Hier zijn de meeste reuen naar mijn weten wel geholpen
Maar dat weet mijn kleine slettebak natuurlijk niet Thara is heel baasgericht , maar als ze loops is dan heeft ze dus echt bananen in haar oren
Zie ik daar een hond ? Aan de lijn kan ze dus ook knap vervelend zijn , wat anders ook niet het geval is . Ik ga dus ook bij voorkeur naar plekken waar zo min mogelijk andere honden zijn
En ik ga dus voor safe . De dame blijft een week of vijf aan de lange lijn . Daarna merk ik dat ze weer gehoorzaam word en dan mag ze weer los
Dat ligt er aan wat je bedoelt met de 'vulva is weer klein'
Als de vulva écht heel groot is, dan even opletten. Maar als ie daarna slinkt, kan ie nog steeds groter zijn dan normaal. Het ligt dus een beetje aan hoe groot de vulva normaal is, hoeveel groter het daarna werd, hoe snel het slonk en hoe snel de vulva weer echt normaal was.
Even mijn eigen teven erbij pakken:
1 teef krijgt al heel snel een vergrote vulva, al net voor ze loops wordt. Die wordt niet mega, maar het verschil tussen groot en normaal is dus ook kleiner.
1 teef krijgt pas veel later een grotere vulva, die is ook pas rond de 19e dag dekrijp
1 teef is nu voor de 3e keer loops, maar op dag 9 zie ik nog geen verschil.
Heb je dit al wel eens gelezen? En let niet alleen op haar vulva, maar ook op het gedrag. Een teef met een grote vulva die niets van een reu wil weten, heeft een grotere kans nog niet dekrijp te zijn dan een teef met een kleinere vulva die zich wel constant aanbiedt. Maar alles afzetten tegen hoe de teef de weken daarvoor was.
Ondertussen zijn we 3,5 week verder. Ze heeft zo'n anderhalve week gevloeid. Het is goed gelukt om intacte reuen te vermijden en de vulva lijkt weer wat te slinken, is ook niet meer zo roze. Haar tepels zijn vergroot en er is een kleine zwelling zichtbaar bij sommige melkklieren.
Ze heeft geen enkele keer de neiging gehad om weg te lopen, klaar gaan staan heb ik ook niet gezien. Behalve dat ze snuffelt wat ze anders nooit doet, is er ook geen gedragsverandering. Ze eet beter dan ik van haar gewend ben. Ze luisterde niet slechter dan anders.
Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik nu aan toe ben. Wel weet ik en merk ik dat ze te weinig beweging krijgt nu. De lange wandeling is al die tijd overgeslagen vanwege het reuen gevaar. Wel ben ik veel bij de schapen geweest waar ze redelijk veilig los kon lopen en rennen in het weiland er naast.
Wanneer kan ik weer echt met haar gaan wandelen? In het losloopgebied?
-Zo duf.. ik heb het bij Momo ook meegemaakt maar weet het echt niet meer hoe dat ging en hoelang dat duurde. Zo lang geleden.-
Drie en een halve week zit je nu safe, was haar een beetje de broek, komen er geen honden meer op af....hier na twee weken is de loopsheid over, ik let de volle drie weken op......daarna mogen ze weer gaan.....
Ze is nu waarschijnlijk schijndrachtig, heel normaal. Je kan nu gewoon met haar lopen waar je wilt. Eventueel de broek wassen, maar zelfs als er reuen interesse hebben, dan kan er gewoon niets gebeuren.
Voor de volgende keer: in de meeste gemeentes mogen honden (die onder appèl staan) buiten de bebouwde kom overal los, behalve als er staat aangegeven dat het niet mag (behalve op privéterrein natuurlijk). Dat zou je na moeten kijken in de APV van je gemeente, daar staat het in. Dat betekent dat je haar op zandpaden tussen bossen waar ze niet officieel los mag, gewoon los mag laten lopen. Tussen weilanden ook. Hier heb je bijvoorbeeld geen officieel losloopgebied en mijn honden lopen dagelijks los, ook op plekken waar het dus gewoon mag. Anders zijn er misschien ook nog gebieden in je omgeving waar het officieel niet mag, maar wel wordt gedoogd. Als ze naar je luistert als ze loops is zou ik haar los laten lopen, eventueel met lange lijn. Ik zoek dan de drukke losloopgebieden echt niet op, maar ze komen wel aan hun vrije beweging.
Weet je dat ze maar een hele korte tijd echt dekrijp is als ze loops is? Je moet natuurlijk helemaal zelf weten hoe streng je er in bent en ik zou zeker geen problemen opzoeken, maar er is echt maar een hele korte periode dat ze vruchtbaar is. Ik heb een beetje het idee dat je het jezelf moeilijker maakt dan nodig is, misschien kun je iets van KK1 ofzo gaan doen (ook omdat je misschien wilt fokken) om meer te leren over het lichaam, hormonen etc.
Ik heb gewoon echt rot ervaringen met Momo van toen zij loops was. Vooral reueneigenaren die het reuze grappig vinden als hun reu probeert mijn loopse teef te dekken en ipv in te grijpen te gaan staan loeien van het lachen.
En een grote sterke hond zoals een Duitse Herder krijg ik er dan ook niet makkelijk af in mijn eentje.
