Hoi Lotte,
Als iemand met zoveel ervaring en liefde voor dit ras zegt niet doen..!!!
Zou ik dit echt mee laten wegen in jouw besluit.
Echt het hoeft maar 1x verkeerd te gaan.
Jouw hondje alle pijn en de ellende!!
En kan jij je zelf nog aan kijken in de spiegel..
Nogmaals probeer als het lukt de mensen te helpen herplaatsen.
is ook heel dankbaar om te doen als het lukt!!
Misschien komt er nog een lieve herplaatser onverwachts op je pad die wel in jullie thuis situatie past.
Oké bedankt! Ik heb contract met haar op dit moment, ze zegt dat hij met veel honden goed gaat.. zou een eventuele castratie kunnen helpen om zijn dominantie te minderen ?
Je hebt je dus niet goed ingelezen in het 'ras' stafford.
Ik hoop dat je je bedenkt en het advies wat iedereen probeerd te geven niet zomaar in de wind slaat.
Verder houd ik dit topic voor gezien.
Succes met je keuze
Ik zou het niet doen. Mischien dat de stafford nu nog goed gaat met andere honden, maar dat kan zo maar veranderen. En dat heb je een hoop ellende en verdriet. Wees wijs.
Het gaat niet om het niet werken.
Het gaat erom als het een keer wel mis gaat ( en die kans is groot gezien de omstamdigheden ) dat het dan ook goed mis gaat en je een hondje kan begraven , dat zal de stafford alvast niet zijn
Oké bedankt, ik weet genoeg.
ga eens navragen of ik hier een oproepje mag plaatsen
De ervaring leert dat, staffords heel snel hun eigen ik terug kunnen vinden (veelal binnen 3 maanden), zodra ze correct behandeld worden. Ik acht overigens de kans vele malen groter, dat bij een grom het vervolg een hap zal zijn als dat ie in zijn broek plast en al helemaal als dat om voer, speelgoed, of kauw dingen betreft.
Een stevige correctie van de stafford, kan fataal zijn. Haar huidige hondje moet op plek 1 staan en er is geen plek 1, er zijn 2 honden. Door die gedachte gang alleen al zou ik het ten zeerste afraden.
Ik volg even.
Goed maar even een directe reactie:
Je heb een kleine hond, die het niet zo heeft op andere honden. Het van zich afbijten is weldegelijk een agressieve reactie, wel is waar nog waarschuwend, maar het is een teken van agressie. Als ze weg zou lopen zou het conflict vermijdend gedrag zijn. Ze houd ook nog eens niet van opdringerige honden.
Je wil gaan kijken bij een 2 jarige stafford reu, waarvan je weinig weet, behalve dat ie met andere honden kan als deze niet te dominant zijn.
Je wil dat je teefje de baas blijft.
De stafford, is over het algemeen een hond die niet van andere honden houden. Een bom energie en enorm opdringerig. De meeste kunnen tot gemiddeld gezien 3 jaar wel redelijk overweg met andere honden. Daarna of beter gezegd in deze eerste 3 jaar, ontwikkeld zich in 90% intolerantie naar andere honden. De eerste teken zijn veelal dat ze niet meer met opdringerige, dominante en over zelfverzekerde honden goed gaan. Voel je hem al?
Ik vind dat er altijd maar 1 baas is, namelijk de eigenaar. Een hond (en al helemaal een stafford) heeft behoefte aan een consequente baas (de mens!!!). Het kan dus niet zo zijn dat jij vind dat je teefje de baas moet zijn, want dat behoor jij te zijn! Je gedachte, sturen al aan op onrust tussen de honden.
Een stafford is een hond die je alleen in huis moet halen als hij/zij bij je past. Er zitten zoveel haken en ogen aan dit ras dat je de keuze bewust moet maken, want de mindere handige eigenschappen zullen je anders opbreken. De wens om een hond te helpen, is heel nobel, maar je gaat hem niet helpen door binnen een jaar weer afscheid te moeten nemen. Ik heb een dergelijk hondje gehad, die na 9 bazen, pas bij mij aankwam. Hondje was compleet verwoest... mentaal.
De eigenschappen van een shih tzu en een stafford liggen zover uitelkaar, dat ik me niet voor kan stellen, dat de eigenschappen van een stafford bij je kunnen passen. Ook hebben ze zeer verschillende wensen. Ik zie een shih tzu niet bepaald uren naast een fiets lopen, terwijl de gemiddelde stafford juist niet anders wil. Het gaat dus naast of ze wel bij elkaar kunnen, ook nog een hele toer worden beide honden te kunnen bieden waar ze behoefte aan hebben.
Ben eigenlijk wel benieuwd wat je hierop te zeggen heb!
Nee, helemaal helder. Ongelukken wil niemand.
