Aanhoudend bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MollyMolly

Ik heb hier gisteren al een topic aangemaakt ivm mijn 13 week oude st bernard.

Ik weet niet echt een goede oplossing voor haar bijt gedrag.

Het is zo dat wanneer ze wakker is ze ons continu zit te bijten, van smorgens als ze net wakker is tot savonds laat.

Wanneer ik haar tuig wil aandoen om te gaan wandelen begint ze al in mijn handen, armen en volledige benen

Komt ze daarna binnen begint ze mij overal te bijten; handen, armen, volledige benen icl. Knieen.

Nu is het zo dat ze eigenlijk niet speelt, behalve wanneer wij haar speeltje geven omdat ze ons aan het bijten is. Dus ze verliest al geen energie door te spelen, alleen door te wandelen (wat vaak nog moeizaam verloopt).

Ik heb al geprobeerd zelf met haar te spelen maar dan bijt ze mij ipv het speelgoed, haar aaien of eender wat lukt ook niet want dan bijt ze ook.

Dit laat mij dus keer op keer geen andere keuze dan haar even in time out te zetten (30sec in de keuken) maar wanneer ik haar er weer uitlaat begint het opnieuw tot ze zich er bij neer legt en gaat slapen.

Maar vanaf dat ze dus wakker word komt ze naar ons toe, springt op de zetel met haar voorpoten en likt ons 1-2 keer en begint te bijten, soms zelfs zonder dat ze ons likt. Ik haal haar dan van de zetel en geef haar een speeltje, maar ze blijft naar ons bijten in plaats van het speeltje, dus weer naar de keuken en zo de hele dag door.

Ik heb geen idee meer waarom ze dit doet (overprikkeld, te veel energie of iets anders). Maar buiten het wandelen en time outs kan ik dus niks met haar doen als ze wakker is, ze blijft gewoon bijten tot ze weer gaat slapen. Wakker worden, bijten, wandelen, bijten enkele keren time out door het bijten en uiteindelijk legt ze zich neer. Zo gaat ze mij toch ook niet vertrouwen en dit kan toch ook gewoon niet gezond zijn?

 

Iemand tips om mij verder te helpen?

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Heb je het al eens met een kouwstaafje geprobeerd?? naast haar op de grond gaan zitten en dan het kouwstaafje vasthouden. of voor de hond een hondepastei wat smeerbaar is op je vingers smeren dat ze het er af kan likken en als ze dan likt het commando zachtjes eraan geven zal ze niet direct snappen maar kan ze wel de link leggen aan likken is zachtjes.

 

Kan het zijn dat ze dat bijten doet omdat ze overprikkeld is?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb even je andere topic gezien, maar daar staan al heel veel tips in.

Dus ik denk dat je weer dezelfde tips gaat krijgen. foot-in-mouth

 

Heeft je hond wel genoeg kauw materiaal?

Dit kun je hem geven als hij in jullie gaat bijten.

 

 

 

 

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

Tsjah.... Een pup onderzoekt nu eenmaal alles met het bekkie, net als kleine kinderen... en ook net als kinderen worden ze ‘vervelend’ van teveel prikkels/te weinig rust of vermoeidheid.. ;)

 

time-out zou ik persoonlijk niet doen. Ik zou er eerder voor kiezen om zelf op te staan, weg te lopen en wat anders te gaan doen. De hond even helemaal negeren. 

 

Wij hebben zelf een pup van 15 weken en die bijt ook veel. De hele dag herhalen wij eigenlijk hetzelfde riedeltje.. uit de bench, wandelen, plasje/poepje, terug naar huis, eventjes spelen/loslopen/oefeningetje doen zoals zit of af, en weer terug de bench in voor een slaapje. Als ik verder ben gaan lopen of hij heeft met een andere hond gespeeld, of met een balletje, dan gaat ie sneller terug de bench in, vanwege meer prikkels en dus sneller weer vermoeid. Een pup moet gewoon nog heel erg veel slapen. Het lijkt/klinkt zielig, maar al de tijd dat ie in de bench zit slaapt hij met 4 poten de lucht in hahahah. Zodra hij wakker word gaat ie eruit en begint het riedeltje weer overnieuw. De eerste paar dagen dat hij hier was deed hij ook overal op rijden, dat was snel voorbij. En aan zijn bijtgedrag merk ik gewoon wanneer hij weer moe is en dus weer even de bench in moet.. succes!! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

445124.jpg445125.jpg445469.jpg445470.jpgNeem de tijd voor een speelmoment....ga op de grond bij je hond zitten, met een goed bot in je handen, iedere keer weer aanbieden, iedere keer weer....smeer het bot in met iets wat heel erg lekker is, en stop je vingers in de pindakaas pot, ze gaat sabbelen, beloon haar er voor, goed zo....en nee een hele pot is echt niet nodig, zo af en toe zodat de hond gaat weten dat het zacht gebeuren moet dat ze in je bijt.....een hond heeft alleen zijn bek meer niet, daar doen ze alles mee, het sabbelen aan je vingers moet de hond leren....ga eens  voor een grote bullepees, en geef de hond dat terwijl jij het vasthoudt....neem er de tijd voor, kwartier lekker laten bijten erin, kost energie....volgens mij heb ik al eens in je vorige topic dat al aangegeven....en ook de foto er bij geplaatst, tijd nemen ervoor..en ga erbij zitten, zodat je hond leert niet in jou te bijten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien je eerdere topic nog eens doorlezen. Er staan veel tips in.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het zou kunnen dat je ergens net iets te veel onderneemt met haar, máár ze is wel een pup en die spelen nu eenmaal met hun tanden(helaas voor ons tere huidje)..wat als je nu eens lekker met haar gaat spelen,lekker raggen,pak ook een flosstouw,zodat je je handen kan sparen. Juist ook omdat ze net wakker is, vol energie en er is geen andere pup(nest genoot meer) om mee te spelen, ze komt met jullie spelen.
Dit is trouwens wel een fase hoor,dat gaat binnenkort gewoon weer over, dus wees gerust én spelen/raggen mag laughing

Volgende forumvraag: Bench of keuken??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^