Uitlaat kiezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Voor degenen die structureel een uitlaat voor de hond hebben: hoe heb je de perfecte persoon gevonden? Ik vind het moeilijk Badje aan iemand anders dan familie mee te geven en daardoor zit hij op maandagen vaak 6 uur alleen thuis. Nou gaat hij vlak voor hij alleen is uit en meteen als ik thuis kom ook, en ik hou hem met een camera in de gaten, maar ik zou het toch prettig vinden als hij even aandacht krijgt, al is het 30 min.

 

Ik heb al vaak rondgekeken op internet naar uitlaters en services maar ik vind het moeilijk in te schatten of iemand betrouwbaar is. Badje is wel een beetje mijn grootste schat die wil ik niet aan zomaar iemand meegeven ;) En die persoon zou ook mijn huissleutel krijgen dus..

 

Ik zoek een uitlaat die 1 op 1 met de hond wil lopen in de eigen buurt en die míjn regels altijd volgt (bv: hond niet los, altijd stoppen en zitten voor het oversteken, enz). Liefst iemand met retriever-ervaring. Op zich vind ik zulke mensen wel, maar hoe bepaal je nu of ze niet toch hun eigen zin gaan als je er niet bent?

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Ik ga regelmatig met honden van anderen wandelen en bij één eigenaar schrijven we in een 'boekje'. Dus na elke wandeling schrijf ik hoe het geweest is en zij schrijft ook terug in het boekje. Natuurlijk is het nog steeds geen manier om 100% mij te kunnen controleren maar het is al een optie. 

Op zich lijkt het mij sterk als een oppas die regels niet zou volgen... Maar een Gopro aan je hond hangen gaat wel net een stap te ver denk ik.. :p 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"Liefst iemand met retriever-ervaring"

Waarom? Zo'n bijzondere aanpak heeft Badje toch niet nodig?

 

"Op zich vind ik zulke mensen wel, maar hoe bepaal je nu of ze niet toch hun eigen zin gaan als je er niet bent?"

Niet.

 

"een uitlaat"

Het zal wel weer een Belgisch dingentje zijn, maar als Nederlandse vind ik dit heel akelig klinken. 'Een uitlaat'... Die zit onder de auto en voert vieze gassen af...

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Ik ga regelmatig met honden van anderen wandelen en bij één eigenaar schrijven we in een 'boekje'. Dus na elke wandeling schrijf ik hoe het geweest is en zij schrijft ook terug in het boekje. Natuurlijk is het nog steeds geen manier om 100% mij te kunnen controleren maar het is al een optie. Op zich lijkt het mij sterk als een oppas die regels niet zou volgen... Maar een Gopro aan je hond hangen gaat wel net een stap te ver denk ik.. :p  "

Ik ga er ook vanuit dat 99% gewoon nette mensen zijn :p maar ik heb hier op het forum ook wel verhalen gelezen van mensen die toevallig hoorden hoe hun hond werd behandeld, daar krijg ik wel een beetje zenuwen van :(

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" "Liefst iemand met retriever-ervaring"
Waarom? Zo'n bijzondere aanpak heeft Badje toch niet nodig?

Aanpak niet per definitie, maar ik merk wel dat andere Golden retriever eigenaars in de buurt bijvoorbeeld automatisch letten op wat er op de grond ligt omdat het opgegeten kan worden, en zo zijn er meer kleine dingen waar je met ervaring met een ras automatischer op gaat letten dus vind ik dat wel prettig. Het is geen harde eis, maar ik kan ook echt niet meer aangeven waar ik onbewust allemaal wel of niet op let dus ik kan het ook niet allemaal meegeven aan de persoon die Badje meeneemt. Maar uiteindelijk is een hond een hond dus geen vereiste.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik ga er ook vanuit dat 99% gewoon nette mensen zijn :p maar ik heb hier op het forum ook wel verhalen gelezen van mensen die toevallig hoorden hoe hun hond werd behandeld, daar krijg ik wel een beetje zenuwen van :( "

Nu ja.. dat zijn natuurlijk de echte uitwassen. Probleem zit hem vooral in afspraken die (helaas mijn ervaring) door een oppas niet worden nagekomen zodra jij je hielen licht. Geen kaas.. je gaat de deur uit en hoppa! de eerste plak kaas zit er in. Geen aandacht geven als ze zeurt/piept. Jij gaat de deur uit, je hond piept waar je blijft en hoppa! de eerste troost bij het piepen is gegeven. Ik ben nog geen oppas tegen gekomen die wel gewoon de aanwijzingen en afspraken na kwam. Stuk voor stuk bleken ze achteraf echt ALLES in de wind te hebben geslagen. Maar wel "Ja en Amen" zeggen als je die afspraken met hen maakt. De grootste ergernis bij mij wat betreft het hebben van een hond.

