Grommen is afstand vergrotende stress communicatie!!
Ergens doen jullie iets,hebben jullie een lichaamshouding die dreigend op hem over komt.
Ook nooit meer op zijn rug leggen om zogenaamd dominant over te komen, je komt eerder onbetrouwbaar over,hij vraagt om meer ruimte en afstand en jullie duiken er bovenop om nog meer aan hem te zitten en hem in een dwingende "onderdanige" positieve te plaatsen,zo krijg je in ieder geval geen vertrouwensband met de hond.
1 Tip ga lezen over kalmerende signalen, google er maar even op en tik het ook in op youtube, dan kun je kennis maken met de hondentaal en communicatie.
Bedoelt als diabetes hond..? Neem aan dat je dan toch hulp krijgt bij de opvoeding en opleiding..
Op de rug leggen is zowat het slechtste wat je kan doen. Maar ik laat tips over aan de andere forumleden.
Het dominant opstellen en het op de rug leggen van je hond dat zal niet helpen aan het vertrouwen. Sterker, je maakt het gewoon helemaal kapot zo.
Probleem kun je oplossen door de hond niet meer bij je zoon op de kamer te laten en je hond verder met respect te behandelen.
Nou nee. Beide honden hebben het ooit eens gewaagd naar mij te grommen. Nou dat kan ik beter.
Bij mijn honden is dat inderdaad communicatie maar geen stress. Gewoon het verkennen van de grenzen en die kenden ze na één keer proberen. Geen fysiek geweld. Geen geschreeuw. Gewoon groot maken en keihard terug grommen. Onmiddellijk. Helpt als een tierelier. Zo doen honden dat onderling ook.
Hoezo "gewaagd" ...gewaagd om te communiceren, prachtig
Slik....slechtste raadgeving ooit.
Vrees dat er toch nog momenten zijn dat jij je honden totaal niet begrijpt.
Hebben jullie dan wel begeleiding, als je de hond wilt opleiden tot diabetes hond?
Een hond op de rug leggen, is een methode die zo'n 30 a 40 jaar geleden werd geadviseerd, toen men uitging van de dominantie theorie.
Dit is echter al erg lang achterhaald, maar je vindt soms nog trainers die les geven vanuit de oude stempel.
Ik zou je dan aanraden om je in modernere trainingsmethodes te verdiepen of hier hulp in te zoeken, zodat je beter met je hond kan omgaan.
Helemaal bij een hond die je wilt opleiden tot hulphond, is een goede basis toch belangrijk, en je kunt het niet overdoen.
Een hond die gromt waarschuwt. Leer het grommen af en de hond zal niet meer grommen en direct reageren, bijten bijvoorbeeld.
Je wil hem inzetten als diabetes hond, heb je hier hulp bij? Is er iemand die kan observeren wat er gebeurt als de hond gaat grommen? Kunnen jullie zelf ontdekken waarom hij gromt?
Dominanter willen zijn als je hond en hem op zijn rug leggen is echt af te raden. Daar snapt een hond niets van, het vertrouwen gaat er uit, nu is het nog een pup maar als hij volwassen is wil je een stabiele hond, helemaal een Mastin.
Ga je met hem naar een hondenschool?
We hebben het gevoel dat hij hem wil beschermen als hij niet op de kamer is maakt het niks uit dan kunnen wij gewoon dichterbij komen maar als hij er ligt mag dat niet meer.
misschien moeten we ook gewoon even wachten dat hij de rest van het gezin ook vertrouwd.
Ik bedoel bij het vorige bericht dat als mijn zoon niet op de kamer en is en de hond wel dan mogen we wel dichtbij komen
We gaan denk ik gewoon even afwachten en dat wij het vertrouwen iets meer opbouwen door met hem te gaan trainen dat doet mijn zoon altijd op dit moment
Bij dit ras is respect voor elkaar heel belangrijk. Werken aan vertrouwen lijkt me heel belangrijk.
Respect, vertrouwen in elkaar en weten wat de ander bedoelt en vooral weten waarom een hond een bepaald gedrag vertoont: niet dadelijk het slechtste denken (domineren ed meer van die onzin)
ik zie dat de openingspost weg is, dus ik heb niet alles meegekregen, maar wb grommen; mijn herplaatser Lola gebruikte dat in het begin als communicatiemiddel, ze vertrouwde ons niet, door oa gewoon op afstand te blijven en verder werken aan vertrouwen opbouwen zoals stem en houding altijd rustig naar de hond toe, niet op de hond aflopen, in alle rust laten eten, als hij slaapt laten slapen etc. is dat vanzelf overgegaan.
Maar op een keer toen ze er al een tijdje was, keek ze me ineens strak aan, recht in de ogen en gromde, dus ik dacht wat is er aan de hand, en vroeg wat is er meis? En stond ondertussen op omdat ik niet wilde blijven zitten met een grommende hond formaat rotweiler naast me, en keek daarbij uit het raam, en zie daarbij haar aartsvijand de akita van buren voorbijlopen met baasje, aan de overkant. Ze gebruikte toen dus het grommen als communicatiemiddel om erop te wijzen dat de akita voorbijliep. Ik heb haar toen geprezen, "goed zeg dat je zonder dat je uit het raam kon kijken precies wist wie daar langs loopt" en ze was blij en ontspannen daarna.
