oppas pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BegümBegüm

honden foto van Begüm

Hallo allemaal!!

 

ik heb een oppas pup van +-6 maanden hier en blijft ongeveer anderhalf week. Dit is onze eerste nachtje.

?k moet even duidelijk vermelden ik heb nog nooit een pup gehad of opgevoed.

 

Zelf heb ik een teefje van 4 jaar oud, ze is erg stabiel en sociaal.

Hier en daar heb ik opgemerkt dat mijn teef de pup goed corrigeerde. Dit is ook een grommend blaf naar hem toe, maar niet gebeten! en ik durf ook te zeggen dat ze alleen zal bijten in uitzonderlijke gevallen uit zelfverdediging.

 

Dit is een reu pup, en heeft al 2 x geplast in huis. Vind ik niet erg! hij had erg veel gedronken en is een nieuwe omgeving.

Hier komt de eerste vraag:

1. wat is te veel voor een pup om te drinken?

Bij mij is er altijd onbeperkt water aanwezig. Maar als de pup in een keer 2 liter wegzuipt uit spanning, vind ik teveel van het goede. Wat kan ik hier in doen?

 

2. tot hoever kan ik de correctie van mijn oudere hond naar de pup accepteren?

 

?k snap best dat mijn hond het niet altijd fijn vindt dat er van de nieuwschierige aapjes aan haar achterste snuffelt. Dit gebeurt heel vaak, meeste eigenaren zeggen "dat ze lekker ruikt"

De pup ligt nu in de bench , en was heel de tijd aan het blaffen en piepen. Mijn hond gaf een blaf en een snauw, en bleef maar grommen en heeft de pup gekalmeerd en liggen ze nu rustig in de woonkamer

Dat soort correcties kan ik door de vingers zien. Maar wat is echt niet acceptabel?

3. Moet er water in de bench?

de vraag spreekt voor zich. ?k slaap rond 12 uur, en laat de mijn eigen hond uit om 07.30, is het erg om zolang zonder water te zitten?

 

4. Hij accepteerd geen correcties van mij.

Heb dus een hele bijtpartij gehad omdat hij niet van de bank wilde (ik denk om te testen hoe ik zou reageren/handelen) Bijten kan ik zeker hebben! maar heb geen zin om met blauwe plekken rond te lopen. Hoe kan ik het op een juiste manier corrigeren? Dus niet belonen voor het verkeerde gedrag!

 

(*hond : ik ga op de bank

*ik: kom der af

*hond ziet koekje,

*hond denkt, als ik op de bank ga krijg ik koekje)

Dat wil ik voorkomen.

Hoelang uitlaten?

?k loop met mijn hond: 

sochtends half uur (soms een uur, ligt aan de plannin)

Smiddags een uur

Savonds een half uur

ik probeer 2 uur elke dag met haar te lopen. En 2 uur per week met haar te fietsen

?s dit te veel of te weinig voor de pup?(behalve het fietsen, is zeer belastend, ik weet het)

 

ik hoor het graag

 

groetjess

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat je de meeste van je vragen beter aan de eigenaar van de pup stelt ipv op een forum.

Tenslotte neem jij toch de verantwoordelijkheid om op de pup van een ander te passen, dus denk ik dat de eigenaar graag zelf zal bepalen hoelang jij met zijn hond loopt en hoe je zijn hond behandelt qua correcties e.d.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Water moet altijd onbeperkt aanwezig zijn, maar als mijn honden ineens extreem veel gaan drinken kap ik het wel af door ze weg te sturen of eventueel de bak even weg te nemen. 

Ik zal zeker geen water in de bench zetten, dat wordt een natte kledderboel hp-angel

 

De correcties van jouw hond zal ik gewoon accepteren, zeker als de pup bijvoorbeeld wil spelen maar jouw hond wil niet. 

Als ik mijn jongste corrigeer komt mijn oudste zich er soms mee bemoeien, terwijl hij er niet bij betrokken is, dat accepteer ik niet en stuur de oudste naar zijn plaats. 

