Sinds vrijdag is Miley bij ons in huis, een pomeranian pup van 16 weken.
Ik ben direct begonnen met de bench training, alleen nu zit ik met het volgende. Ik geef haar eten in de bench, met het deurtje open. Maar na een paar brokjes, springt ze weer uit de bench en komt naar mij toe voor aandacht. Dit doet ze bij elke keer dat ze voer krijgt, dus het is niet dat zij geen honger heeft. Ik blijf bij de bench zitten. Als ze eruit komt negeer ik haar maar dan gaat ze naast me liggen. Wat moet ik doen zodat zij blijft in haar bench tot haar eten op is?
Met slapen is het hezelfde 'probleem'. Als ze bij me in slaap valt, leg ik haar in de bench. Maar word direct wakker en springt eruit, ook terwijl ik erbij zit. Als ik haar erin leg en in slaap wil kroelen, gaat ze happen naar me vingers en wil ze spelen. Als ik haar dan weer negeer, zelfde verhaal. Eruit springen en naast me liggen.
Nu weet ik dat zij nog kort hier is en niet meteen kan verwachten dat ze alles goed doet. Maar ik wil wel dat ze gewoon goed eet!
Iemand tips wat ik hier verkeerd doe?
Heb je al buiten de bench gevoerd? En het zelfde voer gegeven dat ze bij de fokker kreeg?
Moet ze eten in de bench?
Persoonlijk zou ik het eten gewoon buiten de bench geven en dan eerder iets van kauw spul in de bench geven.
En dan desnoods met de deur toe als ze er steeds uitkomt.
Of je houdt de bench gewoon als avond en nacht ritueel.
Moet ze persé in de bench?
Ik bedoel, soms denken mensen dat een bench standaard bij een hond hoort, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Er zijn heel veel honden die nooit in een bench gaan, en dat gaat prima.
Bij welke omstandigheden zou jouw hondje dan in de bench moeten?
Je hebt een klein hondje, je zou ook een puppyren kunnen proberen.
Deurtje dicht doen?
Ik snap trouwens die hele benchtraining niet zo. Waar je aandacht aan geeft groeit zeg ik altijd maar. Hier wordt de bench gewoon gelijk in gebruik genomen zonder trainingen en ander gedoe.
Hier eten ze in de bench omdat de bench prikkelarm is (een reisbench, geen draadkooi) en ze zo niet afgeleid worden. Momo at ook erg slecht tot ze gesteriliseerd werd en Elsa is ook weer zo'n slechte eter.
Nu ik twee honden heb die op verschillende tempo's eten (en eerst ook verschillende tijden) is het helemaal en uitkomst dat ze het altijd zo gedaan hebben. Hier nooit gedoe met elkaars voerbak. Ieder kan gewoon in alle rust in het eigen tempo eten.
Zucht, geef dat beestje gewoon buiten die kooi eten.
Maak het toch allemaal niet zo moeilijk.
Om even antwoord te geven op iedereen, nee. Ze hoeft niet persee in de bench te eten. De reden dat ik dat doe is omdat ik wil dat ze snapt dat de bench 'leuk' is. Overal lees ik dan dat een goed begin is om in de bench haar voer etc te geven.
Ik wil dat ze 's nachts in de bench gaat, want het is nog een slopertje. Overdag niet erg, dan let ik er op maar snachts wil ik gewoon dat ze dat niet kan doen.
Buiten de bench ging goed. Ze doet heel enthousiast tijdens het eten. Pakt een brokje, rent er mee weg, eet het op en weer terug. Zelfde opnieuw. Ik geef haar dan ook geen aandacht.
'S nachts, of als we even weg gaan. Puppy ren heb ik (nog niet in gebruik ivm zindelijkheid) maar gaat dan niet hetzelfde gebeuren als met de bench?
Goed dat je haar buiten de bench eten geeft.
