Hallo iedereen,
ik heb al een tijdje moeite met de scherpe tandjes van mijn Amerikaanse Stafford, hij is 16 weken en hij laat namelijk niet los tijdens het bijten. Ik snap dat veel bijten bij de leeftijd hoort, maar hij begint er ook bij te grommen, ik weet niet of dat hoort. Ik had dus gelezen dat je hard moet piepen of auw! Schreeuwen. Dit kondigt hem alleen maar aan om harder te bijten. Als je hem wilt negeren en dus weg duwt, komt hij springend terug en gaat vervolgens weer in je benen of je armen hangen. Ik heb nu echt bijna alles geprobeerd, in een andere kamer zetten tot hij weer rustig is, daarna begint hij zo weer. Hij doet dit voornamelijk uit het niets. Ik heb geen idee meer wat ik er aan kan doen, ik heb mijn armen en mijn benen helemaal open liggen.
Alle suggesties zijn welkom!!
Danique
Wat ik ook deed, was zorgen als ik ergens ging zitten, ik zorgde dat er kauwmateriaal voor het grijpen lag.
Zodra Black ging bijten, stak ik het bot (of wat ik dan voor hem had) in zijn bek.
Zodra hij daarop ging kauwen, beloonde ik hem met mijn stem.
Negeren, au roepen etc, werkte bij hem ook totaal niet.
Het puppy bijten was bij Black gelukkig over toen hij zijn tanden had gewisseld.
Ik zou eens goed op gaan letten met wanneer hij dit gedrag vertoont. Bijvoorbeeld als jullie al een tijdje aan het spelen zijn, of wanneer hij al een uur wakker is. Vaak is het zo dat ze zichzelf alleen maar drukker en drukker maken en er dan bij gaan grommen en gewoon helemaal over hun toeren raken. Kijk of je er een patroon in kan ontdekken en zorg dat het spel voor die tijd al gestopt is. Wat Sylvia al zegt, houd altijd flostouwen enz bij de hand. Zodra hij hapt of bijt, touw in zijn mond duwen. Gaat hij door, van je af zetten, opstaan, weglopen en geen aandacht meer aan geven. Dan wordt het soms nog even erger maar het zwakt vaak wel af.
Spijkerjasjes blijken zeer effectief tegen tanden.... en desnoods (tijdelijk) met regenlaarzen
Het klinkt absurd, maar ja.... ze kunnen echt pijn doen
De truc van Sylvia is eigenlijk het beste.... ten alle tijde iets bij je hebben waar wel op gebeten mag worden, wat je dan dus tussen die tanden kan stoppen op het moment dat de klapkaak opspeelt
En verder negeren (ook niet wegduwen, want dat is actie.... en actie maakt reactie), zelf de kamer uitgaan, en zorgen voor voldoende rust, want heel vaak is overmatig bijten niet alleen puppengedrag, maar ook een stuk overprikkeling en een uiting van 'ik ben moe en wil slapen maar kan me er nu even niet toe zetten..... help baas'
En zeker niet apart zetten.
Zorgt voor nog meer frustratie bij zo'n babyhondje die absoluut niet kan begrijpen waarom hij niet bij je mag zijn.
Mijn Springer was de koningin in bijten toen ze pup was.
Het enige wat bij haar hielp was 20 kg kauwstaafjes door het huis gooien en als ze begon vlug een staafje in haar bekkie steken.
Overprikkeling ed geloof ik absoluut niet aan. Een pup met een klein beetje hersenen in zijn koppie gaat zelf wel slapen als hij moe is.
Onze reu was ook een vampier in zijn pup tijd. Ik deed extra kleren aan haha en compleet negeren. Het gaat over hoor, maar soms duurt dat een tijd. En zorgen voor genoeg kauwspul. Suc6 met je vampiertje
Als dat zo was zou een hond ook niet achter een bal/frisbee/naast de fiets lopen als het te warm weer is... sommige honden (en vooral pups want die moeten dat nog leren) gaan gewoon door.. ik heb meerdere pups opgevoed en er was er 1tje bij die zelf zo nu en dan de rust opzocht in een hoekje en ging slapen. De rest ging maar door en door en die moest ik echt verplicht rust gaan geven...
de pup die we nu hebben (reu, 16 weken) reed overal op de eerste dagen, en beet als een malle. Na een paar dagen hebben we een vast schema ingevoerd van wandelen, spelen, slapen (in de bench) en het rijden hield op en het bijten werd aanzienlijk minder.