Ik vind het aardig dat je me op de mogelijkheid wijst maar ik ga zelf niet lopen klooien met mijn teef en pups omdat het maar een eenmalig nestje zal zijn. Dan is iedereen, van teef, pup tot pupkoper, er bij gebaat dat ik dat dus niet zelf ga doen. Ik laat dat over aan een zeer ervaren en goede fokker. Die wijst me ook de weg in de voorbereidingen. Uiteraard ga ik er wel met mijn neus bovenop staan en meegenieten. Al is het maar om Elsa te steunen.
?
Wat bedoel je daarbij?
Niet elke teef wordt schijndrachtig na een loopsheid.
En "normaal" is dat helemaal niet, is zelfs gevaarlijk omwille van een baarmoederontsteking.
Schijnzwangerschap is helemaal niet normaal, en ook nog eens ontzettend vervelend. Onze honden kregen ruzie toen ze schijnzwanger waren... en dat was echt lastig om vanaf te komen, want die schijnzwangerschap hield maar aan.
Ik vind het ook helemaal niet overdreven hoor. Als je hond loops is, moet ze nou eenmaal vast. Er lopen overal van die rotzakken rond die je beschreef, die het grappig vinden als ze op de jouwe gaan rijden..
Dus ik moet me zorgen gaan maken nu ze wat zwelling heeft van haar melkklieren?
Ik lees op sommige sites ook dat dat heel gewoon is.
https://www.licg.nl/honden/loopsheid-bij-de-hond/#schijndracht-schijnzwangerschap
Sterk dat ze op die site dadelijk vanaf fase 1 het een schijnzwangerschap noemen.
Opgezette tepels is heel normaal na een loopsheid, maar dat dadelijk een schijnzwangerschap noemen vind ik heel raar.
Komt er melk uit de tepels? Vertoont ze ander gedrag dan normaal? Dan zou je kunnen spreken van een schijnzwangerschap, en zou ik het zelf een weekje afwachten, daarna langs de DA. Maar dat komt wel van iemand die ontzettend vervelende ervaringen heeft met schijnzwangerschap, dus wellicht overdrijf ik..
Nee, er komt geen melk.uit en er staat ook geen spanning op. Het voelt ook zacht zeg maar. Alleen is er een klein heuveltje waar het eerst plat was. Ook niet bij alle tepels.alleen die op haar buik.
Zelf houd ik voor mezelf en Joy het schema aan, 1e week loops mag ze gewoon buiten los lopen. En geloof me, geen reu die zich aan dr waagt...dat laat ze hun wel heel goed weten. Vanaf de 2e week blijft ze aan de riem voor haar zekerheid en de zekerheid van de reuen Na de 3e week laat ik dr gewoon weer los. (21e dag ongeveer).
Thuis, ik heb een intacte duitse herder reu, blijven ze gewoon bij elkaar. Spike (de herder) probeert wel aan dr te snuffelen maar dan snapt ze goed van zich af.. en hij begrijpt het ook direkt en loopt dan als een gentleman met een boog om dr heen.
Vanaf de 8e t/m de 15e dag mogen ze niet meer bij elkaar. Tijdens deze periode zou Spike zich namelijk niet meer als een gentleman gedragen Dan houd ik deze beiden strikt gescheiden. Vanaf de 16e dag gewoon weer bij elkaar. Joy kan dan rustig nee zeggen..maar ja dan zijn hormomen he ! Plus dan komen de sta-dagen van Joy ook nog eens in deze periode...dus ik neem dan liever het zekere voor het onzekere.
Het viel me bij Joy trouwens op dat ze na haar eerste loopsheid behoorlijk gezwollen tepels had. Dit was aanzienlijk minder bij de volgende loopsheid
Iedere teef wordt schijn drachtig maar niet iedere teef laat het duidelijk zien.
Maar ze worden het dus wel, daarom ook dat je niet via bloed zou kunnen bepalen of een teef drachtig is of niet, of urine staal, want het lichaam reageert bij iedere teef idem na loopsheid. Of drachtig, of schijn drachtig dus.
Bij hele erge schijn dracht kan het natuurlijk wel fout gaan.
Dan is het geen probleem. Dit is volkomen normaal.
Als een teef na de loopsheid melk geeft, is zo’n 9 weken na de loopsheid, rond de tijd dat een drachtige teef zou werpen. Daar kan nu dus nog geen sprake van zijn.
Na de eisprong bij een teef wordt wat we het gele lichaam noemen gevormd en deze produceert progesteron. Dit is hetzelfde hormoon dat een drachtige teef aanmaakt en zorgt er o.a. voor dat de melkklieren uitgroeien.
Elke teef is na de loopsheid dus wat hormonen betreft schijndrachtig en dit is inderdaad heel normaal.
Alleen de verschijnselen die ze laat zien verschillen van hond tot hond en kunnen zelfs van loopsheid tot loopsheid verschillen. Van nauwelijks iets te zien, of alleen wat ‘tietjes’ tot wekenlang melk geven, van geen gedragsverandering of alleen wat snibbiger tot wekenlang van slag zijn en alles ertussenin.
Afwachten dus hoe dat met Elsa verloopt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?