Piepen in bench, hoelang?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Nou, na een week lang wennen wordt alles weer een beetje normaal. Boris doet het supergoed en is gisteren voor het eerst ook 2x een kwartiertje alleen geweest. Met behulp van een camera kon ik onderweg zien hoe dat hij het deed. 3x piepen, ging liggen en was compleet relaxed in de bench toen ik weer thuis kwam. 

De bench blijven we gezellig houden. (eten in de bench, af en toe ligt er wat lekkers, een snuffelmat of een kong en als hij in slaap valt overdag leggen we hem soms in de bench waar hij even verderslaapt)

We hebben de afgelopen week bij hem geslapen op de bank. Dit ging goed en hij sliep ook meteen vanaf nacht 1 door. Afgelopen nacht geprobeerd weer in ons eigen bed te slapen en met de camera kunnen we dan zien wat hij doet. Maar hij bleef piepen dit keer :((. Ik vindt het zelf heel moeilijk aan te horen, hij bleef ook maar ijsberen in de bench. Uiteindelijk toen hij even stil was ben ik erheen gegaan en nogmaals laten plassen. Daarna weer terug en ben ik er even bijgeweest op de bank. Toen hij rustig lag ben ik naar boven gegaan. Om 4 uur was hij toch weer wakker, weer laten plassen en weer terug de bench in. Toen bleef hij ook piepen voor 10 minuten en daarna is hij weer gaan liggen. Vervolgens om 6 uur wakker.

Hoelang piepen is normaal? Hij jankt of blaft verder niet maar merk dat het bij mij op mn emoties inspeelt. Mn man valt gewoon in slaap maar ik lig nu al bijna 7 nachten lang wakker op mn hoede of hij gaat piepen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Persoonlijk zou ik OF de pup in bijv een doos op de slaapkamer houden gedurende een week of 3, OF gedurende diezelfde periode bij hem beneden blijven slapen. Dit is te kort! Bij piepen even een hand in de doos of idd eruit voor een plas. Het is een baby, heeft jullie aanwezigheid in de nacht nog nodig...

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Persoonlijk zou ik OF de pup in bijv een doos op de slaapkamer houden gedurende een week of 3, OF gedurende diezelfde periode bij hem beneden blijven slapen. Dit is te kort! Bij piepen even een hand in de doos of idd eruit voor een plas. Het is een baby, heeft jullie aanwezigheid in de nacht nog nodig... "

Het piepen zal dan van de een op andere dag over zijn als we er nog 2 weken bij blijven slapen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hoelang ligt de hond al niet in de bench, als je weg gaat, als de pup slaapt breng je hem naar de bench, de hele nacht....het is warm, de pup wil zich kunnen verplaatsen, laat de pup alleen dan snachts in de bench en op de dag zelf een plekje zoeken, gaat de pup slapen, laten liggen, geen gesjouw, en als je weg gaat, okee dat je de pup dan veilig brengt, maar probeer eens zonder bench, kijk wat je pup doet...een pupren is ook een optie...maakt de ruimte groot, zodat de pup niet het gevoel heeft dat tie opgesloten wordt....

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Hoelang ligt de hond al niet in de bench, als je weg gaat, als de pup slaapt breng je hem naar de bench, de hele nacht....het is warm, de pup wil zich kunnen verplaatsen, laat de pup alleen dan snachts in de bench en op de dag zelf een plekje zoeken, gaat de pup slapen, laten liggen, geen gesjouw, en als je weg gaat, okee dat je de pup dan veilig brengt, maar probeer eens zonder bench, kijk wat je pup doet...een pupren is ook een optie...maakt de ruimte groot, zodat de pup niet het gevoel heeft dat tie opgesloten wordt.... "

Hij gaat pas de bench in als we weggaan, dus langer dan 15 minuten zit hij er dan echt niet in. Maar zoals ik al zei, overdag gaat hij erbij liggen en vind hij het prima. Nu met het warme weer laat ik hem overdag ook slapen waar hij wilt, de koude vloer of tegels buiten zijn dan toch lekkerder. Een pupren hebben we helaas geen plaats voor. Een bench neerzette is al heel wat

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Het piepen zal dan van de een op andere dag over zijn als we er nog 2 weken bij blijven slapen? "

Als het meezit, wel. En anders:bench in, licht uit, welterusten. En zelf nog een kwartiertje blijven zitten.... Het riedeltje "naar bed gaan" moet een gewoonte worden. Uiteindelijk komt het goed. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoi! Hoe lang piepen normaal is weet ik niet, Ziva heeft dat vrijwel niet gedaan. Wij hebben het als volgt aangepakt:

Ziva sliep de eerste paar weken bij ons op de slaapkamer. Voor een doos naast het bed was helaas geen ruimte dus lag ze aan het voeteneind (op de grond, in de bench). Als het tijd was om te gaan slapen zette ik haar in de bench en bleef naast haar zitten en aaien. De ruimte was dan al donker. In het begin probeerde ze op schoot te klimmen maar dan duwde ik haar telkens zachtjes terug. Wel kon de door de bench heen tegen me aanleunen. Na 15-20 minuten gaf ze zelf aan dat het genoeg was; dan verplaatste ze van de ingang naar de achterkant en ging daar liggen. Bench dicht, iedereen slapen.

's Nachts een keer eruit (eerst op haar piepen, later op de wekker) en hetzelfde riedeltje. Ja, het duurt even voor je weer slaapt. Maar Ziva vond het zo het fijnst.

 

Naarmate ze ouder werd ging de bench verder weg (na drie weken bij ons stond hij beneden) en werd het aaien minder lang. Inmiddels geef ik haar alleen nog een snelle aai als we naar boven gaan, Ziva heeft het niet nodig maar het voelt gek om het niet te doen.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Doe jezelf en je pup nou eens een plezier en geef het even tijd. Hij is er net een week? Waarom nou niet gewoon de eerste paar weken bij jullie op de kamer laten slapen zodat ie zich veilig en geborgen voelt.

Vergeet niet dat zo'n pup het concept boven en andere kamers etc nog helemaal niet kent. Dus in zijn optiek is hij helemaal alleen. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Doe jezelf en je pup nou eens een plezier en geef het even tijd. Hij is er net een week? Waarom nou niet gewoon de eerste paar weken bij jullie op de kamer laten slapen zodat ie zich veilig en geborgen voelt.
Vergeet niet dat zo'n pup het concept boven en andere kamers etc nog helemaal niet kent. Dus in zijn optiek is hij helemaal alleen "

Precies! Zo'n kleintje hoort nog niet alleen te zijn.

@ Borisbeer
Dat hij piept wil zeggen dat hij er niet klaar voor is en doet zelfs een negatieve ervaring op met de bench!
Misschien kun je deze artikels lezen over bench training/verlatingsangst/stress signalen(waar piepen ook onder valt) :
http://hondenlot.nl/training/benchtraining.html

http://hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.html

http://hondenlot.nl/gedragstherapie/stresssignalen.html

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Waarom wil je perse die bench? Ik kan me geen reden bedenken om mijn honden in een bench te stoppen. Het is super warm. Mijn ene hond ligt graag op de bank en de andere helemaal in de bijkeuken op de koude tegelvloer. Laat je pup haar eigen plek vinden en alles is opgelost? Ik snap het hele probleem niet zo goed geloof ik.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Om ook nog even op je vraag te reageren 'Het piepen zal dan van de een op andere dag over zijn als we er nog 2 weken bij blijven slapen?'

Met zekerheid kunnen wij dat natuurlijk niet zeggen vanaf een afstand. Maar het zal je verbazen hoe zo'n groot verschil zelfvertrouwen maakt voor een pup. En elke dag krijgt zo'n kleintje wat meer vertrouwen in jou, de wereld, etc.

Het voordeel van hem eerst op je kamer laten slapen en dan bv richting deur, richting hal en dan beneden is dat hij niet alleen de tijd krijgt om te wennen maar ook het concept 'boven' en 'andere kamers' leert kennen. Hij is dus niet zomaar in de steek gelaten..zijn roedel is er gewoon. 

Overigens hoeft een puppy ren niet zoveel ruimte in beslag te nemen hoor als je bv handig gebruikt maakt van muren kan je er een soort grotere bench van maken zodat ie en zacht en warm op kussen kan of bv ernaast op koele tegels. Maar goed, dat is aan jou natuurlijk.

Verder heb ik wel begrip voor mensen die hun puppy/hond aan de bench willen laten wennen. Mijn beide pups slapen s'nachts in de bench en dat vinden ze hartstikke fijn. Maar, ik ben wel met de training begonnen onder het mom van als het echt niet lukt dan niet. Ook prima.

 

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

De bench gebruiken wij omdat we geen gesloop in huis willen hebben en we ook 3 jonge kinderen hebben.

