Op de puppycursus promoten ze het voeren van rauw vlees van bijvoorbeeld “Honden eten gezond”. Heeft er iemand ervaring met het voeren van rauw vlees of ander voer zonder graanproducten? Gaat je hond er minder van ruiken, is het compleet aan voedingstoffen of moet je supplementen toevoegen en hoe verhoudt het zich financieel ten opzichte van (vlees)brokken?
Sjaak doet het goed op Cavom maar vreet buiten hondenpoep ????
Mijn honden krijgen KVV. Laten nooit stink scheten, stinken niet.
Ik voer elke dag een andere diersoort en wissel af van merken. Dit is complete voeding. Je kan ook kiezen voor premix maar ik prefereer eerder afwisseling.
Meer info
https://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv/
Dank voor de link. ????????
Hier al sinds ik honden heb, KVV icm brok.
Ik vind het idd ook het gezondste voor honden en raad het iedereen aan. Ik ben goedkoper met vlees dan met brok.
1 dag in de week geef ik ze volledig rauw, dus kippenbil/fazantpoten/kalkoenfilet/rundvlees/lamsribben etc om ze wat kauw werk te geven en gewoon omdat ik het leuk vind om te geven. Vroeger heb ik nog een tijd steevast volledig stukken vlees gegeven maar ik vind het te veel werk geworden en bij echt doorsporten is het voor mijn honden niet voldoende.
Met de KVV nu (gowill) hebben ze bijna volledig genoeg met enkel kvv. Ik geef nog een minimum brok bij.
Verder laten mijn honden nog gewoon scheten en ruiken naar hond. Maar als ik eens voor de leuk of speciale gelegenheid een blikje pedigree ofzo geef, stinken de scheten wel veel meer. En hun lichaamsgeur is ook geen echte meurende geur, het is gewoon hond. Je handen stinken zelf niet als je ze streelt.
Als hij hondenpoep eet, probeer eens banaan te geven. dat wil nog wel eens helpen.
Vlees, tsja. De ene hond doet het er heel goed op, de ander minder. Nadelen van vlees zijn vaak slechtere tanden. Ook moet je wel iets bijvoeren, aangezien de magen van honden geëvolueerd zijn om andere dingen dan enkel vlees te eten.
Als je besluit vlees te gaan voeden, bedenk dan wel dat er altijd een overgangsperiode zal zijn. Hierin zal de hond misschien aan de diarree raken en dit kan wel een maand aanhouden. En het kan zijn dat je hond het niet goed doet op vlees natuurlijk.
Als jouw hond het goed doet op wat hij nu eet, zou ik het zo laten. Vlees voeren is een lastige opgave. Vaak moet je een extra vriezertje aanschaffen om voor 1 week eten op te slaan. En bereiden kan lastig zijn.
Onze eerste hond kreeg supermarkt brokken, meestal van Liddl, toch is zij 15 jaar geworden, altijd gezond geweest..
Bij mijn huidige hond geef ik kvv, Dit kreeg ze al bij de fokker, en ik wil echt nooit meer anders! Het is zo goed voor ze, ook honden in de buurt hebben we hierover verteld en de honden zijn er allemaal zo van op geknapt.
Kahlúa laat ook nooit scheten, poept 1, hooguit 2 keer per dag. Kahlúa krijgt kvv (rauw vlees) afgewisseld met Barf (zelf een menu samenstellen dmv botten, spiervlees en organen, of hele prooidieren)
Als je een kvv compleet koopt mét premix hoef je in principe niets toe te voegen. Echter weet ik nooit precies wat er allemaal in een premix zit dus daar ben ik niet zo'n voorstander van. Kvv maak je compleet door 4 verschillende diersoorten per maand te geven + vis (ook bij een premix) Hier krijgt mijn hond minimaal 4 verschillende diersoorten per week + 1 dag vis en 1 dag pens.
Ik voeg zelf geregeld groenten bij, niet elke dag. Verder is mijn hond gek op groenten en fruit dus daar geen tekorten.
Als je hond poep eet, betekend dat een tekort. Ik heb gehoord dat een eierkoek dan goed is om te geven, maar het betekend dus dat ze niet alles uit het voer kunnen halen wat ze nu krijgen en daarom gaan ze zelf op zoek naar het geen wat ze missen, wat dus blijkbaar in poep te vinden is. Ik zou dan dus voor een andere voeding gaan.
Dank voor de reacties. Sjaak laat eigenlijk ook geen scheten maar ik kan me wel vinden in het geven van KVV of Barf voer en de reacties zijn positief.
