hallo, ik krijg binnenkort de kans om minder te gaan werken en ik denk erover na om een 2e hond (herplaatser) in huis te nemen. Laika heeft wel wat voedselnijd en speelgoed nijd maar niet zo erg dat ze bijt, ze snauwt alleen. Met de katten gaat dit prima en met apart voeren op de opvang ging dit ook goed. Dus dat is geen super groot probleem. Maar wat voor een ras? Laika’s voorkeur in honden zijn labradors, golden retrievers en border collie’s. Maar ik wil liever een maatje kleiner. Maar niet zo klein als een corgi, er een beetje tussen in. Wel een ras waar wat pit in zit. Kwa energie zit laika ongeveer in het midden. Wat voor ras sluit hierbij aan?
mijn dh ging ook heel goed met labradors
Ik zou denk ik de asiels in de gaten houden en als er een hond zit die je aanspreekt, samen met Laika kennis gaan maken. Als het dan lijkt te klikken doet het ras er misschien niet veel toe?
Doet het ras er inderdaad echt toe? Ik zou gewoon op zoek gaan naar een leuk passend maatje en de asielen (ikzoekbaas), Verhuisdieren en andere herplaatswebsites in de gaten houden, wie weet wat voor leuke hond je tegenkomt! Kruisingen en mixjes zijn minstens zo leuk.
Nou ik wil natuurlijk wel een hond wat bij haar past, en liefst geen hond met jacht instinct ivm de katten. Asiels hou ik in de gaten,maar daar zitten voornamelijk stefford achtige honden en no offense maar dat soort honden trekken me niet. Liever haal ik een hond als die nog bij de eigenaar zit omdat je dan ook meer informatie krijgt over het verleden van de hond bv via sites als hhin en daar komt het ras weer in de picture.
Een Toller?
Een Goldie? Kan met honden, katten, kinderen, ja alles eigenlijk. En net een maatje kleiner dan een labrador.
Of op dezelfde website, dit reutje Amados, 't is net een mini Golden.
Ik geef liever een hond uit nederland een nieuw thuis, er zijn hier meer dan genoeg hondjes die een nieuw thuis zoeken, toller vindt ik een leuke hond maar die hebben toch een hoog energie level en flink wat jachtinstinct? Verder iemand nog suggesties?
Bovenstaande honden zijn al in Nederland hoor. Zou je niet concreet op zoek moeten gaan naar een geschikte hond, in plaats van een geschikt ras? Ieder individu is zo verschillend. Dan kun je wel een ras uitkiezen dat op papier helemaal perfect lijkt te zijn, maar vind maar eens een herplaatser die perfect aan de standaard voldoet. Die worden namelijk ook niet zelden vanwege (ernstige) gedragsproblemen herplaatst.
De honden die hier in de asielen zitten zijn, zoals je zelf al zei, vaak van een bepaald type (veelal bullen/staffords en herders). Niet iedereen zit daarop te wachten, en dat is begrijpelijk. Maar dan zou ik mij juist openstellen voor (ex)-straathonden, dat zijn over het algemeen fantastisch leuke honden en je hebt ze in alle soorten en maten.
Maar misschien ben ik bevooroordeeld hoor. Ik heb zelf een herplaatser met stamboom die uit elkaar valt van ellende qua gezondheid en waar de vorige eigenaren bovendien alles behalve eerlijk over zijn geweest. En ik heb een Spaanse asielhond die blaakt van gezondheid en met een fantastisch karakter. Tja. Ik heb mijn lesje in ieder geval geleerd.
Ook is mijn ervaring dat probleemloze rashonden (zeker die met stamboom) over het algemeen binnen enkele dagen al een nieuw thuis hebben, er zijn vaak zelfs wachtlijsten voor, dus verkijk je hier niet op.
Qua rassen kan ik wel leuk gaan roepen 'IJslandse hond' of iets dergelijks, maar vind daar maar eens een herplaatser van, die zijn er gewoonweg niet.
Als jullie Border Collies leuk vinden maar te groot, kijk dan eens naar een Pyreneese Herder. Ook drijvertjes.
En toevallig is daar nu een herplaatser (klik) van beschikbaar ook nog. Dat gebeurt slechts zeer sporadisch. Maar pfoe, dat zijn wel felle donders hoor, en zéér energiek.
Dit weekend komt deze dame proef logeren. Geen onbekende dame, ze is van een ex vriendin. Eens kijken of het klikt.
Wat een prachtige hond, volgens mij ook wel iets dat goed bij je herder past. Ik zal duimen dat de klik er is en dat het ook met de katten werkt. Ik hoop dat het lukt - Sterkte!
Ze kennen elkaar van de opvang. Daar ging het goed. Katten is ze wat bang voor dus ze gaat er tenminste niet achter aan. Het is ook een pittige tante dus ze geeft ook wat tegen gas. En verder ontzettend lief en een echte knuffelkont. Ze domineerde daar de andere hond, voor laika had ze altijd respect. Dus wat dat betreft zal het wel goed komen.
ooow wat heb je nou gedaan, ik vind 1 oog Mary zo leuk.
Maar ik begin pas aan een hond over heel veel jaren als Faro heeel oud is geworden.
Hoe is ze met een andere hond in huis dan, weet je dat? Kan nog best eens lastig worden als ze speelgoed en voedselnijd heeft.
