huhh.bericht geschreven en foetsie
de dermacentor komt van nature voor in zuid belgie
wat niet wil zeggen dat deze teek ook zelfde parasieten heeft als bv in zuid europa trouwens
de bronnen staan onderaan de tekst
Mensen laat je niet bang maken door verschillende soorten
Lyme is waar je je meest voor moet hoeden hier
en als die evt buitenlandse beestjes hier gedoe gaven,
hadden we dat allang geweten via da of fabrikant van pipetten( ivm kassa)
en ook een teek moet eerst bijten voor deze doodgaat door een pipet
Dus laat je niet op stang jagen door dit soort berichten over "vreemde soort" hier
Hoop dat de vrieskou veel van die lelijke insecten kilt.
Die naam van die teek alleen al, brr.
Maargoed ik ga er hier inderdaad niet anders om doen. Normaal draagt Java al een Serestoband als het warmer begint te worden, en dan nog controleren we regelmatig op teken.
Het is wel fijn om te weten wat de symptomen zijn, die hou ik dus in mijn achterhoofd, net als met lyme.. voorkomen kan je vaak toch niet, maar je kan er wel optijd bij zijn.
Kijk we kunnen niet alles voorkomen,we weten de symptomen dat zullen de da's ook wel weten.
Ik geef mijn hond rauw vlees wat hij daar allemaal van kan oplopen.
Een wijs iemand heeft tegen mij gezegd....ze zullen ooit ergens aan dood gaan.
Dan denk ik daar weer aan als ik mij een beetje gek laat maken,en kan ik de boel weer relativeren.
Gewoon ons gezonde verstand gebruiken.
Helaas kunnen die snertbeesten tegen de kou. Je vindt teken in Alaska, Siberië, Patagonia, en er zijn er zelfs op antarctica! Er is geen ontsnappen aan, aan die krengen.
maar de parasieten in de teek verschillen wel per verspreidingsgebied
naast vele soorten teken
Ja, dat is waar. Maar ook in extreme kou vindt je besmette teken terug (bv. de agressieve tekenencefalitis in Siberië die jaarlijks voor vele dodelijke slachtoffers zorgt) , dus kou is helaas geen garantie voor 'veilig'.
Mijn reu heeft, jaren geleden, babesiose opgelopen tijdens ons verblijf in Oost-Europa. Door het tijdig opgemerkt te hebben en direct de behandeling te starten is hij er nog, maar hij heeft de dood in de ogen gekeken. Een nachtmerrie.
De kans dat je hond morgen door een auto aangereden wordt blijft echter nog steeds groter dan de kans dat hij deze ziekte in ons kikkerlandje oploopt. Voorbereid en geïnformeerd zijn is heel goed, maar de paniek die in sommige berichten te lezen is, is onnodig.
Tegen die tekens kan geënt worden. Mijn vorige hond werd daar 10 jaar geleden hier al voor geënt. De teek komt ook al zo lang voor op de Veluwe dus niks nieuws. Er zijn in het begin inderdaad wat honden aan overleden hier.
Had mij al voorgenomen als we in september naar de veluwe gaan om Vigo een pipetje toe
te dienen. De veluwe staat er inderdaad om bekend dat het tekenrijk is.
Als we naar duitsland gingen hetzelfde verhaal,ondanks de advantix toch nog teken moeten afplukken.
Hier in het zeeuwse af en toe een teek.
Zelf kunt u ook een aantal maatregelen nemen om babesiose te voorkomen:
Doe de hond een goede tekenhalsband om of behandel uw hond met tekendodende spray of spot-on ampullen in de nek.
Controleer het dier dagelijks op teken en verwijder ze door voorzichtig te draaien met duim en wijsvinger of met een tekenpincet of tekentang. Gebruik hierbij geen alcohol, want hierdoor trekt de teek samen en zo komen nog meer parasieten in het lichaam van de hond terecht.
U kunt uw hond tegen babesiose laten inenten. Gebeurt dit voor het eerst, dan moet u de enting na drie weken laten herhalen. De bescherming is nooit helemaal volledig, maar de ziekteverschijnselen zullen minder heftig zijn.
