Hallo!
Wat zou het voordeel zijn van probiotica in voeding en kan dit ook door het vehittingsproces?
https://www.naturalpetshop.nl/shop/hondenvoeding/healthy-dog/healthy-dog-probiotics/#tab-description
Nee de bacteriën overleven hitte niet, ik heb er ook al vaker over zitten denken waarom ze dat er in stoppen, misschien een poeder op de brokken?? maar dan nog.
Goede pro-biotica is toch ook alleen maar beperkt houdbaar? Tenminste, dat was begin 2000-er jaren zo.
Ja dat is waarom de wetenschappers zeggen dat het niet werkt, ze gaan ook snel dood, vandaar dat met nog steeds aan ontlastingtransplantaties doen, in plaats van probiotica geven.
De wetenschappers zijn er wel mee bezig en verwachten over 10 jaar dat ze probiotica in leven kunnen laten.
lijkt voor mij vrij nutteloos, is er niet ergens te vinden hoezo ze dat doen?
Ik ben zelf fan van groenten fermenteren, dan heb je in 1 hap al veel probiotica, en ook nog eens van een veel grotere variatie aan stammen. Bovendien is het makkelijk maken en goedkoop. Omdat Jenna dit ook altijd krijgt, doe ik er ook nooit zout bij, dat is niet nodig voor het fermentatieproces.
Ja ik heb net gezocht waar ik dat nou gelezen had, meestal sla ik dat soort dingen op, maar blijkbaar vergeten.
De groente fermenteren zou beter zijn dan een capsule.
Het was een heel stuk over de werking, zelf dat er gevaren aan zitten, dat de alvleesklier kan gaan ontsteken door teveel probiotica te geven, die alvleesklier zou ook dode bacterieen afvoeren en als je te veel geeft kan de alvleeklier gaan ontsteken, niet helemaal zo onschuldig als ik dacht.
Het bewijs dat goed bactererien goed doen is er, alleen ze zijn er nog niet uit om al die stammen in leven te houden, er word hard onderzoek naar gedaan, en ze verwachten het over een jaar of 10 echt wel voor elkaar te krijgen.
Altijd probiotica geven zou dus niet goed zijn, Faro kreeg elke dag trouwens.
Ik zal nog wel zoeken of ik het kan vinden, maar volgens mij kwam ik het toevallig tegen, dus het is lastig zoeken.
Er is zoveel over te vinden, maar dit artikel weel af van wat anderen zeggen, maar niet dat ik dacht, onzin.
Zelf als ik last van mijn darmen heb neem ik het wel in, want er kan zomaar zijn dat een paar bacteriën de darm wel bereiken? Ik weet het ook niet, voor mij was het iets waarvan ik dacht, het klopt ook wel, want waarom stoelgang van een andere inbrengen als je gewoon een paar poedertjes in kan nemen.
In ieder geval zijn ze er heel erg mee bezig, ik zou alleen niet elke dag geven, niet meer, meer als een kuur.
Ik ga mijn best doen om het terug te vinden. Ik vond het schokkend, want ik was er van overtuigt dat de bacteriën de darmen levend konden bereiken.
het is heel interessant, vind ik ook,
als je ooit nog eens achter een computer met geluid komt te zitten, kijk dan eens dit filmpje, ik fermenteer ook zoals het daar wordt aangegeven
https://www.youtube.com/watch?v=TiigsFnNDuQ
ik denk dat als je groenten fermenteert je veilig zit als je daar elke dag of regelmatig een lepeltje van neemt, als je de groenten afwisselt heb je ook steeds andere stammen begreep ik, dus niet zoals in een capsule altijd diezelfde stammen. Balans zal van groot belang zijn
Als je groenten fermenteert, kan je al niet fout gaan, groente is heel gezond, geef vezels, en prebiotica, wat weer voeding is voor goede bacterieen die al in de darmen zitten.
Ja ik vind het ook heel interessant, zeker omdat ik met de probiotica ik echt wel overtuigt was dat het een bewezen middel was.
Niets van dat is dus waar, maar de wetenschap is er wel van overtuigt dat de bacteriën bij darmproblemen goed doen, maar omdat de probiotica uit een capsule, potje, dus niet genoeg de darmen bereikt, doe ze het dus op de moeilijke manier, poeptransplantaties.
Mooi is dan om te weten dat ze wel heel hard werken om het wel te laten werken zodat het levend de darmen bereikt.
Ik denk wel ondanks dat ik dit wetenschappelijk stuk heb gelezen, dat ik bij diarree het blijf geven, maar ik verwacht er nu dus minder van dan dat ik deed, ik gaf er 30 euro per maand aan uit voor Faro.