Kan ze haar baasje wel delen?
Daarom gaan we een weekend proef draaien. Met de katten gaat het ook goed. Ik heb wel eens een loge gehad en dat ging ook prima, zolang ik het speelgoed opruim en ze apart voer. Dat deden ze bij de opvang ook.
Oh sorry dat had ik nog niet gelezen.
Gelukkig is ze niet zo klein als een Corgi haha.
Het is een hele knappe dame! Hopelijk kikt het!
Tja ze zoekt een nieuw thuis dus dan maakt het ras inderdaad weinig uit. Voordat die vriendin een corgi kreeg vondt ik ze niet zo leuk maar het zijn grappige honden, heel wat karakter in zo’n klein beestje. Iemand nog tips over kennismaken en introduceren? Ik laat ze zowiezo vrijdag weer op neutraal terrein kennis maken, maar hoe daarna. Geldt het nog steeds dat ik laika als eerste moet begroeten , eten geven enz of is dat achterhaald?
Men zegt dat het achterhaald is maar kwaad kan het zeker niet. Dus doe gewoon waar jij je goed bij voelt.
Nee dat geldt niet meer. Behandel ze gelijk dan krijg je daar geen gedoe mee.
Ze kennen elkaar toch al van in de opvang, dus dat op neutraal terrein laten kennis maken is al voorbij.
Verder zijn er geen regels, alleen is heel belangrijk dat jij beslist wat er moet gebeuren, laat ze niks "zelf" uitmaken.
Jij moet hun aanleren hoe ze zich moeten gedragen tov elkaar.
Wordt er gekibbeld, ga er tussen en laat ze stoppen.
Weet je dat je eerste hond baknijd heeft, geef hem nooit de kans om uit te schieten naar de andere.
Ga de eerste dagen vele uren wandelen, dat versterkt de band onder elkaar en het samen slapen daarna ook.
Speelgoed zou ik wel een tijdje weg leggen tot ze hun draai in huis hebben gevonden.
ohh wat een knapperd is dat
ik zou gewoon gaan wandelen met de honden en dan naar binnen stappen. Idd letten op triggers als botjes en speelgoed, ik zou dat niet over de vloer laten slingeren. Eten apart geven zou ik zowiezo doen. En verder de honden gelijkwaardig behandelen en begeleiden. Als een van de twee teveel spanning heeft, van tevoren al ingrijpen door gerust te stellen of uit de situatie halen.
Mijn ervaring met opvangers en logeetjes is dat het zo het beste werkt, de hond die er het langste is, gaat voor. Ik weet ook niet of dit nu echt onder 'dominantietheorie' valt... Voor mij voelt het meer als de nieuwkomer in een positie brengen waarin hij het voorbeeld moet volgen van de andere hond(en) zodat de nieuwe snel de nieuwe huisregels en het dagelijks ritme leert, maar ook dat ze zo leren dat jij het allemaal voor ze regelt en dat ze dat niet zelf hoeven te doen.
Eerst een flinke wandeling zodat ze al wat ingespeeld raken op elkaar en daarna moe en voldaan naar huis, is wat mij betreft de eerste belangrijke stap. Zo accepteren ze een 'vreemde' in huis ook sneller, die hoort er dan al een beetje meer bij.
Ik heb ook geleerd dat het meestal beter werkt om de nieuwkomer niet te knuffelen om hem op zijn gemak te stellen, omdat het allemaal zo stressvol is, etc. Voor mij werkt het beter om een knuffel en een aai te geven omdat ze iets goed hebben gedaan - allebei - als beloning, iets waarvoor ze moeten werken. En dat helpt ook weer goed om aan te leren hoe het hier in huis werkt.
Vaak is het na een paar dagen al helemaal duidelijk, soms duurt het iets langer. De honden kennen elkaar dan, jij kent de honden al een stuk beter en weet wat wel en niet werkt. Hier zijn alle honden gelijk en volgorde maakt niet zoveel uit, ze weten dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben. Het enige waarbij ik een volgorde aanhoud, is met eten geven waarbij de hond die het snelste eet het laatste krijgt, zo werkt het goed voor mij en voor hen, en hebben ze nooit problemen met elkaar.
Ok bedankt voor de tips, ik ben benieuwd hoe het gaat. De katten hebben een grote kelder en veel hoge plekken dus die kunnen haar wel mijden als ze het willen. De eerste nachten beter apart of bijelkaar?
Apart. Als er onenigheid ontstaat kan het al een bloedbad zijn voor jij er van wakker wordt. Better safe than sorry.
Lijkt mij ook het beste, indien je hond niet bij je op de slaapkamer slaapt en je er meteen zelf bij kunt zijn als het mis gaat.
ook een heel belangrijke goede tip denk ik zo voorkom je "jaloezie" van de eerste hond
Ik doe het net wel: mijn honden moeten dat accepteren, ik wil geen jaloezie hier in huis,
Ze zijn het bij mij natuurlijk wel gewoon in het kapsalon, maar ze moeten het in huis ook toelaten.
Volgens mij laat je net daardoor en dadelijk zien hoe het er aan toe moet gaan in huis.
Met toe te geven aan hun jaloezie laat je hun de regels bepalen en dat is net wat je niet wil natuurlijk.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?