 

Ik heb er nu wel stiekem eentje op het oog die, denk ik, wel te vertrouwen is.

 

Maar een uitlaatservice haalt je hond op, gaat er mee wandelen, meestal in losloopgebied, en brengt hem weer terug. Daar loop je met dat soort rotstreken veel minder risico.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Nu ja.. dat zijn natuurlijk de echte uitwassen. Probleem zit hem vooral in afspraken die (helaas mijn ervaring) door een oppas niet worden nagekomen zodra jij je hielen licht. Geen kaas.. je gaat de deur uit en hoppa! de eerste plak kaas zit er in. Geen aandacht geven als ze zeurt/piept. Jij gaat de deur uit, je hond piept waar je blijft en hoppa! de eerste troost bij het piepen is gegeven. Ik ben nog geen oppas tegen gekomen die wel gewoon de aanwijzingen en afspraken na kwam. Stuk voor stuk bleken ze achteraf echt ALLES in de wind te hebben geslagen. Maar wel "Ja en Amen" zeggen als je die afspraken met hen maakt. De grootste ergernis bij mij wat betreft het hebben van een hond.
 
Ik heb er nu wel stiekem eentje op het oog die, denk ik, wel te vertrouwen is.
 
Maar een uitlaatservice haalt je hond op, gaat er mee wandelen, meestal in losloopgebied, en brengt hem weer terug. Daar loop je met dat soort rotstreken veel minder risico. "

Tjongejonge Liz.... jij weet het ook wel met alles te treffen zeg

 

Ik pas regelmatig op honden van anderen en overleg alles en als ik twijfel app ik

Mijn honden mogen op de bank, 1 van de oppassertjes niet, dus hier ook niet... de rest maakt het niet uit, dus mij ook niet

Mijn honden eten vers, 1 van de oppassertjes mag persé geen vers.... dus dan let ik zelfs op om de bakken meteen weg te halen als die van mij klaar zijn.... sommigen voeren thuis brok maar weten dat ze bij mij vers kunnen krijgen en maken daar geen probleem van.... dus die eten lekker KVV mee

Zitten voor het oversteken, niet bij de eettafel tijdens het eten ivm schooigedrag.... hoe moeilijk is het om die paar regeltjes te accepteren

 

Daarnaast heb ik regels die hun honden niet gewend zijn en die gelden als ze hier zijn voor hen.... en ook daar heb ik nooit problemen mee ondervonden

 

Gewoon je gevoel volgen Lissa, ga eens kennismaken, desnoods samen wandelen en geef gewoon eerlijk aan waarom je moeite hebt met het 'uit handen geven van Badje' ... ik geloof vast dat je wel een juiste match vindt

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Tjongejonge Liz.... jij weet het ook wel met alles te treffen zeg"

Ja. Ik heb mijn geloof in de mensheid verloren.

Ik heb er zelfs voor bij een psycholoog gelopen. Er is iets aan mij waardoor mensen mijn "Nee" niet accepteren.

Of het nu gaat om mijn honden of dat ik bv wil dat mensen hun schoenen uit doen bij het betreden van mijn huis... men heeft er gewoon totaal lak aan. Zelfs mijn eigen vriend heeft gewoon lak aan wat ik zeg met verschillende dingen; zegt "ja en amen", doet "nee", zegt "sorry" en doet weer "nee".

Alleen ontzettend uit mijn plaat gaan schijnt te helpen. Dat is nu door opgekropte frustratie al een paar keer gebeurd.

