Slaapgebrek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Ik heb heftig slaaptekort door Asco. Ik slaap nu twee weken naast hem op de bank, wanneer kan ik dit stoppen? 

Ik verlang terug naar mijn bed. Ook wanneer weer ik nou wat her 'Plas' piepje is of gewoon aandachtspiep?

 

hij kan in principe de hele nacht doorslapen, heeft hij al een aantal nachten gedaan, met een terugval kort geleden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Honden slapen niet een hele nacht. Honden slapen door de dag heen kleine beetjes.

 

Je kan ook je matras of een luchtbed naar beneden halen en daarop gaan liggen. Dat ligt heel wat comfortabeler dan een bank.

 

Je moet gaan luisteren naar tonen en kijken naar gedrag.

Wat je beter kan doen is rond 23.00 uur uitlaten. Nog een lekker wandelingetje van 10minuten en zorgen dat ie plast en poept.

Dan zet je de wekker rond 2/3 uur in de nacht. Maak je Asco wakker, ga je buiten plassen en weer terug slapen. Rond 6/7 uur sta je op ga je Asco laten plassen, kleed je je aan en maak je een wandelingetje.

 

De tijden van het plassen maak je elke week een half uur of een uurtje langer. Tot Asco het de hele nacht goed vol kan houden.

En houd er dan nog rekening mee dat het eens voor komt dat je hond moet plassen in de nacht.

Ook Puck heeft dat hier nog af en toe.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Gewoon lekker terug naar je eigen bed en mocht je s'morgens wat plas of poep vinden,wat nog wel eens kan gebeuren. Dan ruim je het gewoon zonder gemopper op.

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Honden slapen niet een hele nacht. Honden slapen door de dag heen kleine beetjes.
 "

 Java slaapt vanaf het begin gewoon de hele nacht door hoor. Gaat misschien een keer anders liggen, maar die wordt echt niet uitgebreid wakker. Ook nu ze bij ons op de kamer slaapt hoor ik haar niet tot 9 uur 's ochtends.

Dus dat lijkt me gewoon een kwestie van aanleren. 'S nachts is om te slapen.

 

Maargoed, ik ging hier dus ook om 3 uur er uit om de pup te laten plassen, en zo telkens een half uurtje later. Met 12 weken kunnen ze meestal gemakkelijk doorslapen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck wordt altijd wel uitgebreid wakker. Die gaat met kabaal, zuchten en kreunen, ergens anders liggen of ze loopt een rondje over het bed. Vaak slaapt ze dan ook niet, maar ligt ze wakker. Heel af en toe krijgt ze gekke vijf minuten en gaat ze graven of springt ze over me heen.

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Probleem is dat als ik Asco wakker ga maken om te plassen, hij daarna heel actief word en dus niet meer door wilt slapen. Ook poept en plast hij niet tijdens het wandelen, Ofja: zelden. En het wandelen zelf gaat ook niet soepel. Het is meer vooruit trekken dan wandelen op het eerste gedeelte. 

 

Ook rond 23.00 laten we hem nog 'uit' in de avond, bij ons achter. Maar hij is nog niet gewend alleen te zijn dus dan gaat hij waarschijnlijk de hele nacht piepen waardoor ik dus niet meer weet of het plassen of aandacht is. Moet ik dat dan negeren en echt op de tijdstippen die ik wil hem eruit nemen en laten plassen? Ook als hij dan op dat tijdstip nog diep in slaap is? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neem hem toch gewoon mee naar je slaapkamer.

Waarom het zo moeilijk maken?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Niet echt wandelen, maar plassen bv in de tuin, eruit, plas, erin, welterusten. 

 

Over een paar weken is het alweer anders en "slaapt" hij door. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik heb het op 2 manieren gedaan. Joy in de bench gezet, eerste 2 avonden mopperde ze wat, we lagen op de bank. De wekker stond om 3 uur en 6 uur. Toen begon de dag, maar lagen we samen op de bank verder te slapen haha. Na 3 dagen ben ik in bed gaan liggen met de wekker die tijden. En toen langzaamaan van 3 naar 6 gerekt, elke nacht een half uur later. Toen 6 uur gerekt.

