Ik was info aan het zoeken over prednison en vaccineren kwam deze info tegen leek mij interessant genoeg om dit toch nog even hier te plaatsen.
Welke hond(en) niet vaccineren?
In de bijsluiters van vaccins staat duidelijk dat alleen gezonde dieren gevaccineerd mogen worden.
Maar de vraag is dan: wat is gezond en wat niet?
Een dier dat onder narcose is voor sterilisatie?
Door vaccinatie zal de afweer tegen bacteriën tijdelijk minder zijn.
Een hond met epilepsie?
Onderzoek wijst uit dat honden met epilepsie net na de jaarlijkse entingen vaker toevallen krijgen.
Een hond met jeuk?
Jeuk kan een allergie zijn en dat is een ontregeling van het immuunsysteem.
Een hond met een chronische aandoening, een auto-immuunziekte?
Het gebeurt regelmatig dat een eigenaar op het spreekuur van een dierenarts komt met een hond die diarree of koorts heeft en deze hond toch ook maar gelijk gevaccineerd wordt, want `we zijn er nou toch`. Maar een vaccinatie is een behoorlijk zware, medische ingreep, iets wat veel eigenaren zich niet voldoende realiseren.
Goede belangrijke informatie!
Ik vind dat er nog veel te weinig bekend is, ook bij artsen lijkt het, over vaccinaties, wanneer wel, wanneer niet.
Wie weet precies wat er voor nevenstoffen inzitten, wat kunnen daarvan de bijwerkingen zijn, op korte termijn, op lange termijn, etc.
Idd belangrijk om te delen!
Dat met epilepsie wist ik wel Hus reageerde de eerste jaren ook steeds met aanvallen tot we de link gingen leggen.
Daarna is niet meer gevaccineerd en de aanvallen waren echt minder.
Dat met anti vlo en worm middelen wist ik niet!
Maar volgens mij veel dierenartsen ook niet , vaak word tijdens de jaarlijkse vaccinatie meteen ontwormt en een middel tegen vlooien gegeven.
Ik denk dat dit iets is wat nog in ontwikkeling is?
Veel pensions enzo laten ook geen ongevaccineerde honden toe
Ik zou willen dat ik die informatie al jaren terug tot mijn beschikking had.
Ik hoop echt dat veel hp leden het lezen,zeker degene met hondjes met gezondheidsklachten of oudjes met vage klachten.
Misschien kan dit een sticky krijgen Arina?
Ik vind het ook wel erg belangrijke informatie!
Ik laat Kaylin ook niet meer vaccineren, is mij vanwege haar epilepsie afgeraden door de holist en zelf mijn reguliere dierenarts.
Ik lees eerlijk gezegd niks nieuws...
Ik ben een vootstander van titeren.
Zieke honden zouden niet gevaccineerd moeten worden; ook geen toediening van anti wormmiddelen.
Regelmatig hoor je dat dierenartsen te veel vaccinaties tegelijk geven; zoals de cocktail en kennelhoest en rabiës. En dan ook nog anti wormmiddel meegeven zonder te melden hier minimaal 1 week mee te wachten voordat dit gegeven kan worden.
Zelfs mijn gezonde hondje krijgt niet onnodig de cocktailenting: ik laat door middel van titeren bepalen of hij nog voldoende antistoffen heeft. Entingen tegen Kennelhoest en Weil laat ik niet geven.
Ontwormen doe ik alleen als na ontlastingonderzoek door de dierenarts of bij wormbestrijding.nl daadwerkelijk wormen zijn gevonden.
Tsja makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb zo n zieke hond die ik niet kan vaccineren. Volgens zijn titers zijn alle vaccinaties inmiddels verlopen. Vooral weil niet doen vind ik best eng, maar het kan niet anders. Het is totaal iets anders dan je gezonde hond laten titeren en op maat vaccineren. Dat doe ik met mijn andere honden en geeft totaal geen stress. Omdat ik weet dat zij wel beschermt zijn. Maar met een zieke hond die toch al zo vatbaar is voor alles geeft het best stress.
Goed artikel Monique
Zeker voor de beginnende hondenbezitter
En wat mij betreft zouden er veel meer d.a moeten zijn die hier kritischer naar kijken voordat er een enting word gezet
Ook met oude honden moet zeer zorgvuldig worden bekeken of, en welke enting er nog nodig is
En net wat Loesje al beschrijft , bij menig praktijk gaat het veel te gemakkelijk . Nu u er toch bent ...
Maar het gaat ten alle tijden om de individuele hond
En zeker met bejaarde honden kan overmatig enten ook een trigger worden tot een heleboel ellende
Het zou vele malen beter zijn om preventief te behandelen . kijk bv goed hoe de weerstand op peil kan blijven . Maar ja , menig d.a is nog lang niet zo ver . En met chronisch zieke honden ben je vaak beter af bij een holist
Vaak zijn de dierenartsen daar toch debet aan, hoe vaak ik hier niet lees, hond aan de diaree, ze gaan naar de dierenarts en die geeft dan doodleuk de enting die dan zo nodig moet....vooral pupsschemaas.......gelukkig worden mensen wijzer, juist om op hondenforums te komen...vroeger werd de cocktail gegeven en ook nog de rabies erbij, de hele ratteplan......... ben met Ogin in het voorjaar wezen titeren, Parvo was onvoldoende......tuurlijk moest ze geent worden dan...alleen voor de parvo...werd er doodleuk verteld, hebben we niet in huis alleen de parvo, wilde ze de hele cocktail geven, en ook nog de enting voor weil, heb gezegd hoho...gebeurd niet.....ben voor de parvo naar een andere arts gegaan.....heel vervelend dat je zelf dat moet aangeven dat je dat niet wilt en het niet veilg vind....