Morgen bij de hondenschool maar een pakket kopen. Wat zal Sjakie smullen.
Ik zou wel even goed kijken of dit ook een geschikte kvv is.. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord. Beter de brokken die je nu geeft dan een slecht merk kvv :)
Nadeel van vlees zijn slechtere tanden .? Nog nooit gehoord...mijn honden eten vlees, allebei mooie witte tanden en geen tandsteen, zelfs bams heeft nog steeds een goed gebit voor haar leeftijd....en al mijn honden die op vlees stonden hebben nimmer een tandarts gezien...en dan een maand aan de diaree ? Bij overgang naar vlees ? Ook niets van gemerkt...en zeker zulken er honden zijn die het er niet goed op doen maar dat is ook met de brok.....vlees heeft vele voordelen....weinig poep...goed gebit...geen nare hondengeur, hier laten ze geen scheten, en boeren ook niet......
Het is inderdaad een fabeltje dat honden slechtere tanden zouden krijgen van KvV. De reden waarom is omdat KvV fijn gemalen is en brokken hard. Dus honden zouden meer kauwen op brokken. Echter is dat een beetje een flauw argument. Omdat honden ook niet lang kauwen op brokken (kijk maar eens als een hond brokken overgeeft die komen er haast heel uit). Komt er ook bij dat je perfect natuurlijk kauwmateriaal kan geven om de tanden te ondersteunen. Maar dat zou ik ook adviseren als je brokken voert
Ik heb zelf ervaren dat over (proberen) te stappen op vlees kan leiden tot diarree. Dit heb ik ook van meerdere anderen gehoord. Dat het een maand KAN duren betekent natuurlijk niet dat dit zo is.. dit is gewoon wat ik gehoord en gelezen heb.
Slechtere tanden is wel zeker zo, bij vlees zonder bot dan tenminste.
Haha, vlees zonder bot? Denk jij dan dat er in kvv grote stukken bot inzitten waarop ze kauwen? Daarbij zijn er maar héél weinig, zo niet geen, merken kvv zonder bot. Maar het bot wordt ook fijn gemalen.
en slecht gebit door kvv is dus een fabel zoals hier boven gezegd wordt, daarbij is een goed gebit ook voor een groot deel erfelijk bepaald, en kun je dit het best onderhouden door goed kauwmateriaal.
Wat ik heb gelezen zijn er wel vaker merken zonder bot. Maargoed, ik ben uiteraard geen vlees-expert, dus als jullie er echt zo van overtuigd zijn dat dit een fabel is wil ik best mijn overtuigingen aanpassen hoor, haha.
Maar, pascale, jij zegt dat er dus wel merken zijn zonder bot? Dan zou je daar dus wel op moeten letten.
Scheten horen gewoon bij een goede darm werking... Een hond die geen scheten laat, bestaat niet hoor.
Ja klopt, dat is inderdaad slecht. Er wordt dan een vervanging voor bot gebruikt dus niet natuurlijk.
Haha dat is ook weer waar. Maar met geen bedoelde ik nauwelijks, geen vieze stinkscheten zegmaar :) Kahlúa was zich gisteren even aan het uitrekken, toen liet ze er ook eentje, maar dit horen we dus echt bijna nooit
Hoezo de maag is geëvolueerd? Honden zouden enzym hebben om zetmeel te kunnen verteren in hun speeksel, Maar honden zijn nog steeds carnivoren hoor... Ik geef wel KvV waar laag percentage plantaardig materiaal zit.
Wat moet je bijvoeren volgens jouw?
Geef je zelf KvV?
Hier nimmer diaree....en ik heb ook honden gehad die op de brok zijn groot gebracht, en direct overgestapt zijn op vlees....slechte tanden is een fabel als een hond vlees eet en slecht gebit krijgt, 35 jaar al honden....en ik heb geen honden die bijzonder zijn, geen van allen en tandarts gezien...
Dierbewust.nl. 2. Tandsteen “Ik geef mijn hond brokken want deze zorgen ervoor dat het tandsteen verwijdert. Dit komt omdat hij moet kauwen en dat haalt het vuil weg. Dit heb je niet met vers vlees.” Wolven, Honden en katten houden van nature hun gebit schoon door vlees aan stukken te scheuren en op rauwe vleesbotten te kluiven en te knagen. Zoals je weet begint het spijsverteringsproces van onze hond en kat pas in de maag en niet in de bek. Ooit een wolf in de natuur gezien met tandsteen? De samenstelling van hun speeksel is anders dan bij ons. Er gaat geen reinigende werking vanuit. De granen en suikers in brokken zijn dan ook funest voor hun tanden en kiezen. Dit vormt tandplak wat uiteindelijk kan leiden tot tandsteen. Vlees en botten hebben een reinigende werking op het gebit en tandplak heeft daardoor minder kans om te aarden, waardoor er uiteindelijk geen tandsteen kan ontstaan. Veel dierenartsen die ik heb gesproken waarvan hun klanten rauw vlees voeren daarvan zijn er nog maar drie gebitsbehandelingen per jaar in plaats van drie per week bij de honden en katten.
