Muilkorf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

En dan is het nu toch echt zover... Ik heb zojuist een muilkorf aangeschaft voor Luna.. als laatste redmiddel, Dat wel. Mevrouw eet namelijk alles van straat. Nou heeft dat al een operatie en meerdere spoedritjes dierenarts opgeleverd. Met als laatste incidentje een tijdje terug tijdens het loslopen een heel brood met plastic zak enal naar binnen gepropt. Bijna gestikt want dat gaat natuurlijk niet in 1x, Maar loslaten ho maar. Grootste probleem is dat ze ook takken eet, en die hebben al eens vast gezeten in haar darm waar ze (geluk bij eenongeluk) tijdens de sterilisatie achterkwamen voordat het grote gevolgen ging hebben (perforatie darm ect).  Een serieus probleem dus. 

 

Heb dit al jaren geprobeerd op te lossen, trainen, clickeren, 'straffen' ect. Maar niets hielp, het is enorm zelfbelonend gedrag. Dus de afgelopen jaren als een havik opgelet, en haar dus op steeds minder plakken los durven laten. Nu kwam ik op het punt waar het ten koste gaan van ons beide wandelplezier, en ik ben doodsbang dat het een keer echt goed mis gaat. Dus het was kiezen tussen kwade en de muilkorf nu besteld. Ik zie er zo tegen op... Ik weet nu al dat er zoveel vooroordelen van zullen komen. Terwijl Luna zo enorm lief is en zo gek is op kinderen en mensen. Super balen dit dus... hopelijk valt het mee maar ik ben er bang voor..  

Iemand hier ervaringen mee? Ben trouwens al begonnen met aanleren (hebben er op de hondenschool enkele hangen) en ze steekt nu nog heel blij haar neus erin want voor voer doet mevrouw gelukkig alleshp-frusty

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb er geen ervaring mee maar ik volg wel. Ik heb hier hetzelfde probleem (wel iets minder extreem). Penny eet poep, rietstengels, botten (vrijdag nog een kippenbotje) en verder eigenlijk alles wat interessant ruikt. De dingen die ze buiten eet hebben tot nu toe geen problemen opgeleverd (de dingen die ze binnen heeft gegeten wel) maar het geeft heel veel stress dus ik denk er ook over na om een muilkorf te gebruiken.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Ik heb er geen ervaring mee maar ik volg wel. Ik heb hier hetzelfde probleem (wel iets minder extreem). Penny eet poep, rietstengels, botten (vrijdag nog een kippenbotje) en verder eigenlijk alles wat interessant ruikt. De dingen die ze buiten eet hebben tot nu toe geen problemen opgeleverd (de dingen die ze binnen heeft gegeten wel) maar het geeft heel veel stress dus ik denk er ook over na om een muilkorf te gebruiken. "

Ja die stress herken ik... mijn ouders passen op als ik werk en die zijn er echt klaar mee. Daar is ze net wat ondeugende als bij mij, dus probeert ze het echt vollop. Die lopen tijdens het wandelen alleen maar takken te zoeken en haar daar weg te houden. Durven haar ook bijna niet te laten snuffelen, dus ook voor Luna zelf niet lekker lopen op die manier! 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Ja die stress herken ik... mijn ouders passen op als ik werk en die zijn er echt klaar mee. Daar is ze net wat ondeugende als bij mij, dus probeert ze het echt vollop. Die lopen tijdens het wandelen alleen maar takken te zoeken en haar daar weg te houden. Durven haar ook bijna niet te laten snuffelen, dus ook voor Luna zelf niet lekker lopen op die manier!  "

Ik heb momenteel ook stress, Pennny heeft vandaag ook weer veel gegeten (ondanks dat ik dicht bij haar blijf en goed op let): (best veel) paardenpoep, visgraten (gelukkig alleen maar kleine stukjes), rietstengel en stukjes van een stok. Hondenpoep tel ik er niet meer bij op (al viel dat vandaag mee). Penny zoekt het trouwens niet op, ze eet gewoon alles wat ze tegen komt.

 

Gelukkig heeft zij tot nu toe niet echt serieuze problemen gehad, maar ik ben wel elke keer weer bang dat het wel mis gaat.

 

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met een muilkorf voor dit probleem, als het goed werkt ga ik ook voor Penny kijken.

