Ik volg even.
Een "simpele" los was niet voldoende in het begin, geloof me. Wij hebben ook met drie mensen Niké van een andere hond proberen te halen, dit was voor we met haar aan de slag gingen, voor we wisten dat ze wel degelijk signalen uitzond, enkel zagen wij het niet. In onze ogen vloog ze voor we het wisten op een andere hond en loste ze niet.
Ze was doof, blind en gevoelloos als ze aanviel, maar, zoals ik al gezegd heb, we hebben het geluk gehad dit gedrag een beetje om te buigen en onze ogen en oren nooit te laten sluiten als er andere honden in de buurt zijn/waren.
Jongens, het is niet zo dat wij niks met de hond doen. Mijn ouders lopen dagelijks een paar keer met de hond, geven haar genoeg aandacht etc. Ik speel zelf ook binnen en buiten met de hond en geef haar aandacht. Het is niet zo dat ze een slechte opvoeding gehad heeft, ze heeft gewoon een eigen wil. Ook gaat ze nog wekelijks naar hondencursus dus daar kan het niet aan liggen. Ik ben nu wel waakzamer dan vroeger met bepaalde manieren van aaien, want op sommige plekken wil ze niet geaaid worden en kan ze dus gaan snauwen. Gisteren met mijn vader gepraat en we hebben besloten om een muilkorf te proberen. Inslapen doen we dus (nog) niet. Ik zorg er wel voor dat ze binnenkort nog een keer getest wordt, want ze heeft echt iets. Maar er komt nooit iets uit.
maar ik zou ook iets gaan ondernemen om de hond wat minder wantrouwend te maken, vooral naar jullie? Als er verder niets veranderd blijft de hond zo en voelt zich dus ook niet goed. Hebben jullie bijv. kalmerende signalen gelezen van Turid Rugaas? Dat is een basis om te leren dat een hond ook een eigen manier van communiceren heeft. Als je daar oog voor krijgt, en leert hoe een hond dat doet, gaat er een wereld voor je open.
Ik zou een goede gt die bekend is met hondentaal willen adviseren maar durf ik niet want dat heb ik al te vaak mis zien gaan. Ga er in elk geval veel zelf over lezen en voordat je een gt in de arm zou nemen, vraag hier even na of het een goede is, voordat de hond nog verder vertrouwen in de mens verliest.
En iets aan de pootjes gaan doen lijkt me even belangrijk,
iemand die zich veilig en gezond voelt heeft niet de behoefte om agressief te zijn toch?
Het is onmogelijk voor een hond om vanuit het niets te bijten.
Stres bouwt zich op.
Er komt oa adrenaline en testosteron vrij, om te reageren. Dat zit er niet ineens.
Honden zijn bovendien conflict vermijdend, ze proberen met allerlei signalen te laten zien, dat ze stres ervaren om zo te voorkomen dat ze in een positie terecht komen, dat ze gaan bijten.
Veel mensen zien die signalen helaas niet
Agressie is overigens niets meer dan communiceren, je hond proberrt je iets duidelijk te maken
Wat heb he allemaal al gedaan om haar te helpen? Potverdikkie, bijkomen tijdens een operatie is niet niks!
Ik zou persoonlijk naar een goede gedragstherapeut gaan en daar vanaf laten hangen of ze moet worden ingeslapen. Tot die tijd een muilkorf? Wat een duivels dilemma zeg!
hond laten inslapen of niet??
een stress thema in dit topic, waar wij waardig en met deemoed afscheid nemen van onze hond
kan het onderwerp aub verplaatst worden?
ps ik hoop het beste voor deze hond
Pff wat een vooroordelen over rottweilers komen hier voorbij. Heb er zelf 2 en mag mezelf ook fokker noemen. Het zijn geweldige honden, maar weet wat je in huis haalt. Veel zijn er lief, maar er zitten hufters met gebruiksaanwijzing tussen. Lief voor eigen gezin, maar daarbuiten...
Hebben je ouders zich ingelezen over de nadelen van castreren van een teef? Verandering van karakter is nl een serieuze bijwerking. En als je verwacht dat je hond al het bezoek leuk vind, moet je geen rottweiler nemen. Mijn honden vinden bezoek gelukkig geweldig, maar dat geldt niet voor alle rottweilers. Hoort bij het ras. Dus bezoek opvoeden dat ze je hond met rust laten.
en jou aanvallen? Als een rottweiler echt kwaad wil heb je meer dan schrammen, dus waarschuwde ze je, of viel ze aan?
wat ik zou doen in jullie geval? Alle privileges van de hond afpakken en terug naar de basis. Niet op de bank, jij eerst eten dan zij, jij eerst naar buiten dan zij. Eten na commando, of als dat veilig kan uit je hand, of wanneer jij de bak vast hebt. Jij de baas, niet zij. Hier op het forum wordt er anders over gedacht, maar rottweilers blijven testen wat hun plek is.
En hoe zelfverzekerd ben je? Hoe duidelijk ben je? (Ken je niet, dus zie dit niet als aanval) mocht jij niet sterk in je schoenen staan en je hond een echte bitch zijn die strakke hand nodig heeft, gaat dit fout.
is het voor jou mogelijk om te gaan trainen bij een rottweilerwerkgroep? Daar zitten raskenners die je weer op weg kunnen helpen.
en mocht ze echt een kronkel in dr kop hebben, is inslapen helaas de enige oplossing.
sterkte en succes
Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook nooit fan was van de rottweiler, maar sinds mijn dochter er een heeft, een teefje, inmiddels 3 jaar, ben ik erop terug gekomen.