 

Correcties niet accepteren is vervelend... probeer rustig maar heel duidelijk te zijn, en zeker bijten te voorkomen want dat hoort niet. Eraf lokken ben ik ook geen fan van, die link leggen mijn honden veel te sluw; "ik op de bank, baasje haalt mij eraf en als ik ga krijg ik een beloning... hmmm... let's do it again!" tongue-out.

 

Het wandelen wat je met de volwassen hond doet is te lang voor een pup! Doe korte stukjes van 10 minuutjes en vooral focussen op plasje/poepje doen en relaxed wandelen en snuffelen enzo. Tussendoor kan je thuis een hersenspelletje doen met hem als hij veel energie over heeft. Ga vooral geen tennisballen of wat dan ook voor hem weggooien, dat is onwijs slecht voor de gewrichten... 

 

Fietsen is niet overbelastend maar aangezien het niet jouw pup is zal ik daar niet mee beginnen hp-smile.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

1- Honden kunnen veel drinken als ze op een nieuwe plek komen - inderdaad, stress. Ook plassen in een nieuw huis kan de eerste dag/dagen voorkomen

 

2- Prima als je hond corrigeert. Als het te heftig wordt (reactie van jouw hond, kliergedrag van pup) grijp je in.

 

3. Nee, geen water in de bench, tenzij het heel heet zou zijn.

 

4. Waarschijnlijk mag hij thuis op de bank? En voelt de bank dus als een veilige plek? Maar dan nog: bij jou gaan honden niet op de bank, en ook een logee moet die huisregels gewoon volgen. Je kunt de bank barricaderen door er bijvoorbeeld stoelen op te leggen, dan moet de pup wel een ander veilig plekje zoeken. Zorg dus dat hij dat heeft: Heeft hij een mandje/kussen of iets, behalve de bench?

Wat je ook nog kunt doen is een riem aan laten in huis, zo pak je hem makkelijk en kun je hem van de bank krijgen of uit andere situaties zonder dat hij kan uithalen. Ook nieuwe hondentandjes zijn scherp... Als hij dan op de bank springt, pak je de riem en zegt vriendelijk "kom" en neem je hem mee naar een andere plek of kun je even iets met hem doen ter afleiding. Als hij het daarna weer probeert kun je ingrijpen door de riem pakken en vriendelijk maar duidelijk "nee" te zeggen.

 

Wandel niet te lang met de pup, zeker niet bij dit warme weer. 10-15 minuten is echt genoeg. Ga liever een zes keer op een dag een kort plasrondje doen dan 2 x 30 min en een uur. Fietsen moet je nog niet doen met een hond van 6 maanden, al helemaal niet bij warm weer. Liever wat extra snuffelrondjes dus, of denkspellen. Op deze pagina op facebook vind je heel veel ideetjes: https://www.facebook.com/denkspellenvoorjehond

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Helemaal geen logeer nachtjes geweest met de jonge hond ? De eigenaars geen regeltjes achtergelaten ? Fietesen is met deze warmte uit den boze, zeker voor een hond van zes maanden, ook niet mee fietsen in de vroege of late avond.....uitlaten aan de lijn niet los, je hebt de verantwoording voor de hond van en ander....ga alleen op pad zodat je met je eigen hond wat langer weg kan gaan......laat de hond lekker snuffelen kleine ronders zo,n vier a vijf keer per dag...drinken niet weghalen, de jonge hond kan best zo zijn dat alles wat vreemd is bij je en toch even moet wennen bij je....

honden page profiel RahmiRahmi 3 doggies

honden foto van Rahmi

Nu ikzelf ben nog niet zo lang eigenaar van een pup ik heb wel een aantal dingen geleerd erover 

1. Water mag eigenlijk onbeperkt zijn maar omdat hij in een nieuwe omgeving zit kan het komen door de stress dat hij overmatig grote hoeveelheden drinkt in korte tijd en goede oplossing hiervoor is even het water wegzetten of wegsturen (let hier ook op voor het weer warm weer is meer drinken)

2. De fokker waar ik mijn pup heb gaan halen en nog een aantal mensen hebben mij gezegd om ze te laten doen  tenzij dat het te heftig wordt 

3. Water in de bench is meer een persoonlijke keus ,bij mij staat er een bakje in met water nog geen problemen mee gehad.

