bloedtesten allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Heeft iemand ervaring met bloedtesten bij de hond voor te zien aan waar ze allergisch is? De DA raad dit aan als mijn hond nog is een oorontsteking krijgt. Al voor de 4de a 5de keer dat ze een oorontsteking heeft (ze is maar 14 maanden). Nu ga ik eerst proberen dat ze alleen vis krijgt als eiwittenbron en geen granen. Maar goed moest iemand ervaring of meer weten van zo'n bloedtest op allergien laat het mij dan weten aub

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Mij  oudste hond heeft ook voedselallergie en ik heb het ook via eliminatie dieet uitgezocht waardoor je oorontstekingen kreeg.

 

Mijn dierenarts heeft juist de bloedtest afgeraden. Volgens hem kost het veel geld en heb je nooit 100% zekerheid dat het klopt van wat er uit de test komt.

 

Van hem moest ik het via vleessoorten zelf uitzoeken.

 

Probeer sowieso lam, vis en eend eens. Daar kunnen heel veel honden met allergieen wel tegen.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ja, mijn vorige hond had constant oorontsteking.

Even weg en dan weer.....en weer......en weer.

 

Op advies van de dierenarts een bloedtest op allergie laten doen.

Waar niemand aan gedacht had........Zorky was allergisch voor alle soorten gras. (dus niet iets van de voeding)

En hou een hond eens uit alle gras......

 

Er is toen een serum speciaal voor zijn allergie ontwikkeld, met zijn eigen bloed, welke hij iedere 4 weken gespoten moest krijgen.

Na korte tijd ....... geen oorontsteking meer !!

Dit hebben we 2 jaar gedaan........en hij had genoeg anti stoffen en geen oorontsteking meer .

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Mijn dierenarts had de test ook afgeraden omdat deze niet 100% betrouwbaar is, en er zelfs allergieën uit konden komen waar ze niet allergisch voor was.

Ik ben dus zelf een eliminatiedieet gaan geven met 1 diersoort voor enkele weken en zo telkens een diersoort toevoegen. 

Java kreeg brokken met enkel vis erin en 's avonds kvv van 1 diersoort.

Zo kwam ik er achter dat ze allergisch is voor kip en rund.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb de test wel gedaan en dat was een prima manier om dan te gaan elimineren, de uitslagen klopte 100%.

Dat ze niet betrouwbaar zijn is dat een hond gerust 2 maanden tegen rund kan, en dan ineens toch niet tegen rund kan.

Je moet het als een momentopname zien, al is het bij mijn hond nog steeds hetzelfde.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Oh ja, mijn hond had ook chronische oorontsteking en tussenteen ontstekingen, daarna nooit geen last meer van gehad.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heeft iemand ervaring met bloedtesten bij de hond voor te zien aan waar ze allergisch is? De DA raad dit aan als mijn hond nog is een oorontsteking krijgt. Al voor de 4de a 5de keer dat ze een oorontsteking heeft (ze is maar 14 maanden). Nu ga ik eerst proberen dat ze alleen vis krijgt als eiwittenbron en geen granen. Maar goed moest iemand ervaring of meer weten van zo'n bloedtest op allergien laat het mij dan weten aub "

 Laat voorlopig de rund en kip weg....geef vijf/ zes weken een diersoort, krijg je hond niets van, niet langer, dan kijken of er nog oorontstekingen zijn....

honden page profiel toto

honden foto van to

"  Laat voorlopig de rund en kip weg....geef vijf/ zes weken een diersoort, krijg je hond niets van, niet langer, dan kijken of er nog oorontstekingen zijn.... "

 die termijn zou 6 tot 8 weken volgens dermatologen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  die termijn zou 6 tot 8 weken volgens dermatologen. "

 Ja klopt..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Voor mijn eerste hond heb ik laten testen op allergieen ivm oorontstekingenen en rode buik en liezen. Daar kwam niets uit. Veel geld weg, ik dacht dat het iets van vierhonderd euro was en geen oplossing.

 

Allergieen/overgevoeligheden hebben te maken met het immuunsysteem en kunnen ook steeds wisselen, of er kunnen nieuwe overgevoeligheden bijkomen.

Aangezien een groot deel van het immuunsysteem in de darmen ligt zou je ook moeten zorgen voor gezonde darmen.

Misschien heeft je hond veel antibiotica gehad voor de ontstekingen? Dan zou ik denken aan probiotica om te geven.

