Sorry Liz.
Waar haal jij die onzin vandaan.
Chihuahua zijn goed te trainen als je gelijk begint.
En met katten met goede begeleiding gaat het ook goed komen.
En sorry topicstarter op deze reactie moest ik even reageren.
Okee super! Klinkt goed.
Omdat je topic gaat over uberhaupt wel of geen hond nemen had ik niet verwacht dat je al op 3 wachtlijsten stond.
Ja, we hadden ons enige tijd geleden ingeschreven, maar nu begon ikzelf weer wat te twijfelen :/ maar heb me nog niet uitgeschreven omdat ik nog steeds wat blijf twijfelen #EeuwigeTwijfelaar ????
Bij twijfel niet doen. Zorg dat je gewoon 100% zeker bent van je zaak. Je kan er beter een beetje langer over twijfelen en uiteindelijk een beslissing nemen waar je 100% zeker van bent, dan twijfelend de keuze hond maken en vervolgens valt de keuze vreselijk tegen.
Dat lijkt me alleen maar goed toch om na die (lange) tijd op de wachtlijst even te kijken of je het echt nog wil. In 1 - 2 jaar kan er veel veranderen waardoor je er nu misschien vanaf zou kunnen zien.
Het lijkt me goed geregeld ... mijn zus doet het ook zo en brengt haar hond naar ons vader als ze een hele dag weg zijn. Dat gaat zeker prima! Dus als je vader hier echt mee achter staat en wil oppassen lijkt mij dat jullie wel geschikt zijn voor een pup. Wel even die Puppytijd goed regelen want na 3-4 weken is het moeilijk te verwachten dat een pup paar uur alleen kan zitten.
Ik lees hier dat chihuahua moeilijk trainbaar is.... ik denk dat het eerder ligt aan het soort baasjes dat de chihuahua aantreft ipv aan het ras zelf. Ik ken namelijk een paar leuke chi's!!
Waar twijfel je nog over? Als je vader helpt bij de uren die jullie niet thuis zijn, je hebt zin om lekker met de cursussen aan de slag te gaan, kan de omgang tussen hond en katten begeleiden, je hebt je verdiept in fokkers en uitlaten en vrij nemen in de eerste weken.... dan lijkt het alsof je er wel degelijk goed over na hebt gedacht en voorbereid bent!
Als je twijfelt of je het wel écht wilt, dan zou ik gewoon nog even wachten. Als je het écht wil dan blijft het wel kriebelen en merk je vanzelf dat je er voor de volle 100% voor wilt gaan.
Ik ben er nu, op dit moment 100% zeker van, maar morgen is dat maar weer 99%.
Ik denk altijd verder, stel er gebeurd in de toekomst iets, stel men vader kan er ooit niet meer voor helpen zorgen, of stel dat we van job veranderen of.... Snap je? Ik ben bij alles een eeuwige twijfelaar. We hebben 6 katten en hebben 6 keer heel het twijfelproces van mezelf doorlopen, en nu doen we dat weer met een pup, dat is iets typisch aan mij xD
Dankje, dit neemt weer een stukje twijfels weg ;)
En ja het hangt echt van het baasje af hoe ze opgevoed worden :p
Dat oppassen is natuurlijk allemaal prima hoor, begrijp me niet verkeerd.
Ik zou het zelf dus niet kunnen. Het is namelijk mijn hond dus ik wou die opvoeden en er voor haar zijn. Het is namelijk full time mijn hond.
Daar moet je ook wel over nadenken.
Bovendien zal je vader dan de komende 12+ jaar iedere doordeweekse dag moeten kunnen oppassen, gaat dat wel?
Doet me erg denken aan de discussie over kinderen en fulltime werken. Maar daar valt nooit iemand over.
*sarcasme on* Ja, maar, kinderen en honden nemen kun je toch ook niet met elkaar vergelijken??! *sarcasme off*
Tja, dat maakt het wel lastig ja! Maar dan is hier denk ik alles wel gezegd, je zult echt zelf de keus moeten maken. En pas als je hem gemaakt hebt kun je echt zeker weten of het de juiste was...
