Als een hond telkens zijn poten over de rug van een ander legt, mag die hond door de andere hond best verteld worden dat hij daarmee mag kappen. Op zijn plek gezet worden. Tadaa.
Dat is ook niet altijd af te leren en al helemaal niet van een afstand.
Beer loopt niet los omdat hij strontvervelend doet naar andere honden, als hij dan op zijn plek gezet wordt door een ander (grommen, sneppen) accepteert hij dat vaak niet.
Is toch niet zo heel raar dat dat onderling gebeurt.
Ja dat merk ik ook wel dat we andere termen gebruiken hihi :D maar als ik twijfel vraag ik even door. Heb een tijdje training gegeven in Nederland, was toch even wennen met die verschillende termen
Neen, dan moet de besprongen hond niet corrigeren: de eigenaar moet ingrijpen.
En net dat gebeurt zelden, nooit of veel te laat.
En zo maak je honden die wel moeten uitvliegen naar andere honden als die hun boekje te buiten gaan.
Opspringen bij ander honden is onbeleefd/slecht opgevoed gedrag en het hoort bij een hond opvoeden om dat als eigenaar af te leren.
Ja daar heb ik een vraagje over. Wat betekent 'effectief' in het Belgisch dan? In het Nederlands betekent effectief dat je resultaat haalt, doeltreffend bent, dat iets een gewenste uitwerking heeft.
Wandeltempo is ook voor interpretatie vatbaar. Wandeltempo moet ik denken aan slenteren, en dat is vast niet wat jij bedoelt met effectief lopen?
Als dat zo geformuleerd is maak ik mijzelf daar een voorstelling bij dat iemand net niet aan het snelwandelen is.
Effectief, snel genoeg zodat je genoeg meters maakt. Maar weer niet zo snel dat je ervan buiten adem raakt of dat het oncomfortabel aan voelt. Bijvoorbeeld dat je geen last krijgt van je gewrichten zoals bij joggen vaak wel is.
Ik loop zelf altijd ook stevig door met Obi. Af en toe mag hij snuffelen maar op de rechte, saaie stukken wil ik wel wat meters maken.
Corrigeren is ook communiceren en ik denk dat honden dat beter met elkaar kunnen dan mensen met honden. Ik vind het ook heel normaal dat een hond een snauw geeft als een andere hond vervelend is, die hond geeft gewoon aan dat hij het niet wilt. Als de hond die gecorrigeerd wordt door blijft gaan moet je natuurlijk ingrijpen, maar ik vind dat je honden ook de kans mag geven gewoon met elkaar te communiceren.
Als iemand zegt: "als ik loop met de honden, dan loop ik effectief", dan wordt bedoelt: écht lopen. Wij gebruiken namelijk het woord 'lopen' enkel in de betekenis van rennen. Dus niet: gaan, stappen, wandelen, zich bewegen, maar echt rennen.
Duidelijk, ik had er een heel andere voorstelling bij!
Haha, ik ook. Zo zie je maar hoe makkelijk mensen een begrip op hun eigen manier interpreteren en dan inderdaad langs elkaar heen kunnen gaan praten.
Oh! Duidelijk. Dus als iemand in België zou zeggen 'ik ga lopen met de hond' dan bedoelt diegene dus dat ze gaan rennen. En als ze 'effectief gaan lopen' dan gaan ze daadwerkelijk lopen ipv rennen.
Weer wat geleerd.
Inderdaad, lees je ook in de reactie op mijn antwoord.
Ik weet dat mijn honden en ik het helemaal niet leuk vinden om dergelijke honden tegen te komen.
Meestal zijn het niet gecastreerde reuen die zo onbeleefd en fanatiek doen.
Ik help mijn honden als zo'n eigenaar zijn hond niet onder controle krijgt. (schoenmaat 39)
Ik heb nu honden die perfect kunnen communiceren met vreemde honden zonder te hoeven snauwen en zo zou ik het heel graag houden.
Hahaha, nee, nog niet helemaal juist.
Als een Vlaming zegt: 'ik ga lopen met de hond', dan bedoelt ie: ik ga rennen met de hond. En niet: ik ga wandelen, of ik ga stappen.
Lopen heeft voor ons dezelfde betekenis als het engelse 'to run'. Zij maken ook een onderscheid in 'to walk' of 'to run'.
Het woord 'effectief' was hier gebruikt om duidelijk te maken dat ze niét wandelen, stappen of gaan bedoelde, maar dus echt de enige Vlaamse betekenis van het woord 'lopen': écht rennen dus.
'effectief lopen' in die bepaalde zin betekende dus: 'echt rennen'...
Het is ook wel duidelijk dat het onbegrip van 2 kanten komt
Nederlands:
Slenteren
Kuieren
Wandelen
Lopen
Snelwandelen
Joggen
Hardlopen
Rennen.
Allemaal verschillende betekenissen van langzaam naar snel opgesomd.
To walk is gewoon wandelen
To run is hardlopen of rennen.
De term rennen gebruiken we in Nederland niet zoveel. Dat doe je om de trein te halen, niet om te sporten. De meeste mensen die zeggen hard te lopen doen eigenlijk aan joggen.
Joggen associeer ik dan weer meer wat langzaam, gemoedelijk tempo lopen. Zo de weightwatcher club die in roze Adidas kostuum en haarband bij mooi weer de zondag een rondje door we wijk aflegt
Grappig zo net even andere betekenissen aan hetzelfde woord.
Het woord ‘poep’ levert hier ook wel eens verwarring op. In het Nederlands betekent het stront, maar in het Vlaams, als ik het goed begrepen heb, betekent het kont.
En zeg maar liever niet in België dat je vol zit, tenzij je echt zwanger bent. Geldt dat ook voor drachtige teven?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?