Ik vind niet echt dat we daar hier een antwoord op zouden moeten geven. Wij kennen de hond niet en zijn er ook niet emotioneel mee verbonden of betrokken, wij weten niks van hoe hij zich gedraagt en hoe jullie hem hebben getraind(het barst nog steeds van de foute trainers met een prehistorische manier van trainen) ,dus geen idee wat jullie moeten doen.
In ieder geval niet meer alleen én los op het erf , waar hij met veel angst en onzekerheid nu zijn terrein veilig probeert te houden!!
Ik zou een ander baasje zoeken. U zegt zelf, dat hij niet bij u op zijn plek zit. Een goede gedragstherapeut kan hierin adviseren en zoekt het juiste baasje. Inslapen is wel het laatste. Helaas zitten de asiels vol met honden, die ingeslapen worden en die absoluut te helpen zijn. Ik vind dat deze hond een goed en begrijpend baasje verdient. Ik word hier zeer verdrietig van.
Een zeer benarde en vervelende situatie.
Heb je de hond via een stichting/organisatie, die buitenlandse honden laat "adopteren"?
Deze instanties moeten ook de honden op gedrag testen. Agressieve honden - bij jouw hond door stress en angst - mogen niet ter "adoptie" worden aangeboden.
Deze organisaties staan er meestal op dat je de hond niet zelf herplaatst, maar teruggeeft aan de organisatie.
Wat is de reactie van de organisatie, waar jouw hond vandaan komt?
Ik weet niet waarop je dit antwoord baseert of in welk vreemd land je woont, maar in Nederland zitten de asiels verre van vol en worden honden alleen ingeslapen als ze doodziek zijn en als echt alles, maar dan ook alles is geprobeerd om ze te rehabiliteren.
Ontopic: Herplaatsen. Ook als een hond al meerdere keren is herplaatst, ze leren toch altijd wel iets nieuws. Je weet nu bijvoorbeeld dat hij een andere hond nodig heeft in verband met verlatingsangst. Dat is alvast een stap vooruit.
Iemand met veel ervaring, is één ding, maar een hond moet ook een goede klik hebben met een baas. Dezelfde hond die zich bij een eerdere persoon ontpopte als een drammerige, bijtende hond, doet het bij een ander perfect en is zelfs in staat prijzen te winnen met hondensport. Iemand die een hond het juiste vertrouwen en de juiste grenzen kan geven en die weet hoe hij deze hond kan uitdagen om meer stabiliteit te krijgen, dat is wat hij nodig heeft. De juiste uitdaging doet vaak al wonderen.
Een hond bijt niet uit het niets, en bijtgedrag is vaak goed te sturen en te voorkomen - en de ene persoon voelt dat nou eenmaal beter aan dan een ander.
Het is een hartstikke leuk hondje om te zien, dus er is zeker meerdere personen zijn die meteen verliefd worden en het willen 'proberen'. Let dan goed op of er ook een klik is, of de hond meteen al naar iemand toe trekt, meteen gaat zitten op commando, dat soort dingen.
Ik denk dus dat hij de juiste persoon misschien nog niet heeft gevonden. Die kans moet je hem wel geven.
Een vijfde eigenaar zoeken ?
De hond kwam uit het buitenland en is nu bij de tweede eigenaar toch?
Hier in Tholen heb je een stichting die dat soort honden een nieuwe kans geeft ,misschien kan hij daar terecht .
Zij vangen veel van die buitenlandse stumpers op die in het normale Nederlandse leven angstgedrag vertonen en zo nodig gered moesten worden .
Is zo´n stumper niet te helpen dan blijft hij bij hun en anders plaatsen zij ze .
Als hij inderdaad wel aan zijn vijfde adres toe is en alleen maar angstiger wordt ,tja de keuze is aan degene die het weer niet lukte om zo´n hond te begeleiden ,maar een leven in angst en met de ene na de andere persoon die het zo goed weet ,lijkt me ook stressvol voor zo´n hond .
Overigens zal de verlatingsangst wel weer toeslaan als hij daar ook weer weg moet .
Succes met jullie beslissing .
Als het de hond op je foto's betreft....het lijkt me een heerlijk dier....ondanks jouw verhaal.
Een hond uit Roemenië gekocht....heb je hem in NL gekocht en is het een buitenlandse hond, heb je hem uit Roemenië bij een opvang weg of heb je hem zelf meegenomen? Is de hond gechipt en geënt toen hij naar NL kwam? Daar schort het wel eens aan. Hoe oud as de hond toen hij van straat werd gehaald? Is er al eens naar een lichamelijke/inwendige aandoening gekeken door een dierenarts?Beter ook eerst medisch na laten kijken bij dit gedrag en lichamelijke klachten. Homeopathie en medicijnen zeg je wat niet hielp maar waarvoor kreeg de hond die? Voor zijn gedrag of mankeert hij inwendig wat?Was dat via een dierenarts? Of heeft hij slechts medicijnen gehad tegen het braken?
Als de hond echt doodongelukkig en gestresst is waarom is dat dan? Wordt hij overvraagd terwijl hij er niet aan toe is? Is er al door een goede gedragsdeskundige naar gekeken?
Je zou met de opvang in Breda kunnen kijken of hij bij hen mag zijn. Daar zit een hele roedel uit het buitenland en loopt los op het erf. Sommigen blijven daar en gaan niet weg. Misschien is hij thuis in een roedel. http://stichtingpooranimal.com
3 keer is scheepsrecht toch?
Plus 2 is dan extra...