Had ik laatst met een vriendin. Ze werkt in de kinderopvang.
Ze heeft wel eens meegemaakt dat soms de ouders hun kind brengen om 7.00 het liefst nog in de pyjama en het ontbijt moet nog gegeven worden en verwachten dat wanneer ze hun kind om 18.00 ophalen hij de pyjama al weer aan heeft en ook het warme prakkie al heeft gehad, dan kan ie bij thuiskomst gelijk naar bed.
Tja, dan vraag ik me wel het een en ander af.
Dan is het 15 weken!
Als je het zo kunt regelen dat je hondje overdag bij je vader kan verblijven, zou een nog betere oplossing zijn.
Ik denk dat je je vergist in hoeveel werk het is om een hondje te trainen, zindelijk te maken, te leren omgaan met katten, alleen blijven. Vooral zindelijk worden kan best lastig zijn met chihuahua's, dat kan maanden duren en zoveel vrij heb je niet. En echt, een Chihuahua is vaak helemaal niet makkelijk en ik ken er veel die het echt niet fijn vinden om alleen te zijn.
Heb je er ook aan gedacht dat het misschien een idee is om eens te gaan kijken naar een herplaatsertje die net wat ouder is en wellicht al gewend om met katten samen te leven? Meestal kost je dat een paar weken - in plaats van vele maanden en weinig slaap. Misschien ook niet per sé een chihuahua, want er zijn tal van andere rassen en mixjes die misschien wel veel makkelijker in jullie situatie passen. Dan denk ik aan shitzu, havanezer...
Ik denk dat we van ras sowieso eruit zijn dat het een Chi wordt, andere kleine rassen spreke ons niet zo aan eerlijk gezegd.
Herplaatsers heb al aan gedacht, maar dan zijn ze vaak echt 'iet opgevoed, kennen niet 1 basiscommando en als ze dan al wat ouder zijn, dan wordt 't trainen enkel moeilijker :(
Wat leuk dat je een hondje wilt!
10 uur per dag zou ik echt veel te veel vinden. Maar ik begrijp dat je vader 's middags op het hondje wil passen? Dat klinkt ideaal!
Als je vader niet met hem wandelt, is het voor jullie natuurlijk nog wel belangrijk dat hij als jullie thuis zijn zijn energie kwijt kan dmv een flinke wandeling. Want al zijn ze klein, ook chihuahua s moeten lekker kunnen wandelen en rennen natuurlijk.
Fijn dat je hem echt als hondje ziet en goed wilt trainen! Wat je zegt over herplaatsers ben ik het niet helemaal mee eens. Het klopt dat veel niet goed zijn getraind of alleen de basis commando's kennen, maar dit is ze prima aan te leren. Zelfs oude honden kun je nog nieuwe commando's aanleren.
Ik heb mijn hond uit Spanje geadopteerd toen ze rond een jaar oud was. Ze is dus nog nooit getraind of zelfs maar opgevoed. We zijn al snel op cursus gegaan en ze was de beste van de groep, super leuk! En dat voor een windhond kruising.
We hebben ook een herplaatser van 9 jaar gehad. Ik heb haar verder niet meer getraind eerlijk gezegd. Dit was niet nodig want ze was prima opgevoed en kende alle belangrijke commando's en draaide vanaf dag 1 perfect mee.
Heb je al eens gekeken naar de kleine keeshond?
een hond is een roedeldier en niet gemaakt om al die uren alleen thuis te zitten.
Sorry, maar ik zou het niet over mijn hart krijgen...