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Waar zie je precies tegen op? Alleen maar de mening van anderen?
Ze kan straks weer lekker rennen, spelen en overal snuffelen.

Hond blij, jij blij.. dus de mening van andere mensen zou ik me zeker niets van aantrekken ;-)

honden page profiel bentebente

Wat vervelend voor je zegfrown. Ik snap dat je er tegen op ziet, maar hopelijk wennen mensen in de buurt er snel aan en leren ze dat jouw hond toch zeker wel lief is.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik snap dat jij bang bent voor de vooroordelen van andere mensen maar probeer dat los te laten. De veiligheid en gezondheid van jouw hond gaat voor alles en als een muilkorf dat probleem van alles eten en de gevaren die erbij komen kijken oplost dan is het gewoon het beste. 

 

Dan is het voor jullie allemaal een stuk ontspannender wandelen en daar gaat het om, is voor de hond zelf ook fijner als zij weer overal lekker kan snuffelen maar niks gevaarlijks kan eten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" En dan is het nu toch echt zover... Ik heb zojuist een muilkorf aangeschaft voor Luna.. als laatste redmiddel, Dat wel. Mevrouw eet namelijk alles van straat. Nou heeft dat al een operatie en meerdere spoedritjes dierenarts opgeleverd. Met als laatste incidentje een tijdje terug tijdens het loslopen een heel brood met plastic zak enal naar binnen gepropt. Bijna gestikt want dat gaat natuurlijk niet in 1x, Maar loslaten ho maar. Grootste probleem is dat ze ook takken eet, en die hebben al eens vast gezeten in haar darm waar ze (geluk bij eenongeluk) tijdens de sterilisatie achterkwamen voordat het grote gevolgen ging hebben (perforatie darm ect).  Een serieus probleem dus. 
 
Heb dit al jaren geprobeerd op te lossen, trainen, clickeren, 'straffen' ect. Maar niets hielp, het is enorm zelfbelonend gedrag. Dus de afgelopen jaren als een havik opgelet, en haar dus op steeds minder plakken los durven laten. Nu kwam ik op het punt waar het ten koste gaan van ons beide wandelplezier, en ik ben doodsbang dat het een keer echt goed mis gaat. Dus het was kiezen tussen kwade en de muilkorf nu besteld. Ik zie er zo tegen op... Ik weet nu al dat er zoveel vooroordelen van zullen komen. Terwijl Luna zo enorm lief is en zo gek is op kinderen en mensen. Super balen dit dus... hopelijk valt het mee maar ik ben er bang voor..  
Iemand hier ervaringen mee? Ben trouwens al begonnen met aanleren (hebben er op de hondenschool enkele hangen) en ze steekt nu nog heel blij haar neus erin want voor voer doet mevrouw gelukkig alles "

groot gelijk hoor, veiligheid voor alles, zelf zie ik niet dat als een hond een muilkorf om heeft dat de hond een gevaar is, integendeel, als de hond bij mijn hond zou komen, even een vraagje en dan kan je het uitleggen toch.....wat ik wel naar vind, met de warmte, maar dan zou je je hond aan de lijn kunnen houden zonder de muilkorf...ik zou het zelfde doen, nu mooi loslopen zonder gevaar....mensen die een hond hebben die dit niet doen denken anders.....mijn honden eten niets van straat, nooit hoeven af te leren, maar het is toch een groot probleem als je hond dat maar doet, veiligheid gaat voor alles...als je het goed aanleert vind de hond het niets ergs.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" groot gelijk hoor, veiligheid voor alles, zelf zie ik niet dat als een hond een muilkorf om heeft dat de hond een gevaar is, integendeel, als de hond bij mijn hond zou komen, even een vraagje en dan kan je het uitleggen toch.....wat ik wel naar vind, met de warmte, maar dan zou je je hond aan de lijn kunnen houden zonder de muilkorf...ik zou het zelfde doen, nu mooi loslopen zonder gevaar....mensen die een hond hebben die dit niet doen denken anders.....mijn honden eten niets van straat, nooit hoeven af te leren, maar het is toch een groot probleem als je hond dat maar doet, veiligheid gaat voor alles...als je het goed aanleert vind de hond het niets ergs. "

Met een goede muilkorf kan een hond gewoon hijgen. wink

 

Goede oplossing TS. Ik denk dat het vooral heel fijn is voor iedereen, zo kun je weer ontspannen lopen

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Evengoed blijven opletten, takken wordt lastig, maar ze kunnen evengoed nog het één en ander pakken met muilkorf.