Vanavond een moment gehad dat de bench heel goed van pas kwam. We hadden verjaardag hier thuis, druk en hectisch..de pup loopt overal doorheen en dan moet je hem onder het verzorgen van de visite ook in de gaten houden. Op den duur raakte hij wat van slag..veel heen en weer lopen, en steeds drukker worden. Met wat lekker in de bench gedaan naast de tafel visite en na wat rondkijken is hij lekker gaan liggen. Had hij toch even nodig.

Wat betreft de nachten denk ik ook dat hij er nog niet aan toe is alleen te zijn. De slaapkamer hoor ik hier vaak voorbij komen maar dit willen we eigenlijk niet. Stukje hygiene, frisheid en vindt persoonlijk dat hij moet weten dat beneden zijn plek is.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" De bench gebruiken wij omdat we geen gesloop in huis willen hebben en we ook 3 jonge kinderen hebben.
Vanavond een moment gehad dat de bench heel goed van pas kwam. We hadden verjaardag hier thuis, druk en hectisch..de pup loopt overal doorheen en dan moet je hem onder het verzorgen van de visite ook in de gaten houden. Op den duur raakte hij wat van slag..veel heen en weer lopen, en steeds drukker worden. Met wat lekker in de bench gedaan naast de tafel visite en na wat rondkijken is hij lekker gaan liggen. Had hij toch even nodig.
Wat betreft de nachten denk ik ook dat hij er nog niet aan toe is alleen te zijn. De slaapkamer hoor ik hier vaak voorbij komen maar dit willen we eigenlijk niet. Stukje hygiene, frisheid en vindt persoonlijk dat hij moet weten dat beneden zijn plek is. "

Tja. Hier ook allemaal honden, kinderen. Maar die weten allemaal als de hond op zn kussen ligt betekend dat met rust laten. Zelfde al met de bench. Kan toch ook met een kussen? Slopen heeft ook altijd een oorzaak, als je hond sloopt zou ik mezelf eerst afvragen waarom, een bench is geen oplossing hiervoor. Voor enkel een verjaardag kun je de hond ook even van kamer verplaatsen. Maar je moet het zelf weten, als je het perse wil. Dan is een hele goede bench training belangrijk en zul je echt nog wel even beneden moeten slapen tot je hond zich echt veilig voelt. Dit bereik je zeker niet in een week.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" De bench gebruiken wij omdat we geen gesloop in huis willen hebben en we ook 3 jonge kinderen hebben.
Vanavond een moment gehad dat de bench heel goed van pas kwam. We hadden verjaardag hier thuis, druk en hectisch..de pup loopt overal doorheen en dan moet je hem onder het verzorgen van de visite ook in de gaten houden. Op den duur raakte hij wat van slag..veel heen en weer lopen, en steeds drukker worden. Met wat lekker in de bench gedaan naast de tafel visite en na wat rondkijken is hij lekker gaan liggen. Had hij toch even nodig.
Wat betreft de nachten denk ik ook dat hij er nog niet aan toe is alleen te zijn. De slaapkamer hoor ik hier vaak voorbij komen maar dit willen we eigenlijk niet. Stukje hygiene, frisheid en vindt persoonlijk dat hij moet weten dat beneden zijn plek is. "

Mijn ouders willen hun hond ook niet boven ivm die redenen en toch...toen ze een pup was toch echt eerst boven. Naast het bed. Toen bij de deur. Toen op de gang en uiteindelijk beneden aan de trap. Daar slaapt ze nu al jaren.

Dus ja, een hond mag best leren wat zijn plek is maar dat gaat niet van de een op de andere dag.

Als slaapkamer echt voor jullie geen optie is..voor de slaapkamer deur met deur open? Zodat hij jullie hoort en ruikt? of misschien zelfs kan zien.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Tja. Hier ook allemaal honden, kinderen. Maar die weten allemaal als de hond op zn kussen ligt betekend dat met rust laten. Zelfde al met de bench. Kan toch ook met een kussen? Slopen heeft ook altijd een oorzaak, als je hond sloopt zou ik mezelf eerst afvragen waarom, een bench is geen oplossing hiervoor. Voor enkel een verjaardag kun je de hond ook even van kamer verplaatsen. Maar je moet het zelf weten, als je het perse wil. Dan is een hele goede bench training belangrijk en zul je echt nog wel even beneden moeten slapen tot je hond zich echt veilig voelt. Dit bereik je zeker niet in een week. "