Het gaat erom hoe de stafford is. Is het een evenwichtige hond dan zal het allemaal wel goed gaan. Ik heb de mijne uit Spanje laten komen en eigenlijk gewoon meteen laten merken wie de baas en dat ben ik. Wie zich niet gedraagt, krijgt straf.
Kan je niet vaak gaan wandelen met ze, dan zal je echt meteen zien of het klikt of niet. Liefste met z'n tweeën en dan ieder een hond. Wij zijn naar het asiel gegaan met onze oude hond.
Ik raad je deze combinatie af, als het een keer mis gaat heeft de shih tzu geen enkele kans. Ik heb een aanval van een stafford op mijn hond meegemaakt en echt dit risico wil je niet lopen als je teefje je lief is.
Hoi Lotte.
echt een heel wijs besluit dat je er van af ziet!!!!!
wat super dat je gaat mee zoeken naar een nieuw huisje voor de stafford!!!!!
Bedankt voor de reacties, heb net met hem gewandeld en dat was nog meer een opgaven dan ik had gedacht.. kregen tuigje amper aan, hele tijd happen.. wel speels maar dan nog.. eenmaal eruit werd ie erg druk. Lijn bijten etc. Heb er een 2e aangedaan en na een minuutje was hij rustig. Buiten was hij niet op mij gefocust. Veel gecorrigeerd als hij mij voorbij liep en af en toe zitten en op mij wachten. Ging na een paar minuten lopen al enorm goed. Uiteindelijk zelfs kunnen corrigeren toen hij achter een kat aan ging en ook toen bleef ie goed bij me. Wat een beetje aandacht en begrip dan allemaal kan doen he. Ga opzoek naar een gezinnetje waar hij goed past en die ook de tijd voor hem willen en kunnen nemen.
Iedereen hartstikke bedankt!
Hoi Lotte,
Houd je ons op de hoogte..
Dus die hond wordt uit die stal gehaald (waarschijnlijk een bom aan energie door te weinig beweging) , hond superblij, wil een beetje rennen en springen uit blijdschap, maar moet dadelijk strak naast die vreemde mens lopen en wordt constant "gecorrigeerd" (kan me al voorstellen hoe )....
Ja, echt ideale manier om een goede band met een vreemde hond op te bouwen
Waarom moet hij eigenlijk weg bij de huidige eigenaar?
Het gaat niet om dominantie, het gaat om ras-eigenschappen. Bij sommige rassen, waaronder Staffords is dat o.a. niet veel pikken van andere honden en zonder een heel scala aan signalen ineens een andere hond aanvallen.
Neem nou dezelfde vraag en met een ander ras:
Zou een eventuele castratie kunnen helpen om het jagen bij mijn Whippet te minderen?
Zou een eventuele castratie kunnen helpen om het drijven bij mijn Border Collie te minderen?
Zou een eventuele castratie kunnen helpen om het zwemmen bij mijn Golden Retriever te minderen?
Bovendien is het vaak zo dat áls castratie al helpt, dat het dan jong gedaan moet worden. Je zegt dat deze hond al 2 is. Dan is het vaak te laat voor een grote gedragsverandering.
Oh mijn hart breekt bij het zien van de foto's, ik snap je helemaal!
Maar realistisch gezien zou ik het je ook af raden....Er zitten inderdaad zoveel haken en ogen en gebruikshandleidingen aan een stafford.....en vooral een herplaatser bij een eigen hond.
Wij hebben een American Bully daar is later toen ze 1 jaar was een pup franse bulldog bij gekomen en dit ging/gaat tot nu toe prima. Harley is haar beste vriend omdat het haar eigen roedel is maar andere honden moet ze niks van hebben. Mocht Harley wegvallen zou ik niet een andere hond erbij nemen. Andersom wel. Eten/speeltjes zijn een trigger. Je moet altijd in je achterhoofd houden dat als er een gevecht uitbreekt de andere hond het onderspit delft. Jij als baas moet er altijd voor zorgen dit te voorkomen.
Met Indra wandel ik heel anders dan met Harley, altijd opletten, is een tweede natuur geworden. Ik kan haar ondertussen aardig "lezen", maar het is zeker niet voor iedereen weggelegd....Mijn verwachting om met ze beide tegelijk te wandelen heb ik ook moet bijstellen. Is gewoon niet haalbaar helaas.
Vakanties, opvang in pensions, uitlaten door anderen is lastig, de HR honden toestanden, vervelende loslopers die jouw keurig aangelijnde hond bestormen, alles is "lastig" . Maar desalniettemin is ze de alllllleeeerliefste hond (voor ons) die ik ooit gehad heb. Ze is mijn grootste vriendin
Het ligt echt helemaal aan de stafford of het goed gaat, daar kan niemand van hier je in adviseren. Wij hebben 5 honden, waaronder een chi, een cane corso en een kruising pitbull. Het zijn ook nog alle 3 reuen, en toch gaat het goed.