Als ze een poepeter is, dan zal ze ook rustig die muilkorf in een hoop duwen vrees ik. 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Evengoed blijven opletten, takken wordt lastig, maar ze kunnen evengoed nog het één en ander pakken met muilkorf.
Als ze een poepeter is, dan zal ze ook rustig die muilkorf in een hoop duwen vrees ik.  "

Poep eet ze gelukkig niet. Het gaat vooral om takken, wat ook aangelijnd een probleem is. En om zaken als zakjes met brood, maar ook ander afval. Zo heeft ze ook ooit een hele prop zilverfolie opgegeten in een park waar een restant van een broodje in zat... gelukkig zijn dat dingen die ik had gezien en direct naar de da voor een prikje om het eruit te laten spugen. 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

En ik heb een baskerville besteld, die leek mij het meest comfortabel. Ook inderdaad zodat ze gewoon kan hijgen, En ik haar door de muilkorf heen gewoon kan belonen! Ergens heb ik een heeeel klein beetje stiekeme hoop dat als ik de muilkorf dadelijk goed heb aangeleerd en hem een tijdje goed kan gebruiken ik misschien het gedrag doorbreek en dan de muilkorf weer af kan bouwen. Maar ik weet dat ik hier niet vanuit moet gaan en dit is ook niet de insteek nu..

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik had ook een baskerville, vond ik zelf de meest prettige. Ze kunnen eventueel nog drinken, koekjes aannemen en het belangrijkst, goed ademen. 

Is Luna nog jong? Vaak neemt dit vervelende gedrag met de jaren wel wat af. 

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

"  Ergens heb ik een heeeel klein beetje stiekeme hoop dat als ik de muilkorf dadelijk goed heb aangeleerd en hem een tijdje goed kan gebruiken ik misschien het gedrag doorbreek en dan de muilkorf weer af kan bouwen. "

Ik duim voor je dat dit gaat gebeuren maar dit gedrag is heel moeilijk te keren. Ik heb een kat gehad die dit heel erg deed en ook Lotus heeft er een handje van die eet voornamelijk bloemen.

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Je zal inderdaad reacties gaan krijgen van andere mensen, hier moet je proberen je niet te veel van aan te trekken, jij weet waarom je hond een muilkorf draagt, en dat is het belangrijkste.

 

De veiligheid van je hond staat voorop.

 

Mijn jongste australian shepherd en de flatcoated retriever van mijn ouders dragen sinds 1,5 maand een muilkorf tijdens het wandelen omdat ze veel poep eten, en hier letterlijk ziek van worden, wij hebben van alles geprobeerd, en niets hielp, hebben ze een tijd aan de riem gehouden, maar als je 2 tellen niet opletten hadden ze alweer wat te pakken.

 

Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee en ben ik dus een muilkorf gaan halen, zodat mijn Aussie haar vrijheid weer terug heeft, en ze weer los kan lopen, na een paar weken volgde mijn moeder ook en werdt er ook voor hun hond een muilkorf aangeschaft ( zijn alle 2 hele zachtaardige honden, die nog geenvlieg kwaad doen ).

 

Nu kan mijn meisje weer lekker rennen en spelen met andere honden.

508053.jpg

508039.jpg

 

508048.jpg

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Ik had ook een baskerville, vond ik zelf de meest prettige. Ze kunnen eventueel nog drinken, koekjes aannemen en het belangrijkst, goed ademen. 
Is Luna nog jong? Vaak neemt dit vervelende gedrag met de jaren wel wat af.  "

Nee dat dus niet... ze is 8. Ze doet dit ook echt al vanaf jongs af aan. 

 

De reden om nu de stap te zetten is ook omdat ik in de zomer op de honden van haar Fokker ga passen, en mijn honden gaan dan gewoon mee. Ze wonen erg afgelegen met een enorm stuk afgezette grond erbij waar de honden lekker kunnen rondscharrelen. Nou weet ik nu al dat zonder muilkorf ik Luna daar niet los kan laten. Dus dan zou ze aan de lijn bij mij moeten blijven of zelfs binnen op momenten dat ik niet op haar kan letten, en dat vind ik echt heel erg zielig want ze is altijd helemaal blij als ze haar familie weer terugziet! 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Je zal inderdaad reacties gaan krijgen van andere mensen, hier moet je proberen je niet te veel van aan te trekken, jij weet waarom je hond een muilkorf draagt, en dat is het belangrijkste.
 