hij sloopt nog niks, maar wil soms wel even lekker in de stoelpoten gaan bijten. We leren dit af door hem erop te wijzen, iets anders aan te bieden en te belonen daarvoor. Als hij nu die 15 minuten alleen thuis zou zijn, op een kussen..dan is er nog niemand die hem corrigeert als hij iets doet wat niet mag, en hij is ook nog niet volledig zindelijk..dus dat is dweilen met de kraan open. Ons streven is uiteindelijk wel om zonder bench verder te gaan als de pubertijd voorbij is.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Mijn ouders willen hun hond ook niet boven ivm die redenen en toch...toen ze een pup was toch echt eerst boven. Naast het bed. Toen bij de deur. Toen op de gang en uiteindelijk beneden aan de trap. Daar slaapt ze nu al jaren.
Dus ja, een hond mag best leren wat zijn plek is maar dat gaat niet van de een op de andere dag.
Als slaapkamer echt voor jullie geen optie is..voor de slaapkamer deur met deur open? Zodat hij jullie hoort en ruikt? of misschien zelfs kan zien. "

We hebben de deuren ook allemaal open, maar hij kan ons niet zien en we slapen boven dus een geur zal hij ook niet snel vinden. het feit dat hij uiteindelijk ook even op de overloop staat, staat me vooral tegen. Hij zal dan altijd wakker worden van mij...( lees; 1 a 2x per nacht naar de wc)  of een van de kinderen die wakker worden

 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Nou en? Je denkt dat een pup de hele nacht door slaapt? Ze worden wel meerdere malen wakker hoor. 

Njah..dan dus toch nog 2 weken ofzo op de bank slapen dan.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Hier nu een pup van 4 maanden, kwam bij ons wonen toen hij net geen 9 weken oud was. De eerste nacht in de bench was piepen en krijsen dus na 30 minuten hem ik hem eruit gehaald en op een kussen in onze slaapkamer laten liggen, ging prima, hij was tevreden en wij konden slapen, de eerste nacht 1 keer eruit gegaan om hem een plas te laten doen. De tweede nacht sliep hij al door.

 

Hij slaapt nu elke nacht op onze slaapkamer op een groot kussen en dat gaat prima. Als wij van huis weg gaan dan is hij gewoon los in de hal, woonkamer en keuken. De tweede dag dat hij bij ons was moest hij al 2 keren 30 minuten alleen thuis zijn en hij heeft beneden ook een groot kussen en mag op de bank of elders liggen als hij dat wil. Heeft nooit wat gesloopt, hij maakt geen herrie en is tevreden. 

 

De bench heb ik na de eerste nacht opgeruimd en komt er ook niet meer in.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ons pup is nu 3,5 weken bij ons. Eerst in de nacht naast het bed, in de bench. Piepen, hand er in, diepe zucht en rustig. inmiddels is hij bijna bij de overloop aanbeland, in de bench. Ik ga minimaal 3x in de nacht mijn bed uit, is hij inmiddels aan gewend en geeft dus totaal geen reactie. Als jij tegen de kinderen zegt dat ze de hond in de bench ook s nachts met rust laten moet dat goed komen. Pup hoort  alles, dus als hij bij jou op de kamer slaapt hoort hij echt de kinderen wel. Is daar dan aan gewend als hij na een aantal nachten op de overloop is gekomen. Je hebt zelf je slaap nodig, anders houd je het niet vol, word je kwaad om niets en dat is niet goed voor joi, de hond en de kinderen. Hond en kinderen, het is een uitdaging. Overigens wilde ik ook nooit een hond op mijn slaapkamer. Tot ik een keer beneden kwam en een doodzieke hond aantrof, hij leefde nog net. Als ik later mijn bed uit was geweest.....moet er niet aan denken. Sinds die nacht moet ik gehoor contact hebben, ook in de nacht. Dus ligt de hond boven, niet op bed, dat wil ik nog steeds niet.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Enne, ik wil dat ons pup al een kwartier zonder gejammer allen kan zijn. Er is altijd iets te wensen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" De bench gebruiken wij omdat we geen gesloop in huis willen hebben en we ook 3 jonge kinderen hebben.
Vanavond een moment gehad dat de bench heel goed van pas kwam. We hadden verjaardag hier thuis, druk en hectisch..de pup loopt overal doorheen en dan moet je hem onder het verzorgen van de visite ook in de gaten houden. Op den duur raakte hij wat van slag..veel heen en weer lopen, en steeds drukker worden. Met wat lekker in de bench gedaan naast de tafel visite en na wat rondkijken is hij lekker gaan liggen. Had hij toch even nodig.
Wat betreft de nachten denk ik ook dat hij er nog niet aan toe is alleen te zijn. De slaapkamer hoor ik hier vaak voorbij komen maar dit willen we eigenlijk niet. Stukje hygiene, frisheid en vindt persoonlijk dat hij moet weten dat beneden zijn plek is. "