4.  Het bankzitten kan te maken hebben met dat het bij hem thuis wel mag  het beste hier is rustig blijven maar wel duidelijk te zijn dat het niet mag en  nooit belonen als verkeerd gedrag toont 

het uitlaten is te veel  als je niet zeker weet doe je het best met minder 4-5 keer per dag gaan wandelen voor een 5 -10 minuutjes is vele beter ,als hij echt niet meer kan zal hij zich wel neerleggen en dan weet je ook wanneer je moet stoppen  en laat fietsen nog even zo 

hoop dat ik wat heb kunnen helpen smile

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Dit zijn inderdaad vragen die je beter aan de eigenaar van de hond had kunnen stellen ,

Er zijn hier boven al adviezen gegeven ,maar een hond van zes maanden rondjes van 5 a 10 minuten te laten lopen is wel heel erg weinig ,

Mijn pups zouden dan binnen van gekkigheid niet weten wat te doen ,

Het is geen pup van 8 weken meer ,maar een van 6 maanden ,die moeten zich lekker uit kunnen leven buiten .

Met zes maanden mogen ze gerust een half uur lopen ,spelen, snuffelen en als je dat een aantal x per dag doet is daar niets mis mee .

Misschien kan je bij de eigenaar nog de gebruiksaanwijzing vragen ,hoe ze het deden met de opvoeding ,en je daar wat aan houden ,zodat de hond niet te zeer in verwarring raakt voor die anderhalve week .

Succes .

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Zoals Heleen zegt,6 maanden is een jonge hond geen pup.

Bij mij gaat zo een jonge hond meewandelen,in het ritme dat ik heb met mijn eigen hond als de hond los kan en het is

veilig dan mag hij lekker ravotten met die van mij.

Fietsen zou ik afraden,de hond is te jong,het is te warm en als je zo weinig van de hond weet vind ik het niet raadzaam om te fietsen.

 

Hier werkt het beste een oppashond behandelen zoals ik die van mij behandel,ik werk trouwens niet met koekjes.

Op de bank,dan is het foei en eraf met strenge stem.

Honden wennen vlug aan jouw ritme en mijn oppashond vond het geweldig als hij mee mocht met de andere hond.

 

 

honden page profiel BegümBegüm

honden foto van Begüm

begrijp mij niet verkeerd. ?k heb natuurlijk het ene en het andere gevraagd aan de huidige baas. Maar omdat zij een hele afwisselende baan heeft was het moeilijk om zo een ritme in te behouden. Ik maak mij mee zorgen dat ik niet te veel van dat pup vraag dan dat het zou moeten.

Als ik aan mijn eigen hond zeg kom om de riem om te doen komt ze netjes voor me zitten. De oppas pup is altijd heel druk, kan niet worden aangehaald en de speelsheid draait gelijk om de speelagressie wat er echt hard aan gaat. Ik kan hem niet pakken bij zijn halsband of aai geven over zijn kop. Dit zijn de dingen waar ik gewoon wat rustig aan wil doen, dan wat ik bij mijm eigen hond doe. Als mijn hond mij in mijn arm speels bijt, krijgt zij een hele duidelijke en strenge correctie. Deze pup die ook aan het puberen is, steekt mij de middelvinger op en doet zijn ding. Dus vandaar waren mijn vragen.

Dus, een energieke pup, die als bijna is uitgegroeid en zijn botter al wat sterker is dan een pup van 3 maanden, vroeg ik me af of een half uur of driekwartier wandelen te veel is.