De veiligheid van je hond staat voorop.
 
Mijn jongste australian shepherd en de flatcoated retriever van mijn ouders dragen sinds 1,5 maand een muilkorf tijdens het wandelen omdat ze veel poep eten, en hier letterlijk ziek van worden, wij hebben van alles geprobeerd, en niets hielp, hebben ze een tijd aan de riem gehouden, maar als je 2 tellen niet opletten hadden ze alweer wat te pakken.
 
Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee en ben ik dus een muilkorf gaan halen, zodat mijn Aussie haar vrijheid weer terug heeft, en ze weer los kan lopen, na een paar weken volgde mijn moeder ook en werdt er ook voor hun hond een muilkorf aangeschaft ( zijn alle 2 hele zachtaardige honden, die nog geenvlieg kwaad doen ).
 
Nu kan mijn meisje weer lekker rennen en spelen met andere honden.


  "

Bedankt voor je reactie! Goed om te lezen.. merk jij dat de honden anders zijn nu buiten? Dat ze er 'Last' van hebben? En hoelang duurde het wennen/aanleren bij jou?

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Bedankt voor je reactie! Goed om te lezen.. merk jij dat de honden anders zijn nu buiten? Dat ze er 'Last' van hebben? En hoelang duurde het wennen/aanleren bij jou? "

Ze zijn niet echt anders buiten, mijn Aussie was er snel aan gewend, zaterdags gekocht, en thuis geoefend, zondags gelijk tijdens het wandelen omgedaan, en dat ging gelijk goed, ze werdt dan ook goed afgeleid door de logeer hond die bij mijn ouders was ( ze heeft daar heerlijk mee lopen spelen ).

 

Bij de Flatcoat van mijn ouders duurde het wel langer, zij wilde hem in het begin steeds afdoen, maar na een aantal weken niet meer, haar deden we hem om, en we hielden haar aan de lijn, zodat ze hem niet af kon doen ( en dan eerst een paar minuutjes en naarmate ze hem minder af probeerde te doen ging die steeds langer om, en als ze braaf meeliep duwde we er een koekje doorheen ( kan gewoon bij deze korf ), om haar te belonen.

Denk dat het bij haar 3 weken heeft geduurd voor dag ze los kon, nu heeft ze weer lekker haar vrijheid terug en kan ze weer lekker langs en door het water struinen, dat is iets wat ze het liefst doet.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Ze zijn niet echt anders buiten, mijn Aussie was er snel aan gewend, zaterdags gekocht, en thuis geoefend, zondags gelijk tijdens het wandelen omgedaan, en dat ging gelijk goed, ze werdt dan ook goed afgeleid door de logeer hond die bij mijn ouders was ( ze heeft daar heerlijk mee lopen spelen ).
 
Bij de Flatcoat van mijn ouders duurde het wel langer, zij wilde hem in het begin steeds afdoen, maar na een aantal weken niet meer, haar deden we hem om, en we hielden haar aan de lijn, zodat ze hem niet af kon doen ( en dan eerst een paar minuutjes en naarmate ze hem minder af probeerde te doen ging die steeds langer om, en als ze braaf meeliep duwde we er een koekje doorheen ( kan gewoon bij deze korf ), om haar te belonen.
Denk dat het bij haar 3 weken heeft geduurd voor dag ze los kon, nu heeft ze weer lekker haar vrijheid terug en kan ze weer lekker langs en door het water struinen, dat is iets wat ze het liefst doet. "

Oké top! Dat valt mee dus.. 

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Ik ben nu ook een muilkorf aan het aanleren aan Raico. (herplaatser die in 2 maanden 3x van eigenaar gewisseld is en hierdoor flinke rugzak)
Raico valt erg uit naar andere honden en als hij zijn frustratie niet kwijt kan, draait hij zich om naar mijn been. Ook als er losse honden op ons afkomen wil ik het risico niet lopen dat het fout gaat.

Gisteren was zijn 1e keer dat hij tijdens de wandeling met korf liep en de reacties op straat waren meteen anders. Het speelt bij hem miss ook mee dat hij een grote, zwarte herder is met muilkorf en niet een schattige golden.