Nu nog merken we aan hem wanneer hij moe en/of overprikkeld raakt door bijt gedrag. Als we hem in de bench zetten en hij doet een slaapje is er daarna niks meer aan de hand. Als we goed opletten kunnen we het voor zijn en bijt ie helemaal niet meer... oh en als we hem op dat moment in de bench zetten gaat hij ook gelijk slapen dus dan is ie echt moe..
Dat klinkt als een oververmoeide pup. Als je hem op tijd verplichte rust geeft zal dat het probleem waarschijnlijk verhelpen.
Gaan slapen is een basisbehoefte, kan je niet vergelijken met andere dingen.
Wie heeft je pup verplicht slapen gelegd toen hij nog in de nest bij zijn moeder was?
Juist...toen was er geen bemoeizuchtige, overbezorgde en overspannen nieuwe eigenaar in de buurt.
Nee , de moederhond heeft de pups zeker ook afgeleid met kauwspeeltjes/kluifjes?
Hahahahahaha dat kun je toch niet vergelijken? De prikkelarme en kleine omgeving waar ze geboren zijn, met moeder en nestgenootjes, tegenover een nieuw huis, met nieuwe luchtjes, nieuwe geluiden, zonder je vertrouwde familie en plekje. Natuurlijk vinden ze in de eerste situatie zelf wel hun rust, en zullen sommige (in mijn ervaring meeste) pups daar in de tweede situatie meer moeite mee hebben. Vooral pups van werkhondenrassen, zoals herders en terriërs, die gefokt worden met een groot uithoudingsvermogen...
Zoals gezegd is dit niet mijn eerste pup, dus ik ben alles behalve een bemoeizuchtige, overbezorgde en overspannen nieuwe eigenaar.... heb er meer met succes opgevoed en ook een peuterpuber op 2 benen, dus dit is piece of cake :)
ik zie mezelf meer als een stabiele en ontspannen eigenaar die de behoefte van mijn pup bekijkt, en daarop inspeelt. O.a om te voorkomen dat hij zichzelf of anderen schaadt, sloopgedrag of andere ongewenst gedrag gaat aanleren uit vermoeidheid en frustratie :)
ieder doet het op zijn/haar eigen manier. En we kunnen hier onze meningen, ervaringen en kennis delen om al dan niet van elkaar te leren. Ik begrijp niet waarom er toch steeds een paar mensen zitten hier die de sfeer aardig beïnvloeden door op de man af onaardig te gaan lopen doen omdat ze een andere mening hebben.
Jij hebt de jouwe, ik geef de mijne als reactie. Thats it. Dat kan ook zonder onaardig te worden toch? ;)
sorry reageerde in verkeerde topic.
Haha sorry reactie op een verkeerde reactie haha.
Je pup eerst duwen en dan willen negeren werkt niet op die manier, negeren is op staan en niet meer op of om kijken)dat zou een broertje/zusje in het nest ook doen), loop naar de keuken en drink een glaasje water. Duwen nodigt en daagt een pup juist uit..en wordt het al gauw actie-reactie.
Misschien kun je nog tips halen uit dit artikel:
http://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/pup-bijten-afleren/
Mama heeft al een stevige band(mits de mens de juiste hond heeft gekozen om moeder te worden) met haar pups en beschikt over een natuurlijk overwicht/respect van haar pups.
Hier een mooi fragment van een moeder die haar pups helpt, ze troost de 1 en zet de ander opzij én stil, laat nog wat kalmerende signalen zien,zoals alleen een stabiele moederhond dat kan...dat doe je als mens niet zomaar even na. Je kunt het zéker proberen, maar een pup kent ons nog niet zo goed en lang als zijn eigen moeder...en wij zijn geen hond.
https://www.facebook.com/786859174723482/videos/994602127282518/
Toevallig altijd zelf werkhondenrassen gehad.
Nog nooit is het nodig geweest dat dat ik een pup moet opsluiten zodat ie "zijn rust neemt".
Ze gingen allemaal zelf slapen als ze moe waren.
Het "niet zelf rust nemen"is een uitvinding van de laatste jaren, vooral om het gebruik van een bench goed te praten in combinatie van baasjes die het op hun zenuwen krijgen van de pup en eigenlijk geen tijd hebben ervoor.