 

Volgens die psycholoog ben ik te lief waardoor men mij als deurmat ziet. In direct contact gaat het al wel beter (schoenen uit bijvoorbeeld) maar wanneer er afspraken gemaakt worden over zaken waar ik niet bij ben... heeft men nog steeds lak aan mij. Geen respect.

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Retrievers zijn toch wel ongeveer de makkelijkste honden om mee te nemen als uitlater is mijn ervaring. Ze zijn meestal goed met andere honden alleen soms wat lomp.

Ga gewoon eens kennis maken en loop eens mee. Dus hij/zij laat de hond uit en jij kijkt toe. Zo zie je meteen hoe hij/zij met je hond omgaat en of het je bevalt.

Dat boekje is indd ook een idee.

Zorg voor een sleutelcontract (een normale uitlaatservice heeft dit standaard). Hier staan dingen in als: sleutel ligt bij hun thuis veilig opgeborgen als ze hem niet nodig hebben, ze gaan niet verder je huis in dan nodig, hond is meeverzekerd in wa (geen idee hoe dat in belgië werkt), etc. Zo heb je wat meer garantie dat je sleutel niet misbruikt wordt.


honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" "Liefst iemand met retriever-ervaring"
Waarom? Zo'n bijzondere aanpak heeft Badje toch niet nodig?
 
"Op zich vind ik zulke mensen wel, maar hoe bepaal je nu of ze niet toch hun eigen zin gaan als je er niet bent?"
Niet.
 
"een uitlaat"
,Het zal wel weer een Belgisch dingentje zijn ,maar als Nederlandse vind ik dit heel akelig klinken. 'Een uitlaat'... Die zit onder de auto en voert vieze gassen af... "

Dit is niet de eerste keer dat ik een dergelijke opmerking tegenkom van jou .... 

Wat is er mis met belgen?

 

 

 

Ts ik zou je gevoel volgen , er zal vast een kennismakingsafspraak zijn ik denk dat je daaruit wel een bepaald idee krijgt van iemand. 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Zorg voor een sleutelcontract (een normale uitlaatservice heeft dit standaard). Hier staan dingen in als: sleutel ligt bij hun thuis veilig opgeborgen als ze hem niet nodig hebben, ze gaan niet verder je huis in dan nodig, hond is meeverzekerd in wa (geen idee hoe dat in belgië werkt), etc. Zo heb je wat meer garantie dat je sleutel niet misbruikt wordt. "

Belangrijk is ook dat je in dat sleutelcontract zet dat er geen adres/naam aan die sleutel mag hangen of je adres in de auto van de uitlaatservice mag liggen.

 

Op mijn werk hebben we het een keer gehad. De schoonmaker van het schoonmaak bedrijf had een sleutel van het pand... die had de naam van het bedrijf er aan gehangen en had een multomap bij zich in de auto met de adressen waar hij werkte.

Toen was er in de auto ingebroken: Sleutels en multomap weg!! We hebben toen alle sloten moeten vervangen. Gelukkig was hij zo verstandig om meteen te melden wat er gebeurd was en dat hij die bedrijfsnamen aan de sleutels had gehangen (maar in combi met die map zou een nummer al een probleem zijn geweest natuurlijk).

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Belangrijk is ook dat je in dat sleutelcontract zet dat er geen adres/naam aan die sleutel mag hangen of je adres in de auto van de uitlaatservice mag liggen.

 

Op mijn werk hebben we het een keer gehad. De schoonmaker van het schoonmaak bedrijf had een sleutel van het pand... die had de naam van het bedrijf er aan gehangen en had een multomap bij zich in de auto met de adressen waar hij werkte.

Toen was er in de auto ingebroken: Sleutels en multomap weg!! We hebben toen alle sloten moeten vervangen. Gelukkig was hij zo verstandig om meteen te melden wat er gebeurd was en dat hij die bedrijfsnamen aan de sleutels had gehangen (maar in combi met die map zou een nummer al een probleem zijn geweest natuurlijk). "

 



Ja dat indd ook. Meeste uitlaatservices hebben de naam van de hond eraan hangen en thuis op laptop een bestand met adressen.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Retrievers zijn toch wel ongeveer de makkelijkste honden om mee te nemen als uitlater is mijn ervaring. Ze zijn meestal goed met andere honden alleen soms wat lomp.