Misschien deze hond ergens plaatsen waar een goede stabiele hond reeds aanwezig is. Honden kunnen ook erg veel hebben aan elkaar. Ik heb dat ook ervaren toen we zelf nog twee honden hadden.
De asiels zitten vol. Bomvol. Vooral in vakantietijd. Het baasje gaf aan dat er trainers naar de hond hebben gekeken en op grond daarvan meldde ik dat een goede gedragsdeskundige een hond kan heropvoeden en herplaatsen. Een hond die agressief is zal helaas te vaak worden ingeslapen. Ook honden die oud zijn en afgedankt. Geen nieuw baasje meer kunnen vinden. Ook in Nederland. Ik baseer mijn mening op mijn ervaring en Careana, je hoeft echt niet bot te doen, want ik geef te veel om honden, om nu niet te reageren.
Ik zie in je profiel de hond vast aan de riem liggen. Een hond die niks kende gelijk onderwerpen aan allerlei prikkels en ook nog vastleggen geeft ook stress. Onder welke omstandigheden wordt de hond bij die andere mensen gehouden?
Toch zie ik de hond ook lekker lui op bed of de bank liggen en een poot naar jou uitsteken....dat doen ze niet als ze gestresst zijn of je niet vertrouwen. Ik denk met de juiste baas dat deze hond een veel minder gestrest leven tegemoet kan gaan. Neem hem terug en zoek zelf rustig de juiste baas. Iemand die tijd heeft en er geen druk op legt of hem in een hok stopt danwel vast legt.
Hoe reageert de hond als hij tussen andere honden is? Als dat goed gaat, is hem proberen onder te brengen bij Dierenthuis misschien ook nog een idee. Al zijn er wel meer honden met problemen dan Dierenthuis kan opvangen, dus garantie dat je daar een plekje vind heb je niet.
En Marieke ,Had je nog wat aan de tips ?
Hoe is het nu? Waarom geen follow up?
Inslapen! Ik snap niet waarom men daar uberhaupt aan denkt. Ik hoor dit zo vaak. Dat is het aller aller laatste wat je kan doen. 1. De stichting of bemiddelaar waar je hem vandaan heeft is verantwoordelijk dat de hond herplaatst wordt op een goede plek. 2. Heb jij hem uit Ro gehaald, dan is dat jouw taak. Een angstige hond herplaatsen bij een klein kind, hoe kom je er op, zeg.
1. Zorg dat de stichting/bemiddelaar op de hoogte is.
2. Zet hem op een wachtlijst van een goed asiel. Bv Kerbert in IJmuiden of contact Wilma de Joode. In Soest bemiddelen ze ook buitenlandse honden. (Meerdere asielen in NL doen dat). Ik neem aan dat je dat allemaal al gedaan hebt voordat het woord "inslapen" viel?
3. Bel een goede gter. Monique Bladder of Annemieke Heine. Arvid van Putten. Misschien nog meer mensen inbreng? En leg dit probleem voor. Trainers/gters en "goede" gters zijn 2 verschillende dingen.
Wij hebben jaren terug een hond terug gekregen van adoptie. Die was al 7 jaar geadopteerd geweest, maar moest weg. Deze ging in een gastgezin, die er achteraf gezien, een potje van gemaakt had (ook een zgn gter). Het verhaal ging dat hij de grote enge gevaarlijke wolf was en in geen enkel gezin kon. Pleegmams zei in mijn gezicht "beter inslapen". Hell no. Hond heeft 1 nacht bij mij doorgebracht, ik vreesde voor het leven van mijn honden door de verhalen. Wat een schatje was het. Zo verkeerd begrepen en overtraind. Ja, hij viel/valt uit naar andere honden buiten. Maar dat was het. Hij is de vlgd dag naar het asiel gegaan, waar we mee werken, omdat we iets moesten, bij mij blijven kon niet. Ik hen staan janken in het asiel, maar wist dat het goedkwam. Ik heb hem paar keer opgehaald om te wandelen en te logeren. Hij is inmiddels al weer jaren geadopteerd door de juiste mensen en gelukkig.
Dus schouders eronder en aan het werk!
Ik ben benieuwd naar het vervolg hiervan
Naar mijn mening horen er geen trainers, hondenscholen, medicatie, etc. bij een extreem angstige hond. Wennen aan zijn mens, en nieuwe thuis is dan al meer dan genoeg voor hem
Het gaat om laten wennen en vertrouwen opbouwen dat kost soms veel tijd. Al dat goedbedoelde getrain kan juist de hond helemaal in zijn schulp laten kruipen en nog meer angst veroorzaken.
Wat je normaal doet met een herplaatser met zoveel angst is eigenlijk helemaal niets...er zijn voor hem, maar niet opdringen, niet naar hem toelopen, niet gaan aaien, geen drukke wandelingen, niet trainen, niet oefenen, gewoon helemaal niets.
Als de eerste kleine stapjes genomen zijn ga je rustig verder, maar in het tempo van de hond. Pas dan zou ik evt. aan homeopathie of bach bloesem denken als ondersteuning, de relax o dog inzetten misschien.
Dan eens denken aan een tuigje om, evt. al naar buiten al is het alleen nog maar kort bij de voordeur. Gewoon goed kijken naar wat de hond aangeeft.
Een belangrijk punt vind ik zelf ook de voeding, door angst en dus stress op het lichaam, kunnen tekorten ontstaan, dus zou het mij zinvol lijken om aan supplementen te denken. Ook goed kouwmateriaal is belangrijk, door het kouwen ontstaan stofjes die ontspannen en een goed gevoel geven.
Ik hoop dat je het nog leest en er iets aan hebt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?