Ik weet niet of je hond al beseft dat er iets mis kan zijn met je zoon maar wie weet gromt hij in die situatie ook wel. (dit is alleen maar een overweging, hoeft in jouw geval niet van toepassing te zijn)
Op de rug leggen of gaan dreigen zal niet werken zoals iedereen al zegt, je verliest zo het vertrouwen van de hond wat je net niet moet hebben.
Dit zijn wel interessante links om door te lezen
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie?.php
Ja daarvoor heb ik de opening post verwijderd we wachten het eerst af door gewoon haar gewoon te laten
Zo doen honden dat onderling ook... hahaha... ik moest meteen aan dit filmpje denken...
We denken dat het wel goed komt maar hij vertrouwt onze zoon heel erg en op de rug leggen hebben we gelukkig nog maar 1 keer gedaan en was idd aanbevolen door de honden cursus
Nou ben ik sowieso super gek met Java, ik grom ook wel eens terug. Wat ik dan moet doen, is heel snel mijn gezicht weg trekken of er hangt een hondje aan die denkt dan 'oh leuk, spelen'. Want honden grommen ook als ze willen spelen.
Dadelijk op een andere honden cursus gaan.
Als zij jou die raad hebben gegeven bewijst dit dat de trainers van die school niet bijgeschoold zijn: ze werken nog volgens de oude, al lang voorbij gestreefde dominantie/ rangorde theorie.
Ja zal ik doen vond ik sowieso al want eerst was het daar heel leuk dan gingen de honden eerst los spelen en nu mogen ze niet eens bij elkaar in de buurt komen
Ik heb het openings bericht gemist want dat is weg helaas.
Nu moeten we het doen met erg weinig informatie.
Je hebt een hond die je wilt opleiden tot hulphond begrijp ik dat goed?
En je bent op een honden cursus waar men leert een hond op de rug te leggen als hij gromt naar iemand?
Tsja, dan zou mijn eerste reactie zijn: als de bliksem een betere hondenschool zoeken.
Één die bekent is met absoluut betere lesmethoden en inzicht in honden gedrag.
Als je hond gromt naar andere familieleden dan heb je een vertrouwens probleem. Dan kun je niet meer afwachten want je hond is op weg een bijter te worden omdat hij niet begrepen wordt.
Je moet dus zien te achterhalen wanneer( na welke gebeurtenis), en naar wie je hond gromt en wat die persoon dan precies doet vóór en ná het grommen.
Ergens moet iemand anders gaan reageren want vanzelf lost dit niet op......
Vandaar: zoek een goede hondenschool en vraag er om raad
gewoon afwachten en op dezelfde voet verder gaan lijkt me onverstandig?
In elk geval een goede hondenschool gaan zoeken en je inlezen over hoe honden communiceren.
De enige plek waar hij gromt is op zijn kamer alleen als hij er bij is beginnen met niet op de kamer denk ik
Het kan allerlei redenen hebben waarom de hond gromt als hij met je zoon op de kamer is en jullie erbij komen. Misschien komt het voor hem bedreigend over (bv. omdat de kamer smal is en hem het gevoel geven dat ie geen uitweg heeft), maar net zo goed kan dit claimgedrag zijn (bezitterigheid) en wil ie zijn plekje niet met jullie delen, of hij voelt een bepaalde stemming aan (van je zoon, van jullie) en reageert daarop.
Je kan hierop gaan oefenen, zodat de lading uit de situatie wordt gehaald:
Bijvoorbeeld: Er is niemand in de kamer van je zoon. Jij gaat de kamer binnen en gaat op het bed van je zoon zitten, en je roept de hond bij je.
Of de hond is in de kamer, en jij roept hem eruit.
Of je zoon vraagt de hond van het bed te gaan, als er iemand anders zijn kamer binnenkomt.
Zulke dingen.
Zo weet de hond wat er van hem verwacht wordt, en is spanning nergens voor nodig.
Wou nog vragen: hoe oud is de pup?
6 maand. Ik denk inderdaad dat hij wil beschermen. Als mijn zoon niet op de kamer is mag alles
WoW ik ben nu een paar keer op de kamer gegaan toen de hond alleen was en nu gromde die niet naar mij en niet naar mijn vrouw toen we ok de beurt langs liepen met onze zoon op de kamer jouw tip lijkt erg te helpen nu nog vaak herhalen voor perfectie
Fijn dat je meteen resultaat ziet!
Als de hond het goed doet bij de oefeningen, laat hem dit dan ook weten (feedback). Dus even een 'goed zo' of 'flinke hond' ter bevestiging dat hij zich gedraagt zoals gewenst.
Kom je toch in een situatie dat je zoon en de hond samen op de kamer zijn, en jij ook naar binnen wil, vraag de hond dan eerst even om naar jou toe te komen, en beloon hem met een aai, of een 'goed zo' en stap dan pas de kamer binnen.
Eens de hond de situatie begrijpt, zal je zien dat het allemaal losser kan. Maar momenteel even blijven oefenen tot je merkt dat er geen spanningen meer zijn in die kamer.
Het was een mastin, toch? Mooie hond! Nu ben ik wel benieuwd naar een fotootje...
Ja dat is een goeie inderdaad hem eerst naar mij toe laten komen heel erg bedankt!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?