Ik kan dat pup niet alleen laten, want hij blaft het hele appartement bij elkaar. Als ik ze samen alleen laat, gaat het nog wel.

(ps, mijn oudere hond waakt altijd over mijn sokken, en de oppas pup kwam iets te dicht bij en kwam een knallend ruzie. Laten gaan of vermijden om sokken te laten liggen?)

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Een hondje van 6 maanden moet nog wat vaker naar buiten dan een volwassen hond. Zou de wandelingen inderdaad op max een half uur houden en als het een grote hond is mogelijk nog iets koter. Ik zelf laat honden niet alles zelf uitzoeken maar grijp ook wel even rustig in als het te wild gaan. Even de pup bij je roepen en belonen.  Bij zes maanden heeft het hondje niet echt puppycredits meer. Bij de bank zou ik haar er steeds rustig afhalen en op het moment dat ze zelf gaat belonen. Dan beloon je echt het eraf gaan en niet het erop gaan. Ik ben wel van de koekjes bij een pup van zes maanden en minder van het streng foei roepen. De hond heeft vaak echt geen idee waarom je het roept zeker als het thuis wel mag. En ze is nog maar net bij je in een vreemde omgeving en kent je mogelijk nog niet echt. Dat bijten zou dan ook vooral een stukje onzekerheid en stress zijn. Zorg  dat van de bank gaan iets leuks opleverd. Ook fijn voor jullie band.

honden page profiel BegümBegüm

honden foto van Begüm

ben vergeten te vermeldenm 4/5 x uitlaten staat ook al ingepland

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Heb altijd 2 honden gehad en ik pikte het niet dat ze ruzie of wat dan ook maakten naar elkaar,nog maar de lip optrekken bij wijze van spreken en ik kapte het af.

6 maanden en een volwassen hond daar moet je kort opzitten.

Een half uur of 3 kwartier wandelen is echt niet te veel voor een hond van 6 maanden.

Ik heb een engelse stafford een energielevel extreem hoog toen hij jong was. Met 6 maanden liep hij s'morgens al een uur buiten,deed ik gewoon lange wandelingen en thuis was hij dan rustig.

 

Nog een advies,geen ballen gooien,geen speelgoed in huis laten liggen en de honden apart geven,zodat ze in alle rust kunnen eten.

Op een appartement is het niet zo makkelijk,ik heb een tuin is makkelijker voor een drukke hond.

 

Welk ras is de hond?

honden page profiel BegümBegüm

honden foto van Begüm

" Heb altijd 2 honden gehad en ik pikte het niet dat ze ruzie of wat dan ook maakten naar elkaar,nog maar de lip optrekken bij wijze van spreken en ik kapte het af.
6 maanden en een volwassen hond daar moet je kort opzitten.
Een half uur of 3 kwartier wandelen is echt niet te veel voor een hond van 6 maanden.
Ik heb een engelse stafford een energielevel extreem hoog toen hij jong was. Met 6 maanden liep hij s'morgens al een uur buiten,deed ik gewoon lange wandelingen en thuis was hij dan rustig.
 
Nog een advies,geen ballen gooien,geen speelgoed in huis laten liggen en de honden apart geven,zodat ze in alle rust kunnen eten.
Op een appartement is het niet zo makkelijk,ik heb een tuin is makkelijker voor een drukke hond.
 
Welk ras is de hond? "

Spelen met bal kent ie niet. Speelgoed wordt altijd gesloopt. Ben bang als ik niet oplet iets doorslikt of wat dan ook.

Het is een eurasier x keeshond.

naar mijn idee is hij echt heel eigenwijs!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Spelen met bal kent ie niet. Speelgoed wordt altijd gesloopt. Ben bang als ik niet oplet iets doorslikt of wat dan ook.
Het is een eurasier x keeshond.
naar mijn idee is hij echt heel eigenwijs! "

Een goede tip voor de toekomst,laat een hond altijd eerst een dagje proef draaien om te kijken,hoe jij het

vindt,hoe gaat thuis en beslis dan of je zo lang wilt oppassen.

