RelaxoDog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PLRPLR

honden foto van PLR

Hallo,

Zijn er mensen die ervaringen hebben met de RelaxoDog als ondersteuning in combinatie met training(met name bij verlatingsangst)? En hielp het? Merkte je positief verschil of juist niet? 

Ik hoor graag jullie ervaringen met de Relaxodog.

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Is al eerder een topic over geweest. Misschien interessant voor jou om te lezen.

Ik ga hem binnenkort inzetten.

Er zijn hier op het forum mensen die de relaxodog gebruiken en zeker ook met positieve ervaringen!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

https://www.hondenpage.com/hondenforum/212580/relax-o-dog/relax-o-pet.php

Misschien heb je iets aan bovenstaand topic.

 

Ik ben er erg over te spreken. Het is uiteraard geen wondermiddel, maar ter ondersteuning merk ik zeker verschil.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb goede ervaringen met de Relaxopet. Het verhaal staat op Hondenpage. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Misschien is dit iets voor ons pup ter ondersteuning? Gisteren weer, ondanks opbouwfase, paniek en jammeren na een paar minuten alleen zijn, we zaten al op een half uur.....heeft er iemand ervaring hiermee met relaxopet? ? Ik heb de link hierboven gelezen, meestal goede resultaten met vuurwerk, maar daar reageert pup tot nu toe niet op.

honden page profiel PLRPLR

honden foto van PLR

Bedankt voor alle reacties. Had dat ene topic ook gevonden maar vroeg me af of er inmiddels meer mensen waren met goede ervaringen en met name als ondersteunend middel bij verlatingsangst trainen :) . Dat andere topic beloofd inderdaad wel veel goeds! Natuurlijk is het een kwestie van proberen of het ook werkt in mijn situatie. Het is vrij prijzig in aanschaf, al is niks me te duur als mijn hond zich werkelijk wat relaxter voelt natuurlijk.

 

Als de RelaxoDog aan staat, mag dan tegelijkertijd ook tv of meditatiemuziek aan staan? Of is dat erg storend voor een hond?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ben ook benieuwd naar dit antwoord, dus ook even omhoog gezet.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Bedankt voor alle reacties. Had dat ene topic ook gevonden maar vroeg me af of er inmiddels meer mensen waren met goede ervaringen en met name als ondersteunend middel bij verlatingsangst trainen :-) . Dat andere topic beloofd inderdaad wel veel goeds! Natuurlijk is het een kwestie van proberen of het ook werkt in mijn situatie. Het is vrij prijzig in aanschaf, al is niks me te duur als mijn hond zich werkelijk wat relaxter voelt natuurlijk.
 
Als de RelaxoDog aan staat, mag dan tegelijkertijd ook tv of meditatiemuziek aan staan? Of is dat erg storend voor een hond? "

In de aanleerfase is het niet de bedoeling om andere geluiden aan te zetten,  ten minste dat had ik begrepen. 

Dus zelf relaxed met een boek/laptop op de bank. 

 

Zelf heb ik er geen ervaring mee icm verlatingsangst. Ik denk dat het best een ondersteuning kan zijn, maar dan icm echt goede opbouw obv wat de hond aan kan.

Stel de hond is niet relaxed als je weg gaat en je zet de relaxopet aan, dan krijgt hij dus een negatieve associatie met de relaxopet.

Of als je m alleen gebruikt bij het alleen zijn,  kan het juist een trigger worden om onrust te veroorzaken.

Dus dit moet je wel heel bewust aanpakken.

 

Als extra ondersteuning kan het helpen naar mijn idee, maar het lost het uiteraard niet op.

 

Hoe oud is je hond als ik vragen mag en hoe is de opbouw voor het alleen zijn aangepakt?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

5 maand. Opbouw vanaf de ene seconde de deur dicht en direct weer terug. Verder uitgebouwd, over dagen en weken naar 5,10,15 minuten. Voor de buitendeur, in de tuin, boodschapje doen, video op ren gezet .  . Het gaat dan best goed en opeens zonder wat dan ook, weer jammeren. Ik vind dit zo zielig voor de pup, maar begin ook een beetje te wanhopen. Mensen zeggen tegen mij., laat maar jammeren, moet gewoon wennen, hij houdt vanzelf op. En ik begin dan weer van voren af aan. Vanmorgen weer heerlijk rustig, 8 minuten.Tja wat is wijsheid. Het aanleren van de relaxopet zal zeker goed kunnen. Pup slaapt soms nog uren achter elkaat dus dan kan ik het ding aanzeten. In de ren als wij erbij zijn is hij ook rustig. Maar eten in de bench doet hij praktisch niet, maar hij eet zo wie zo niet echt heel snel.

Volgende forumvraag: bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^