Middel voor ontspanning?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wij doen sinds kort behendigheid. Vindt m’n hond super leuk en doet het ook echt goed, alleen... hij wordt er ook heel heet van. Dat resulteert erin dat hij soms na een oefening heel uitdagend naar me gaat blaffen en ik hem niet kan aanlijnen. Hij is anderen niet tot last, blijft keurig bij me, maar aanlijnen lukt dan even niet en wordt een spelletje. Ik negeer het en als die rustig wordt kan ik hem laten zitten en weer aanlijnen. 

 

Nu gaf de trainer aan dit ook niet erg te vinden maar dat het kan helpen als ik hem iets kalmerends vooraf aan de training kan geven. Nu wil ik niet aan de middelen maar heb ook weleens gehoord dat je hond insmeren met lavendelolie kan helpen. Iemand ervaring mee? Of andere middelen die gewoon op je hond in te masseren zijn voor de training? Wil liever geen pillen of olie die je door eten/drinken moet doen. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Lijkt me eerder dat het wat te lang/te veel is? Eindig de oefening voordat je hond het te lang vindt. Wees het voor, lavendelolie zal dit niet oplossen, wel gedrag ivm vuurwerkangst, verlatingsangst... Dan kan valeriaan, lavendel, bachbloesems enz helpen maar nog steeds vervangt het geen training

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat zou inderdaad een vreemd advies zijn, als je hond kalmerende middelen moet slikken voordat hij mee kan doen aan behendigheid. 

 

Het lijkt mij eigenlijk vrij normaal dat een hond even de spanning moet laten afvloeien na een parcours.

Bij mijn hond helpt het door na een parcours even hem af te laten reageren, bv even met een flostouw spelen.

Dan is het weer goed, en kan hij daarna ook weer rustig op z'n beurt wachten.

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Iets kalmerends voor een training??? Raar advies!

 

OF bijtijds stoppen OF een rustig rondje wandelen als cooldown lijken me betere opties. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Als je hond zo reageert op de training zou ik me toch ernstig afvragen of dit de juiste "training" is. 

Vergeet niet dat "positieve" stress dezelfde effecten hebben op het lijf als negatieve stress.

 

Ik vind het ook een erg vreemd advies.

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Heel vreemd advies, zou ik niet doen. Je ziet wel vaak dat honden de spanning op opgebouwde adrenaline af moeten laten vloeien. Je kunt hem inderdaad even een floss touwtje of zoiets dergelijks aanbieden. Er komt vaak een hoop opwinding kijken bij behendigheid of dat slecht is..... ik weet dat niet. Volgens mij vinden veel honden het ook erg leuk. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Het is een hele ervaren trainer, ook met dit soort rassen. Mijn hond heeft eigenlijk met alles wat je met hem doet, en zeker in het begin, een net iets te scherp randje. Niet agressief ofzo maar enorm uitdagen en klieren. Daarom vond ik het advies nog niet heel vreemd. Maar lees dat jullie daar anders over denken wink

 

Mijn hond vindt het ook echt wel leuk en pakt het super goed op alleen komt hij in een soort overdrive waarbij die mij meteen weer begint uit te dagen. Voor mij geen reden om te stoppen want op dit min puntje na gaat het super en merk ik bij hem ook dat die het geweldig vindt. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Met Raiko ook, tijdens de lessen overprikkeld, tegen me opspringen, zot doen, happen in de leiband, happen naar mijn mouwen. De trainers gaven me t advies te corrigeren, dat werkte namelijk niet. Zelf gaf ik er allerlei redenen aan, moeheid, te opgewonden, overprikkeld, verveeld... Maar dat was het helemaal niet. Ik ben gaan kijken dieper naar het gedrag, Raiko is een Shiba inu en die vinden trainingen als gehoorzaamheid enz helemaal niet zo leuk, IK vond het leuk en IK wou trainen, en onlangs liet ik me weer vangen want iemand sprak tegen me 'ga es naar een andere school?' maar daar gaat dat ook zo zijn, (als ik gehoorzaamheid zou volgen) Raiko vindt dat nu eenmaal helemaal niet leuk, ondanks dat luisterde hij wel erg goed als hij zin had. ikzelf vond het namelijk wel erg leuk, we speuren nu al een tijdje (beginstadium) en gaan ook joggen samen, dat vindt hij heel leuk en het ontspant hem, hij vertoont dat gedrag ook niet meer, dus kijk eens na of jouw hond de training echt even leuk vind als jezelf. En dit bedoel ik niet als kritiek maar het is hoe het is, mensen vinden het meestal leuk en de hond moet maar meedoen want ze moeten werken voor de baas...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Juist door zijn enthousiasme was mijn Kooikerhondje een kei in behendigheid. Mijn hond wist dat ik happen en springen niet accepteerde. Hij liep wedstrijden op nationaal niveau. Nog nooit het  advies gekregen om zijn enthousiasme te temperen. Hij blafte, als wij aan de beurt waren om parcours te lopen. Startte soms voor dat het startsein gegeven werd en liep dan zijn eigen parcours.surprised Daar hebben we lang op getraind, zodat ik hem ook bij de start kon neerzetten en zelf voor het startsein al twee toestellen het parcours in kon lopen. Als hij het laatste toestel had genomen, rolde ik een tennisbal voor hem uit; die hij trouw kwam apporteren. Of ik hield hem een floss voor waar hij aan kon sjorren.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

" Dat resulteert erin dat hij soms na een oefening heel uitdagend naar me gaat blaffen en ik hem niet kan aanlijnen. Hij is anderen niet tot last, blijft keurig bij me, maar aanlijnen lukt dan even niet en wordt een spelletje. Ik negeer het en als die rustig wordt kan ik hem laten zitten en weer aanlijnen. 
 
 "

Dan zie ik hier het probleem niet. Als je hond opgewonden is en toch bij je blijft is het toch prima zoals jij het aanpakt? Ken dit gedrag ook van mijn vorige groenendaelers. Ze vinden de training gewoon leuk! Kom baas nog een keer! Fijne trainer om je hond aan de rustgevende middelen te zetten. Ik zou zeggen: de volgende trainer!

En oliën....kijk er mee uit! Het is giftig als de hond het via huid of mond opneemt!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^