hoi,
Ik heb drie honden waarvan er eentje echt heel erg aan de lijn trekt, het is een herplaatser en toen wij hem kregen trok hij nog veel harder.
Nu kan hij op het trainingsveld keurig netjes aan een slap lijntje meelopen etc. maar zodra ik dan het veld afga begint hij weer.
we hebben al verschillende dingen geprobeerd maar het werkt allemaal niet, behalve op het trainingsveld. Ik heb geprobeerd er een woord aan te koppelen, het woord 'wandel' op het trainingsveld doet hij dit prima maar op straat snapt hij het niet/luistert hij er niet naar.
De hond is heel sterk dus het is niet echt fijn om een eind met hem te wandelen op deze manier.
Hij kan niet altijd los en dat is natuurlijk ook niet het probleem oplossen.
Wij hebben het tot nu toe geprobeerd aan een normale halsband, een halsband met halve slip en aan een tuigje. liefst laat ik hem aan een tuigje uit maar dan is hij helemaal niet te houden. De halsband met halve slip hebben we maar een paar keer gebruikt, hij hangt zich helemaal op en trekt alsnog. Iemand in het park raadde me aan om een anti trektuig of een halti aan te schaffen maar dat lijk me ook niet fijn voor de hond..
Sowieso zo n anti trektuig met van die touwtjes wat schuurt tussen de oksels ga ik niet kopen, dat vind ik persoonlijk niet zo vriendelijk.
Ik las ook iets over een tuig met een ring op de borst waarmee de hond dan niet hard vooruit kan trekken, heeft iemand hier ervaring mee?
Waarom vraag je niet aan de instructeur van de les of deze eens met je meegaat buiten het trainingsveld.. ? Zodat hij jou even een paar lessen gaat begeleiden.....buiten het trainingsveld, een goede instructeur zegt geen nee.
Wij hebben een tuigje van Ruffwear front range en zijn hier heel tevreden over! Deze heeft 2 ringen, 1 op de rug en 1 op de borst.
Hij kan dus gewoon op de rug vast bij de normale wandelingen, maar zodra hij een keertje een trekbui heeft waar stilstaan/teruglopen of volg even niet werkt kan je de riem makkelijk aan de voorkant bevestigen. De hond wordt dan een beetje zijdelings getrokken en dat vind hij vervelend, dan is het trekken zo over. Dit harnas schuurt niet onder de oksels en het is een stevig model. Je kan je gegevens erop kwijt of een ID tag eraan bevestigen. Ik vind het fijn dat je hem ook als normale tuig kan gebruiken!
Hier is Benji met het tuigje aan.
Ai, dat haalde ik er niet uit uit je berichtje...toch zou het fijn zijn als je iemand vraagt als je een tuigje aanschaft waar het trekken mee verminderen kan om toch onder begeleiding er mee om te kunnen gaan....het is zeker een mooi tuigje wat Nicole heeft, wat je kan afwisselen met de lijn aan de voorborst of op de rug aan te klikken....
Een hond leert plaats gebonden. Hij heeft op het trainingsveld geleerd hoe het netjes moet. Maar daar buiten snapt hij nog niet dat het precies net zo moet als op het trainingsveld.
Jullie moeten dus precies hetzelfde oefenen wat jullie op het trainingsveld ook hebben geoefend. Het kost alleen heel veel tijd en energie, want buiten het trainingsveld zijn andere luchtjes en voorwerpen te vinden.
Verschillende dingen proberen heeft geen nut, daar snapt de hond uiteindelijk niks meer van en doet hij nog niet wat jullie vragen want je vraagt elke keer wat anders.
Laat je hond voor de wandeling eerst lekker z'n energie kwijt raken. Laat 'm veel snuffelen als die dat wil of ga vooraf aan de wandeling één hersenwerkje doen, zodat overmatige energie al weg is.
Een tuigje met een ring op de borst kan in zo'n situatie echt een uitkomst zijn! Het Ruffwear Front Range tuigje is een goed begin maar als je hond erg sterk is zou ik beginnen met een U-lead, Easy Walk, Halti Harness of Mazter (allevier vergelijkbaar). Je kunt je hond dan bij wijze van spreken aan je pink uitlaten.
En het zijn zeker geen hondonvriendelijke hulpmiddelen, ze doen de hond absoluut geen pijn maar geven jou als baas meer controle door de hond de mogelijkheid tot hard trekken te ontnemen (als ze trekken raken ze als het ware uit balans). Ik vind een gespannen hond die zichzelf zowat een hernia trekt hoe dan ook sneuer dan een hond die rustig meeloopt omdat hij een anti-trektuigje draagt. Maar let op, er bestaan ook hulpmiddelen die wél vervelend zitten (zeker bij verkeerd gebruik) en bijvoorbeeld knellen.
Als je hond eenmaal gewend is rustig mee te lopen (belonen, belonen, belonen!) kun je na een tijdje vaak overstappen naar een 'normaal' tuigje of halsband.
Jazz is een stuk kleiner maar dit tuig heb ik.
Hij weegt maar 8 kilo maar soms heb ik last van de gewrichten.
Op de rug zit ook een ring dus kan op 2 manieren.
Hij zit fijn Jazz heeft er totaal geen moeite mee.
Als hij braaf is gaat de riem vast op zijn rug
Maybe trok ook ontzettend aan de lijn. Van alles geporbeerd te hebben (wilde niet aan een anti trek tuig beginnen of een halsband/slip lijn) Heb ik eindelijk de oplossing voor ons. Ik zet haar elke keer naast me met het commando naast dit doen we nog geen week en ze begrijpt het al. Kan nu rustig lopen zonder een arm uit de kom. Als we dan op een veldje komen dan krijgt ze het commando vrij en mag ze trekken en snuffelen.