Ik kan me voorstellen dat je de bench op zijn tijd handig vindt. Vonden wij ook toen Ziva jong was. Ter voorkoming van ongelukjes overal en van sloopgedrag. Het is wat jammer voor de pup dat die niet regelmatig een koel plekje op kan zoeken maar wat niet kan dat kan niet.

 

Maar wat betreft de hond op de slaapkamer... snap ik niet wat je er onhygiënisch aan vindt. Het is een babytje. Zoveel maken die niet vies? Als ze eruit moeten piepen ze en hoor jij het meteen. Direct eruit en naar buiten en je hebt binnen geen viezigheid. Bovendien: Ziva komt nooit meer boven maar geloof maar dat wij haar haren overal in huis terug vinden hoor! En ongetwijfeld de onzichtbare dingen ook. Als je een hond hebt kun je die nog zó op de begane grond houden, deeltjes van je hond waar je je nu druk om maakt worden door je hele huis verspreid. Als niet door jou, dan door je kinderen.

 

En als jij er zelf sowieso al een paar keer uit moet 's nachts kun je ook mooi op die momenten even naar buiten als je pup daar behoefte aan heeft. Zoals gezegd slapen honden niet de hele nacht aan een stuk dus even wakker maken is niet erg.

 

Dat de hond moet leren dat zijn plaats beneden is komt vanzelf als hij niet meer boven slaapt. Dat was hier geen probleem. We hebben Ziva altijd de trap op en af gedragen en vanaf het begin geleerd dat ze zelf geen poot op de trap mag zetten. Als wij bijvoorbeeld even boven waren geweest en naar beneden kwamen, wilde ze ons tegemoet komen. Dan bleven wij net zo lang stil staan op de trap tot zij weer met 4 poten op de grond stond en gingen dan weer verder naar beneden. Binnen 2 weken wist ze het al leek het toen een eeuwigheid. Echt, daar hoef je je niet druk om te maken. Net zoals een kind kan leren dat hij een andere slaapkamer krijgt, kan een hond dat ook. 

 

Dus nu dat beessie lekker nog even op de slaapkamer voor een paar weekjes, dan krijgt iedereen genoeg slaap en wordt de band tussen jullie veel sneller sterker.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Hier nu een pup van 4 maanden, kwam bij ons wonen toen hij net geen 9 weken oud was. De eerste nacht in de bench was piepen en krijsen dus na 30 minuten hem ik hem eruit gehaald en op een kussen in onze slaapkamer laten liggen, ging prima, hij was tevreden en wij konden slapen, de eerste nacht 1 keer eruit gegaan om hem een plas te laten doen. De tweede nacht sliep hij al door.
 
Hij slaapt nu elke nacht op onze slaapkamer op een groot kussen en dat gaat prima. Als wij van huis weg gaan dan is hij gewoon los in de hal, woonkamer en keuken. De tweede dag dat hij bij ons was moest hij al 2 keren 30 minuten alleen thuis zijn en hij heeft beneden ook een groot kussen en mag op de bank of elders liggen als hij dat wil. Heeft nooit wat gesloopt, hij maakt geen herrie en is tevreden. 
 
De bench heb ik na de eerste nacht opgeruimd en komt er ook niet meer in. "

Wat fijn dat dat zo goed kan gaan. Zie ik hier niet gebeuren hoor..het kan een echte puppy draak zijn.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Enne, ik wil dat ons pup al een kwartier zonder gejammer allen kan zijn. Er is altijd iets te wensen. "

Volgens mij zei ik niet dat ik iets te 'willen' heb toch?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Het piepen zal dan van de een op andere dag over zijn als we er nog 2 weken bij blijven slapen? "

Nee, natuurlijk niet. Piepen werkt, dus dat zal hij dan juist blijven doen.