 

Wolf wou niet de bench in. Die bleef rustig 3 uur blaffen. Dus op de bank, hij op de grond los, en hij sliep zonder morren. Hebben we een week gedaan. Toen zijn we blijven zitten op de bank tot ie sliep. Wolf laat een flinke grom/zucht los als ie gaan slapen, ook overdag. Na een kwartier dat ie echt sliep gingen we naar de slaapkamer, hij wist niet eens dat we weg waren. Bij elke piep die hij gaf eruit, plassen, en weer alles uit en zitten tot ie sliep. Nu (met 19 weken oud) slaapt ie door van 11 tot half 9, en lopen wij meteen naar bed zonder te wachten dat ie slaapt. Ze liggen beide los in de woonkamer met 2 katten die ertussen lopen.

 

Ik heb ze wel allebei aangeleerd dat ze een nachtsnack krijgen. Een vleesstrippie ofzo. Iets kleins om te kauwen. Dan weten ze, als ze uitgelaten worden en ze krijgen die snack dat het nacht is en ze moeten slapen. Werkt perfect! Ze gaan beide al bij de plek rondjes draaien omdat ze weten dat ze het krijgen zodra ik de kussens etc weghaal (heb een sloper)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier hebben we er nooit zo'n proces van gemaakt.  Eerste paar nachten beneden, 's avonds heel laat nog even gauw in de tuin. Terug de mand/bench in, welterusten, en 's morgens rond 6 uur er weer uit.  Ook niet 's nachts wakker gemaakt om te plassen. 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

" Neem hem toch gewoon mee naar je slaapkamer.
Waarom het zo moeilijk maken? "

 Omdat hij uiteindelijk onder moet slapen. En als ik hem mee naar boven neem moet ik een flinke weg afleggen voor ik buiten ben en denk dat het dan al te laat is. En dan leert hij als nog niet dat hij alleen moet slapen. Ik heb de luxe niet om hem iedere x verder van de slaapkamer af te zetten want dan staat hij alweer beneden in de woonkamer. 

 

Hij moet leren dat hij onder slaapt en dat hij ook alleen moet slapen. En sowieso mee naar boven nemen dan moet de hele Bench weer mee en daarna weer mee naar onderen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hier hebben we er nooit zo'n proces van gemaakt.  Eerste paar nachten beneden, 's avonds heel laat nog even gauw in de tuin. Terug de mand/bench in, welterusten, en 's morgens rond 6 uur er weer uit.  Ook niet 's nachts wakker gemaakt om te plassen.  "

 Die fout maakte ik met joy ook. Ze moest niet eens maar werd wakker door mij haha. Maar ik heb dr ook zeker tot een half jaar elk uur naar buiten gegooid. Was een beetje té enthausiast. Met wolf ben ik iets lakser. Is er iets dan piep je maar.

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Hij is nog niet zindelijk, vandaar en ik vind het sneu als ik hem niet hoor en hij daardoor in zijn Bench (slaapplek) gaat plassen of poepen. 

 

Ik heb een mand voor hem, maar durf hem in de nacht niet daar in te laten omdat ik bang ben de dag erna als ik onder kom een ravage aan te treffen en overal poepjes en plasjes. Ook hebben we een gevaarlijke trap waar hij niet op mag, en als ik hem dan in de nacht onder in de Bench laat ben ik bang dat hij de trap op loopt..

 

maar ik zal vannacht eens kijken hoe het gaat als ik nu weer eens boven ga slapen. 23.30 nog snel uit, dan slapen en de wekker om 6 uur. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De ravage kun je beperken. Haal alles weg wat kostbaar is en zorg dat asco niet aan kabels kan knagen. 

 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een puppy ren (vaak wel te koop bij dierspeciaalzaken/tuincentra) om de bench/mand te zetten zodat asco wel de gelegenheid heeft om rond te lopen, maar wel in een beperkt stuk.

Dan kan hij niks slopen en heb je niet de hele benedenverdieping onder de plas en poep.

