Zit er ergens hier in brabant ofzo een goede fokker? Weet jij dat misschien?
Hadden we al naar gekeken. Maar idd teveel jachtinstinkt
In de Setter groep en Spaniel groep zitten veel honden die lief en zachtmoedig zijn met kinderen. Alleen vaak wel wat jacht instinct en wat meer beweging nodig.
Nee hoor, als je de vacht niet te lang laat worden is eenmaal per week even een borstel er doorheen meer dan voldoende. En ze zijn ontzettend lief, kindvriendelijk en kalm. Jachtinstinct valt ook erg mee, ze lopen niet weg, doden niet en blijven van nature in de buurt.
Als ik alles zo lees... past geen enkele hond geloof ik! De eisen voor een hond.. pfoeh. Net als met huizen kopen heb je uitaard een totaalplaatje in je hoofd maar je moet toch concessies doen!
Je wil een hond die:
-“niet te groot is” (wat is dan te groot?)
-met kinderen om kan gaan (wat voornamelijk een trainingsproces is)
-geen vachtverzorging (dan vallen al heeeeel veel rassen af die verder passen!)
-rustige hond, een “sjokker”
-geen gekwijl (terwijl dat vaak de rustigere honden zijn)
-geen uiterlijk als een windhond, je wil iets meer “hond” gok ik? (Maar vervolgens mag de hond niet lomp zijn.. hoe groter de hond gebouwd is, hoe lomper!)
mijn hemel...
Als kleiner oke is, kijk dan naar de maltezer. Klein, vriendelijk, vacht kan kort gehouden worden, niet te lang lopen.
Ik zag de Cavelier King Charles voorbij komen.... maar die zou ik toch echt ten zeerste afraden.
Voor zover ik begrijp is er geen enkele gezonde volwassen hond te vinden
Testen worden vaak gedaan voordat de kwaal zich uit en hierdoor worden de testen als 'goed' beoordeeld terwijl er onderliggend toch erg veel problemen zijn
Ik begrijp best jullie zoektocht hoor.
Als je keuze hebt, kies je naast bepaald gedrag en karakter, toch ook op uiterlijk en daar is niks mis mee.
Ik ben ook voor de toet van mijn zwarte Spaanse dame gevallen.... daarna ben ik me pas gaan verdiepen in het karakter van de Gordon (en heb onhebbelijkheden gewoon geschoven onder het feit dat ze Spaans is .... het grote voordeel van een herplaatser, je kan een ander nog de schuld geven van dingen die je liever niet ziet )
Maar hier en daar zul je misschien toch water bij de wijn doen.... vachtverzorging is namelijk relatief merk ik
Het grote werk bij Misty wordt gedaan door de trimster, die knipt, poetst, wast, vijlt, plukt en weet ik wat nog meer, 1 keer per 13 a 14 weken
Omdat ze geen ondervacht heeft is voor mij de rest betrekkelijk eenvoudig, hier en daar eens een flinke borstel beurt, wassen alleen als ze in de drek heeft liggen rollen (net als elke andere hond) en kammen als ze weer bijna naar de trimster moet, omdat het dan gewoon wat langer is
En blondje.... ja, daar viel ik in eerste instantie niet echt op.
Ik vond Galgo's altijd gekke sprietepoten, rillend als het koud is, hieperdepier nerveus, magere kippen, etc...... maar man en kind waren overtuigd dat dit onze hond ging worden
Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik dit nooit eerder mooi heb gevonden.... zo waanzinnig elegant, explosief in renkracht (moet je echt eens kijken.... zo bijzonder), zachtaardig voor huisgenoten, ontzettend grappig en expressief, genieten van elk momentje van contact, SUPER lui in huis en zooooooo ontzettend lief
Mijn advies, ga in jullie wensenlijstje omcirkelen wat je echt super belangrijk vind en streep door wat eventueel wel acceptabel zou zijn
Ga eens naar een show en maak kennis, voel, ervaar de hoeveelheid aan verschillende soorten honden en praat met eigenaren of fokkers
Of bezoek een asiel (al zei je geloof ik dat je geen herplaatser zou willen).... maar misschien zit daar wel gewoon jullie aller liefste nieuwe maatje te wachten op jullie
Veel succes in ieder geval, het is niet makkelijk en er is gewoon veel keus..... maar kies hoe dan ook een fokker die verantwoord fokt en goed staat aangeschreven
Controleer naam, telefoonnummer in google met toevoeging 'klachten' of 'broodfok' en zoek zoveel mogelijk uit voordat je gaat kennismaken
Ik denk dat je eisen misschien een beetje onwerkelijk zijn, je wilt een puppy, deze zijn tot 2 jaar meestal lomp en energiek. Je moet een hond dit zelf aanleren dat rust gewenst is.