Het is een geweldig lieve hond, vind alles en iedereen leuk, vooral kinderen. Misschien hebben ze geluk, ze zijn in ieder geval niet strak met regels, maar ze luistert super goed, ze wil eigenlijk alleen maar goed doen.
Persoonlijk vind ik het juist heel belangrijk dat een hond in alle rust kan eten zonder toestanden. Ook dan ben je nog steeds zijn baas maar geef je de hond de indruk dat je goed te vertrouwen bent. Dit werkte voor Lola (rottweilerkruising) erg prima. Van een naar mij uitvallende hond veranderde ze in een hond die met een kluifje aan je voet kwam liggen knabbelen.
Vertrouwen is naar mijn mening de basis van een goede relatie tussen mens en hond.
Helemaal waar!
Raiko ook, wel geen rottweiler maar hij gromde soms naar ons, ik heb hem daarvoor nooit gecorrigeeed, dat moest wel volgens velen en allerlei dominantietheorie en toegegeven ik heb dat even uitgevoerd maar dat werkte niet bij hem integendeel, het gedrag werd erger tot ik de ruimte gaf om zijn gedrag te aanvaarden, hij gromt dus wil iets niet dat ik aan het doen ben dus ging ik het conflict niet aan en liet hem rust, ook met eten enz, intussen kauwt hij ook in mijn buurt. Ik mag zijn botje zelf even bekijken enz, hij vertrouwt me en dat heb je nodig. Ook dan ben jij de leider, want een leider moet je toch kunnen vertrouwen ?
Als hij naar me gromde in het bijzijn van iemand kreeg ik dikwijls te horen ' mag je niet toestaan..'
ja dat hoor je vaak,"mag je niet toestaan" vergetend dat grommen een communicatiemiddel is en de volgende stap bijten is, en er dan weer gezegd wordt dat de hond "uit het niets beet" terwijl de hond gewoon niet goed begrepen, en dus niet goed begeleid werd en de hond daardoor een gevaar werd voor zijn omgeving
Je kan er vanuit gaan, dat dit niet alleen bij Lola werkt, maar zelf bij elke hond.
Door eten af te pakken, maar je eten tot iets, wat ze wel moeten gaan verdedigen.
Dat leren we ze zelf aan.
Het is gewoon ook super irritant om eten af te pakken. Eten is lekker en belangrijk, het is een eerste levens behoefte, dat moet gewoon in alle rust gebeuren.
Als je op je hoedde moet zijn, of het afgepakt wordt, dan kan je ook niet ontspannen eten.
Het enige wat je bij etende hond mag doen, is als hij eet, iets super lekkers er bij geven.
Zo leer je hem, dat het leuk is, als je in de buurt van zijn eten komt en dat hij niet hoeft te vrezen, dat zijn eten weggepakt wordt.
Persoonlijk, vind ik ook niet dat je met botjes moet gaan trainen met ruilen. Ook daar, hooguit iets lekkers er bij geven.
Ruilen of vast en los oefenen, kan je prima oefenen met speeltjes.
Het mooie is, als je hond heeft geleerd, dat jij als baas geen bedreiging vormt bij het eten van voer of botjes, kan je in geval van nood, zonder probleem iets weg pakken, of uit zijn bek halen.
Wat wel belangrijk is, dat je oefend met je hond overal aanraken, (uiteraard niet tijdens eten) de kop, lichaam, staart, poten, in de oren en de bek kijkt, zodat je hond deze handelingen van jou gewend is. Oefen dit ook buiten de deur, op verschillende locaties.
Je hond zal jou helemaal moeten kunnen vertrouwen, wees als baas dan ook te vertrouwen
Ik denk daar ook anders over.
Als je previleges gaat afpakken, dan ga je een strijd aan. Niet handig, met een sterke hond als de rottweiler.
Het kan gelukkig ook anders.
Duidelijk zijn, dat is opvoeden, regels hebben en consequent zijn, ook dat is opvoeden.Zo wordt jij en je omgeving voor de hond voorspelbaar en dat geeft rust en zekerheid.
Streng zijn, heeft geen enkel nut, iets afdwingen, ook dan kan je op verzet stuiten en dat win je gewoon niet en moet je ook niet willen.
Gewoon vriendelijk vragen en met een juiste motivatie, willen ze graag voor je werken.
Leer de lichaamstaal kennen en hou rekening met het kunnen en de behoefte van je hond.
Zo zorg je voor een goede vertrouwens band, zo krijg je een wereld hond,zonder dwang of streng zijn.
Vragen betekend overigens ook, dat een hond nee mag zeggen.
En ja, ik help al jaren op een zeer goede hondenschool onder leiding van een gedegen opgeleidde gt, ga altijd mee met gt en heb al heel wat rottweilers voorbij zien komen.
Ps, die kronkel in de kop, is meestal door de mens en zijn opvoeding veroorzaakt
Je hebt gelijk, zo heb ik mijn rottweilers ook opgevoed. Met wederzijds vertrouwen en respect. Maar, wanneer het fout gaat en de basis niet goed is, dan is niet meer alles met een braaf en een koekje op te lossen.
Als je eerlijk bent naar je hond, naar hem luisterd, hem begrijpt en zorgt sat hij voldoende uitdaging krijgt, zal het niet zo snel misgaan.
Opvoeden doe je sowieso nooit alleen met een braaf en een koekje.
opvoeden is regels hebben, duidelijk en concequent zijn.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?