Ik heb een Jack Russell reutje van bijna 2 jaar. Hij loopt soms op 3 poten. Als we gaan wandelen buiten doet hij dat soms, maar niet altijd en binnen doet hij dit nooit. Hij wisselt het af met zijn achterpoten. De ene keer heeft hij zijn rechter pootje omhoog en heel soms zijn linker achterpootje. Ik heb gehoord dat dit een aandoening kan zijn. Of kan het ook wat anders zijn?
Patella luxatie waarschijnlijk
Ik dacht ook gelijk aan patella luxatie. Balou heeft dit ook, soms loopt hij even op drie poten maar hij doet ook wel met zijn achterpoot schudden net of hij de knieschijf weer op zijn plaats probeert te krijgen. De enige manier om er achter te komen of je hond iets aan zijn achterpoten mankeert is naar de dierenarts gaan.
ook ik denk dat het beter is om er naar te kijken door de dieren arts.
er is toch iets aan de hand anders zou de hond het echt niet doen.
hou je ons op de hoogte?
Bedankt voor de antwoorden. Ik had al het idee om naar de dierenarts te gaan. Maar de vorige keer zij hij dat Jackie's vaak wat 'aanstellerig' zijn wat betreft hun pootjes en we zouden het afwachten. Maar ik laat zijn pootjes dan bij een andere dierenarts nakijken aangezien het nog niet over is. Misschien een stomme vraag maar kunnen te lange nagels hier ook een rol in spelen?
Lekkere dierenarts is dat. Een hond zal zich wat dat soort dingen betreft niet aanstellen. Tenzij je er zoveel aandacht aan geeft dat de hond het gaat zien als 'het is leuk wat ik doe want ik krijg er aandacht voor'.
Persoonlijk zou ik een andere dierenarts nemen. Jack russels zijn helemaal geen aanstellerige honden.
De nagels van de hond hoor je te knippen als deze lang worden. Je kan het ook door de dierenarts of trimmer laten doen als je het zelf niet durft.
Mocht de dierenarts niks raars vinden dan kan dit best. De orthopeed vertelde mij eens dat hij vaker kleine gespierde hondjes zag die tijdens het wandelen een aantal stappen zetten met één poot opgetild. Vooral waneer ze overgaan van draf naar rennen, en andersom. Alsof ze een paar hupsjes maken, zeg maar. Mijn hondje deed dit ook, vandaar dat ik naar de orthopeed was doorverwezen.
Uiteindelijk was er dus niets ergs aan de hand.
Later heeft mijn hondje na een ongeluk wél een PL gekregen en dat zag er duidelijk anders uit. Hij tilde toen ook vaak zijn pootje op als hij stil stond, en wilde niet meer zijn knie buigen bij het zitten. Maar ook toen voelde de dierenarts niets raars. We zijn toen tóch naar de orthopeed geweest omdat het voor mijn gevoel niet goed zat, en deze stelde een PL vast. Dus laat het bij twijfel nakijken door een specialist, want niet elke dierenarts is even bekwaam in het stellen van deze diagnose.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?