Vraag ken je zelf honden met of zonder enting met verschijnselen die bewezen die parasiet zijn?
.ook lyme heeft weer een eigen kortdurende enting
die ook nog eens niet samen gaat met andere entingen
Sinds enige tijd is er een betrouwbaar vaccin tegen de ziekte van Lyme (borreliose) beschikbaar voor honden. Iedereen heeft wel eens van deze ziekte gehoord. Ook bij mensen komt de ziekte voor, vaak met zeer vervelende en vérstrekkende gevolgen voor de patiënt. De ziekte kan overigens NIET van mens op dier (en omgekeerd) overgebracht worden.
Bij honden die besmet zijn met de Lyme bacterie (Borrelia) zien we als klachten vooral kreupelheid, koorts en sloomheid. In ernstige gevallen kan een ontsteking van de nieren, de hartspier of het zenuwstelsel optreden.
De ziekte van Lyme wordt dus veroorzaakt door een bacterie, die door de beet van een teek wordt overgebracht. Het vaccin zorgt er voor dat de bacteriën direct na besmetting onschadelijk gemaakt worden. Een goede bescherming tegen teken blijft echter wél noodzakelijk, omdat teken ook nog andere ziektes kunnen overbrengen.
De hond heeft, om een goede bescherming op te bouwen, twee vaccinaties nodig met een tussentijd van drie weken. Om goed beschermd te blijven moet het dier één keer per jaar opnieuw gevaccineerd worden. Helaas kan de enting niet samen met andere jaarlijkse vaccinaties gegeven worden.
De beste tijd om te enten is het voorjaar, dus vóór de periode van het jaar dat er veel teken zijn. Hiermee voorkóm je ook dat je hond geënt wordt als hij al besmet is met de Lyme bacterie.
De vraag blijft heeft je hond meer potentiele last van risico op besmetting of van de enting
zeker naast klachten.
en om alles uit te sluiten heb je dus veel meer entingen nodig en hoeveel last heeft je hond van alle stoffen in de enting
en ook na enting krijgt je dier last als ze het krijgen
en pipet betekend niet dat ze niet besmet worden .na elke beet is er risico
bijna niemand ent hiertegen en toch nauwelijks besmettingen hier van buitenlandse ziektes
rara hoe kan dat?
Voor honden is er een vaccin. Voor mensen helaas niet.
Ik zal met mijn huidige MDR1 drager terughoudend zijn en alleen Vectra 3D gebruiken. Kom dagelijk op de hei en in het bos. Ook mijn dieren. Gaat helaas niet anders met al die hei en bossen hier.
Ik heb hier op de dijk waar ik woon een hond gezien die lyme had, je zag hem langzaam aftakelen, bespiering ging weg, inderdaad hartproblemen, hij is jong overleden, was echt heel erg om te zien.
Maar ik zou niet snel enten tegen Lyme, wel een middel gebruiken tegen teken.
Voor leishmania is er ook een enting trouwens.
ja lyme dus..dat is de meest waarschijnlijke besmetting hier
en mensen die klachten na teek verwaarlozen is altijd een slechte combi..
ja nogmaals voor elke tekenziekte is wel een enting die net als lepto jaarlijks herhaald moet en geen uitsluitsel geeft op klachten.
Geef je faro een lyme enting door die hond op de dijk??
Wel lezen heh, ik schrijf dat ik geen enting geef tegen lyme Herstel, niet snel, dat betekend, niet, no, not, no go, je weet toch dat Faro al jaren geen entingen meer krijgt.
Maar als er nou een lyme ontploffing zou zijn, dat ineens heel veel honden lyme zouden krijgen, dan misshsien wel, maar niet bij Faro.
Dit vond ik interessante info over lyme bij honden. Ik denk dat we beter op onszelf moeten passen.
https://dierenziekenhuizen.nl/honden/infecties-bij-honden/ziekte-van-lyme-bij-de-hond/
Ook bij deze vervelende parasiet is de teek pas besmettelijk na 48 uur, dus een pipet of band zou wel degelijk er tegen helpen. ze bijten en gaan dood.
