Zijn we goed bezig? Pupje 10 weken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

Hallo allemaal! 

 

Sinds kort is ons gezinnetje compleet met een wit herderpupje. 

Onze vorige hond was heel snel zindelijk. Nu lukt dit nog niet en dat hoeft ook niet, we willen haar alle tijd geven. Maar het goed doen ook:-) 

Onze meid is nu 10,5 weken. 

'S nachts slaapt ze in de bench en houdt het droog van 22/23u tot 6/7uur wat super is! 

Ook overdag blijft de bench droog, alleen hebben we dan wel ongelukjes in huis. Stoelgang alleen buiten, doet ze ook flink als we haar buiten zetten, maar tussendoor ook binnen. 

Vooral 's avonds veel ongelukjes, overdag lukt dit beter. We straffen nooit, brengen haar naar buiten en daar veel prijzen. Na spelen, na spelen, na eten gaat ze sowieso naar buiten. Maar 's avonds is dit het moeilijkst. 

Is dit normaal? En gewoon rustig verder doen? 

 

honden page profiel bentebente

Dit is heel normaal hoor, sommige honden zijn zelfs pas met een jaar zindelijk. 

 

Je zou kunnen proberen iets vaker naar buiten te gaan, het voor zijn. Echt de pup heel goed in de gaten houden, leren herkennen wat de signalen zijn dat hij naar buiten moet.

 

Ook kan je hem optillen als hij gaat, dan houd hij op met plassen etc. 

 

Als je naar buiten gaat, doet hij dan altijd wel wat? 

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Ik merk dat onze pup van 4,5 maand het eigenlijk ook alleen in de avond binnen doet. Net of hij te moe is van de dag om weer te beseffen dat hij het buiten moet doen.

En ik denk dat dit koude weer ook niet mee werkt.

Gewoon vol blijven houden op deze manier. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Ongelukjes in huis is normaal. Je kent elkaar nog maar net. Sommige pups geven signalen voor ze gaan plassen. Die moet je dan maar net leren herkennen. 

Vanaf dan kun je effectiever anticiperen.

 

Er zijn ook pups die wel aangeven maar op exact dezelfde manier als wanneer ze gewoon aandacht willen. Het volledig zindelijk worden duurt dan vaak langer. 

Omdat het moeilijker anticiperen is buiten: na slapen plasje doen, na eten plasje doen, na spelen plasje doen. Je hebt daartussen dan wat vaker misverstandjes qua elkaar begrijpen dat het toch binnen gebeurd.

 

Ook heb je pups die t gewoon niet aangeven. Maar stug volhouden. Buiten behoete gedaan blijven belonen. WatWlekkers, enhousiast gek doen, met speeltje spelen.

 

En houd er rekening mee dat buiten zoveel afleiding is dat ze ook niet altijd goed uitplassen waardoor er toch binnen ook nog een plasje kan volgen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gefeliciteerd met de komst van jullie pup.

Jullie pup doet het geweldig goed. Vooral 's nachts droog houden is een hele prestatie. Zij is met 10 weken nog een baby en heeft nog lang geen controle over de sluitspieren van blaas en anus. Je hond altijd direct na slapen, spelen en eten buiten zetten om wat te doen. Als jullie pup buiten plast, benoem en beloon het dan. Ik zei altijd "goed zo plasje". Het voordeel hiervan is, dat mijn hondje - als het echt nodig is - op commando kan plassen. Bij ongelukjes in huis; zonder commentaar naar de hond toe opruimen. Verder elke ca. 2 uur buiten zetten. 

Met deze kou zou ik de "buitentijd" echt kort houden.

Ik heb een hond gehad die binnen 14 dagen zindelijk was. Mijn huidige hondje was pas op de leeftijd van ca. 5 maanden helemaal zindelijk. Hij gaf niet aan wanneer hij moest plassen en/of poepen.

Geniet van jullie pup.

 

^