Pitbull/Amerikaanse stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ReneRene

Hallo,

 

Ik heb vorige week een pitbull/Amerikaanse stafford opgehaald, hij is nu 11 maand oud.

 

Bij de vorige eigenaren zat hij eigenlijk de hele dag in de bench en de eigenaren waren bang voor hem. Nu snap ik niet dat ze bang voor hem waren want het is een hele lieve hond en nog heel lief.

 

Alleen heeft Dex nooit opvoeding gehad, daar ben ik nu dus heel druk mee bezig en hij gaat echt met sprongen vooruit.

 

Het enige probleem waar ik tegen aan loop is: hij heel erg begint te janken/blaffen als ik weg moet. Ik zit met me werk en kan gewoon niet rustig opbouwen met weggaan. Ook als ik ga slapen doet hij dit, ik laat alle deuren voor hem open zodat hij gewoon kan kijken of ik er ben en dit werkt wel heb ik het idee.

 

Ik heb speelgoed genoeg voor hem liggen en hij heeft eten on de dag door te komen. Ik kijk tussen de middag ook even bij hem, dit kan alleen als ik aan de zaak aan het werk ben. Dat is dus niet elke dag.

 

Moet hij nu gewoon nog wennen, of moet ik een andere aanpak proberen ? Ben namelijk bang dat hij verlatings angst heeft/ontwikkeld.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Je hebt hem nog maar een week.. geef hem de tijd. Hij is nog niet echt gewend. Vraag anders iemand in je omgeving of die tussendoor langs wil gaan of op wil passen.

 

Ga aan de slag met leren alleen zijn. Een paar minuten weggaan, terugkomen en dat dan steeds verder uitbouwen. Als je meteen een hele/halve dag weg bent, zou dat het alleen maar erger kunnen maken.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Allereerst super dat je hem een thuis geeft !! Zijn ook erg toffe honden!

Hij moet nog leren dat hij erop kan vertrouwen dat je terug komt. Hij is er nog maar zo kort en dat vertrouwen zal tijd nemen. Ook omdat hij hiervoor niet echt goede baasjes had.

Ik zou in het weekend bijv, goed gaan oefenen. Spijtig dat je nu geen vrij kan nemen, dan zou het sneller gaan. Vrienden van me hadden hetzelfde probleem, zij hebben een goede GT ingeschakeld om hen de juiste tips te geven, ze wilden het immers niet, onbewust, zelf erger maken. Ook op het internet zijn natuurlijk de nodige tips te vinden, maar toch, vaak is het met de juiste aanpak snel opgelost en een goede GT kan je daarbij helpen.

honden page profiel ReneRene

Ben in het weekend en in de avond al druk met hem om te zorgen dat hij het wel doorkrijgt.

Ik weet dat ik hem nog maar kort heb, maar wil het in het begin wel gelijk goed ipv het erger maken o.i.d.

 

Wat is een GT ?

honden page profiel PtjePtje

honden foto van Ptje

Top dat je hem een gouden mandje hebt gegeven! Zijn heerlijke honden! Geef het even de tijd. Maar het zijn echte mensen honden die graag de heledag bij de baas zijn. Ik zou iemand regelen die hem eens kan uitlaten als je er niet bent. Mijn eigen honden kunnen ook niet al te lang alleen zijn. Mijn geluk is dat mijn vriendin niet kan werken. Dit ras heeft nou eenmaal veel mensen aandacht nodig.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Kun je hem eerst op de slaapkamer nemen 's nachts? Is voor de hond prettig, weet hij namelijk waar je bent. Wil je dit niet zo houden, kan je dit later weer afbouwen naar de gang en dan weer naar beneden.

 

Het alleen zijn als jij naar werkt bent is gewoon aanwennen. Hij is uit zijn vaste vertrouwde omgeving gehaald en als jij dan ook nog weg bent, is dit wel heel spannend. 

Ik snap dat het lastig is om rustig aan te leren met je werk, maar wat je wel kan doen is als je vrij bent steeds eventjes weg gaan.. Bijvoorbeeld 5 minuten en dan weer naar binnen en dit uitbreiden. Tuurlijk is het lastig als je dan langer weg bent door werk maar zo leert hij dat of jij nou lang of kort weg bent, jij weer terug komt:) 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)


Wat is een GT ? "

 Gedragstherapeut

honden page profiel ReneRene

Snachts slaapt die zelf bij mij in bed, anders wil hij niet. Vindt het prima heb de deuren open staan zodat hij zelf ook ergens anders heen kan en kan zien dat ik er wel ben. 

 

Bedankt voor de tips, ik ga in me vrije tijd gewoon steeds iets langer even weg, wel dat ik hem kan horen zodat ik pas terug kom als hij rustig is.

 

Een GT is nog een optie, denk dat ik eerst een pubercursus met hem ga volgen. 

 

Het ging vandaag al stuk beter, heeft niks in huis gedaan of gesloopt, dus misschien wil ik wel te snel hoor.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

De tips zijn wel gegeven, maar wil even zeggen hoe geweldig ik het vind dat je deze hond een fijn thuis geeft. Hoop dat het snel beter gaat!

honden page profiel ReneRene

Ik hoop dat hij dat vind bij mij! Ontbreekt hem in ieder geval aan niks. Merk wel dat ik zelf nog een lange weg te gaan heb om hem te leren kennen

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Naarmate jullie elkaar beter en beter leren kennen en hij echt vertrouwen krijgt, zal ook de rest in orde komen. Ben ik zeker van. Niet te snel willen gaan of wanhopen, nergens voor nodig. Soms zal het echt goed gaan en dan weer even wat minder, maar komt in orde !!

Als ik het zo lees, zijn jullie beslist op de goede weg !!

 

Ik heb mijn eigen hond overgenomen op 4 maand, kwam ook niet bepaald uit goede omstandigheden. In het begin dacht ik vaak, waar ben ik aan begonnen, maar nu, ze is een echte tophond die ik niet meer kwijt wil. Zo zal het ook voor jullie zijn ! Maar geduld is het codewoord !

Volgende forumvraag: Zindelijk worden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^