Ik ben wel op zoek naar een leuk gekleurde muilkorf zodat het er wat minder eng uit ziet voor mensen.

Miss kan je een leuk gekleurde muilkorf vinden of een tekst op je tuig laten zetten in de richtig van: Ik hou teveel van eten, daarom mijn korf. Of iets waardoor mensen zien dat ze niet gevaarlijk is en waarom ze de korf omheeft.

Mensen gaan sws anders reageren maar op een gegeven moment zullen ze de hond herkennen als die lieve hond met muilkorf;-)

Heel veel succes en ik hoop dat het werkt voor jullie. Edit: Het aanleren hebben we heel rustig aangepakt omdat hij pas een maand bij ons is. Eerst met snoepjes de korf in lokken. Dit een paar keer per dag een paar dagen achter elkaar gedaan. Toen langzaam het sluiten aanleren (doen alsof ik hem vast deed en dan meteen weer los maken). Na een week dus naar buiten ermee. Nu oefenen we verder buiten met tijdens de wandeling steeds langer om. Het scheelt denk ik enorm dat het niet gekoppeld wordt aan iets vervelends (bijv dierenarts ofzo). De meeste honden vinden lopen erg leuk en als de korf daarmee geassocieerd wordt is het al een stuk sneller leuk.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Ik ben nu ook een muilkorf aan het aanleren aan Raico. (herplaatser die in 2 maanden 3x van eigenaar gewisseld is en hierdoor flinke rugzak)
Raico valt erg uit naar andere honden en als hij zijn frustratie niet kwijt kan, draait hij zich om naar mijn been. Ook als er losse honden op ons afkomen wil ik het risico niet lopen dat het fout gaat.

Gisteren was zijn 1e keer dat hij tijdens de wandeling met korf liep en de reacties op straat waren meteen anders. Het speelt bij hem miss ook mee dat hij een grote, zwarte herder is met muilkorf en niet een schattige golden.

Ik ben wel op zoek naar een leuk gekleurde muilkorf zodat het er wat minder eng uit ziet voor mensen.

Miss kan je een leuk gekleurde muilkorf vinden of een tekst op je tuig laten zetten in de richtig van: Ik hou teveel van eten, daarom mijn korf. Of iets waardoor mensen zien dat ze niet gevaarlijk is en waarom ze de korf omheeft.

Mensen gaan sws anders reageren maar op een gegeven moment zullen ze de hond herkennen als die lieve hond met muilkorf

Heel veel succes en ik hoop dat het werkt voor jullie.

Edit: Het aanleren hebben we heel rustig aangepakt omdat hij pas een maand bij ons is. Eerst met snoepjes de korf in lokken. Dit een paar keer per dag een paar dagen achter elkaar gedaan. Toen langzaam het sluiten aanleren (doen alsof ik hem vast deed en dan meteen weer los maken). Na een week dus naar buiten ermee. Nu oefenen we verder buiten met tijdens de wandeling steeds langer om.

Het scheelt denk ik enorm dat het niet gekoppeld wordt aan iets vervelends (bijv dierenarts ofzo). De meeste honden vinden lopen erg leuk en als de korf daarmee geassocieerd wordt is het al een stuk sneller leuk. "

Bedankt! Ja qua reacties zal het wel loslopen... Ze zal er zelf geen last van hebben iniedergeval. Ik baal er gewoon ook van dat het moet, ooka  weet ik dat het beter is en veiligheid voorop staat natuurlijk. Blijft balen! 

 

Succes met raico! Snap helemaal waardoor jullie voor een muilkorf kiezen.. Dat is nog veel vervelender dan mijn probleem natuurlijk! 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

De reacties zijn ook de enige reden dat ik het liever niet doe. Ik woon in een dorp waar iedereen altijd over elkaar praat en helaas zijn er best veel mensen die mij niet zo leuk vinden. Penny is ook niet zo makkelijk met andere honden. Er zijn honden die ze echt niet leuk vind en dan kan ze uitvallen.

Ik ben bang dat er hele rare verhalen komen als Penny een muilkorf krijgt, straks denkt iedereen nog dat ze een andere hond heel erg heeft verwond terwijl ze echt nog nooit heeft gebeten.

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Als je het echt vervelend vind en ook zielig voor je hond.