Ik zou haar enkel in de bench laten met een lekker kluifje, zo ervaart ze ook dat de bench leuk is.
Als ik de deur dicht doe tijdens het kluifen, weet ze dat meteen en is ze meteen gefocust op mij. Ik zit er dan gewoon nog voor, en hou alleen de deur dicht. Niet op slot oid.
Waarom zou ze zindelijk zijn in de bench en niet in de puppy ren? Als je een puppy ren hebt, zou ik haar daar in laten. Als je 's nachts niet regelmatig opstaat, zal je toch ongelukjes hebben. Dan beter in de ren dan in de bench die uiteraard kleiner is en het dus moeilijker voor haar maakt om haar uitwerpselen te vermijden.
Wat ik lees, is dat de bench beter is voor de zindelijkheid. Dit vanwege de grootte. Maar ik ben een leek wat pups betreft, dus ik ga je advies opvolgen! (15 jaar terug wel een pup gehad, bij m'n ouders, maar niet veel met de opvoeding te maken gehad)
Dankje, dit heb ik al eens gelezen. Hier staat dus in over het voer en slapen. Maar dit doet ze niet! Ze blijft eruit gaan. Ze slaapt alleen bij mij.. vandaar dus mijn vraag wat ik fout doe.
Geef het tijd. Je pup moet aan jou wennen, en jij aan de pup.
Het hoeft ook niet allemaal vandaag! Rustig aan en zonder dwang.
Hahaha, je bent te leuk voor haar zeker?
Neen, het is nu éénmaal zo dat pups de warmte van hun broertjes en zusjes missen, de moeder die ze missen, dus het is normaal dat ze gezelschap zoekt. Geef het haar dan ook zo veel mogelijk.
Natuurlijk ben ik te leuk!
Ik geef haar ook aandacht hoor! Maar ze moet toch leren om 'alleen' te zijn. En dat hoeft voorlopig niet maar wel in de toekomst.. dus ben bang als ik daar nu niet mee begin dat ze altijd blijft janken als ik er niet ben. Als ik opsta en wegloopt trippelt ze al achter me aan haha.. maar ik geef het tijd, 3 dagen is ook erg kort natuurlijk.
Als je te vroeg begint is de kans op verlatingsangst veel groter.
Ik begon vanaf 12 weken pas. Tot die tijd sliep Paddy ook naast me in de slaapkamer.
Maar elk ras is ook weer anders.
Volgens mij wordt die kans juist groter als je er laat mee begint.
Ik lees er verschillende dingen over. De 1 zegt direct mee beginnen, de ander zegt juist weer even goed laten wennen. Ze is nu 16 weken, en pas sinds vrijdag hier. Ik verwacht dus zeker geen wonderen, maar wil het zo goed mogelijk doen. Vandaar m'n vraag of ik iets fout deed
De beste tip die ik je kan geven: veel info lezen is prima, maar kijk in de eerste plaats altijd naar je eigen hond.
Ik werd zelf gillend gek toen ik al die regeltjes probeerde toe te passen op mijn pup, die kleine draak deed het toch elke keer weer anders en ik werd daar de eerste weken echt onzeker van. Vanaf dan ging ik gewoon kijken naar wat er bij ons pastte: de pup, mezelf en onze manier van leven. De druk viel weg en het was een hele verademing!
Té goed willen doen en je te hard vasthouden aan regeltjes of methodes zorgt vaak voor nodeloze stress, dus geef jezelf de ruimte en de tijd om je eigen weg te vinden.
Kijk naar je pup, wat ie jou duidelijk maakt, wat haar behoeften zijn, wat kan en niet kan, en hou voor ogen wat je zelf wil bereiken. En meestal zijn er meerdere manieren om dit doel te bereiken, wat de ene hond leuk vindt, vindt de andere maar niks. En wat de ene probleemloos kan, is voor de andere een drama. Dus wees soepel in je denken en je aanpak.
Go with the flow and enjoy!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?