Er stond ook iets dat als er een bacterie de darmen kan bereiken, dat het dan ook nog precies de goede bacterie zou moeten zijn, ik gaf een middel met 14 stammen, dus dan maar hopen dat er een paar de darmen wel bereiken.
Ik bedoel, er zijn toch genoeg mensen die er baad bij hebben, ook met hun dieren.. maar ik zou het niet meer dagelijks geven. Wetenschap is belangrijk, maar is ook niet altijd de waarheid, wel fijn om te weten dat het zo serieus word genomen dat er heel erg onderzoek naar gedaan word, dat is toch niet voorniets.
Nee ik weet ook niet waarom ik geen geluid heb, heel zachtjes, en krakend..
ik denk dat alles van de balans afhangt om een goede darmflora te hebben
en dat bacterieen in de darmen afhankelijk zijn van wat je eet, eet je bijv. veel suikers, dan krijg je een explosie van een bepaald soort bacterie, en grote problemen in je darmen en dus voor je verdere gezondheid.
Ja precies, dat is als je op natuurlijke wijze een goed darmbalans kan hebben, door voeding, goede voeding, vezels, groente.
Dat is in ieder geval wetenschappelijk bewezen, alleen er zijn mensen die wel gezond eten, en op 1 of andere manier toch niet die balans in de darmen hebben, die krijgen bij ernstige klachten een poep transplantatie van een gezond men, die wel alle goed bacteriën heeft, als probiotica zou helpen dan zouden ze dat op de makkelijke manier doen lijkt me, toch schijnt dat zo niet te werken, omdat de bacteriën de darmen niet zouden bereiken.
Worden we dan zo voor de gek gehouden, of zit er een kern van waarheid in?
Ook weet ik dat bij een teveel aan goede bacteriën ook klachten komen, er is een hond hier op het forum die dat dus had.
Echt ingewikkeld, en interessant om je er in te verdiepen.
Toch na alle dingen die ik heb gelezen, zou ik na een ab kuur het wel geven of zelf innemen.
Dus voor mij is het dubbel, ik ben niet meer 100% overtuigt dat het werkt, en ik zou het toch aan mijn hond geven.
Misschien wel weggegooid geld?
ja, het kan denk ik wel ingewikkeld zijn, want hoe is men zo ziek geworden dat de darmflora niet meer goed is en er een poeptransplantatie nodig is wat bewezen goed zou zijn bij clostridium difficile maar verder niet? En hoe kom je aan een chronische darmontsteking, dat komt niet uit het niets lijkt me
Voor één ziekte is hard bewijs dat een poeptransplantatie werkt, en dat is een darminfectie met de bacterie Clostridium difficile. Deze darminfectie komt vooral voor bij ouderen in verpleeghuizen of na antibioticagebruik, maar ook bij patienten met chronische darmontstekingen. De infectie is te behandelen met antibiotica, maar komt bij sommigen snel terug waarna antibiotica minder effectief blijken te zijn. Een poeptransplantatie blijkt bij 8 tot 9 op de 10 patiënten effectief.
Ik denk dat als je zo'n transplantatie ondergaat, je dan ook wel iets moet veranderen aan je levensstijl om die darmen gezond te houden, of gezond te maken. Dat het dus kort wel werkt om die speciale bacterie aan te pakken, maar je dus wel moet zorgen dat je de darmflora in balans moet blijven houden.
Dus eigenlijk zou ik het meer zien als een symptoombestrijding.
Maar goed, we dwalen af haha.
Ik zou zeker na een ab kuur probiotica geven, maar niet standaard, behalve regelmatig in de vorm van gefermenteerde groenten, misschien kefir, of miso (heb ik nog niet onderzocht of dat iets voor honden is, maar voor mensen lijkt het goed te zijn)
Kefir heb ik zelf een tijd gemaakt en ook aan Faro gegeven, we hadden allebei belbuiken, Faro was al winderig, ik normaal als ik geen gluten eet niet.
Natuurlijk hebben mensen met een gezonde levenstijl ook darmafwijkingen, ik ken iemand met de ziekte van Crohne die regelmatig sport, en heel gezond eet en gewoon die ziekte heeft.
Mensen kunnen ook gewoon gezond eten en ziek worden, ik vind dat een uitspraak, nee dat kan niet hoor.
Natuurlijk kan je met gezonden voeding veel doen, maar als je een verkeerde gen hebt, erfelijkheid, dan heb je mooi pech met gezond leven.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?