 

Hier hebben ze het beide één keer nodeloos gedaan. Gewoon gezegd dat ze moesten ophouden en weer naar bed gegaan. Daarna nooit meer last van gehad. Alleen nog op de momenten dat ze echt aandrang voelden om te poepen of plassen en dan bracht ik ze natuurlijk naar buiten.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" hij sloopt nog niks, maar wil soms wel even lekker in de stoelpoten gaan bijten. We leren dit af door hem erop te wijzen, iets anders aan te bieden en te belonen daarvoor. Als hij nu die 15 minuten alleen thuis zou zijn, op een kussen..dan is er nog niemand die hem corrigeert als hij iets doet wat niet mag, en hij is ook nog niet volledig zindelijk..dus dat is dweilen met de kraan open. Ons streven is uiteindelijk wel om zonder bench verder te gaan als de pubertijd voorbij is. "

Dan heb je geluk. Ik heb hier twee slopers. Momo heeft al heel wat gesloopt in haar leven en Elsa heeft het tuinmeubilair op het balkon al dusdanig gesloopt dat ik twee tafeltjes naar de stort moet brengen. Dan ben ik dus gewoon thuis, maar dat is buiten mijn zicht als ik binnen ben en zij op het balkon ligt (ze hebben daar altijd toegang toe). Voor hun eigen veiligheid slapen ze dus in een dichte bench. Ik moet er niet aan denken dat ze iets binnenkrijgen waar ze van kunnen overlijden zoals grote splinters. De meeste mensen hebben volgens mij geen huis waar ze een ruimte geheel sloopproof kunnen maken. Sommige slopers bijten zelfs de muren kapot. surprised

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

" Wat fijn dat dat zo goed kan gaan. Zie ik hier niet gebeuren hoor..het kan een echte puppy draak zijn. "

Hummer heeft ook momenten dat het een terror-puppy is hoor haha, dan sjeest hij door het huis en moet hij zijn energie kwijt maar een goede wandeling en een kauwbot doen wonderen dan.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

" Dan heb je geluk. Ik heb hier twee slopers. Momo heeft al heel wat gesloopt in haar leven en Elsa heeft het tuinmeubilair op het balkon al dusdanig gesloopt dat ik twee tafeltjes naar de stort moet brengen. Dan ben ik dus gewoon thuis, maar dat is buiten mijn zicht als ik binnen ben en zij op het balkon ligt (ze hebben daar altijd toegang toe). Voor hun eigen veiligheid slapen ze dus in een dichte bench. Ik moet er niet aan denken dat ze iets binnenkrijgen waar ze van kunnen overlijden zoals grote splinters. De meeste mensen hebben volgens mij geen huis waar ze een ruimte geheel sloopproof kunnen maken. Sommige slopers bijten zelfs de muren kapot. "

Klopt helemaal, ik heb in het verleden een Duitse Dog gehad die had mij zelfs 2 traptredes opgevreten en een gat in de muur gevreten, uiteindelijk een aparte ruimte gemaakt en met traanplaat bekleed zo hoog als hij kon komen zodat het veilig was want een Duitse Dog in een bench is niet erg handig.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Het blijft toch pittig met momenten haha. Ik dacht altijd, zoals ik andere zag met een pup dat het wel meeviel het opvoeden, maar daar heb ik me echt in vergist. Ik heb me heel goed ingelezen en had me heel goed voorbereid en toch overvalt het je.

Ik denk dat we allemaal hetzelfde streven hebben. Een lieve, goed opgevoede hond

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Waarom wil je perse die bench? Ik kan me geen reden bedenken om mijn honden in een bench te stoppen. Het is super warm. Mijn ene hond ligt graag op de bank en de andere helemaal in de bijkeuken op de koude tegelvloer. Laat je pup haar eigen plek vinden en alles is opgelost? Ik snap het hele probleem niet zo goed geloof ik. "

Zodat je hond niet helemaal flipt als hij de bench in moet om naar de DA te gaan of op reis met de auto bijvoorbeeld

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Het blijft toch pittig met momenten haha. Ik dacht altijd, zoals ik andere zag met een pup dat het wel meeviel het opvoeden, maar daar heb ik me echt in vergist. Ik heb me heel goed ingelezen en had me heel goed voorbereid en toch overvalt het je.
Ik denk dat we allemaal hetzelfde streven hebben. Een lieve, goed opgevoede hond "

Alleen voor nu, zou je moeten denken aan dat de pup(die net zijn nest heeft verlaten en waar werkelijk álles nieuw voor is) zich daadwerkelijk veilig voelt om zich zo te kunnen ontplooien tot hetgeen "waar we allen naar streven..die lieve, goed opgevoede hond".

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tips gevraagd keeshondje 8 weken??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^