Dag hondenliefhebber,
Onze Witte Herder Kita (3jaar)heeft ontzettende jeuk waar ze maar niet van af komt. Begon vorig jaar zomer toen doorverwezen door ons dierenarts naar het Medisch Centrum voor Dieren afdeling dermatologie waar ze een bloedtest heeft ondergaan. Daaruit blijkt ze allergisch te zijn voor: graspollenmengsel/beemdlangbloem/Engels raaigras/veldbeemdgras/kruidenpollenmengsel/huismijt/farinaemijt/meelmijt/hooimijt/copramijt/aspergillus fumigatus
12 januari 2018 begonnen met immuuntherapie van Artuvetrin wat inhoud dat ze deze extracten ingespoten krijgt via een opbouwschema met de bedoeling dat ze hier resistent van wordt. Na de eerste behandelingen begon de jeuk toe te nemen (in de winter had ze veel minder jeuk) en nu 27/5/2018 wordt ze helemaal gek van de jeuk. We wonen in Noordwijk wat inhoud dat we dagelijks op strand/zee of duinen te vinden zijn. Heeft iemand ervaring met iets soortgelijks of tips, zijn ten einde raad. Het is zo zielig.
Groetjes JW
Onze Buddy (2 jaar) is allergisch voor mijten en schimmels. Hij is in december begonnen met immuuntherapie.
Deze therapie werkt niet meteen, daar kunnen maanden overheen gaan. Dit wetende heb ik hier op het
forum iemand benadert die haar honden natuurlijke supplementen gaf voor ondersteuning.
Zo ben ik dus begonnen met hem Neempoeder te geven en nu in de zomermaanden zwarte kummelolie.
Ik moet zeggen dat het met hem bijzonder goed gaat. Hij krabt soms wel, maar lang niet zo als vorig jaar.
Toen had hij al 3 hotspots gehad rond deze tijd en stonk afschuwelijk. Ik denk graag dat die ondersteuning hem
helpt en blijf dit gewoon geven..
Misschien iets om ook die extra ondersteuning te geven. Er zullen hier mensen zijn die andere producten geven. Het zal net zijn waar jij aan wil beginnen en waar jouw hond goed op reageert. Kwaad kan het zeker niet
Omg....hier gaan we ook aan die injecties beginnen. Hond krabt hier niet maar allergisch voor 8 grassen/bomen. De dierenarts zei al dat hij jeuk kon gaan krijgen en dat we na 1 zo'n potje vloeistof al weten of het aan slaat of niet. Je zou dus overleg moeten plegen. Weet niet hoeveel injecties de hond al heeft gehad? Is het mengsel inmiddels versterkt? We zitten ook midden in het bloeiseizoen. Als het bij die van mij over maanden zou verergeren stop ik er mee. Dan worden de klachten erger dan de kwaal. Hier alleen soms jeuk aan de kin, een droge neus en wat rode oortjes.
Je zou kunnen overleggen met de DA en overwegen te stoppen of iets als Apoquel oid te kunnen gebruiken.
Wat me te binnen schiet....zwemt de hond in zee? Zout water droogt de huid uit. De hotspots kunnen komen door een broeiende vacht. De bovenvacht is dan al droog en de ondervacht nog klam. De huid reageert daarop met jeuk...
Een droge huid kun je behandelen met Dermosent essential 6. Druppels die de huid weer herstellen. Zou dat ook even overleggen met de DA. https://www.medpets.nl/dermoscent+essential+6/
Apoquel is een direct stoppend jeukmiddel, maar beslist niet zonder bijwerkingen als men dat langdurig geeft, de jeuk stopt binnen een uur, als overbrugging kan je dat gaan geven, raadpleeg dit met je dierenarts....dermatitis mogen honden niet in zoet water zwemmen, wel in zout water....kijk eens naar omniderma, tegen de jeuk, een middel dat op natuurlijke basis is samengesteld, wel heeft het even nodig om de jeuk vaarwel te zeggen, het is een product wat langdurig gegeven kan worden, coogle er maar eens op....Apoquel is een duur product, en als je hond een chronische aandoening heeft wordt het maar voor de helft vergoed als je verzekerd bent...omniderma is lang zo duur niet, en met goede resultaten...zeker na gebruik van twee weken....