De cc was er eerst, toen kwam de chi als herplaatser en daarna de pit. Botjes doen we hier niet aan en bij het eten zitten ze alle 5 apart.
Ik zie er op zich helemaal geen probleem in als je de stafford in huis zou nemen, maar die regeltjes dat de shi-tzu overal voor moet gaan, gaan je niet helpen. De rangorde bepalen ze onderling. Bij een stafford is het wel heel belangrijk dat jij de leider bent, anders gaat hij zelf dingen regelen. Onze pit bijvoorbeeld, heeft een trauma. Hij is een poot kwijt door een aanval van 2 honden. Als we andere honden tegenkomen en ik zie dat hij stress krijgt, ga ik voor hem staan en jaag de hond weg. Daarom zal hij zelf nooit reageren, omdat hij weet dat ik het oplos.
Toch ook nog even reageren.
Fijn Lotte dat je er vanaf ziet en met name het antwoord van Mick mee hebt laten wegen in je besluit.
Mick is zo'n beetje de ervaringsdeskundige wat de Staffords betreft.
Wij hebben zo'n anderhalf jaar geleden een Stafford geadopteerd uit het asiel.
Vierde eigenaar met een heel ( slecht ) verleden en nog nooit een Stafford gehad.
Het heeft wat tijd ( hebben we genoeg) gekost om hem weer wat vertrouwen te geven in van alles, want dat was aardig weg.
Nu vind hij het gelukkig weer leuk als er visite komt en is het een grote knuffelkont.
Maar met andere honden is een ander verhaal.
Pups vind hij leuk, maar hij kan dus echt niet met andere volwassen honden (sommige vriendinnetjes uitgesloten) honden en loopt altijd aan de riem.
Spelen mag hij aan de lange lijn, zodat er wel altijd controle over hem blijft.
Dat is nu eenmaal zo als je een Stafford hebt, maar het is het waard hoor, dat zeker wel!
Bedankt nog voor de reacties!
Ik heb met een kennis van me gesproken en die stelde voor dat ik hem eens naar een bekende honden trainer mee moest nemen. Hij zou hem dan met andere honden kennis laten maken( even kort door de bocht) en zo zouden we kunnen zien hoe hij reageert op andere honden. Mocht dit nou super goed gaan en geen grijs je agressie te zien zijn ga ik ook vragen of de trainer (mocht hij qua verder gedrag ook goed te doen zijn) hem aan ons hondje wil voorstellen. Mocht dit allemaal 100% gaan is het wel nog iets om overna te denken. Ik weet dat hebt meer opletten is en meer regeltjes maar heb dit er zeker voor over. Ben bereid cursussen te blijven volgen en dat soort dingen.
Gaat het nou niet zo goed kunnen we eventuele nieuwe baasjes wel precies informeren hoe hij is.
Het kan de eerste tijd goed gaan maar zelfs na maanden als staff gewend is kan hij je shih tzu nog te grazen nemen .Daar kan een trainer niets aan veranderen want die maakt de hond geen 24 uur per dag mee .
Je kan nog zo goed opletten maar bij opwinding gaat je hondje misschien snauwen of keffen ,jij bent ff bezig of zit op de plee en je shih tzu wordt geen zes jaar .
Ik lees uit je laatste bericht dat je ondanks de adviezen van niet doen ,door mensen die het ras goed kennen het misschien toch ga proberen omdat staff op een moment misschien goed reageert op andere honden .
Gezien het karakter van jou hondje zou ik lekker meehelpen om het juiste adres voor staff te vinden ,Je shih zal je dankbaar zijn .
Onze pit is in het begin weleens achterna gezeten door onze chi en hij rende nog weg ook. Niet alle honden zijn hetzelfde en dat geldt net zo goed voor een stafford. Sowieso pikt een reu vaak veel van een teef, zeker als ze klein is.
Ik wil inderdaad graag advies van iemand die de hond zelf ziet. Het is een kruising en ik weet niet hoeveel staf erin zit. Ik waardeer jullie advies allemaal en ga hem zeker niet meer zo meenemen. Maar als iemand die ook echt verstand heeft van dit ras mij een advies wil geven dan graag. En is het positief gaan we er nog steeds zelf goed overna denken. Het gaat met er niet alleen om dat ik hem wil Maar ook dat we een eerlijk antwoord kunnen geven aan een volgend baasje.
9 maanden lang heeft Joey onze Am. Stafford zich keurig gedragen, rende los, keek niet naar andere honden, gedroeg zich geweldig, tot hij ineens vanuit het niets achter een hond aan ging die naast de fiets liep.
Hij luisterde perfect, nou toen niet hoor.
Dus nooit meer los en alle voorzichtigheid met andere honden!
Hoe moet een trainer in die korte tijd beoordelen dat hij met andere honden kan?
Het duurde bij ons 9 maanden, voordat mijnheer zijn ware aard liet zien.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?