En natuurlijk is het ene ras kalmer dan de andere, maar tot 2 jaar zijn het nog jonge pubers die grenzen op gaan zoeken.
Als ik dit zo lees past bij jullie een kooikerhondje. Wij hebben een kruising daar van super lieve hond en we hebben een zoon van 2 gaat super goed.
Een kooiker staat toch ook wel wat bekend om wat angstig, snipperig kunnen zijn?
Wat denk je een spaniel achtige?
dat is echt onzin, je moet ze van pups af aan overal aan laten wennen.
Ik zag net iets voorbij komen van de Bullmastiff maar het lompe puur aan de opvoeding. Elke hond kan lomp zijn en met name als ze al groter zijn.
Toch vind ik de Bullmastiff een mooie terug stap als jullie boxers zijn gewend. Bullmastiff zijn enorm relaxed en hebben niet zoveel uitdaging nodig als een boxer.
Mijn zus heeft een Bullmastiff en ik heb hem grotendeels opgevoed. Eddy is een geweldige hond. Lief, rustig, soms omstuimig als hij zijn gekke 5 min heeft. Het is wel een watje en dat hebben veel Bullmastiffs dat ze voor de gekste dingen bang zijn.
Ja en lomp...ja ze kunnen lomp zijn maar de meeste honden en zeker puber zijn lomp maar nogmaals het ligt ook grotendeels wat je zelf toestaat. Eddy is heel blij als hij mij ziet en kijkt dan ook even niet wie er tussen mij en hem instaat. Helaas moet Maylo dat vaak ontgelden maar met de kinderen van mijn broer en het eigen dochterje van mijn zus is hij heel voorzichtig.
Dit is Edje
Is dit niet héél erg korte-termijn gedacht?
Straks zit het kind overdag op school, en hoef je helemaal niet met de hond te sjokken. Een driejarige blijft ook geen drie natuurlijk, en zal straks zelf graag rennen en hollen en spelen. Dus waarom specifiek naar een 'sjokhond' zoeken, als de situatie er heel snel al anders zal uitzien?
Je zou dus nog wat kunnen wachten tot je jongste kind wat ouder is, en dan een ras zoeken wat bij jullie past.
Of je zou nu kunnen gaan voor een senior herplaatser waarvan geweten is dat ie goed met kinderen kan. Dan heb je een hond die momenteel binnen het gezin past qua eisen, en die je nog een mooie oude dag kan gunnen.
Daar dacht ik ook al aan. Korte vacht, een sjokker, lief met kinderen en haar man loopt er niet mee "voor schut".
Schoot ook door mijn hoofd Bull dogje maar als je dan hoort dat het bijna altijd keizersnede is en de gezondheid..
Wil je wel per se een pup dan? Elke jonge hond is druk en actief. Ik zou eens kijken naar een herplaatser, vanaf een jaar of vier. Jong genoeg om nog van alles mee te kunnen doen, oud genoeg om een normaal ritme te hebben en het karakter goed in te schatten. Dan is het helemaal niet afwachten of hij met kinderen kan en genoeg heeft aan 's avonds een uur lopen.
Als je toch echt een pup wilt kijk dan toch eens naar de Newfoundlander of Berner Sennen.
Een Nederlands Kooikerhondje is ook spanielachtig; een energiek jachthondje.
Niet geschikt voor jou, Moosje. Een Kooikerhondje moet je mee werken. Als daar geen tijd voor is en dit niet gebeurt, gaat dit hondje zich vervelen en kan ongewenst gedrag vertonen.
In de opvoeding van een Kooikerhondje moet je veel tijd stoppen. Kooikerhondjes staan ook enigszins bekend om het feit dat ze niet met kinderen kunnen opschieten. Dat ligt echter aan de opvoeders van het hondje. Ik had mijn Kooikerhondje vanaf pup veel in contact gebracht met kinderen; dit resulteerde in het goed kunnen omgaan met kinderen; hij vond ze leuk.
Een Kooikerhondje moet ook op gedrag gefokt worden. Angstige Kooikerhondjes en daardoor agressief, mag niet mee gefokt worden.
Op zich lijkt me dat ook wel passen, maar die gezondheid inderdaad...
Ik zou geen fokker willen steunen in het fokken van hondjes waarvan de kans heel groot is dat ze gezondheids problemen hebben.