Ikzelf vind het zulke akelige beesten dus als ik naar het bos ga of op vakantie of door hoog gras, gebruik ik een middel uit het buitenland, icardine is dacht ik de stofnaam, het is niet zo bitter zoals deet en giftig maar het werkt reuze goed, ook tegen muggen. Voor mezelf dan heh.
Lyme komt veel voor maar de teek die babesioses veroorzaakt komt hier dus al tien jaar voor. En daar was die enting dus voor. De meesten hebben er toen tegen geënt na die dode honden.
Bedankt voor de tip, die icaridin ga ik ook es proberen! Want DEET houdt de teken hier niet tegen, ik spuit het op m'n broekspijpen en de snoodaards lopen er gewoon overheen.
Je zou echt dan eens bij purpleturle.uk moeten kijken of in Duistland, er bestaat ook spray dat je de buitenkant van je broek kan impregneren, ook boswachters gebruiken het.
De icardin is tegen smudge vliegjes die zijn vreselijk, maar ook tegen teken en muggen.
Ik spray de onderkant van mijn broekpijpen altijd, meestal draag ik dan hikingschoenen dus de broek zit dan in de schenen, maar je kan ook behandelde sokken kopen.
Het word ook gebruikt voor muskietennetten en horren die niet goed sluiten.
Deet werkt ook niet op kleding.
Ik heb echt een tekenfoby, ik zou gek worden als er 1 in mijn lijf vastgebeten zou zitten, gewoon het idee, brrr
Hier bestel ik elk jaar..https://www.purpleturtle.co.uk/bugs-and-bites.html
Ik had er vorige lente 5 vastzittende, terwijl ik 2x per dag m'n hele lijf controleer. Bah, wat een rotbeesten!
Ik had er 2 jaar geleden er 1 in mijn tussen mijn borsten, ik voelde prik, maar hij at niet vast, dat was in de auto, en daar smeer in nu voortaan ook haha, je hebt hele fijne dat is net bodylotion die niet vet is en ruikt naar citroen.
ik zou bij Djaira ook liever gokken op werken aan het immuunsysteem en zorgen voor een goede afweer en de honden gewoon (nouja is wel veel werk natuurlijk) heel goed nakijken na elke wandeling.
Ik vind het waarschuwen goed, om alert te blijven, maar ik ga niet panikeren nu, ook niets veranderen. Jenna krijgt ivm met haar demodex en allergieen geen gif meer, het gaat al een heel stuk beter en wil dat niet verknoeien. Wel ga ik weer de egyptische zwarte kummelolie inzetten en andere dingen die ik vorig jaar ook gedaan heb, daarmee had ze laatste zomer ook geen teken.
Ik heb de werking van de kummelolie proberen op te zoeken, het is geen komijnolie toch?
hmm ik heb het op amazon duitsland gekocht, en daar heet het Egyptische Schwarzkummelöl. Maar kummel is idd geen komijn, maar volgens mij heet het in het nederlands komijnolie maar bedoelen we hetzelfde
Het gaat in elk geval om Nigella Sativa (latijnse naam) en belangrijk is dat het ook echt uit Egypte of Soedan komt, waar het in de warmte is gegroeid, ook belangrijk dat het koudgeperst en biologisch is.
Ik geef het Jenna af en toe in kuurvorm, een paar druppeltjes door haar eten, het is oa werkzaam tegen allergieen door het het immuunsysteem te versterken.
Toevallig las ik een artikeltje dat een onderzoeker van JugendForscht heeft ontdekt dat het ook tegen teken helpt.
Katten mogen het helaas niet innemen net als bijv. tea tree olie
Bedankt, het kan oprispingen veroorzaken en dat heeft Faro al, maar ik zet hem op mijn lijstje.
misschien kan de holist zeggen of het iets is voor Faro, het schijnt ook bij maag en darmklachten ingezet te worden.
Oh dat weet ze hoor, daar krijgt hij een naaldje voor, en als het te erg is dan mag ik hem 2 dagen een maagbeschermer geven.
ik bedoelde dat de egyptische kummelolie misschien gegeven mag worden ter ondersteuning... of juist niet...als ze dat kan uitmeten...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?