Ik vraag me wel af of jullie niet te veel hooi op je vork nemen. Natuurlijk kan het allemaal wel met wat geregel qua oppas en zo maar als jullie allebei veel weg zijn door de weeks hoeveel tijd is er dan nog om echt van en met de hond te genieten? Als dat voor jullie opweegt tegen het geregel en bijvoorbeeld het afzeggen van sociale activiteiten als de hond anders alleen moet zijn, moeten jullie ervoor gaan. Ik zou er in jullie situatie niet voor kiezen, ik zou eerst het thuiswerken/minder werken geregeld willen hebben.
Wat betreft een herplaatser kan ik ook echt beamen dat die ook alles vrij vlot leren (die van ons was ongeveer een jaar toen we haar kregen en kende niet één commando). Inmiddels kent ze een hele reeks aan zinvolle en minder zinvollecommando's en weet ze zich perfect te gedragen. Ook kan er bij herplaatsers vaak gevraagd worden om een kattentest zodat je een indicatie hebt van het gedrag naar katten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook herplaatsers die al samengeleefd hebben met katten.
Wat als je een angstig hondje krijgt die niet goed alleen kan zijn? Dan kun je smiddags wel oppas hebben maar de ochtend dan? Ook vind ik dat als je een hond neemt, dit jou verantwoording is en niet die van je vader. Ik kon zelf een andere baan krijgen met meer uren, mijn moeder kan elke dag oppassen. Maar nee, mijn hond, mijn verantwoording. Plus voel ik me schuldig na mijn honden toe als ik zoveel weg ben. Snap dat je een hond leuk vindt, maar als je niet zelf volledig ervoor kan zorgen zou ik er toch nog dubbel zo vaak over na denken, het moet voor de hond ook leuk blijven.
Vind het toch een heel ander verhaal of je je kind naar de opvang/ gastouder/ peuterspeelzaal brengt, of een hond hele dagen alleen thuis laat...?
Overigens zijn beiden mijn keus niet, ik ben ook thuis voor onze zoon, maar goed, ieder zijn keus en leven én mogelijkheden...
Twee keer per week wordt hier een topic geopend van mensen die full time werken een een pup willen. Vooral om bevestiging te zoeken dat het wel kan. Ik ga niet weer helemaal uitweiden waarom ik vind dat je het niet moet doen. Ik krijg dan toch alleen maar boze reacties. Het enige wat ik wil zeggen is dat een hondje opvoeden niet een kwestie is van naar een hondenschool gaan maar vooral een kwestie van er heel veel tijd in steken.
Haha
Hoi, welkom hier. Goed dat je advies komt inwinnen alvorens je een hondje aanschaft!
Ik denk dat je in ploegendiensten of iets dergelijks werkt..? Ik vind tien uur zelf te lang voor een hond. Ook als het “maar” 1 of 2 keer per week is.
Dit wil NIET zeggen dat ik vind dat je geen hondje moet nemen. Ik vind wél dat je voor die dag een oppas of iets dergelijks moet regelen. Een hond kan gewoon simpelweg niet zo lang alleen zijn, ook niet met katten! Bovendien, een chihuahua is een erg teer hondje. Als ze van de bank afvallen, kunnen ze al een pootje breken. Chihuahua pups hebben een soort fontanel, dus 1 flinke klap van een kat kan ze permanente hersenschade aanbrengen. Dus de hond alleen laten met katten, al helemaal als pup zijnde.. nee, dat zou ik niet doen.
Opzich kan je de hond wel genoeg beweging bieden, als ik het zo lees. Ik zou er in het weekend wel iets langer op uittrekken, dat is voor de hond belangrijk.
Ik zou de volgende dingen doen:
-beter onderzoeken wat het hebben van een hond in het algemeen inhoudt.
-het ras beter onderzoeken. Waarom wil jij een chi? Enkel omdat ze klein zijn? Ik kan zo nog tachtig andere kleine rassen opnoemen, dus iets beter zoeken.
-opschrijven wat je een hond kan bieden en wat je zoekt in een hond. Wil je een knuffelmaatje? Waaks of niet? Baasgericht? Vocaal? Enzovoort.