Dat deze minder geaaid of geknuffeld zou worden..

Misschien heb je dan wat aan deze tip.

Je kunt bv een k-9 hondentuig aan doen.

Met de tekst bv charmeur, easy-dog, pretty girl of zelf tekst laten maken.

je kan ook aan de ene kant bv easy-dog en aan de andere kant bv pretty girl aan het tuig doen.

Dan komt de muilkorf totaal anders over.

Veel vriendelijker ook wanneer de hond in losloop gebied loopt en jouw hond eerder bij andere mensen en honden is dan jij.

 

Een tip misschien voor mensen die echt andere honden en mensen juist op afstand wil houden.

Op de site.b.s.sennenhonden.nl

hebben ze ook opvallende labels geborduurd (fluoriserende tekst plus rand!)

Met de tekst " houd afstand"

labels zijn in heel veel maten te bestellen en letter-type.

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Nee dat dus niet... ze is 8. Ze doet dit ook echt al vanaf jongs af aan. 
 
De reden om nu de stap te zetten is ook omdat ik in de zomer op de honden van haar Fokker ga passen, en mijn honden gaan dan gewoon mee. Ze wonen erg afgelegen met een enorm stuk afgezette grond erbij waar de honden lekker kunnen rondscharrelen. Nou weet ik nu al dat zonder muilkorf ik Luna daar niet los kan laten. Dus dan zou ze aan de lijn bij mij moeten blijven of zelfs binnen op momenten dat ik niet op haar kan letten, en dat vind ik echt heel erg zielig want ze is altijd helemaal blij als ze haar familie weer terugziet!  "

Dan vrees ik dat ze het niet meer af gaat leren, na 8 jaar zit het er echt wel ingebakken.

Begrijp je keuze voor een muilkorf hoor, ik zou daar ook voor kiezen in dit geval.

Mijn reu heeft hem een tijd gedragen wegens uitvallen naar andere honden. In mijn geval bijna alleen maar positieve reacties en minder angst voor hem.

Maar al was dat niet het geval geweest, dan had ik er evengoed maling aan gehad. Veiligheid boven alles hoor.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Als je het echt vervelend vind en ook zielig voor je hond.
Dat deze minder geaaid of geknuffeld zou worden..
Misschien heb je dan wat aan deze tip.
Je kunt bv een k-9 hondentuig aan doen.
Met de tekst bv charmeur, easy-dog, pretty girl of zelf tekst laten maken.
je kan ook aan de ene kant bv easy-dog en aan de andere kant bv pretty girl aan het tuig doen.
Dan komt de muilkorf totaal anders over.
Veel vriendelijker ook wanneer de hond in losloop gebied loopt en jouw hond eerder bij andere mensen en honden is dan jij.
 
Een tip misschien voor mensen die echt andere honden en mensen juist op afstand wil houden.
Op de site.b.s.sennenhonden.nl
hebben ze ook opvallende labels geborduurd (fluoriserende tekst plus rand!)
Met de tekst " houd afstand"
labels zijn in heel veel maten te bestellen en letter-type.
  "

Mea opzicht hoeft ze niet door iedereen aangehaald worden, ze krijgt meer dan genoeg aandacht. Het is meer de blikken en opmerkingen die ik weet dat ik zal gaan krijgen, en gewoon het gezicht. Het ziet er ook niet zo leuk uit, een hond met korf... 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Al doe je het dan niet zodat je hond meer aandacht wil.

maar voor de blikken en opmerkingen....

zou het de oplossing kunnen zijn.

 

bv Hier twee grote zware honden.

omdat het knuffelberen zijn om te zien aaide jong en oud al gauw ongevraagd.

Zulke groter honden en twee stuks kunnen(vooral oudere) volwassenen en kleine kindertjes om ver lopen.

Ook vonden mensen met juist hele kleine hondjes het schijnbaar erg leuk hun hondje aan de lange lijn

tussen onze honden in te laten lopen...ze vergeten dat 1 zware poot er op en het hondje heeft een hernia..bv

Toen 4 labels met" niet aaien" voor hun tuigen gekocht..

Toen dachten er mensen ze zijn waarschijnlijk vals.(bv net als een muilkorf)

Nu heeft ieder 1 label met "niet aaien" en aan de andere kant "in training"

De andere hond heeft ook zo een set.