 

Laat de deur van beneden en je slaapkamer deur open en je hoort het piepen dan vast.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tasja, alweer een topic, wat was er mis met het andere topic, je bent gefrustreerd, je hebt net een pup twee weken in huis en wil dat alles van een leiendakje gaat, dat gaat en lukt niet, je zal geduld moeten hebben en niet als de antwoorden je niet bevallen weer een ander topic openen....en het andere ...gefrustreerd..laten sluiten.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik neem mijn pups gewoon mee naar boven in bed.  Als ze onrustig worden, wordt ik wakker, ik neem ze op en ga naar beneden om ze te laten plassen. 

 

Niks moeilijks aan.

 

Wees blij dat het geen baby is, die kunnen je maanden 's nachts uit je slaap houden hahaha.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hij is nog niet zindelijk, vandaar en ik vind het sneu als ik hem niet hoor en hij daardoor in zijn Bench (slaapplek) gaat plassen of poepen. 
 
Ik heb een mand voor hem, maar durf hem in de nacht niet daar in te laten omdat ik bang ben de dag erna als ik onder kom een ravage aan te treffen en overal poepjes en plasjes. Ook hebben we een gevaarlijke trap waar hij niet op mag, en als ik hem dan in de nacht onder in de Bench laat ben ik bang dat hij de trap op loopt..
 
maar ik zal vannacht eens kijken hoe het gaat als ik nu weer eens boven ga slapen. 23.30 nog snel uit, dan slapen en de wekker om 6 uur.  "

 23.30 laatste keer uit....ga dan nog eens om half drie uit, en dan 6 uur, de pup heeft de tijd nodig om zinderlijk te worden, was jij toch ook niet een twee drie......als je er nu een week of zes er voor uittrekt, heb je een hoop gewonnen..

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Oh jee, de puppy-blues...... had vorige week ook zo'n dag

Hier een pup van 16 weken, ook de eerst 2 weken beneden geslapen.  Op gegeven moment ben ik idd 1 nacht naar boven gegaan. Moest mijn eigen bed weer even opzoeken. Ja, toen had hij 's nachts wat in huis gedaan. Is dat erg voor 1 keer ? Voor mij niet hoor ! Schoongemaakt en klaar.

Nu geeft hij goed aan wanneer hij naar buiten moet (door te blaffen). Soms ben ik net iets te laat met mijn slaperige kop, maar meestal op tijd....... en dan is het toch zo'n knappe puppewup

Soms zijn het inderdaad korte nachten, om 1 uur 's nachts en om kwart over 5. Maar het hoort er gewoon bij.... net zoals bij babytjes.

Het komt wel, het heeft gewoon tijd nodig. Als je aantal maanden verder bent, lach je hier om.

Wat ik heb gedaan om mijn slaaptekort in te perken, was als de pup slaapt, ook een slaapje doen. Helpt hoor ! Sterkte en succes

 

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ik heb lilly altyd meegenomen op bed zoals men vroeger hondje als ze onrustig werd ging ik naar buiten na haar plasje of zo terug méé je kan ze ook op kamer in een ma nr of zo houden misschien als z e begint te Wenen buiten laten veel succes verder na een tyd gáát het beter 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Het is ook gewoon zwaar. Simpel zat. Elsa is nu 5 maanden en nog moet ik als het even kan een middagdutje doen anders trek ik het gewoon niet. En slapen als de pup slaapt? Die slaapt steeds kort... Huishoudelijke klussen doen als de pup slaapt? Als ik beweeg is ze wakker.. en haar slaapjes zijn niet te plannen dus met eten koken lukt dat ook niet.

 

Voor TS; Probeer een bench. Gewoon op een goed maat voor je pup nu of eentje op de maat die hij gaat worden en dan tijdelijk even verkleinen. Zorg dat er water in staat en iets veiligs om op te kauwen.

 

Wanneer jij even niet op kan letten stop je je pup even in de bench. Spreid je activiteiten wel zodat hij niet lang in de bench hoeft te liggen. Dus half uurtje voor koken, dan even snel naar buiten voor poepje/plasje, zelf eten, even pup rond laten scharrelen, weer in de bench en kwartiertje afwassen. Zo voorkom je een hoop frustratie en meestal bevuilen pups hun eigen bench niet zolang die maar niet te groot is en je ze er niet te lang in laat zitten.

