Oké de titel zegt het al, help. Ik vind dit zo verschrikkelijk vies???? ik heb al 15 jaar honden en dit heb ik nog nooit meegemaakt.
we hebben een pup van 15 weken, die netjes volgens schema ontwormt is, laatste keer is 1 feb geweest, dus nog geen 2 weken geleden. Hij heeft een paar x wat onverteerde brokken overgegeven de laatste dagen, maar we dachten gewoon dat ie moest wennen aan het voer, alles is nieuw etc. (We hebben hem nog maar net). Nu gaf ie vanochtend weer over, allemaal wormen erin???????? ik kon wel over mijn nek gaan...
goed, pup behandelen, anders hond behandelen.. en dan? Ik heb een jong zoontje waarvan zijn speelgoed over de grond slingerd, die nog op handen en voeten over de vloer kruipt achter de honden aan, alles in zijn mondje stopt en een pup die met zijn speelgoed door de kamer rent, en nog niet helemaal zindelijk is.
Ik lees dat de eitjes resistent zijn tegen de meeste schoonmaakmiddelen, en dat ze in de vacht van je hond kunnen zitten.. dat de ontlasting en rondom de ontlasting besmet is met eitjes....
én dat wormen voor ons niet schadelijk zijn. Maar dat wel kunnen zijn voor kleine kinderen. Ik heb de huisarts gebeld en die moet ik vanmiddag terug bellen, over mijn zoon. Maar, hoe krijg ik mijn huis schoon? Zuig je die eitjes gewoon op met de stofzuiger, en met dweilen, moet ik speciaal spul gebruiken? Alles wassen op 90 graden? Zoonlief zijn speelgoed? Wie kan deze stressende hondenbaas en moeder even wat rust geven? Want op dit moment vind ik alles gewoon even vies, vies, viiiiiies????
Dierenarts? Even overleggen welk middel je het beste kan gebruiken....je kan het speelgoed weghouden bij de hond en eventueel ontsmetten met azijn..en zolang je pup nog niet hersteld is van de wormen even je kleine er bij weghouden....
Azijn ontsmet dus?
Bij elkaar weghouden is onmogelijk. Ze zijn knetter gek op elkaar, en zoals ik al zei is de pup er nog niet zo lang, dus heeft een enorme aantrekkingskracht voor Mn zoon. Daarbij woon ik ‘gewoon’ in een rijtjeshuis, met een flinke woonkamer waar beide honden een bench hebben om te slapen en verder in de kamer lopen. Ik kan moeilijk de pup ineens in de gang gaan zetten, of hele dagen in de bench, en mijn zoon is te groot voor een box of kinderstoel ;)
natuurlijk letten we verder super op de hygiëne, helemaal nu. Was hem extra vaak zijn handjes en probeer te voorkomen dat ie dingen in zijn mond doet..
het gaat me vooral even om hoe ik de eitjes kan doden/opruimen van de vloer (laminaat) en uit de bench etc. Op internet staan alleen dingen over tuinaarde, zandbakken, kennels etc... daar word ik dus niet echt wijzer van.
Nee, azijn ontsmet niet en aan ontsmetten heb je ook niets. Dat doodt bacteriën, geen eitjes van wormen.
Goed stofzuigen en daarna dweilen helpt al een beetje. Speelgoed kan je vaak ook in een kussensloop met een knoop erin in de wasmachine wassen en ik deed het ook weleens in de vaatwasser. Daar gaan ze wel dood van.
Wormen zijn bij een kind niet gevaarlijk zolang het geen uitgebreide besmetting wordt. veel kinderen hebben wel eens wormpjes in hun ontlasting. Ik zou zeggen; gewoon de poep van je kind goed in de gaten houden. Vind je het toch eng dan zou je preventief een wormenpilletje kunnen geven aan je kind en de volwassenen. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.
Azijn is wel een goede ontsmetting hoor, coogle er maareens op. Azijn is een volledig natuurlijk product dat vroeger heel vaak gebruikt werd als poetsmiddel. Het is een natuurlijk reinigingsmiddel en ontsmettingsmiddel. Azijn heeft die rol wat verloren na de 1960's maar is sinds kort aan een comeback toe.
Dierenarts. Voor check op welke worm het gaat. Zodat er effectief behandeld kan worden.
Als je t niet zelf hebt ff kijken of je een stoomreiniger kan lenen. Om de vloer grondig te doen. Eventueel de mand/bench/kussen ook met stoomreiniger.
Speeltjes die in wasmachine/vaatwasser kunnen in wasmachine/vaatwasser wassen. En misschien even een scheiding aan brengen dat de pup niet in de speelruimte van de kleine komt.