Nu vindt men het weer leuke,lieve beren maar vragen meestal eerst "mogen wij aaien'

Ennnn sommige gaan eerst uitgebreid aai en zien dan pas de tekst.wink

maar zo verschillend kan er dus gereageerd worden door zo klein een verschil.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een muilkorf blijft een muilkorf wat je er ook opzet.

Mensen vinden het ook beangstigend een loslopende hond met muilkorf.

 

Muilkorf is wel ideaal als je honden op afstand wilt houden ineens houden mensen wel hun honden bij zich.

Het grootste nadeel van een muilkorf vind ik als een hond aangevlogen wordt dat hij zich niet kan verdedigen.

 

Vigo heeft een hele poos een muilkorf gedragen hij vrat ook alles wat los en vast zat maar dan liep ik alleen maar met hem ergens waar niemand was,kon hij met korf loslopen.

 

Maar aangelijnd wandelen met korf vond ik onnodig omdat ik onmiddellijk kon corrigeren.

 

Op een gegeven moment mocht hij weer zonder korf,zag ik dat hij iets wilde vreten dan kreeg hij onmiddellijk die korf om net zolang totdat hij het snapte.

Nu vreet hij alleen nog poep maar daarvoor ga ik hem niet korven.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Een muilkorf blijft een muilkorf wat je er ook opzet.
Mensen vinden het ook beangstigend een loslopende hond met muilkorf.
 
Muilkorf is wel ideaal als je honden op afstand wilt houden ineens houden mensen wel hun honden bij zich.
Het grootste nadeel van een muilkorf vind ik als een hond aangevlogen wordt dat hij zich niet kan verdedigen.
 
Vigo heeft een hele poos een muilkorf gedragen hij vrat ook alles wat los en vast zat maar dan liep ik alleen maar met hem ergens waar niemand was,kon hij met korf loslopen.
 
Maar aangelijnd wandelen met korf vond ik onnodig omdat ik onmiddellijk kon corrigeren.
 
Op een gegeven moment mocht hij weer zonder korf,zag ik dat hij iets wilde vreten dan kreeg hij onmiddellijk die korf om net zolang totdat hij het snapte.
Nu vreet hij alleen nog poep maar daarvoor ga ik hem niet korven. "

 Nou heeft Luna nog nooit problemen gehad met andere honden, en is het voor mijn andere hond fijn als honden op afstand blijven want hij is nogal onzeker en heeft niks met drukke honden die hij niet kent. Snap alleen niet dat mensen er van zouden schrikken.... een muilkorf zorgt er toch juist voor dat het niet mis kan gaan? Dan ben je toch juist gerustgesteld? Maargoed, Luna heeft dus nog nooit gevochten of wat dan ook dus zich hoeven verdedigen zal niet zo' probleem zijn denk Ik.. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

"  Nou heeft Luna nog nooit problemen gehad met andere honden, en is het voor mijn andere hond fijn als honden op afstand blijven want hij is nogal onzeker en heeft niks met drukke honden die hij niet kent. Snap alleen niet dat mensen er van zouden schrikken.... een muilkorf zorgt er toch juist voor dat het niet mis kan gaan? Dan ben je toch juist gerustgesteld? Maargoed, Luna heeft dus nog nooit gevochten of wat dan ook dus zich hoeven verdedigen zal niet zo' probleem zijn denk Ik..  "

Monique bedoelt het juist andersom..

helaas zijn er ook minder lieve honden en soms ook op een speelveld bv...(bekende of onbekende honden)

Wil een hond juist jou hond iets aan doen terwijl deze los loopt heeft jouw hond totaal geen kans om zich te verdedigen..

Dus kansloos..

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Monique bedoelt het juist andersom..
helaas zijn er ook minder lieve honden en soms ook op een speelveld bv...(bekende of onbekende honden)
Wil een hond juist jou hond iets aan doen terwijl deze los loopt heeft jouw hond totaal geen kans om zich te verdedigen..
Dus kansloos.. "

Ja sorry ik had het begrepen maar was niet zo duidelijk in mijn reactie, ik bedoelde dat ze nu dus 8 jaar oud is en nog nooit in de problemen is gekomen met andere honden. Ze is Dus nog nooit in een situatie gekomen waarin ze zich moest verdedigen,  Dus ik hoop dat dit zo Blijft! 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond plast plots in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^