Vaak braken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaskiaSaskia

Onze Bindi geeft de laatste week extreem vaak over. Helaas lijkt er geen duidelijke lijn in te zitten qua moment.

We begonnen met een dag waarop ze direct na iedere maaltijd begon te braken en haar gehele maaltijd eruit gooide. Daarna de volgende ochtend weer braken maar de andere maaltijden niet. 

Dan 2 dagen alles goed. De derde dag heeft ze overdag (ze was alleen thuis) haar ontbijt eruit gegooid. We zijn nog een uur thuis geweest na haar ontbijt en toen was er niks aan de hand. 

Toen een dag niks en nu  vanmorgen heeft ze overgegeven voordat ze überhaupt iets te eten heeft gehad.

Ze heeft altijd een zwakke maag gehad. Ze krijgt ID voer, 4 maal een kleine portie en geen botten, snoepjes, etc omdat we weten dat dat vaak fout gaat.

Verder eet ze gewoon en is ze heel levendig. Wel heeft ze af en toe diarree maar dat heeft ze eigenlijk altijd al regelmatig gehad.

Wat kan de oorzaak zijn? En belangrijker, hoe kunnen we het oplossen? We krijgen zo langzamerhand genoeg van het kotsruimen en de vieze lucht is onze hal niet meer uit te krijgen.

Help!

p.s. Bindi komt uit Griekenland en is nu 3 jaar oud. Waarschijnlijk is ze deels Podenco. 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Ik zou toch sterk aanraden om hiermee naar de dierenarts te gaan. Helemaal omdat ze altijd al regelmatig diarree heeft. In combinatie met dat overgeven, kan dat al gauw lijden tot uitdroging. Een dierenarts kan aan de hand van de symptomen goed onderzoeken wat haar scheelt.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Als eerste zou ik bij vaak braken even naar de dierenarts gaan om te kijken of er niet misschien blokkades in de darm of maag zitten. 

Als er niks is raad ik Sanofor aan als supplement ter ondersteuning van maag en darmen. Hier ook een hond met gevoelige darmen, dankzij Sanofor kan zij normaal eten zonder last te hebben. Het kan wel enkele weken duren voor je daarmee resultaat hebt.

 

Hopelijk zijn er nog meer mensen met tips voor je.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt het advies al gekregen van Brenda, ook van Elianne, dierenarts en een goede optie is de Sanafor, wel zal je dat langdurig moeten gebruiken en ook iedere dag, hier wordt het ook gegeven, alleen maar goed, het is een natuur produkt, dus veilig, coogle er maar eens op....... wat de reuk in je gang betreft, maakt dat eens schoon met puur schoonmaakazijn, het ontsmet en het neutraliseerd de geur, rijkelijk gebruiken.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Misschien kun je haar ontlasting laten testen op een aantal eencellige darmparasieten, zoals coccidiose en Giardia?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wanneer heb je voor het laatst ontwormd? Wormen kunnen ook braken veroorzaken.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk dat er meer dan sanafor voor nodig is, het is maar een prebiotica, het maakt de maag niet, ik zou zeer zeker naar de dokter gaan, en even wormen laten checken, ontlasting dus opvangen, en misschien bloedprikken op middelandse zee ziekte, leishmania zou ik ook op testen.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Dit is iets voor de dierenarts en niet voor op Hondenpage!

Braken komt vanuit de maag en dan heb je niks aan Sanofor.

Zeker al ze al een paar dagen braakt zou ik morgen(liever vandaag nog) naar de dierenarts gaan, het kan een maagzweer of maagontsteking zijn maar dat is aan de dierenarts om de diagnose te stellen en te behandelen. Maagzuur kan een hoop schade aanrichten plus ze kan uitdrogen dus zou niet te lang wachten.

Ook een bloedonderzoek (vooral op de middenlandse zeeziekten) wat yooop zegt is een goede om mee te nemen bij de dierenarts.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Mijn vorige hond, ook uit Griekenland, had dit ook. Na maag en darmbiopten bleek dat zij ulceratieve colitis had. Zou dus serieus onderzoek laten verrichten door de DA.

 

Maar...als ze sinds 1 week ineens veel vaker braakt....kan het wel zijn dat ze iets heeft gegeten wat in de maag is blijven zitten/steken....of idd een ontsteking. 

honden page profiel SaskiaSaskia

Wat een hoop reacties. Allemaal heel erg bedankt dat jullie de moeite hebben genomen.

Ik merk wel dat ik een paar dingen misschien nog wat moet toelichten. 

Toen we Bindi net kregen had ze dezelfde klachten. Al was het toen in iets mindere mate. We hebben haar toen laten onderzoeken en daar kwam uit dat ze Giardia had. Waarschijnlijk al maanden en ook onbehandeld. Ze heeft toen 5 kuren nodig gehad om er vanaf te komen en haar darmen zijn waarschijnlijk zo aangetast (volgens de DA) dat ze de rest van haar leven gevoelig zal blijven voor diarree. Daarom krijgt ze ook speciale brokken en nauwelijks extra/andere dingen.

Vandaag is alles verder goed gegaan met haar. Geen diarree, niet overgegeven, genoeg drinken en gewoon heel levendig.

Ook krijgt ze op tijd haar wormenkuur dus dat kan het ook niet zijn.

Wat ons verbaasd is dat het plotseling weer zo erg was (ze braakt wel vaker maar dat doet ze als haar maag me lang leeg is). En dat er geen verklaring voor te vinden was. Ze heeft niet iets vreemds te eten gekregen o.i.d.