Titeren is alvast een heel goed begin en als deze waardes goed zijn hoeven ze niet te vaccineren. Er zijn een aantal vaccinaties die niet te titeren zijn maar daarvan zouden we ons af moeten vragen of we die wel willen geven. Vaccinaties kunnen ontstoord worden en als er toch een vaccinatie gegeven zou moeten worden kan deze begeleid worden met homeopathische middelen. Maar op de rabiës vaccinatie na is elke andere vaccinatie optioneel, niet verplicht.
Ontstoren doet een holistisch dierenarts of homeopaat. Dit zorgt ervoor dat de negatieve bijwerkingen van een bepaalde stof zoveel als mogelijk geneutraliseerd wordt. Denk aan de weegschaal van vrouwe Justitia. De weegschaal slaat naar 1 kant door. (Als reactie op een bepaalde stof. In dit geval een vaccin) Door te laten ontstoren kan de weegschaal weer in evenwicht komen. Vaak zijn dit druppels die je meekrijgt om te geven.
De hond is nog steeds in aanraking geweest met het virus
Zelfs als alle bescherming van vaccin uit het bloed is verdwenen heeft de hond nog geheugencellen die geactiveerd worden als ze in aanraking komen met de ziekteverwekker
Deze geven nog steeds enige bescherming alleen werken langzamer dan een actief vaccin in het bloed..dus zal de hond in eerste instantie wel ziek worden voor het immuunsysteem in kan grijpen
Het is dus niet zo dat de hond compleet onbeschermd is...
Ik mocht mijn beide honden niet meer enten..en mijn epilepsie hond had ook helemaal geen actieve bescherming meer..de andere deels wel
Dus ik herken je gevoel hierover wel..al kon ik het wel vrij snel achter me laten
Lekker door spijkeren aan een goede weerstand is belangrijker voor je zieke hond dan die enting.
Die weerstand geeft immuunsysteem de tijd iets te ondernemen als het dier ergens mee in aanraking komt
Roos bij mij ligt het iets anders omdat mijn hond een immuunziekte heeft. Hij kan niet zonder medicatie die zijn immuunsysteem plat legt en is daardoor super vatbaar voor vanalles. Helaas doet ondersteuning met kruiden en homeopatische druppels daar weinig aan. Wel vanalles geprobeerd natuurlijk. Maar zijn immuunsysteem zal dus niet op tijd ingrijpen. Daarom hoop ik dat iedereen om ons heen wel op tijd ent (en met op tijd bedoel ik dat als het volgens de titerbepaling nodig is). Ik zie toch veel mensen die titeren en dan rustig jarenlang niets meer doen. Terwijl ik bij mijn eigen honden zie dat titers een jaar later iets heel anders kunnen laten zien. Daarnaast was hier laatst een enorme parvo uitbraak omdat hier vlakbij een aantal grote broodfokkers zitten. Ik snap best dat je bewust moet enten, ook bij een gezonde hond. Maar we moeten met zn allen ook best dankbaar zijn dat we tenminste entingen hebben.
gedaan
ook over de oorzaak en de behandeling van auto immuunziektes is nog veel te weinig bekend helaas.
(Ik zou er zelf met mijn eigen ervaringen, een boek over kunnen schrijven bijna, hoe ongelooflijk weinig artsen daarover leren en met de meest absurde oplossingen komen die het immuunsysteem alleen maar meer verzwakken en dus helemaal geen oplossing zijn maar een teken van onmacht, er wordt gewoon gezegd dat er niets aan te doen is terwijl dat gewoon niet waar is, het is alleen niet bekend nog, men leert daar in de studie niets of weinig over. Ook vaccinaties zouden trouwens met auto immuunziektes in verband gebracht worden )
Ik heb Balou niet meer laten vaccineren sinds ik toen hij 1 jaar was kreeg te horen dat hij ernstige hartafwijkingen heeft, hij is inmiddels zes jaar. Mijn andere honden liet ik tot ze ouder werden wel enten, bij Mowgli sloeg de twijfel toe zij heeft de puppyentingen gehad en toen ze een jaar of vijf was nog een keer de volledige entingen toen ze uit nood een paar dagen in een pension moest, dit was verplicht. Lotus zou eigenlijk rond deze tijd geënt moeten worden, ik heb hier toe besloten omdat er op de grens met Duitsland vossen met hondenziekte zijn gevonden maar ik wacht er nog even mee na haar allergische reactie.
Jenna is voordat ze hier kwam volgepropt met (verplichte) vaccinaties, anti vlo en tekenmiddelen, was gesteriliseerd en ontwormd.
Dat heeft haar immuunsysteem zo'n klap gegeven dat ik het onverantwoord vind om haar nog te laten vaccineren.
Ik vind het op zich goed dat het bekend is dat er onder de vossen een hondenziekte is, maar de manier waarop dit gebracht is, vind ik dan weer op paniek willen zaaien lijken.Ik zou dus niet gaan vaccineren daarom.
Wel probeer ik dus te werken aan een zo goed mogelijk immuunsysteen.
Het is dus afwegen wat voor jullie situatie het meest logisch is om te doen.
Marga
Waarom laat je Lotus niet titeren?Dan weet je of ze nog voldoende antistoffen heeft wat betreft parvo, hondeziekte en hepatitis. Dus of het nodig is om te vaccineren.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?