Haai.
Vorige zomer viel het me ook al op dat Beer moeilijk liep. Ik dacht meteen aan hele ernstige dingen, maar het bleken gewoon zijn voetzolen te zijn. Er zitten geen kloofjes in, maar ze zijn heel erg glad en gevoelig waardoor hij voorzichtig loopt met zijn voorpoten.
Ik heb de paw butter van Pet Head maar die lijkt niets/weinig te doen.
Heeft iemand ervaring met Beaphar voetzolenspray?
Hoe vaak moet je dit op de poten sprayen, voor iedere wandeling?
Ikke, ik heb het altijd in huis, hier hebben ze grote voetzolen, die draaien als ze lopen...met de voetzolenspray hou ik ze stevig en soepel, de eerste keren dat ik het begon te gebruiken deed ik het iedere dag, nu drie tot twee x in de week, hier hebben ze wel hele grote voeten, als je en hond hebt die trippelt zijn ze minder kwetsbaar, eerste gebruik, het staat er op hoe te gebruiken......
Gebruiksaanwijzing.
Hebben ze het niet bij de dierenwinkel, via internet zo in huis...
Das het punt, ze zijn niet schraal, geen kloofjes, niet hard. Eerder te glad en zacht. Zacht maken is dus niet bepaald nodig.. is beaphar dan nog steeds geschikt?
Schoentjes wil hij n.i.e.t aan.
Jawel...ze worden niet zacht hoor, wel soepel en stevig....bams had ook gen kloofjes, maar toch merkte ik dat ze pijnlijke kussentjes had, nu stevig, en soepel, ze loopt gewoon op iedere ondergrond, grote voetzolen , bams draait met haarkussentjes...vandaar dat ik het ben gaan gebruiken, op grind had ze moeite, nu niet meer, ze zijn mooi stevig en toch soepel....
Zacht worden ze niet, stevige goede zolen krijgen ze er door....met zacht bedoelen ze toch dat ze soepl blijven en niet te hard en te stug.
Oké, besteld. Ben benieuwd of het werkt..
Echt wel..... swinters doe ik het wat extra als er ijs sneeuw ligt, ook zomers gebruik ik het , bams loopt vaak op grind.
Hij wilde inderdaad gisteren niet op het grindpad, maar ook gewoon de straatklinkers zijn al te ruw. Arme Beer heeft er echt last van, en dat terwijl we in de zomer 's avonds laat pas wandelen en veel over gras.
Gebruik het, niet na een dag gewenst resultaat, maar dat begrijp je wel. Goed gebruik en je zal zien dat het werkt.
Ik heb het ook gebruikt bij Faro, die had kloven, was voor buiten goed, maar binnen werden zijn voeten te glad voor de houten vloer, hopelijk heb je vloerbedekking?
Nee, laminaat.. zijn voeten zijn nu al erg glad. Met name de teentjes zijn helemaal glad gelopen.
Nu komt het misschien qua uitglijden goed uit dat ik met Beer naar Frankrijk ga binnenkort, daar loopt hij de hele dag op gras.
Hier ook altijd gladde zooltjes gehad, bij allemaal. Wat volgens mij ook normaal is als je regelmatig met je hond loopt. Zeker als je ook veel op straat loopt i.p.v. gras. Ook strandzand maakt heel erg glad. Geen eentje liep moeilijk over grind of klinkers, alleen Wopper, maar die heeft ook wat scheefstand van haar voorpootjes, waardoor het eelt scheef afslijt. Ze heeft zeg maar een heel glad rond zooltje met aan de zijkant een hard randje en daar heeft ze vaak last van met name op grind als ik het niet op tijd weg vijl. Ook slijten een aantal nageltjes niet goed af, waardoor er soms een puntje van de nagel in een kussentje prikt, wat natuurlijk ook niet lekker loopt. Dat is niet hetgeen waar Beer last van heeft? Stand pootjes helemaal recht?
Is het niet omgekeerd? Over ruw terrein lopen, daar krijgen ze stevige eeltvorming van en dus sterkere voetzolen. Teveel zachte ondergrond geeft zwakkere, gevoelige voetzolen.
Mensen die veel op blote voeten lopen op ruwe ondergronden (zie bijvoorbeeld Azië of Afrika) krijgen ook dikkere, ongevoeligere voetzolen, toch?
Nee, zijn nagels groeien goed. Het middelste van zijn zolen is alleen helemaal glad geworden.
Hier wordt op alles gelopen en ze hebben geen ..gladde..voetzolen, integendeel ze zijn ruw
Die van mij hebben eigenlijk altijd vooral op klinkers/stoeptegels etc. gelopen en toch hele gladde zooltjes. Heb net nog eens de zooltjes van mijn teefje bekeken en het gedeelte waar ze op staat is echt superglad en het gedeelte wat niet de grond raakt is heel erg ruw.