Ik heb gisteren al te horen gekregen dat ik vanaf 1 april nog maar max 6,5u per dag hoef te werken, dus 7u tot 7,5u op den dag weg ben van huis. En dat zijn dan mijn lange dagen. Ook zijn we nu aan het kijken of ik wat thuiswerk kan doe 1 of 2 dagen per week, zodat ik nog meer thuis ben ;)
Verder hebben we echt al gekeken naar de karakteristieken van verschillende kleine hondenrassen, maar de chi komt eruit als een ras dat het best bij onze wensen past. Alsook komen we er bij uit dat we een chi ook kunnen geven wat hij/zij nodig heeft, behalve dan dat we niet altijd thuis zijn.
De pup zou sowieso in het begin gewoon in de bench gaan als ie alleen is, om ook te voorkomen dat er sloopgedrag is of dat ie inderdaad van de zetel valt ofzo :/ want dat willen we niet op ons geweten.
In de weekends ga ik sowieso in de voormiddagen altijd enkele km's wandelen samen met mijn ouders en hun herders, dus dat zit ook wel oké denk ik? ;) Natuurlijk kan een chi pup nog geen vele km's wandelen, dat weet ik, maar dan kunnen we daar wel op 'oefenen' dat ie, naarmate hij ouder is, wel lange wandelingen mee kan gaan doen ;)
Ik begrijp dat jij vind dat fulltime werkende mensen misschien geen pup mogen nemen. Maar vind soms de denkwijze echt kort door de bocht en daardoor twijfel ik altijd maar.
Ik kan je nl garanderen dat er meer mensen zijn die parttime of niet werken die minder goed voor hun hondje zorgen dan fulltime werkende mensen.
Ik heb nu 3j ervaring als opvang voor verwaarloosde en mishandelde honden. En 90% van de dieren komen uut gezinnen waar ze parttime werken of waar ze niet werken en waar er altijd iemand die thuis is. Mensen die fulltime werken, die gaan nl veel meer nadenken over de aanschaf van een pup. En die nemen dus vaker een doordachte beslissing. Terwijl mensen die thuis zijn als snel zoiets hebben van 'ik ben thuis dus ik kan wel een pup nemen' terwijl ze vaak niets kennen van honden en pups.
Dus bij deze, ook al openen er 10001 mensen een topic als dit, die mensen die denken tenminste na over wat ze willen gaan doen. Probeer het zo eens te bekijken, dan zie je misschien een lichtpunt in deze verhalen ;)
Als de pup een onregelmatig leven tegemoet gaat, zal hij heel moeilijk zindelijk te krijgen zijn. Juist de regelmaat van om de 2 uur en iedere keer na het ontwaken en eten even naar buiten zorgt er uiteindelijk voor dat de hond zindelijk is. En dat kan nog maanden duren.
7 á 7,5 uur per dag alleen in een bench is geen leven voor een pup. Een hond is een gezelschapsdier!
Denk er ook aan dat sommige honden dol zijn op kattenpoep, dus als je 6 katten hebt, moet je alle kattenbakken afschermen, zodat de hond er niet bij kan.
Nou zo donker zie ik het ook niet hoor en bens ook best genuanceerd:). Maar ik heb inderdaad een andere achtergrond. Ik heb 2 herplaatsers en een opvanghond van wie de vorige baasjes full time werken en dat ging in alle drie van de gevallen niet goed. Ook geef ik puppy en puber training en zie ik baasjes die veel werken behoorlijk worstelen met de opvoeding. Het valt ze vaak tegen hoeveel tijd het kost. Dus vandaar vind ik een beetje tegengeluid altijd wel nodig. Ik vind ook helemaal niet dat mensen die full time werken slecht zijn voor honden of geen hond zouden moeten hebben. Ik denk alleen dat je dan geen pup moet willen. Er zijn zoveel leuke volwassen honden die een huis zoeken. En die kunnen zich vaak een stuk beter voegen in een druk leven met verschillende mensen die op hun passen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?