Klopt volgens mij wel ja :) maar juist door het makkelijke is Badje vaak wel het mikpunt als er minder leuke honden zijn. Hij maakt zich bv niet uit de voeten als twee andere honden vechten, en dan is er altijd 1 die zich tegen Badje keert en hem pakt. Honden leven vaak hun frustratie op hem uit, hij straalt volgens mij gewoon uit dat hij niets terug doet. Ook een reden waarom ik hem 1 op 1 uitgelaten wil hebben en niet in een groep.

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Klopt volgens mij wel ja <img class=" /> maar juist door het makkelijke is Badje vaak wel het mikpunt als er minder leuke honden zijn. Hij maakt zich bv niet uit de voeten als twee andere honden vechten, en dan is er altijd 1 die zich tegen Badje keert en hem pakt. Honden leven vaak hun frustratie op hem uit, hij straalt volgens mij gewoon uit dat hij niets terug doet. Ook een reden waarom ik hem 1 op 1 uitgelaten wil hebben en niet in een groep. "

 



Vind hij andere honden verder wel leuk?
Anders zou ik juist een uitlaatservice zoeken die wel met een groep loopt maar weet wat ze doen.
Er worden echt weinig honden verwond bij een goede uitlaatservice. die mensen kijken goed welke hond wel of niet in een groep past en honden die niet sociaal genoeg zijn, gaan niet mee.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ja hij is wel echt gek van andere honden, maar wel ook zo erg dat hij gaat waar een ander gaat. Daarom wil ik hem ook niet los, als hij kan kiezen tussen een andere hond of komen naar een "vreemde" die hem roept kiest hij voor de hond. Ook als die niet bij de groep hoort. Dan hou ik liever zelf controle over de momenten dat hij los is, bij mij komt hij wel terug.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb je geen familie waar je het mee kan bespreken ? Ik wil ook niet mijn hond aan een ...uitlaat..meegeven, tijdens mijn ongeluk heeft mijn zus de hond uitgelaten, rustig vertellen wat je wilt en niet wilt...desnoods als het kan ga je een keer mee op wandel, en kijk je hoe ze met je hond omgaat....hier ging het uitstekend, had zelfs een uitlaat van drie mensen, echt was heel moeilijk, maar reuze fijn...geef het uit handen en vertrouw iemand....ik wilde ook niet dat Bams losliep, ook een op een uitlaten....

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik kan hier heel simpel in zijn, gokken.

Je gaat nooit van te voren weten hoe die persoon echt is. Als je die leert kennen komen ze allemaal super en meegaant over, maar je weet nooit of dat echt zo is.

 

Ik had een uitlater via een site gevonden, eerst 3x samen gewandeld voordat ze de huissleutel kreeg. Enkele regels genoemd en dat was allemaal ok. Onder andere ook dat ze niet los mocht. 

Het ging een tijdje goed, dacht ik tenminste. Op de camera thuis kon ik zien hoe ze tegen Java deed en dat was prima, vriendelijk. Echter kreeg ik appjes van haar dat ze Java los had laten lopen, na een week al ofzo. Nog een tijdje later kreeg ik ineens een bericht op Facebook van iemand uit de buurt die haar met Java had gezien, en dat ze Java sloeg en Java in elkaar gedoken zat voor haar. 

Ik zat te huilen op de bank.

Verkeerd gegokt.

 

Ik zou dus nooit maar dan ook nooit meer mijn hond aan een vreemde meegeven, ookal hebben ze nog zoveel uitlaat ervaring.  

Nu zit Java maximaal 6 uur alleen. Als ik langer werk ga ik in de pauze naar huis.. mijn familie die in de buurt woont wil haar niet uitlaten, dan maar zo.

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout 3 doggies

Ik snap je overwegingen wel en ik heb dat zelf ook wel gehad, maar ik heb geprobeerd om het wat praktischer aan te pakken. Scout gaat mee met een uitlaatservice. Zij geeft zelf training op een hondenschool en weet dus wel het een en ander van hondengedrag. Ze plaatst regelmatig filmpjes op Facebook zodat we al een beeld hadden van hoe het er aan toe gaat. Het voordeel van onze uitlaatservice is (vind ik) dat ze naar een eigen omheind bos gaan waar zij dus alleen loopt met de honden. De honden kunnen los lopen, spelen met elkaar, beetje gaten graven en gewoon snuffelen zonder dat ze andere honden of mensen in de weg lopen.