We gaan iig Sanafor proberen en misschien nog een ronde Panacur.  Hopelijk helpt dat haar darmen wat. Maar als iemand nog een gouden tip heeft om dat braken te stoppen dan hoor ik dat graag!

Nu lijkt het iig weer rustig dus hopelijk blijft het zo.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het maag- en darmstelsel van Bindi zal flink zijn aangetast door de vele kuren tegen Giardia.
Het braken in de ochtend zonder dat je hond gegeten heeft, komt waarschijnlijk doordat de maag te lang leeg is geweest. Dit voorkom je door later op de avond nog een kleine hoeveelheid voer te geven en hopelijk houdt ze dit dan binnen.


Ik zou pas een nieuwe ronde Panacur geven, als je hond daadwerkelijk wormen heeft. Dus eerst de ontlasting door dierenarts of via wormbestrijding.nl laten onderzoeken.


Sanofor Veendrenkstof zal het probleem niet oplossen; doch kan wel als ondersteuning gegeven worden.


Ik hoop dat je Bindi wat deze problemen betreft stabiel kunt krijgen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java heeft ook Giardia gehad. Waarschijnlijk wel minder erg, maar Sanofor helpt hier wel goed. Zonder Sanofor heeft ze veel sneller en vaker diarree.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Hoe lang heb je haar al? Is er nooit een maagonderzoek gedaan in de vorm van scopie en/of biopten? Regelmatig braken is gewoon niet normaal.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Ik mag toch hopen dat jullie allemaal snappen dat braken niks te maken heeft met de darmen en giardia.

Braken komt uit de maag en gebeurt niet zomaar...

Sanofor en panacur zullen het braken niet stoppen.

Dit is iets voor de dierenarts die kan het braken oplossen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik mag toch hopen dat jullie allemaal snappen dat braken niks te maken heeft met de darmen en giardia.
Braken komt uit de maag en gebeurt niet zomaar...
Sanofor en panacur zullen het braken niet stoppen.
Dit is iets voor de dierenarts die kan het braken oplossen. "

 Precies!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik mag toch hopen dat jullie allemaal snappen dat braken niks te maken heeft met de darmen en giardia.
Braken komt uit de maag en gebeurt niet zomaar...
Sanofor en panacur zullen het braken niet stoppen.
Dit is iets voor de dierenarts die kan het braken oplossen. "

 Er staat in de tekst dat de hond af en toe diarree heeft. Sanofor helpt daar tegen en dat heb ik ook duidelijk in mijn post gezet. 

Diarree en braken zijn wel tekenen van Giardia.

Bovendien is Sanofor ter ondersteuning van maag en darmen. Dus ja, als de hond aangetaste darmen of een gevoelige maag heeft zou het wel kunnen werken.. 

Sowieso eerst laten checken bij de dierenarts, heb ik ook gezegd.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"  Er staat in de tekst dat de hond af en toe diarree heeft. Sanofor helpt daar tegen en dat heb ik ook duidelijk in mijn post gezet. 
Diarree en braken zijn wel tekenen van Giardia.
Bovendien is Sanofor ter ondersteuning van maag en darmen. Dus ja, als de hond aangetaste darmen of een gevoelige maag heeft zou het wel kunnen werken.. 
Sowieso eerst laten checken bij de dierenarts, heb ik ook gezegd. "

 

De af en toe diarree is puur bijzaak in vergelijking met regelmatig braken.

Tuurlijk als de hond af en toe diarree heeft zal sanofor prima zn werk doen. Maar het ging over braken en dat is niet op te lossen met een beetje sanofor maar eerder met een bezoekje aan de dierenarts en een maagonderzoek.

 

Bedoel het trouwens niet verwijtend hoor! maar doelde meer op het feit dat er in het algemeen heel makkelijk adviezen gegeven worden terwijl er eigenlijk gewoon mee naar de dierenarts gegaan moet worden want braken is niet normaal.

honden page profiel SaskiaSaskia

Bindi krijgt nu een paar dagen alleen rijst te eten en het braken lijkt te zijn gestopt. Hopelijk blijft het zo.

We zijn in het verleden al een aantal keer met Bindi naar de dierenarts geweest voor verschillende klachten. Vooral voor de diaree. Daar kwam steeds Giardia uit. Het braken was tot nu toe slechts incidenteel en kon eigenlijk altijd verklaard worden door een te lege maag ('s ochtends), schrokken of iets vreemds gegeten. Dat konden we steeds oplossen met 's avonds nog wat te eten geven en een antischrok voerbak. Alleen konden we er deze week geen logische verklaring voor vinden. En elke keer dat we op het punt stonden om maar de da te gaan, werd het braken minder. 

De da is niet goedkoop en uitgebreide onderzoeken al helemaal niet. In het verleden zijn we al zo vaak weggestuurd met de mededeling "Kijk het nog even aan", dat we nu wat terughoudend zijn. 

Als ik zeker zou weten dat onderzoeken wat zouden opleveren dan was het een makkelijke keuze. Maar omdat ze van geen enkele mogelijke oorzaak alle symptomen laat zien moeten we waarschijnlijk alle onderzoeken langs en dan is het nog niet zeker dat ze de oorzaak vinden. Vooral omdat de da al heeft aangegeven dat zowel haar maag als darmen behoorlijk aangetast zijn door o.a. de Giardia. 

Ze lijkt er verder gelukkig niet al te veel last van te hebben. Is nog steeds onze vrolijke stuiterbal. 

Morgen gaan we weer een paar brokken geven. Kijken hoe ze daar op reageert.

Volgende forumvraag: Kreupele pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^