hallo,
wij hebben een kruising labrador uit Portugal van ruim 2 jaar.
nu willen wij er een kruising boxer/labrador bij!
Echter zijn dit 2 reuen! Zou dit goedgaan?
Groetjes
raymond
Dat hangt van hond tot hond af. Wij hebben twee gesteriliseerde teven. Dat heeft nooit problemen gegeven.
Soms gaan zelfde geslachten goed, soms botst het ontzettend. Ik heb dus beide verhalen al gehoord.
Hoe reageert je huidige hond op andere honden? Is er misschien een andere reu in je familie/vriendenkring waar je je hond een aantal keer mee kan laten kennismaken?
Volg je misschien hondenschool? Dan kan je daar ook altijd advies inwinnen. Zij kennen je hond ook behoorlijk goed. Laat hem desnoods daar kennismaken met een aantal reuen terwijl een begeleider zijn signalen observeert.
Het hangt van de honden zelf af, niet zozeer van het geslacht.
Ik heb 2 reuen, beiden heel verschillend.
Maar ze gaan heel goed samen.
Onze hond nu is heel speels en wordt helemaal dol als hij een andere hond ziet en wilt er gelijk op af om te spelen zo druk is hij.
Verder binnenshuis is hij rustig.
Ook hebben wij een zoontje van 4 jaar en is stapelgek met onze hond maar zal hij dan niet dominant worden als hij de pup aandacht geeft.
De laatste 2 vragen is voornamelijk een kwestie van opvoeding en begeleiding van honden en kind.
2 reuen kan, maar zoals gezegd verschilt dit erg per hond. Is je huidige hond geholpen? 2 ongeholpen reuen kan wel lastiger zijn. Begrijp dat de boxer/labrador een pup is die je wilt aanschaffen? Dan zal een pup in het begin wel goed gaan maar kan dit bijvoorbeeld omslaan in de pubertijd als die je andere hond gaat uitproberen. Sta dit niet toe en probeer altijd escalatie te voorkomen.
Weet wel dat beide rassen (labrador en boxer) niet erg gezond zijn en hopelijk de ouders wel getest zijn op oa HD, hart en spondylose. Daarbij is deze kruising, boxador, populair in de broodfok. Probeer je hier dus voor aanschaf goed in te verdiepen.
Hier 3 jaar terug een pup (reu-tje), bij een oudere geholpen reu geplaatst. dat ging prima.
De pup is met 1 jaar oud geholpen.
De oudste reu is inmiddels overleden en na een klein jaar alleen geweest te zijn is de pup van destijds nu 3 en hebben we daar bij een geholpen reu genomen.. en ook dat ging weer prima
Dat verschilt inderdaad per hond. Mijn ouders hebben 2 ongecastreerde reuen. De tweede is gekomen toen de eerst ongeveer anderhalf was en dat zijn echt twee dikke maatjes al 8 jaar. Kan dus zeker wel. Is het misschien mogelijk om die twee langzaam aan elkaar te laten wennen? Dan kan je kijken of het goed gaat of niet.
Zoals gezegd is dat heel afhankelijk van de honden.
Ik heb in het verleden 3 mopshondjes gehad, het waren 3 reutjes en allemaal niet gecastreerd, dat ging uitstekend.
Wij hebben twee intacte reuen. Nog nooit een akkefietje geweest tussen die twee. Zijn beste maatjes. Veel hangt af van de karakters maar zeker ook de begeleiding die jullie geven
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?