Zelf heb ik ook veel last van eczeem. Ik heb geen tips voor je om vsn de allergieën af te komen, maar wel edn tip voor tijdelijke verlichting van de jeuk: koelen!
Maak niet de fout om te koelen met water, van water droogt dd huis uit dus al te veel water erop is niet slim. Maar maak bijvoorbeeld een (paar) washandje(s) nat, stop in waterdichte plastic zakjes en leg in de koelkast. Dan bij erge jeuk het washandje op de plek van de jeuk houden, een paar minuten.
Het zal niet zo goed werken op plekken met lang haar maar het scheelt allicht iets.
En zwemmen of douchen kan helpen om de irriterende stoffen van de huid en uit de vacht te krijgen. Dus kan zeker helpen. Misschien na elke wandeling goed afsporlen? Voorkom wel dat je hond nag blijft, een vochtige, warme, broeierige vacht zal meer jeuken.
Wat ik in het pollenseizoen bij Rocky deed: een bakje met water en daar een flinke scheut appelazijn in.
Een washandje nat maken, uitknijpen en daarmee over de vacht gaan.
Hij vond het heerlijk en de jeuk was een stuk minder.
's Winters had hij bijna geen jeuk, gelukkig.
Voor die vochtige ondervacht kun je een waterblazer aanschaffen.
Ik blaas Buddy nu ook beter droog, dan vorig jaar. Denk dat dat ook
helpt. Nog geen stank, of hotspot gehad, gelukkig
ja afspoelen na elke wandeling brengt echt iets,
Jenna is ook een heel gevoelige hond, en we hebben het nu na drie jaar redelijk onder controle. De oplossing is om aan het immuunsysteem te werken, omdat allergieen te maken hebben met een zwak immuunsysteem, een onbalans in het lichaam.
En aangezien tachtig procent van het immuunsysteem in de darmen ligt, is het van belang die gezond te krijgen.
Voor Jenna betekend dat voedsel van biologische kwaliteit. En supplementen, ook van biologische kwaliteit. Ze krijgt voor de omega3 krilolie, verder: spirulina, chlorella, en kelp. Gefermenteerde groenten voor goede bacterieen. Elke dag krijgt ze groentenprutjes en fruit.
We wandelen op uren wanneer de minste pollenvlucht is.
Speciaal voor haar allergie krijgt ze egyptische zwarte kummelolie, (moet een echte uit Egypte of Sudan zijn, waar de kummel in de warmte kan opgroeien en ook van biokwaliteit).
De eerste twee jaren kreeg ze ook enzymen om haar pancreas te ondersteunen.
Je zou ook aan acupunctuur kunnen denken om het lichaam in balans te brengen.
In de tcg (traditionele geneeskunde), wordt gezegd dat een allergisch dier (of mens) "te warm" is en raadt men aan, daar met het eten rekening mee te houden en kiezen voor een "neutrale" of "koele" diersoort zoals bijv. paard of konijn.
Wat je ook kan doen is schoon regenwater opvangen in het voorjaar, dat is dan een soort natuurlijke desensibilisatie, of honing van een locale imker kopen, dat werkt ook zo. Maar voorzichtig, dit is voor sommige honden al teveel.
Edit: voor beginnende hotspots is neemolie (bio, koudgeperst) perfect, het werkt binnen het half uur, er is dan al nauwelijks iets meer van te zien.
(een leuke bijkomstigheid van de egyptische zwarte kummelolie en de neemolie is, dat ze ook tegen teken werken)
Een hond die erg allergisch is, is vaak ook overgevoelig voor stoffen in anti vlo en tekenmiddelen, ook met vaccinaties is het uitkijken geblazen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?