En verder een goede  liefst biologische voeding, kwalteit is van belang en zonder allerlei kleur- geur- en smaakstoffen die niet in een lichaam thuishoren.

 

De traditionele geneeskunde meent dat honden die allergische reakties hebben "te warm" zijn.

Zij verdelen voedsel onder in warm, neutraal en verkoelend. Je zou dus voor een diersoort kunnen gaan die neutraal of koud is zoals bijv. konijn.

 

 

Bij een allergische hond zou je moeten oppassen met enten, ontwormen, en chemische anti vlo en tekenmiddelen.

Je zou kunnen laten titeren en ontlastingsonderzoek laten doen.

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko is ook door middel van eliminatiedieten dat ik te weten ben gekomen aan wat hij allergisch is, zo'n bloedtest heb ik ook gevraagd maar mijn DA raadde het ook af omdat het gewoonweg niet betrouwbaar is. Laatst zei een dame tegen me dat uit een test bleek haar hond aan allerlei voermijten en huisstofmijt allergisch is, maar mijn DA zei dat uit zo'n test bijna elke hond een mijtenallergie blijkt te hebben, ook al hebben ze geen allergie, volgens de test hebben ze die dan wel... het is dus niet betrouwbaar. nu krijgt Raiko van zijn voer niks waar hij allergisch aan is. Wel merk ik dat ik veel moet stofzuigen en poetsen en dat hij dan minder jeuk heeft (huisstofmijt) welke klachten heeft je hond? Van voeding krijgt Raiko vooral darmklachten en maagklachten. Raiko krijgt overigens ook af en toe een probioticakuur. Een gezond immuunsysteem is belangrijk bij allergieën

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Om een echte eliminatie te doen moet je eigenlijk 6weken het voer geven om te kijken of hij er reacties op doet, dat voer bevat 1 dierlijk eiwit (of hypoallergeen voer met gedehydroliseerde eiwitten) Ik ben gestopt met hem rund en nog andere dingen te geven, hij gaf niet meer over, (graanvrij voer met zalm kreeg hij toen, nu nog steeds) na een poosje ben ik dan rund, kip etc... Gaan bijgeven, binnen de 24u was er telkens reactie.. heb dan ook de rund weer weggelaten meteen en was dan weer over.. nu weet ik goed wat hij verdragen kan, van snoepjes en beloningen krijgt hij vis, hert, paard (paardenbuid botten laat ik hem niet een heel oppeuzelen want die liggen op de maag, na een halfuurtje kauwen ruil ik het beentje) en kangoeroe en hij heeft geen last, tis een zoektocht hoor maar je moet er je tijd voor nemen

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

danku aan iedereen voor de reacties, vanaf gisteren krijgt ze enkel vis, voeding is taste of the wild pacific stream en als snack kleine visjes en zalmhuid, voor te kauwen heb ik haar ook een groot geperst bot van puur vis gekocht. Hopelijk werkt het en krijgt ze geen oorontsteking meer en bijt ze niet in haar poten, als vis goed gaat ga ik er lam bijvoegen en paard, erna zien we wel. Moest het nu niet werken ga ik aan de DA toch nog is vragen voor die bloedtesten aangezien het hier toch bij sommige honden heeft gewerkt. Bedankt iedereen voor de reacties 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

zalm en lam zijn wel "warme" diersoorten

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Heeft iemand ervaring met bloedtesten bij de hond voor te zien aan waar ze allergisch is? De DA raad dit aan als mijn hond nog is een oorontsteking krijgt. Al voor de 4de a 5de keer dat ze een oorontsteking heeft (ze is maar 14 maanden). Nu ga ik eerst proberen dat ze alleen vis krijgt als eiwittenbron en geen granen. Maar goed moest iemand ervaring of meer weten van zo'n bloedtest op allergien laat het mij dan weten aub "

 Ik kan alleen uit eigen ervaring vertellen dat er niets van klopte. Ik was niet allergisch voor knaagdieren en zou de meest vreselijke hooikoorts moeten hebben... De arts vertelde me toen dat de betrouwbaarheid van dit type testen 50% is (het kan kloppen, of niet). Kortom, in je zoektocht heb je er weinig aan.

 

EDIT: Er staat hier een topic van iemand wiens hond ook constant last van de oren had, die is naar een holistisch dierenarts gegaan en dat lijkt geweldig te werken.

Volgende forumvraag: tepels zogende teef
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^