Niet waar hoor, mijn hond trekt nooit, maar loop ik met een u-lead, en komt er een hond naast de fiets voorbij denderen, dan is zijn uitval met dat ding om niet voor de poes en vlieg ik er zo achter aan!!
Dat is jammer, zit het tuig dan niet te los? Ik heb zelf dan weer geen uitvallende honden, maar in drukke/prikkelrijke omgevingen helpt zo’n tuigje echt perfect tegen trekken en lopen ze uit zichzelf rustig naast me. De halve hondenschool hier loopt er mee, en zelfs grote doldrieste pubers die normaal gesproken alle kanten op vliegen zijn er prima mee in toom te houden.
Nee zit niet te los. Ik loop altijd met een gewone halsband, behalve als ik het buitengebied in ga. Daar komen vaak honden naast de fiets voorbij, voor mijn hond een enorme trigger om in de lijn te klappen, vandaar de u-lead.
1x is hij flink onderuit gegaan, maar liever hij dan ik. Helaas heeft hij daar niet van geleerd.
Wat versta je onder wandelen met een aangelijnde hond. Wat verwacht je van de hond, en wat wil je niet dat je hond doet.
Waar wandel je als ze aangelijnd moeten lopen, of wandel je ergens naartoe waar ze wel los mogen?
Mocht je de front range willen proberen, ik doe die van mij weg. In de kleur grijs, netjes en nergens beschadigt.
Trekken afleren vindt ik het lastigste en minst leuke om te trainen. Je moet heel consequent zijn, want als je het een paar stappen wel accepteert heeft hij zichzelf beloond en is dat een motivatie om het de volgende keer weer te doen.
Het is dus belangrijk om het gewoon nooit te accepteren. Als hij het doet stilstaan en als dat niet werkt een stukje achteruit lopen. Verbaal belonen als hij netjes meeloopt. In het begin doe je er heel lang over, want iedere paar stappen kun je weer terug uit.
Toen ik Puck net had heb ik haar zelfs gewoon een keer gedragen. Ik was het zo zat en wou gewoon naar huis lopen. Maar wilde haar ook niet laten trekken, want dan zou het oefenen voor niks zijn geweest. Dus heb ik haar maar opgetild. (grote hond van 56 cm hoog en toen 17 kg )
Wat ook kan schelen is om een langere lijn te gebruiken en een goed Y tuig. http://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/biothane-hondenriem/
Bij zo'n Y tuig kun je de riem ook aan de voorkant klikken. Misschien dat het nut heeft omdat hij dan minder kracht kan zetten. Ik zou niet zo'n anti trektuig als mazter kiezen. Dat werkt namelijk doordat er aan de zijkant ringetjes zitten die irriteren, en zo'n strakke horizontale band is sowieso niet heel erg comfortabel.
En verder, hoeveel beweging krijgt je hond? Hoe vaak en hoe lang mag hij loslopen??
Inmiddels loopt Puck best netjes aan de lijn. Maar ik merk ook dat het voor haar makkelijker is als ze haar energie kwijt is. Ze moet iedere dag wel kunnen rennen.
Wat daarnaast ook belangrijk is is om door te lopen. Honden hebben een sneller looptempo dan ons waardoor ze ingehouden moeten lopen, wat best lastig is. Dan is het wel fijn voor ze als we een beetje doorlopen.
Sorry voor mijn late reactie!
We zijn een weekend weg geweest waar we internet zouden hebben maar helaas werkte dit niet.
Ik ga even alles een voor een beantwoorden
In ieder geval iedereen alvast bedankt voor jullie reacties
Altijd lekker zo'n weekendje weg. Ach, het internet... Soms is het best lekker zonder. Zo kun je meer tijd aan familie besteden ipv aan je telefoon .
Het is logisch dat we dingen gaan uitproberen. Maar als je veel dingen gaat uitproberen, snapt de hond er uiteindelijk niks meer van en zal helemaal niet meer wat uitvoeren. Beter houd je het dus gewoon bij 1 commando op alle plekken. Samen oefenen, houd het voor je hond wel leuk en blijf niet bezig. Elke dag of om de dag 2-3 keer oefenen, dan is het genoeg.
Geurtjes ruiken is helemaal niet erg. Spendeer eens één wandeling op een dag voor de hond. Laat 'm lekker ruiken en laat 'm zelf zijn weg bepalen. Dan is het wandelen voor de hond ook leuk.
De rest van de wandelingen zijn voor jou. Samen lekker een paar kilometer lopen voor de lichamelijke conditie. Neem wat lekkers mee voor tijdens de wandeling. Elke keer wanneer de hond netjes naast je loopt, gelijk belonen.
Ach, dat maakt niks uit. Je komt in ieder geval nog weer terug .
Er worden ook vaak topics geopend, daar steken we met ons allen tijd en energie in en vervolgens komt topicstarter niet meer terug.
H
Is een l/xl, 20 euro zonder verzendkosten. Weinig gebruikt omdat ze hier makkelijk uit ontsnapte.
Bij Lenka werkte de U-lead ook niet. Ze trok er gewoon door heen. En ze heeft zich ook een paar keer omvergetrokken
Wat bij haar het meest geholpen heeft is blijven staan als ze trok en niets zeggen.
Nu trekt ze nog aan het begin van een wandeling op onbekend terrein. Gewoon omdat ze te opgewonden is. na 10 minuten is het over.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?