 

Je hebt geen makkelijke oppashond,succes ermee.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Een goede tip voor de toekomst,laat een hond altijd eerst een dagje proef draaien om te kijken,hoe jij het
vindt,hoe gaat thuis en beslis dan of je zo lang wilt oppassen.
 
Je hebt geen makkelijke oppashond,succes ermee. "

Zeker slim dit. Maar voor mij klinkt het als een heel normale puber van zes maanden hoor. Op die leeftijd zoeken ze de grens op zeker als ze in een vreemde omgeving zijn. Gewoon rustig en duidelijk zijn. Zorg dat hij de regeltjes snapt voordat je foei en nee gaat roepen. Wat jij eigenwijs noemt kan ook ik heb geen idee wat je wilt zijn. En zorg dat de hond ook rust krijgt. Ik zelf zou niet het advies geven om er nou enorm mee te gaan wandelen en denk dat hij daar alleen maar drukker van wordt. (fijn he die tegenstrijdige adviezen) Waarschijnlijk is alles al zo spannend dat hij nu al lichtelijk hyper is en dat los je niet op met meer gaan doen. Over een paar dagen als het allemaal wat rustiger is kan dat wel. Het is een lastige leeftijd om uit logeren te gaan, dus ik snap je heel goed hoor. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" begrijp mij niet verkeerd. ?k heb natuurlijk het ene en het andere gevraagd aan de huidige baas. Maar omdat zij een hele afwisselende baan heeft was het moeilijk om zo een ritme in te behouden. Ik maak mij mee zorgen dat ik niet te veel van dat pup vraag dan dat het zou moeten.
Als ik aan mijn eigen hond zeg kom om de riem om te doen komt ze netjes voor me zitten. De oppas pup is altijd heel druk, kan niet worden aangehaald en de speelsheid draait gelijk om de speelagressie wat er echt hard aan gaat. Ik kan hem niet pakken bij zijn halsband of aai geven over zijn kop. Dit zijn de dingen waar ik gewoon wat rustig aan wil doen, dan wat ik bij mijm eigen hond doe. Als mijn hond mij in mijn arm speels bijt, krijgt zij een hele duidelijke en strenge correctie. Deze pup die ook aan het puberen is, steekt mij de middelvinger op en doet zijn ding. Dus vandaar waren mijn vragen.
Dus, een energieke pup, die als bijna is uitgegroeid en zijn botter al wat sterker is dan een pup van 3 maanden, vroeg ik me af of een half uur of driekwartier wandelen te veel is.
Ik kan dat pup niet alleen laten, want hij blaft het hele appartement bij elkaar. Als ik ze samen alleen laat, gaat het nog wel.
(ps, mijn oudere hond waakt altijd over mijn sokken, en de oppas pup kwam iets te dicht bij en kwam een knallend ruzie. Laten gaan of vermijden om sokken te laten liggen?) "

Nee hoor  een half uur a drie kwartier is echt niet teveel voor een hond van een maand of zes ,

Ik zou voor die paar dagen dat de hond bij je is er ook niet al teveel van verlangen ,lekker je sokken opruimen dus ,

Vermijden waar ruzie om komt ,Een van mijn bullen is ook erg hebberig op speeltjes en weet zeker dat alles voor haar is ,Nee dus  ,gewoon niets laten slingeren ,In alle rust eten geven en bedenk dat een eurasier x kees een wat eigenzinnig karakter heeft ,Het zijn geen slaafse herders of labradors die je aan staan te kijken wat de volgende opdracht is .

Ook zou ik ze niet los bij elkaar laten als je weg bent ,want als je eigen hond al ruzie maakt om sokken is er maar een kleine opwinding voor nodig of ze vliegen elkaar in de haren .

Volgende forumvraag: Welsh Corgi Cardigan opvoeden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^