Als pups uit de werpkist komen is de omgeving, als je tenminste een goede fokker hebt, net hetzelfde als de huiskamer van de nieuwe eigenaar.
Zelfde prikkels als bij de toekomstige eigenaar (tuurlijk niet als je een pup koopt die altijd in een stal heeft moeten zitten)
En jawel, bij mijn fokker lag de kamer inderdaad vol met kauwdingetjes.
Bovendien hebben de pups elkaar om de hele dag bij te "spelen".
Eenmaal 2 maanden oud trekt een moederhond zich nog heel weinig aan van haar pups.
Ze is ze vooral heel beu: dus veel kalmerend gedoe zal je niet zien van haar en ze zal ze zeker niet slapen leggen omdat de pups "overprikkeld" zouden zijn. Integendeel, daar trekt ze zich geen hol van aan.
Al mijn pups kwamen van goede fokkers, en ik heb zelf ook 2 (goede) nesten gefokt, toentertijd met het fokkerskeurmerk van hier. Dus ik weet hoe het werkt. Toch verschillen we er gewoon over van mening, en dat zal ook zo blijven. Das niet erg, we hebben ieders zo onze ervaringen. :)
Ik moet wel zeggen dat Dobby toch echt naar zijn plek gebonjourd moest worden, anders ging hij nooit liggen. Dan had hij echt van opstaan tot mijn slapen gaan alert en zonder liggen de dag doorgebracht. Ik heb nooit een bench gebruikt, nooit apart gezet. Gewoon iedere keer gezegd dat het klaar was, hij moest gaan liggen en dan bijv. achter computer of tv bezig gaan zodat hij niets had om op te reageren. Nu was Dobby dus wel 1 jaar oud, dus dat is ietsje anders als bij een pup die je planten afbreekt of iets dergelijks...
Ik ben het volledig eens met Luz ,Hier ook terriers en herders en die gaan slapen als ze moe zijn ,zoeken hun plekje zelf op .
Ook de pups ,momenteel lopen er hier drie van 13 weken ,spelen buiten ,eten doen hun behoefte en gaan slapen ,ik verplicht ze niets ,ze doen het zelf ,wel zorg ik dat ze pensstaafjes buffelhuid of runderbotten hebben ,
Hun moeder loopt soms nog bij ze maar dat is meer om de pensstaafjes te jatten ,
Ik heb soms het idee op hp dat pups toch te snel in een bench gestoken worden voor de verplichte rust van de eigenaar .
Geef ze beweging en wat te knagen en je hebt er geen kind aan .
Obi kreeg als pup een "draai om de oren" toen ie stout was. Heb dat nog op video. Mams duwde hem met haar bek naar de grond, eigenlijk heel zachtaardig maar Obi krijste als een speenvarken, typisch wel. Eerst zitten klieren en dan alles bij elkaar miepen wanneer mams het niet accepteert.
Maar helaas, Obi was hier ook een grote draak met zijn puppytandjes. Ik denk dat pas rond het jaar alles stopte. Obi sliep zelfs ook genoeg... het was echt verschrikkelijk. Er was geen houden aan... Bench hadden we op het begin niet eens. Daarna wel voor de "verplichte rust" om dat te proberen. Maar dat haalde dus niets uit. Alleen tijd hielp en veel kauwspullen voor Obi. Ik heb nog nooit een pup gehad die zo vervelend was in dat opzicht, dit was echt next level. Zoveel kleding gesneuveld door de tandjes. Ik twijfelde op een gegeven moment zelfs aan de geestelijke gesteldheid van Obi. Maar het is toch een relatief "normale" volwassen hond geworden.
Hoeveel nesten heb je ooit zelf gehad?
Heb hier namelijk heel vaak gehad dat moeders de puppen corrigeerde en tot rust dwong.
Tja. Hier alleen Border Collies en nee, die namen toch echt zelf geen rust. Als ik ze geen rust gaf, dan bleven ze spelen, rondlopen, snuffelen en werden steeds vervelender; slopen, bijten, janken. Net van die kleine mensenkinderen die met hoog rode koontjes van de slaap, soms zelfs af en toe knikkebollend extreem dwars en vervelend aan het doen zijn en een keel op zetten die het volgende dorp hoort, als je zegt dat ze naar bed toe moeten.