Over het afgeven van de sleutel heb ik niet zo lang nagedacht: als ze niet te vertrouwen was geweest had ik dat op internet vast wel terug gevonden en ik kende mensen die ook gebruik maken van deze uitlaatservice. Daarbij wil ik gewoon dat Scout het ook naar zijn zin heeft op de dagen dat we beiden werken.

Bij de keuze voor een kinderdagverblijf heb ik ook gewoon geaccepteerd dat niemand precies is zoals ik en denkt zoals ik. Zolang mijn principes gevolgd worden, kan daar best een bepaalde variatie in plaats vinden. Hetzelfde geldt voor de oppas voor mijn hond. Ik moet nu eenmaal werken en mijn man ook, dus moeten we accepteren dat een ander het (anders) doet.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Voor Kaylo kies ik ook liever voor familie of vrienden. Maar als het niet anders kan moet ik wel zeggen dat ik liever nog voor een echte professionele uitlaatservice kies dan een particulier. Ik heb een hele poos stage gelopen bij een redelijk grote en daar hadden we gewoon duidelijke afspraken met de eigenaren en ze konden aan het einde van de dag altijd alle foto's zien van de dag op fb. Kaylo ging ook een tijdje mee met een uitlaatservice en ik kreeg altijd een berichtje als hij weer thuis gebracht was en hoe het gegaan was met wat foto's. Hij had het daar ontzettend naar zijn zin en bij elke witte bus die hij zag was hij helemaal enthousiast. 

 

Een particulier is het risico misschien iets groter. Al moet ik zeggen dat ik zelf ook die particulier ben die andermans honden uitlaat haha. Daarin maak ik ook afspraken met de eigenaren en als ze dichtbij wonen neem ik de hond ook nog wel is mee naar huis zodat ze minder lang alleen zijn. Natuurlijk met toestemming van de eigenaar. Ik zorg ook altijd dat ik een fotootje stuur met een update per app. Voor Kaylo heb ik wel is gekeken naar een particulier toen onze uitlaatservice stopte. Uitgebreide kennismaking gedaan en samen gewandeld maar ze was het gelijk oneens met mijn opvoeding dus toen was het al snel klaar. Stond echt lijnrecht tegenover mij hp-angel Je moet vooral zo veel mogelijk open vragen stellen en wat scenario's voorschieten. 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Heb je geen familie waar je het mee kan bespreken ? Ik wil ook niet mijn hond aan een ...uitlaat..meegeven, tijdens mijn ongeluk heeft mijn zus de hond uitgelaten, rustig vertellen wat je wilt en niet wilt...desnoods als het kan ga je een keer mee op wandel, en kijk je hoe ze met je hond omgaat....hier ging het uitstekend, had zelfs een uitlaat van drie mensen, echt was heel moeilijk, maar reuze fijn...geef het uit handen en vertrouw iemand....ik wilde ook niet dat Bams losliep, ook een op een uitlaten.... "

Ja familie is nu mijn oplossing voor iedere dag, behalve de maandag dan is er niemand. Op zich gaat dat nu prima, maar ik vind het niet leuk voor hem dat hij dan alleen is. Maar ja, omdat het op zich wel gaat, is het des te moeilijker om hem aan iemand mee te geven.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Ik kan hier heel simpel in zijn, gokken.
Je gaat nooit van te voren weten hoe die persoon echt is. Als je die leert kennen komen ze allemaal super en meegaant over, maar je weet nooit of dat echt zo is.
 
Ik had een uitlater via een site gevonden, eerst 3x samen gewandeld voordat ze de huissleutel kreeg. Enkele regels genoemd en dat was allemaal ok. Onder andere ook dat ze niet los mocht. 
Het ging een tijdje goed, dacht ik tenminste. Op de camera thuis kon ik zien hoe ze tegen Java deed en dat was prima, vriendelijk. Echter kreeg ik appjes van haar dat ze Java los had laten lopen, na een week al ofzo. Nog een tijdje later kreeg ik ineens een bericht op Facebook van iemand uit de buurt die haar met Java had gezien, en dat ze Java sloeg en Java in elkaar gedoken zat voor haar. 
Ik zat te huilen op de bank.
Verkeerd gegokt.
 