Ik doelde op de jaren van domesticering van de hond, waardoor de maag is aangepast om meer dan alleen vlees te verteren. Hierdoor is de maag dus als het ware gewend geraakt aan het bijvoeren van andere dingen. Ik zou dus wekelijks rijst en komkommer bijvoeren, bv. Of als snack.
Bente, wat in de brok zit is funest voor het gebit....granen suikers en de ballast...honden die vlees eten hebben die ballast niet, ander speeksel die er voor zorgt dat het gebit van de hond goed blijft.
vervelend dan, maar mijn honden laten geen scheten..ik wel, dan zullen mijn honden wel niet gezond zijn.
Wat is er dan veranderd aan de maag? Enige dat ik weet is dat honden enzym hebben in hun speeksel dat helpt zetmeel te verteren.
Rijst heeft een hond helemaal niet nodig, bron?
https://www.scientificamerican.com/podcast/episode/dog-evolution-included-getting-the-13-01-31/
Enzymen in speeksel? De vertering van de hond begint in de maag, honden kauwen nauwelijks op hun voer.
Rijst is goed tegen diarree en helpt bij de vertering, MITS het niet teveel gegeven word.
Komkommer is simpelweg een goede snack. Laag in calorieën, honden vinden het vaak erg lekker.
Ik ben van mening dat het gewoon goed is rijst (of een ander product met dezelfde werking) bij te voeren.
Rijstewater is goed tegen diaree, rijst niet..dat heeft een hond helemaal niet nodig......bij voeren is ook niet nodig, als je goed vlees geeft waar alles in zit, spiervlees bot en orgaan.....mijn honden hebbn meer aan een goed stuk gedroogd stokvis dan aan een stuk komkommer.
Ik heb het fout sorry.
Amylase gebeurd bij de mensen al in het speeksel. Bij honden zouden er genen gevonden zijn die mogelijks duiden op amylase maar dit ter hoogte van de darm.
http://news.sciencemag.org/plants-animals/2013/01/diet-shaped-dog-domestication
In het speeksel van de hond zitten wel enzymen die eiwitten gemakkelijker doen omzetten.
Ik kan uit jouw link weinig uithalen wat er precies veranderd is aan hun maag? Maar ik zie misschien niet het gehele artikel?
Een hond die goede voeding krijgt heeft geen diarree (tenzij andere factoren er voor zorgen). Honden hebben echt geen rijst nodig. Het kunnen verteren is 1 zaak maar het nodig hebben is iets anders.
Hier ook kvv en wij merken
- Minder ontlasting (3x per dag met brokken, 1x met vers)
- Kleine harde keutels ipv gigantische halfzachte brokkendrollen
Onze hond laat ook minder scheten. Deze voordelen zijn de reden dat wij vers voeren en alleen brok als kvv op is of als we op reis zijn.
Mijn hond krijgt gevarieerd van brok tot kvv en gestoomde maaltijden (Renske)
Als ik Maylo vergelijk met Eddy de Bullmastiff van mijn zus die alleen brok krijgt en in het weekend 1 bakje Renske. Die laat regelmatig winden en ik kan je vertellen die stinken! Maylo laat nauwelijk scheten en vaak ruiken ze dan niet eens. Ook als hij poept stink het niet maar als Eddy poept....pfieeeeeuwwww.
Vlees geven is zeker niet voor alle honden beter dan brokken.
Ik heb Bruno en Charlie proberen over te zetten op KVV, 4 dagen in de week, en dan 3 dagen (graanvrije) brok.
Ze gingen inderdaad aan de diaree, maar dat kan ook het ontgiften zijn geloof ik, dus oke, maar daarnaast werd de vacht dof en gingen ze ontzettend naar hond ruiken wat ze daarvoor nooit gedaan hadden... ook scheten laten die echt heel duidelijk ruikbaar waren... geen succes dus.
Nu staan ze op VOL bites van Darf, ben er super tevreden over!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?