Alleen zijn, doe ik dit zo goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

In het verleden had ik een hond die geen minuut alleen kon zijn, een drama. Dus kom ik nu weer op dit onderwerp terug voor onze huidige pup van inmiddels 15 weken. Ik ben rustig op gaan bouwen, eerst wennen aan de bench, omdat alleen laten met de kat er toch nog even niet in zit. De bench gaat goed, hij piept niet meer en ligt rustig. Daarna even kamer uit en weer terug tot ook dat goed ging. Inmiddels, sinds vanmorgen, 20 minuten de kamer uit zonder een piepje. Hij eet nu ook de brokjes op die ik in de bench strooi, hij gooit de waterbak niet meerbom, kortom er is veel meer rust. . Echter ik ben nog niet het huis uit. Pup is in de kamer en ik ben in de gang of bijkeuken. Is dit wel goed? Hij heeft natuurlijk best door dat ik nog in huis ben.Doe wel de buitendeur open en dicht en blijf dan stil zitten, soms ook voor de buitendeur, buiten dus. Helaas heb ik niet de energie om iedere dag echt boodschappen te gaan doen, pup opvoeden is best vermoeiend, haha. Ik ben blij met deze 20 minuten, maar leert hij zo wel alleen zijn als ik toch nog zo dicht bij ben?

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Waarom ga je niet echt naar buiten? Wat je nu doet is een goede manier om mee te beginnen.

Maar ga buiten een mini blokje van 5 minuten lopen en breid dit uit.

Dan komt het vast helemaal goed!

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Je doet het prima hoor! Het is juist heel erg goed om het zo rustig op te bouwen en dat je niet elke dag boodschappen gaat doen is natuurlijk ook logisch, zou een duur grapje zijn dan haha. 

 

Eventueel zou jij in de achtertuin (als je die hebt) kunnen zitten waar de pup je niet kan zien en zo steeds wat langer opbouwen zodat hij toch het idee krijgt eventjes echt alleen te zijn. 

 

Er zijn trouwens ook waterbakken die aan de bench gehangen kunnen worden zodat hij het sowieso niet kan omgooien.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja, ik moet duidelijker zijn. Door omstandigheden is er altijd iemand thuis. Maar er kan een situatie voorkomen dat we opeens beide weg zijn, bv ziekenhuis oid. Verder dan een rondje lopen van 5 minuten tot 15 minuten samen zal dus niet gebeuren. Kan pup op de manier waarop we nu bezig zijn toch leren alleen te zijn. En ja, in de tuin kunnen we ziiteN, vorige week ook gedaan. Toen opgebouwd van 0 minuten naar 15 minuten. Maar er is heel veel zon in de tuin, dus al snel te warm om er lang te zitten. Bijkeuken is trouwens wel met dichte deur.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Waar koop ik zo,n waterbak? Dierenwinkel heeft dat niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Waar koop ik zo,n waterbak? Dierenwinkel heeft dat niet. "

Kijk op internet, waterbak voor bench...en je doet het goed hoor, rustig opbouwen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel, we zitten nu weer in de bijkeuken, heel stil te zijn. Tv in de kamer staat aan. Bakje besteld 

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Volgens mij (ik ben geen specialist) hebben wij het ons iets makkelijker gemaakt door een wifi honden camera in huis neer te zetten met een app voor op je telefoon. Zo konden we precies zien wat de pup aan het doen was/ging als we uit huis waren en kwamen we vaak zodra hij weer rustig was netjes weer binnen.

Heeft later, toen Jax +- 8/9 maanden was, ook geholpen toen hij na ongeveer 2 uur afwezigheid van ons ging blaffen, dan konden we 'nee' zeggen via de speaker. Daarvan schrok hij een soort, bleef even stil en ging daarna vaak lekker slapen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank jullie wel, we zitten nu weer in de bijkeuken, heel stil te zijn. Tv in de kamer staat aan. Bakje besteld  "

Heel stil te zijn....lief van je, haha, maar niet doen, de hond moet aan normale huishouds geluiden gaan wennen, gewoon je gang gaan....fijn dat je straks een waterbakje hebt...hp-thumbsup

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ha, dat wil ik ook. Echter, er zijn hier omstandigheden dat 1 persoon gewoon practisch niet buiten komt en dan zo wie zo niet langer dan 10 kinuten. Vandaar de tuin en de bijkeuken en de gang. En nog een ,,gebrek,, lol, ik heb geen telefoon met apps en plaatjes en internet. En internet op mijn telefoon wil ik ook niet, kost mij teveel maandelijks. Dat geld geef ik liever uit aan andere dingen.

En dat wij, stil zijn, tja, dan heb ik toch het idee, hoop ik, dat ze het ervaart als alleen zijn. Gisteren 27 minuten!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ientje, ik heb ook geen internet op mijn telefoon, in huis wifi....gratis is dat....smile

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Je doet het hartstikke goed!hp-thumbsup

Ik heb er zomaar beeld bij dat jullie stil zitten te zijn om de pup te laten wennen.hp-shiny

Ja, een pup opvoeden is best een werkje hé?

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

" Ha, dat wil ik ook. Echter, er zijn hier omstandigheden dat 1 persoon gewoon practisch niet buiten komt en dan zo wie zo niet langer dan 10 kinuten. Vandaar de tuin en de bijkeuken en de gang. En nog een ,,gebrek,, lol, ik heb geen telefoon met apps en plaatjes en internet. En internet op mijn telefoon wil ik ook niet, kost mij teveel maandelijks. Dat geld geef ik liever uit aan andere dingen.
En dat wij, stil zijn, tja, dan heb ik toch het idee, hoop ik, dat ze het ervaart als alleen zijn. Gisteren 27 minuten! "

Dan is het inderdaad wat lastiger. Het kan eventueel ook op de computer/laptop, maar dan valt het hele idee van 'overal te zien' natuurlijk een beetje weg.

Succes ermee in ieder geval, gaat helemaal goed komen met de tips hier denk ik :)

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wifi heb ik ook, tenminste als dat hetzelfde is als draadloos internet via modem. Vanmorgen weer een overwinninkje. Wij hadden visite die slecht kon lopen. Om valpartij tegen te gaan pup even in bench gedaan, daar ging hij liggen SLAPEN! Nog niet eerder gebeurd. Het komt vast helemaal goed. Gisteren buiten vroeg iemand of ik een zwabbertje had genomen, ik kan daar de lol van inzien, want het was leuk bedoeld. Enne pup lijkt best op een zwabbertje.

Volgende forumvraag: maat bench dwergkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^