Ik zou dus nooit maar dan ook nooit meer mijn hond aan een vreemde meegeven, ookal hebben ze nog zoveel uitlaat ervaring.  
Nu zit Java maximaal 6 uur alleen. Als ik langer werk ga ik in de pauze naar huis.. mijn familie die in de buurt woont wil haar niet uitlaten, dan maar zo. "

Pfff daar ben ik zo bang voor! En dan moet je ook maar het geluk hebben dat iemand het je verteld, ik weet niet of iemand hier dat zou doen... 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Pfff daar ben ik zo bang voor! En dan moet je ook maar het geluk hebben dat iemand het je verteld, ik weet niet of iemand hier dat zou doen...  "

Lissa....dat zijn toch echt uitzonderingen hoor dat als iemand je hond uitlaat dat er geslagen wordt...je kan bespreken dat er een half uurtje mee gewandeld wordt, meer niet...en dan naar huis...jij wandeld als je dan thuis bent een goede wandeling met de hond, hier was het alleen even uitlaten, meer niet....aan de lijn , laten snuffelen op een grasstrook even en dan weer naar huis, klaar, het is maar dat je hond even wordt uitgelaten...

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Pfff daar ben ik zo bang voor! En dan moet je ook maar het geluk hebben dat iemand het je verteld, ik weet niet of iemand hier dat zou doen...  "

 




Dit zijn indd hoge uitzonderingen en met de juiste vragen kan je mensen al een heel eind inschatten. Ga gwn meelopen met iemand.

Vraag naar opleiding, ervaring, eigen honden, etc.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Nu ja.. dat zijn natuurlijk de echte uitwassen. Probleem zit hem vooral in afspraken die (helaas mijn ervaring) door een oppas niet worden nagekomen zodra jij je hielen licht. Geen kaas.. je gaat de deur uit en hoppa! de eerste plak kaas zit er in. Geen aandacht geven als ze zeurt/piept. Jij gaat de deur uit, je hond piept waar je blijft en hoppa! de eerste troost bij het piepen is gegeven. Ik ben nog geen oppas tegen gekomen die wel gewoon de aanwijzingen en afspraken na kwam. Stuk voor stuk bleken ze achteraf echt ALLES in de wind te hebben geslagen. Maar wel "Ja en Amen" zeggen als je die afspraken met hen maakt. De grootste ergernis bij mij wat betreft het hebben van een hond.
"

Ik heb hier idd ook slechte ervaringen met 1 oppas die afspraken niet nakwam. Ik vroeg of ze de ramen wilde dicht laten ivm de katten die niet buiten mogen. Na enkele keren zag ik plots dat een raam niet goed dichtgedaan was. Ik zei opnieuw dat ze zeker de ramen niet mocht openzetten. Een paar keer later opnieuw een raam dat niet goed in het slot zat. Ik had op voorhand gezegd dat ik niet wilde dat mijn hond met andere honden contact maakte en ik betaalde haar om bij mij thuis op te passen (hond in vertrouwde omgeving, weinig stress). Dat was allemaal prima voor haar. Een keer kwam ik vroeger terug en had ze mijn hond mee naar haar thuis genomen om met haar eigen hond te laten spelen (terwijl ze bang is van andere honden en sommige mensen haar signalen niet goed opvangen wat ook de reden is dat ik geen contact wil met andere honden bij oppassers). 
Maar goed, dit was 1 negatieve ervaring tov wel enkele andere oppassers waar ik heel tevreden over ben. Ik ben wel nóg voorzichtiger geworden door deze ervaring en heb wat meer stress als ik haar bij een onbekende oppas moet achterlaten. 

 

Ik laat eerst de oppas bij mij thuis komen en beslis dan op basis van hoe het gaat en op basis van mijn gevoel. Zo zijn er ook enkele oppassers geweest die ik daarna niet heb laten oppassen, omdat ik er geen vertrouwen in had. 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

" Retrievers zijn toch wel ongeveer de makkelijkste honden om mee te nemen als uitlater is mijn ervaring. Ze zijn meestal goed met andere honden alleen soms wat lomp.