Dan zou je ook voor een herplaatser kunnen kiezen. Ik ken toevallig een franse bull uit mijn omgeving die een baasje zoekt. Als je interesse hebt kun je een pb sturen.
Misschien kun je eens kijken naar een Spaanse Bodeguero?Ze staan erom bekend goed met kinderen overweg te kunnen, leren snel en wat betreft jachtinstinct zijn ze bedoeld om op muizen te jagen, dus vooral snuffelen aan de grond en gaten graven. Er zijn hier een aantal mensen op het forum die ervaring hebben met bodeguero's, die kunnen je vast meer vertellen.
Peter Koekebakker heeft er heel veel Bodeguero's zitten in zijn asiel in Spanje.
Bijvoorbeeld Fali die als een 'leuk sociaal vriendelijk hondje' wordt omschreven.
en Maribel;
en Lalo:
of Happy die als 'zeer zachtaardig' wordt omschreven;
Of Tesoro - wat 'schat' betekent, zoals in piratenschatkist én lieverd.
Allemaal bedankt voor de meeste reactie's
Behalve die natuurlijk over de knuffel, dat slaat natuurlijk echt nergens op.!
We willen nu gewoon een goede keuze maken en kijken wat bij ons past.
Maar goed.
Van grote honden zijn we afgestapt.
We willen kleine hond, sloom hoeft hij natuurlijk niet te zijn maar wel 1 met een zacht karakter en ja dat moet je afwachten maar sommige rassen hebben dit kindvriendelijke eigenschapje al van nature.
Wat ik wel wil doen zijn de basis trainingen gaan doen.
We zitten nu te kijken naar de mini labradoodle en de spaanse waterhond.
Ik heb ook al een adres waar we mogen gaan kijken.
De mini doodle is in terborg en adverteerd op mp advertentienummer 1238155466
En de spaanse water hond is in schaijk en is een met stamboom
Wat is jullie reactie?
Doodles zijn toch juist helemaal niet zo makkelijk als je wilt? Die zijn juist hartstikke actief!
Worden deze ook zo jong gecastreerd?
Nee? Lees overal dat ze lief zijn.
Net zo actief als een boxer?
Nee hoeft niet geholpen te worden.
Ik vind labradoodles vaak nogal ongeleide projectielen en als je pecht hebt krijg je een hond met het lompe van een labrador die alles eet wat hij tegenkomt, gecombineerd met het slimme van een poedel die dus volslagen zijn eigen plan trekt; de kleinere LD's zijn vaak wel iets rustiger naar mijn idee.
Als je hier voor kiest, moet je wel heel goed opletten dat er getest is op ziektes, want zowel bij de poedel, labrador en cocker spaniel die hierin verwerkt zitten, komen nogal wat erfelijke ziektes voor met een flinke overlap - vergeet niet dat voor de labradoodle de rassen zijn gebruikt die het meest 'over the top' zijn gefokt, dus met veel fokfouten en ziektes. Het is dus wel belangrijk dat je de testgegevens van de ouders kunt inzien, en dat de fokker lid is van de vereniging zodat je de hele voorgeschiedenis en herkomst van de ouderdieren kunt nagaan.
Oef, labradoodles zijn juist ongelófelijk actief en energiek. Véél meer nog dan een boxer. Bovendien is de vacht erg bewerkelijk!
Oke thaknss voor de info
Ik ken labradoodles ook als echte springers, mijn husky kan er erg goed mee overweg aangezien het zulke actieve honden zijn die hem kunnen bijhouden.
En ook veel vachtverzorging.. Er blijft ontzettend veel vuil in hangen.
En een corgi dan? Lijken mij wel passen, Maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen omdat ik niet veek ervaring heb met het ras. Maar op mijn school word er 1 in de lessen gebruikt, Is nog maar 10 maanden en doet het ontzettend goed, enorm vriendelijk.
Ik zou niet gaan voor een labradoodle. Dat zijn energieke honden die bovendien veel vachtverzorging nodig hebben omdat de vacht heel snel klit. Daar komt nog bij dat de meeste doodles niet goed gefokt zijn, omdat veel mensen fokken vanwege de hype... mensen willen doodles en zijn bereid daar flink voor te betalen, en waar vraag is komt aanbod.
Ik zou kijken bij een andere fokker, heb er geen goed gevoel over, broodmager en in de worp 5 dode pups...de anderen zijn dus okee...kale plekken zijn er meestal nadat de pups de deur uit zijn, hormonaal is dat normaal, dat je de anderen honden niet mocht zien omdat je iets mee kan nemen, je mag wel de rest zien van de honden, mams en de drachtige hond....zou echt naar een andere fokker gaan.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?