Wat is dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

503186.jpg

Ik zag vanmiddag ineens een grote rode geirriteerde plek onder de kin bij Senn. Nog niet eerder gezien maar nu dus ineens.. Als ik google leek het het meest op een hotspot maar toch even voor de zekerheid kijken wat jullie denken aangezien hier best wat mensen met veel ervaring met honden zitten. 

Ik krijg de foto alleen niet verplaatst maar wat denken jullie dat het is? En hebben jullie eventueel tips wat ik ermee kan?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Lijkt inderdaad op een hotspot. Zorg ervoor dat Senn er niet meer aan kan krabben, want dan wordt het hoe langer hoe erger. Dus evt. kap opdoen. Je zou het sowieso schoon kunnen maken, zoals in de link vermeld staat. Je kan ook de druppels Puur Hotspot geven.

https://www.google.nl/search?q=hotspot+hond&oq=hotspot&aqs=chrome.3.69i57j0l5.3872j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

Wordt de plek groter, dan zou ik naar een dierenarts gaan.

http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/406-hotspot

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een haar die geirriteerd is ? Gekrabd, je kan het behandelen met espree hotspotfoame, bij de dierenwinkel.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Het haar zo veel mogelijk wegknippen en met dat spul wat Willemijn aangeeft of met Calendulazalf insmeren. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, dat lijkt inderdaad op een hotspot. Daar heb ik hier (helaas) veel ervaring mee: ik twijfel geen moment meer met het haar rond en op de plek wegscheren/zo kort mogelijk maken zodat er lucht bij kan en het kan drogen. Nu is jouw hond kortharig, dus dat scheelt, maar hou het wel echt heel goed in de gaten. Het kan binnen een paar uur 2x zo groot zijn; het kan ontzettend snel gaan.

 

Even goed schoonmaken en ontsmetten in ieder geval en er voor zorgen dat je hond er niet aan kan krabben. Een kap om, een sok rond de poot, wat dan ook. Verder goed droog houden en er eventueel iets op smeren om de jeuk tegen te gaan.

Als je er snel bij bent, zoals in jouw geval, dan kan je het zelf vaak wel oplossen. Wordt het echter groter, dan moet je toch een tripje dierenarts doen om speciale (hormoon)zalf te halen en evt. zelfs antibiotica. Maar zoals het er nu uitziet op de foto, komt het wel goed hoor hp-smile

 

Succes en beterschap voor Senn!

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Dank jullie wel! Vanavond helaas zelf aan het werk dus ik ga morgenochtend even naar de dierenwinkel om spullen te halen. De huid was opzich droog erom heen en daar zijn de haren kort. Verder even gecheckt onder zijn vacht maar hij heeft het inderdaad nergens anders. 

 

Ga jullie tips inderdaad gebruiken en het goed in de gaten houden. 

Volgende forumvraag: Welke waterblazer ??
^