 

's Nachts ook in de bench. Gaat hij al snel piepen, laat hem dan maar even piepen; best kans dat dat al snel over is. Op deze leeftijd is 3 uur bench echt wel de max dus na 2,5 uur je wekker zetten en met je pup naar buiten. Geen bijzondere aandacht geven; stilletjes/zachtjes doen. Poepje, plasje en weer naar binnen en in de bench. Laatste ronde om 24:00, poepen en plassen om 2:30 en opstaan om 5:00. Dan pak je ergens rond 13:00 nog eens 2,5 uur een middagdutje.

 

Slopend, ik weet het. Maar als die routine goed gaat kan je gaan opbouwen. 24:00, 3:00, 6:00. Gaat dat een tijdje goed dan kan je naar bv 23:30, 3:00, 6:30... Tot je op een normale maar gebroken nachtrust zit. Dan kan je die nachtelijke ronde gaan opschuiven; steeds een kwartiertje later.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Probleem is dat als ik Asco wakker ga maken om te plassen, hij daarna heel actief word en dus niet meer door wilt slapen. Ook poept en plast hij niet tijdens het wandelen, Ofja: zelden. En het wandelen zelf gaat ook niet soepel. Het is meer vooruit trekken dan wandelen op het eerste gedeelte. 
 
Ook rond 23.00 laten we hem nog 'uit' in de avond, bij ons achter. Maar hij is nog niet gewend alleen te zijn dus dan gaat hij waarschijnlijk de hele nacht piepen waardoor ik dus niet meer weet of het plassen of aandacht is. Moet ik dat dan negeren en echt op de tijdstippen die ik wil hem eruit nemen en laten plassen? Ook als hij dan op dat tijdstip nog diep in slaap is?  "

 Je hebt t over we. Heb je een partner? Kan die af en toe een nachtje beneden slapen?

 

Ik wens je veel sterkte de komende tijd. Tandjes wisselen, puberen. T is een hele klus hoor, een hond groot laten groeien.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

"  Omdat hij uiteindelijk onder moet slapen. En als ik hem mee naar boven neem moet ik een flinke weg afleggen voor ik buiten ben en denk dat het dan al te laat is. En dan leert hij als nog niet dat hij alleen moet slapen. Ik heb de luxe niet om hem iedere x verder van de slaapkamer af te zetten want dan staat hij alweer beneden in de woonkamer. 
 
Hij moet leren dat hij onder slaapt en dat hij ook alleen moet slapen. En sowieso mee naar boven nemen dan moet de hele Bench weer mee en daarna weer mee naar onderen.  "

 Toen mijn hond jong was nam ik hem ook mee naar boven (met bench), ik ga écht niet op de bank slapen als ik boven een goed bed heb. Ik was nooit te laat beneden, hij hield het op als ik hem vasthield. Ik moest dus wel met pup in armen de deur van het slot doen, niet altijd even praktisch maar je weet: neerzetten is plasje  Maar het lukt wel hoor, ze houden het op als je ze vasthoudt. Oh en aandachtspiepjes gaan meestal weg als je even een beetje aandacht geeft, plaspiepjes niet. En soms sta je buiten in de kou te gapen terwijl puppenkind vrolijk rondhupst want het plaspiepje was stiekem toch een aandachtspiepje. Tja, shit happens (of in dat geval dan juist weer niet).

 

De eerste paar weken/maanden, dat is gewoon moeilijk voor ze. Het is allemaal nieuw en eng en ze zijn nog zo jong, dan is het al eng dat je alleen in een bench of krat ligt, laat staan ook nog ver van degene die voor je zorgt af. Maar naarmate ze groter worden en zelfstandiger worden zullen ze het ook minder erg vinden om alleen te slapen. Hij moet wel leren alleen te slapen beneden, uiteindelijk, maar het hoeft niet allemaal in de eerste maanden joh. Tijd zat! 