Ik kan erover heen gelezen hebben maar ben je naar de dierenarts geweest met je hond??
Het lijkt me dat je zn jonge pup die 2 weken geleden ontwormt is niet zomaar zonder overleg met een dierenarts wormenspul gaat geven.
Sowieso als een hond wormen gaat overgeven lijkt het me dat ie vol wormen zit dus zou ik meteen naar de dierenarts gaan.
Je dierenarts kan je ook alles vertellen over het gevaar voor je andere hond en wat je hier allemaal aan kan doen.
Komt je hond van een goede fokker? Want als je pup netjes ontwormt is vind ik binnen 2 weken zn uitbraak van wormen heel vreemd. Maar er kan natuurlijk ook gelogen zijn over de ontwormingen. Vandaar mijn vraag.
Eens met Denies. Ik vermoed ook dat bij de fokker niet goed is ontwormd. Contact opnemen met de dierenarts, hij kan zeggen welke wormen het zijn en je kunt met je DA dan een nieuw ontwormingsschema opstellen. En wat Liz zegt, bij de drogist (kruidvat, etos, apotheek) kun je wormpilletjes krijgen zonder recept. Ook al zijn de meeste wormen slecht overdraagbaar op de mens, je kunt maar liever geen risico nemen!
Ik had dit ook met milo ik ben wel naar de dierenarts gegaan inclusief de wormen daar is hij gericht ontwormt. Mijn andere hond moest ook ontwormt worden.ons huis heb ik schoongemaakt met detol de echte die ze ook in ziekenhuizen gebruiken (op advies van de dierenarts ) succes en sterkte
Inderdaad alles ontsmetten met detol. Haal je bij een Apotheker. Op de verpakking staat het % dat je moet verdunnen
Waren het om in etenstermen te blijven lange spaghetti achtige wormen of rijstkorrels?
Bij een pup is het vaak de spaghetti ,dat zijn spoelwormen ,Je haalt ze bij honden nooit allemaal weg ,elke hond heeft ze ,hoe goed je ook ontwormd ,Daarom kunnen ze bij de fokker prima ontwormd zijn en in tijden van diarree ,stress verhuizing ,kan het weer opspelen .
Als het spoelwormen zijn hoeven andere huisdieren niet ontwormd te worden ,Bij lintworm raden ze het wel aan ,
Raar advies dan. Dethol helpt namelijk totaal niet tegen parasieten zoals wormen. Gewoon echt niet.
Het is een desinfecterend middel; het doodt bacteriën. Geen wormen, luizen of vlooieneitjes.
Bedankt voor alle reacties.. ik merk dat de berichten (op internet, huisarts, hier etc) nog best wel tegenstrijdig zijn. We hebben besloten ons gevoel te volgen en geen ‘rotzooi’ in onszelf of onze zoon te stoppen als dat niet nodig is.. dus gewoon ff extra hygiëne, vaker handen wassen en goed stofzuigen en dweilen. En natuurlijk gewoon goed in de gaten houden. Bij enige twijfel zullen we alsnog een pilletje halen of even langs de huisarts gaan natuurlijk...
om nog wel ff in te gaan op de vragen/opmerkingen. Het zijn inderdaad overduidelijk spoelwormen, de pup word hier dus ook goed voor behandelt uiteraard.
Hij komt bij een hele goede fokker weg, heeft een stamboom, geteste ouders en al zijn entingen en ontwormingen gehad. In de OP stond ook dat hij minder als 2 weken geleden nog ontwormt is (door de fokster, de dag voordat we hem kregen zelfs nog!). Het zal idd misschien te maken hebben gehad met de stress van de verhuizing ofzo, we zullen het in ieder geval even goed in de gaten houden. Heel erg bedankt in ieder geval voor alle reacties, tips etc! :)
Het kan heel goed zijn dat hij netjes ontwormd is door de fokker. Dit werkt namelijk niet preventief en het krijgen van wormen kan bij wijzen van spreken zelfs een dag na het behandelen voorkomen. Het is dus aannemelijk dat de besmetting plaats heeft gevonden nadat jullie hem hebben meegenomen. Wordt hij vaak uitgelaten op drukbezochte hondenveldjes? Een andere verklaring zou kunnen zijn dat de pups wel ontwormd werden, maar de moederhond niet.
Welk middel hebben jullie nu gebruikt? Iets op aanraden van de dierenarts, of iets van bij de dierenwinkel? Bepaalde merken (bijvoorbeeld Beaphar) hebben geen al te beste werkzaamheid en zijn niet bruikbaar tegen alle soorten wormen. Persoonlijk zou ik Milbemax aanraden in zulke gevallen. Mocht je hem nog eens willen ontwormen, dan is het belangrijk minstens een paar dagen te wachten na de laatste kuur. Het blijft immers een aanslag op de darmflora.