Over een ruwe ondergrond lopen slijt wel degelijk, werkt ook als een soort van vijl. Het is overigens niet zo dat het eelt heel teer en zacht aanvoelt, het is evengoed een stevige dikke laag, maar glad.
De zijkant waar ze niet op staat is een soort van kloofjes-achtig.
Kan het niet helemaal goed zien op de foto, maar de meeste rechtse nagel en die daarnaast, drukken die niet in het kussentje als hij staat? Foto is altijd een beetje lastig kijken.
Kan mij zo slecht voorstellen dat hij zo moeilijk loopt door die gladde kussentjes, ziet er verder ook niet geïrriteerd uit.
Ik zou er zelf juist even niks op sprayen en smeren. Daar maak je het eigenlijk alleen maar zachter en gevoeliger. Misschien lekker naar het strand... even over het zand en in de zee doet de pootjes van mijn hond altijd goed. In de winter tegen pekel en bij kloven gebruik ik Vetramil voetenzalf. Erg tevreden over maar merk dus wel dat dit het alleen maar verzacht en als ik het zo lees is dat nou juist niet wenselijk.
Heb de spray gisteren binnen gehad. Gelijk gebruikt, het leek erop dat er verbetering in zat, hij liep gewoon normaal. Maar dat kan ook toeval of mijn eigen inbeelding zijn vorige zomer had hij exact hetzelfde, ook zijn voetzolen die helemaal zacht en roze waren geworden.
1 voordeel van deze spray: hij likt het tot nu toe nog niet van zijn poten.
Update na een jaar.
Helaas is het weer zover en kunnen we al een tijdje niet meer op straat lopen. Hij gaat dus gewoon mee in de auto naar gebieden zonder of met weinig bestrating, maar het zou ook leuk zijn om eens vanuit huis te kunnen wandelen. Beaphar spray gebruikte ik al lang maar maakt totaal geen verschil.. Dus helaaaaas zijn we nog niets opgeschoten. Het zou ook nog wel eens met de stand van zijn poten te maken kunnen hebben. Bij zijn voorpoten is het erger dan zijn achterpoten, en zijn voorpoten zijn ook vrij (oké, best wel) groot. Hij heeft eigenlijk platvoeten en loopt echt plat op de zolen. Misschien is dat wel de reden dat zijn zolen wat sneller slijten? Geen idee.. In dat geval gaat een smeersel denk ik ook niet werken.
Heb je al eens hondensokken of -schoentjes geprobeerd?
Heb je wel eens gedacht om naar een fysio te gaan, misschien dat die iets voor hem kan betekenen?
Charlotte-Sophie, dat klopt, als je een hond in 3 delen zou opdelen, zie je dat de voorhand meer gewicht heeft, dan de achterhand, omdat daar de nek en kop bij horen.Voorkant wordt meer belast.
Voetenstand verander je niet zo gauw. Heeft sinds pup al platvoeten met gespreide teentjes. We kregen de tip om op verschillende ondergronden te wandelen (gras, zand, straat, ongelijke grond enz) omdat dat de pezen sterker zou kunnen maken en hebben ook oefeningen gedaan maar volgens mij is het gewoon erfelijk en is er verder weinig aan te doen. Wellicht verklaart die foute stand dus het sneller slijten van de voetzooltjes, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik ken nog een hond met snel slijtende zooltjes en die heeft een correcte voetstand..... Dus dat zou mijn theorie alweer omver werpen.
Ik zal toch eens naar sokken kijken voor Prins Beer I en voorlopig gaan we weer met de auto het bos opzoeken.
Sam heeft ook enorme platvoeten, als hij door de kamer loopt dan hoor je echt plof plof, maar zijn voeten zijn gelukkig wel heel.
Heeft hij ook van die hele enge teentjes die helemaal uit elkaar staan? Beer zijn voeten zijn net vliegende eekhoorns, met ook van die enorme vliezen ertussen.
ja eendenvoeten noemen we het wel eens, maar niet altijd. Hij kan ook zijn vliezen verbergen.
Maar Faro had dat ook, vliezen bedoel ik, Faro kom heel goed zwemmen, niet dat hij dat graag deed, maar hij heeft wel eens tegen de stroom ingezwommen in de Ardennen, dat ging keigoed!
Sam die kan niet zwemmen, nog niet...
Jahaaaa kijk foto gevonden. Hij heeft helemaal geen hondenpootjes. Zijn gewoon handen. Vliegende eekhoornhanden.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?