen namelijk elke keer maar kleine beetjes. Ze slapen even, zijn weer wakker dan verplaatsen ze zich naar een koele plek, lopen wat rond, drinken hun water, spelen wat enz, daarna gaan ze weer slapen. En dat herhaalt zich de hele dag door.

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Hi dank jullie wel! Ik ben inderdaad wel vroegtongue-out ik ben een beetje perfectionistisch (vandaar dat hij opgeleid wordt tot hulphond. Dit hoort namelijk bij mijn ziekte). Wanneer moet het spelen worden afgebouwd? In een ander forum schreven ze namelijk dat de puppy dit als aandachtsmiddel kan gaan zien? Dus je wakker maakt om te spelen? En eten geven, kan dat het beste in de bench of beneden in de keuken? Ik denk dat ik weet wat ik morgen ochtend met deze vroege vogel ga doentongue-out

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik zou er niet mee beginnen spelen.  Gewoon uitlaten zonder veel gedoe rond,  terug naar boven en verder slapen (los op de Kamer). 

 

Als je er net nu een gewoonte van zal maken om op te staan en actief te worden,  ga je de hond daar niet mee helpen.  Eten geef ik pas als het tijd is om op te staan,  die is persoonlijk dus dat moet jij weten. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hi dank jullie wel! Ik ben inderdaad wel vroeg ik ben een beetje perfectionistisch (vandaar dat hij opgeleid wordt tot hulphond. Dit hoort namelijk bij mijn ziekte). Wanneer moet het spelen worden afgebouwd? In een ander forum schreven ze namelijk dat de puppy dit als aandachtsmiddel kan gaan zien? Dus je wakker maakt om te spelen? En eten geven, kan dat het beste in de bench of beneden in de keuken? Ik denk dat ik weet wat ik morgen ochtend met deze vroege vogel ga doen "

Ik zie het niet zo als aandachtsmiddel, maar als de band versterken tussen mens en hond, aandacht geven wanneer de hond dat nodig heeft, je merkt uiteindelijk vanzelf wel of het zeuren is of echt nodig is. Na zo'n hele nacht slapen heeft een hond zn aandacht wel even nodig.

Uiteindelijk als de pup ouder wordt, slaapt/ligt ie wel langer op z'n plek. 

 

Eten geven gewoon op de plek waarvan jij wilt dat er gegeten word. Zorg wel dat er in alle rust gegeten kan worden en dat er niet constant mensen langslopen en misschien rennende kinderen langs komen. Dat eet niet prettig. 

 

Puck hier kan 's ochtends zeuren bijvoorbeeld. Als ik haar zeg; het is nog vroeg, ga slapen. Dan hoor ik haar niet weer en gaat ze gewoon liggen of gaat ze aan een runder of hertenoortje kauwen.

 

Onze vorige hond was geleerd te wachten tot ik beneden kwam. Dan werd hij uitgelaten.

De eerste weken was dat tussen 5 en 6 eruit, laten plassen. 

Uiteindelijk had ik wel tot 10 uur s ochtends kunnen uitslapen, huisgenoten die dan beneden kwamen keek hij niet eens van op. Want die lieten hem toch niet uit. Het was echt wachten op mij, of dat dan om 6 uur in de ochtend was of 10 uur in de ochtend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De pup wordt ouder, het is toch heel normaal dat als de pup de nacht in de bench heeft doorgemaakt blij is om er uit te zijn...spelen met je pup is een must, versterkt de band, niet alleen als het jou uitkomt, wacht daarmee als je hond wat ouder is, spelen eten geven wat wandelen, en de pup ....neem je weer mee naar bed, slapen......ieder doet het op zijn/haar manier natuurlijk, en spelen contstant is wat anders als die op de dag de rust niet neemt, dan kan je een timeout geven, maar als die de nacht heeft doorgebracht alleen, is het tijd voor aandacht voor de pup.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

En er vooral elke minuut bij stilstaan dat het een babytje is.

Die behandel je ook anders dan een puber of een volwassen mens.

Meestal zijn hondeneigenaren veel te vroeg bezig met trainen, corrigeren enz.

En gewoontes bij een pup wil nog niet zeggen dat die gewoonte niet af geleerd/veranderd kan worden met het ouder worden.

honden page profiel veerleveerle

honden foto van veerle

Dank jullie wel! Ik zal met hem gaan spelenwink dat verdiend deze kleine man wel! 

honden page profiel BalousbaasjeBalousbaasje 2 doggies

honden foto van Balousbaasje

Ik zag vreselijk op tegen de gebroken nachten, omdat ik van mezelf weet dat ik daar heel slecht tegen kan. Overdag bijtanken kan niet ivm kleine kinderen. Nou tref ik het met een superpup die ik nog maar 1 X 's nachts heb hoeven laten plassen. En de ochtenden; ik ging eruit als hij moest plassen maar dan hield ik het wel bewust heel rustig. Hij hoefde niet terug in de bench maar mocht wél zichzelf rustig vermaken. Dus hij kreeg wat te kauwen en verder geen aandacht. Ik probeerde op de bank dan nog wat te slapen. Hij leerde al snel dat ik zo vroeg nog niks met hem ging doen (en dus eigenlijk heel saai was)en nu is hij 16 weken en wacht hij tot ik naar beneden kom. Dat wisselt tussen 6 en 8.30. En nu ik erover nadenk, dat is al weken zo... 

Dus ik ben eigenlijk van mening dat je niet hoeft te gaan spelen en vermaken. Ze leren heel snel het ritme van het huishouden als je dat duidelijk laat zien. 

Volgende forumvraag: Zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^