Ga gewoon eens kennis maken en loop eens mee. Dus hij/zij laat de hond uit en jij kijkt toe. Zo zie je meteen hoe hij/zij met je hond omgaat en of het je bevalt.

Dat boekje is indd ook een idee.

Zorg voor een sleutelcontract (een normale uitlaatservice heeft dit standaard). Hier staan dingen in als: sleutel ligt bij hun thuis veilig opgeborgen als ze hem niet nodig hebben, ze gaan niet verder je huis in dan nodig, hond is meeverzekerd in wa (geen idee hoe dat in belgië werkt), etc. Zo heb je wat meer garantie dat je sleutel niet misbruikt wordt. "

 

 

Hier dus niet hoor. Mijn retriever is zo lief, maar tegelijkertijd ook een trutje eerste klas. Heeft met loslopen een dikke middelvinger, eet alles wat los en vast zit met 1 operatie en meerdere spoedritjes dierenarts tot gevolg. Ook Al let je nog zo goed op ze is echt snel. En iets uit haar mond halen? Als je je vingers wilt behouden dan doe dat toch maar niet... Dus mijn retriever zou ik zeker niet met iemand zo maar meegeven hoor.

 

Oké nu klinkt ze heel negatief, ze is verder echt heel lief en super makkelijk aan de lijn en met honden inderdaad... maar het blijft een trutjehp-angel 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

 super makkelijk met honden inderdaad...  "

Is dat niet vooral omdat zij wel tegen een stootje (of enorme stoot) kunnen terwijl de honden die dus niet zoveel van Labradors moeten hebben, daar pijn door krijgen? Beetje in het kader van: "Mijn hond heeft daar geen last van" terwijl hij dus die last veroorzaakt bij anderen?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Is dat niet vooral omdat zij wel tegen een stootje (of enorme stoot) kunnen terwijl de honden die dus niet zoveel van Labradors moeten hebben, daar pijn door krijgen? Beetje in het kader van: "Mijn hond heeft daar geen last van" terwijl hij dus die last veroorzaakt bij anderen? "

Waarom toch altijd zo negatief over andere honden dan raszuivere bordercollies... 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Waarom toch altijd zo negatief over andere honden dan raszuivere bordercollies...  "

Omdat jij dat zo (selectief) wilt lezen?

 

Misschien moet je beter opletten of zo. In dit topic heb ik bijvoorbeeld geschreven dat ik Labradors echt leuke honden vind behalve op dat puntje.

Ik steek met enige regelmaat de loftrompet over de Kelpie, de Maltezer, de Westie, de Huskie, de Malamute..

En nee, ik heb niets tegen individuele honden, wel vaak tegen fokbeleid en fokdoel bij showlijnen, kruisingen en broodfok.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Omdat jij dat zo (selectief) wilt lezen?
 
Misschien moet je beter opletten of zo. In dit topic heb ik bijvoorbeeld geschreven dat ik Labradors echt leuke honden vind behalve op dat puntje.
Ik steek met enige regelmaat de loftrompet over de Kelpie, de Maltezer, de Westie, de Huskie, de Malamute..
En nee, ik heb niets tegen individuele honden, wel vaak tegen fokbeleid en fokdoel bij showlijnen, kruisingen en broodfok. "

 

Je gaat er meteen alweer vanuit dat haar hond lomp is en andere honden omver loopt, ook al zegt ze dat haar hond goed op kan schieten met andere honden. Jij altijd met je vooroordelen. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  
Je gaat er meteen alweer vanuit dat haar hond lomp is en andere honden omver loopt, ook al zegt ze dat haar hond goed op kan schieten met andere honden. Jij altijd met je vooroordelen.  "

Ik stel een vraag. Dat is iets heel anders dan ergens vanuit gaan. Dat jij dat niet begrijpt is niet mijn probleem maar jouw tekortkoming. De één doet aan begrijpend lezen, de ander leest met de onderbuik om de eigen vooroordelen bevestigd te willen zien. Daarom ben ik nu klaar met je gegal.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Cd vet exit vlo en teek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^