Milbemax inderdaad, dat kreeg hij bij de fokker ook.
Ja hij word uitgelaten op drukbezochte veldjes, er zijn geen anderen hier haha. We wonen in een woonwijk met veel honden, dus eigenlijk overal waar we kunnen lopen, komen veel honden.
Ohhh wat naar en wat kan ik me voorstellen van vies..... echt goed in de gaten houden hoor (maar dat doe je vast!) een vriendin van mij, pup die ontwormd was en vriendin die bijna smetvrees heeft...... ze had buikpijn... langere tijd en de artsen konden het eerst niet vinden, bleek ze besmet te zijn met wormen van haar pup... lijkt mij verschrikkelijk en wist eigenlijk ook niet dat dit kon totdat dit dichtbij voorbij kwam.
Van wat ik heb begrepen is dat met spoelwormen niet mogelijk omdat die in het lichaam van een volwassen mens uiteindelijk niet kunnen overleven. Zal dus een ander soort worm geweest zijn denk ik...
De spoelworm (‘Ascaris lumbricoides’) is 15-30 centimeter lang, 2-4 mm dik en heeft een bleekgele tot roze/ roodachtige kleur. De volwassen worm leeft in de dunne darm. Zijn levensduur is circa een jaar.
Besmetting
De besmetting gebeurt door het nuttigen van onvoldoende gewassen, besmette rauwe groenten, fruit en water. Meestal is dit onder gebrekkige hygiënische en sanitaire omstandigheden en gebeurt daarom maar weinig in Nederland. Besmetting met de ‘Ascaris lumbricoides’ vindt meestal in subtropische landen plaats.
Wanneer het eitje wordt ingeslikt, kunnen zich in de dunne darm de larven vormen. Deze boren zich door de darmwand heen en komen via de bloedbaan in de longen terecht. Vanuit hier kunnen ze (onopgemerkt) opgehoest en weer ingeslikt worden. Wanneer ze nu weer in de darmen terechtkomen, ontwikkelen ze zich tot volwassenen wormen die eitjes leggen. De verlaten het lichaam via de ontlasting.
De spoelworm van de hond is Toxocara canis. Spoelwormen leven in de dunne darm van de hond. Ze kunnen tot wel 18 cm lang worden. Omdat de volwassen wormen vrijwel nooit in de ontlasting en slechts een enkele keer in het braaksel voorkomen, is het voor u als eigenaar moeilijk te zien of uw dier besmet is met spoelwormen. Ook de eitjes zijn met het blote oog niet waarneembaar. Deze eitjes zijn zeer resistent tegen temperatuursschommelingen en tegen schoonmaakmiddelen, en ze kunnen enkele jaren infectieus blijven.
Zandbakken kunnen jarenlang besmet blijven omdat het beton niet schoon van eitjes is te krijgen, zelfs niet mer een hoge druk reiniger, alleen kokend water helpt.
Het enige wat goed helpt is alles heet wassen wat wasbaar is, 90 graden, en heel veel handen wassen.
Maar wat voor wormen had de hond nu?
Je vergeet alleem
even het stukje te kopieëren waar de besmettingswijze en besmettingsgevaar van de Toxocara Canis, oftewel de spoelwormen voor honden ;) die is namelijk anders dan die erboven staat ;)
Spoelwormen bij de mens
Ook bij de mens kunnen opgenomen honden- of kattenspoelwormlarven een trektocht door het lichaam maken. Deze wormen komen bij mensen echter nooit in de darmen en worden niet volwassen.
Ja spoelworm bij mensen en dieren daar zit verschil in ,
Honden-katten spoelworm hebben ook echt de spaghetti kleur ,soms kan het wat naar roze neigen .
En nogmaals bij honden haal je met wat voor middel nooit alle wormen weg ,Vandaar dat vele mensen denken ,de fokker heeft ze niet goed ontwormd ,er komen wormen uit .
Een fokker kan nog zo vaak ontwormen ,er blijven altijd wormen latent aanwezig ,die zich in stress periodes of als pup wat beroerd is ,naar buiten werken via kots of ontlasting .
Ook al ontworm je daarna weer ,er blijven wormpjes aanwezig ,met de ontworming voorkom je alleen dat pup niet bol staat van de wormen.
Dat staat in een van de vorige stukjes van Mivy Yooop ,het zijn spoelwormen.
Wat dan dit stond bovenaan, er zijn zoveel sites, ik had de link erbij moeten zetten, stom, want dat moet ook nog.
Mijn ging het er om dat inderdaad zoals Liz zei, schoonmaakmiddelen helpen niet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?