De enige keer dat ik de bench gebruik voor dat 'rust nemen' is het moment dat ze, na een lange reis, voor het eerst bij mij thuis komen. Dan gelijk de bench in en slapen; reken maar dat ze meteen weg zijn naar dromenland
Daarna gebruik ik bewust de bench niet meer als rust plek omdat je dan het risico loopt dat je pup alleen maar rust kan nemen met een bench en zonder niet. Maar ik moet ze wel leren rust te nemen. Dus aangelijnd aan mijn voeten en negeren. En dan uren blijven zitten Als ik nu thuis ga zitten, dan gaan ze slapen op de plek die ze zelf uitkiezen. Buiten en elders leg ik ze neer en gaan ze slapen. Super makkelijk met die energiebommetjes; nog net niet slapen op commando.
Hier gaan ze wel de bench in voor de verplichte rust van de eigenaar . Ik krijg mijn pups snel zindelijk door 100% op hen te letten. Kan dat niet, bv omdat ik eten moet koken of douchen en er is niemand anders die op kan letten, dan gaan ze even in de bench. Dat komt over een hele dag, versnipperd, dan max uit op 3 kwartier, vaker helemaal niet omdat er dan wel iemand is die het even van me over kan nemen.
In de nacht gaan ze in de bench, als we weg zijn, als ze eten of wel heel erg lekker kauwmateriaal krijgen en als ze medicijnen krijgen. En als ze zelf willen. Ik moet er wel bij zeggen dat de nachten wel erg kort zijn dat eerste half jaar hoor! Zo'n 5 uurtjes en dan tussendoor nog een keer er uit in het begin.
Zelf 3 nesten gehad.
Corrigeren doen ze inderdaad, maar ze verplicht laten rusten(slapen) niet.
Zijn 2 verschillende dingen.
Hoi Danique,
Dit klinkt echt precies als mijn pup!! Hij bleef ook vasthouden, grommen, wilde niet stoppen en bleef doorgaan. Bij mijn pup is het nu gestopt toen hij ging wisselen en ik ging ook wat langer met hem wandelen.
Het enige wat je op dit moment kan doen is, rustig blijven, je niet laten opjagen tot boosheid, en weglopen dus niet de confrontatie aangaan. Of als dat lukt wat brokjes laten vallen op de grond dan kan hij snuffelen en is hij afgeleid.
Succes!
Ik had dit tot een paar dagen geleden ook aan de hand met onze nieuwe sint bernard pup van dezelfde leeftijd. Geef hem een goed kouwbot en een paar speeltjes en evt een deken om mee te spelen.
Niet te veel prikkels op hem afsturen, ook niet buitenshuis. Niet te lang wandelen, iedere keer dezelfde weg nemen, genoeg laten rusten en als hij zelf geen rust neemt in een bench of aparte kamer zetten zodat hij gaat slapen.
Hier heeft haar kouwbot de doorslag gegeven, ze bijt nu zo goed als niet meer!
Ben ik even blij dat mijn sint bernard pas met 4 jaar bij ons kwam
Het is vooral de leeftijd hoor en als je consequent blijft dan gaat dit vanzelf voorbij.
Ik heb ook veel aan mezelf getwijfeld in die periode, maar je moet het gewoon volhouden, het komt goed.
Zoals boven al is genoemd is het belangrijk om uit te vinden of hij juist te weinig doet of overprikkeld is. Dus verplichte rust zou kunnen helpen als hij overprikkeld is, als je een dag veel nieuwe dingen hebt ondernomen met hem dan kan je de dag daarna juist wat rustiger aan doen en dingen doen die hij al kent. Alle nieuwe indrukken die hij opdoet zijn ook prikkels. Maar als je juist het idee hebt dat hij zich verveeld, dan moet je juist meer hersenwerkjes doen en (snuffel) wandelingen maken. Daar moet je dan zelf even achter komen door te experimenteren. Ik zou hem sowieso wat kauwmateriaal gaan geven. Hij kan aan het wisselen zijn maar de veel honden vinden het ook gewoon leuk en lekker om ergens op te kunnen kauwen.
Voor de rest hielp een time-out juist wel bij ons. Zodra de pup bijt, meteen negeren en iets anders gaan doen, desnoods even de kamer uit en de deur dicht. Ook als hij het 15 minuten later weer doet. Zo voorkom je dat het een spelletje wordt. Negatieve aandacht is ook aandacht :)
Bij onze Benji begon het kwartje toen wel te vallen dat het toch echt niet leuk was.
Hij was ook van het bijten en grommen en ineens was het voorbij.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?