Raiko had vorig jaar rond februari zijn huidproblemen gekregen, zoals de meeste onder jullie weten heeft hij een voedselallergie. Hij kreeg de diagnose atopie rond mei toen mijn DA mij doorstuurde naar een dermatoloog want hij kon me niet meer helpen, hij kreeg toen apoquel en was van zijn jeuk en haaruitval vanaf. Na veel opzoekwerk en kwam ik er achter dat hij misschien ook een voedselallergie zou kunnen hebben want hij had geen jeuk en haaruitval meer maar gaf wel heel veel over, ik ben beginnen elimineren om te kijken waar hij precies op reageert. Intussen weet ik dat, rund, kip en eieren en ik vermoed ook lam. Begin oktober stopte ik met de apoquel omdat de allergie vermoedelijk seizoensgebonden zou zijn, met de juiste voeding aan Raiko te geven geeft hij ook niet meer over en geen klachten. Ik zag gisteren de DA, hij vroeg hoe het met m ging. Hij voegde erbij toe dat het mogelijk was in het voorjaar dat de jeuk en kale huid terugkwam. Dat kwam niet door voeding zei hij, het overgeven wel (dat overgeven is er erna bijgekomen, hij gaf wel al af en toe over maar niet onrustwekkend) maar als ik opzoekwerk doe is een atopie ofwel een pollenallergie (of huisstofmijt) vooral tussen de tenen. Raiko had enkel wat huidverkleuringen van het vele bijten en likken in zijn liezen, kale ellebogen en kale oren. Kan dat dan eigenlijk een pollenallergie zijn? Hij had wel af en toe een loopneusje, nu nog maar minder dan tijdens het seizoen
Voedselallergie is zeldzaam, Atopie, het heeft veel te maken met omgevingsfactoren en zal swinters minder zijn dan zomers......als het zou kunnen van de zomer, niet in zoet water zwemmen maar in zoutwater, gebruik sanofor uedere dag door het eten, en omega 3 de visolie....geen 6/9 alleen de omega 3, je bouwt er weerstand mee op.
Hoe oud is Raiko nu? Soms groeien ze overheen.
Bij mijn vorige hond heeft het 3 jaar geduurd en ineens merkte ik dat ze nergens nog last van had.
Hij kreeg het in februari de eerste klachten en werd in mei 2jaar. In mei 2018 word hij nu 3jaar. Ik vroeg me vooral af of het mogelijk was dat het wel degelijk om atopie (of hooikoorts) gaat aangezien hij niets tussen zijn teentjes of pootjes heeft maar enkel kale liezen, ellebogen en oren. Hoop dat hij er overheen groeit als dat kon
Mijn hond had wel rode pootjes,rode stippeltjes op haar lijf maar geen kale liezen e.d.
Bij iedere hond is atopie dermatitis anders, bij de een liezen buik , en bij de ander weer op andere plekjes, een dermatoloog kan dat onderzoeken of je hond atopie dermatitis heeft.....
Dat zou wel heel mooi zijn. Weet je zo of dat vaak gebeurd??
Geldt dat voor omgevings -en voedingsallergieën?
Merk bij mezelf dat ik over verschillende allergieën bijna ben heen gegroeid, maar dacht dat dat bij honden niet kon. Zou wel super fijn zijn, Puck is nu bijna 3 jaar.
Geen idee,ze had atopie,demodex door haar verzwakte weerstand.
Maanden bij een dermatoloog gelopen,ivomec en nog een jaar met regelmaat anti-biotica....haar vacht viel uit,ze had kale plekken,een olifantshuid.
Ik zette haar op vlees toe Vigo erbij kwam en ze genas,ze heeft het nooit meer gehad ook niet als ze eens brokken at.
In principe was ze niet allergisch voor voeding.
Ze was 3 jaar,had nog wel eens lichtrode pootjes maar niks noemenswaardig.
Hier staat een hoop info...
https://www.mcvoordieren.nl/atopie
ze hebben ook een facebook pagina van de afd dermatologie
Allergieen/overgevoeligheden komen tot uiting bij een immuunsysteem dat niet optimaal werkt en dat kan verschillende oorzaken hebben. Allergieen kunnen wisselen, het is het immuunsysteem dat door een bepaalde oorzaak niet goed reageert op bepaalde stoffen.
Is dat immuunsysteem weer goed zijn ook de allergieen weg, simpel gezegd dan he. Vaak is het wel een hele uitzoekerij wat wanneer te geven en wat wanneer liever niet.
Daarvoor moet je je hond ook heel goed leren aanvoelen, wat niet altijd makkelijk is en tijd en ervaring kost.
Bij Jenna komt haar zwakke immuunsysteem in het najaar (vochtig weer) tot uiting met demodex (mijt) ze kreeg in het eerste jaar dat ze hier was, kale plekken aan buik, oren en staart. Vanaf midden januari tot het voorjaar ging het goed totdat de pollen weer rond gingen vliegen. Ik hield rekening met voeding op de manier zoals aangegeven in de traditionele chinese geneeskunde, en ze kreeg enzymen en andere supplementen.
Ze is nu drie jaar bij ons, en haar immuunsysteem is veel sterker, toch heeft ze af en toe nog zwakke perioden, dus we houden rekening met pollenvluchttijden met het uitlaten, in de herfst zijn we alert op demodex. We gebruiken geen chemie om de verzwakking van de afweer niet nog erger te maken , ze krijgt een paar supplementen en inmiddels is het allemaal goed te managen. En ik hoop nog op verdere verbetering.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?