 

Ja en dan die bench op en neer slepen.. Het is ff slepen elke dag idd maar dat is ook maar 2x per dag, dat is lang niet het meest onhandige aan een pup toch  Anders zoek je een grote (hoge) kartonnen doos, dekentjes en kussentjes erin, laat je die boven staan.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik had een bench boven en beneden. Via Marktplaats raak je ze zo weer kwijt.

Anoniem (Gast)

 Ik zou het ook vanavond gewoon proberen om naar je eigen bed te gaan. Je pup zal in het begin piepen omdat hij alleen is maar als het goed is, heeft ie dat in die 2 weken al wel ervaren omdat je naar de wc gaat, was ophangen weet ik veel. Als je een bench hebt ( anders ook) dan hoor je je hond echt wel piepen als ie eruit moet. Je ligt er ook op. ( tenzij je op zolder slaapt) je hond wekken lijkt me niet nodig, dan kan ie het blijkbaar ophouden  en piept de hond jou als het goed is steeds later wakker. Ik heb er nooit een punt van gemaakt of problemen mee gehad dat ik eruit ging wanneer ze moest. Succes het blijft toch uit proberen in de eerste periode

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Afgelopen nacht in bed geslapen. Werd wakker van gepiep.. bleek dat ik al te laat was. Mooi drolletje door de hele Bench. Vanavond eerder te eten gegeven, in de hoop dat hij vanavond voor het slapen gaan nog even poept. En dat ik morgenvroeg of wanneer ik wakker word van zijn gepiep een schone Bench vind!

 

we zullen zien. Bedankt allemaal!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe laat werd je wakker van het gepiep? Ik zou dan proberen die tijd voor te zijn en je wekker een half uur eerder zetten. Dus 's avonds voor het slapen even uitlaten, 's nachts rond 3 ofzo(?) er uit en dan even plassen en poepen en gelijk terug naar bed. Zo telkens een half uurtje later als er geen ongelukjes zijn. 

Eerder eten geven kan wel, maar vaak kunnen honden dan 's ochtendsvroeg wel eens gal overgeven omdat ze een lege maag hebben. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Waarom zet je niet gewoon een wekker? Zo hoeft hij ook niet op knappen te staan en te piepen.  Zet je wekker tussen 2 en 3, en laat hem dan s nachts plassen en poepen. Gaat dat een hele week goed, stel je het een half uur tot 1 uur uit , en zo doe je dat totdat hij het ophoudt tot de volgende morgen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zag dat je al meerdere topics had gemaakt over de zindelijkheid van je pup.

Is er in die topics nog advies gegeven waar je iets aan hebt gehad?

 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

Geen pijl op te trekken: hoorde hem net piepen dus hup naar beneden: weer een drol in de Bench. Hij is om 23.00 nog uitgelaten en geen idee hoelaat hij die drol dus heeft gelegd. 

 

Mocht ik dus de wekker om bb 02.00 zetten zou ik nu ook te laat zijn geweest.

 

kn de andere topics zijn ook goede adviezen gegeven maar het duizelt me even. De ene zegt: joh ga naar bed, als hij een drol legt dan vind je dat de volgende ochtend wel. Leert hij meteen dat het niet fijn is om in de Bench te poepen. 

 

De ander zegt: hup, om de twee uur naar onderen en naar buiten met dat beest. Wil ik ook doen, maar er is dus geen peil op te trekken hoelaat ik dan moet opstaan om met m naar buiten te gaan. En hem daarna weer in slaap brengen is ook een probleem. Als ik hem in de Bench doe en zelf weer naar boven ga krijg ik een heel fijn piep en jank orkest.

dan moet ik blijven wachten tot hij slaapt en dan pas kan ik naar boven. Maar hij moet ook leren om te gaan slapen zonder mijn aanwezigheid in de nacht. Dat hij gaat liggen en slapen zodra ik naar boven ga..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


Maar hij moet ook leren om te gaan slapen zonder mijn aanwezigheid in de nacht. Dat hij gaat liggen en slapen zodra ik naar boven ga.. "

 Precies, dat moet hij leren dat gaat heel vaak niet vanzelf. Dat moet je opbouwen.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Zindelijk tenzij er iets ligt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^