Zindelijk - Behalve met poepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Hoi allemaal,

Inmiddels gaat de zindelijkheidstraining met Ffion de goede kant op met natuurlijk nog af en toe een ongelukje maar ook dagen dat alle plasjes braaf in de tuin of op wandelingen gedaan worden.

Helaas niet de poepjes! Dat is toch nog wel een uitdaging en het is me nu zelfs wel al gebeurt dat ze buiten plast in de tuin en dan naar binnen rent om te poepen. 

Ze poept overigens ook wel in de tuin of op wandelingen..als dat zo uit komt.

Haar favo poep plek is onze slaapkamer dus inmiddels hebben we ons al aangewend om de deur dicht te doen zodat ze daar niet stiekem heen kan. 

Vanochtend werd ik wakker..ik doe haar bench deurtje open en die van Nia en wil met ze naar de deur voor naar de tuin lopen en ik draai me om zit Ffion al in de houding..ik zeg nog nee en til haar op en zet haar buiten op het gras om het af te maken (dat doet ze dan soms ook wel) maar nee ze gaat plassen en rent weer naar binnen..dus ik denk ok nou ze was klaar, nee, weer naar binnen gerent om verder te poepen. 

Iemand tips om dit te voorkomen/beter te laten verlopen etc?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Toch een keer duidelijk zeggen dat het niet mag en haar dan net zo lang buiten laten tot ze wel buiten poept. Blijf dan ook zelf buiten.

Puck had er hier bijvoorbeeld een handje van om 's nachts elke keer te moeten plassen.

Toen heb ik een keer kribbig gezegd dat ik er klaar mee was dat ze elke nacht moest plassen en dat ze  gewoon kon wachten tot de volgende morgen. Raar maar waar, ze is gestopt met 's nachts plassen haha.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

" Toch een keer duidelijk zeggen dat het niet mag en haar dan net zo lang buiten laten tot ze wel buiten poept. Blijf dan ook zelf buiten.
Puck had er hier bijvoorbeeld een handje van om 's nachts elke keer te moeten plassen.
Toen heb ik een keer kribbig gezegd dat ik er klaar mee was dat ze elke nacht moest plassen en dat ze  gewoon kon wachten tot de volgende morgen. Raar maar waar, ze is gestopt met 's nachts plassen haha. "

Ja, de momenten dat ik haar op heterdaad betrap dan zeg ik inderdaad ook streng 'nee' en neem haar mee naar buiten, maar tot nu toe is ze daar dus nog niet echt van onder de indruk blijkbaar.

Ik vind Ffion sowieso wel moeilijk te corrigeren want ze is altijd zo vrolijk en blij dat het helemaal niet tot haar door dringt haha. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Om zindelijkheid aan te leren ben ik erg voor het principe 'binnen negeren, buiten belonen'. Dan valt het kwartje meestal vanzelf.

Maar aangezien ze plassen prima buiten kan en voor poepen bewust naar binnen gaat, zou ik toch ook iets strenger worden. Je hebt inmiddels een goede band met haar, je weet hoe streng je kunt zijn en op welke manier, zonder dat ze bang zal worden het in jou nabijheid te doen. Dus ik zou toch goed duidelijk gaan maken dat binnen poepen niet de bedoeling is. Als een 'Nee!' Niet genoeg is kun je het iets duidelijker aanpakken, jij zult het beste weten hoe je dat kunt doen. En inderdaad zorgen dat ze niet meer zomaar terug naar binnen kan maar buiten wachten tot ze klaar is en dan goed belonen.

 

Die slaapkamer deur zou ik nog maar even dicht houden hp-angel

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Ja precies, ik normaliter ook erg van dat gedrag en alhoewel dat met plassen wel heeft gewerkt..met poepen dus nog niet haha.

Nu probeer ik een combinatie te doen van het voorkomen (dus slaapkamer deur dicht houden, als we naar buiten gaan deur achter me dicht, als ze s'nachts of s'ochtends naar buiten gaan mn oog niet van dr afhalen tot we buiten zijn etc) Zo leren we wat bij.

Vanochtend betrapte ik haar weer op heterdaad maar nu was ik er net op tijd genoeg bij dat het er niet al binnen uit kwam zeg maar..goed voor mn conditie dit, hond onder arm en naar buiten hollen hahaha. 

Volgende forumvraag: Wanneer buiten gaan?
^