Nog even en dan wordt Cesar Milan overgevlogen.
Bert van Straten the packleader....ja,ja
Ik vraag mij eigenlijk af als de hond werkelijk zo een slecht gedrag vertoond waarom er zolang is gewacht om actie te ondernemen?
Je gaat toch actie ondernemen vanaf dag 1 dat je een hond in huis moet korven?
Dit topic gaat mij steeds meer bevreemden,er is een gt aan huis geweest,is die dan zo weer de deur uitgelopen?
Willemijn vroeg dat ook al,is die GT zo de deur uitgelopen zonder handvaten aan te reiken?
Vind het allemaal maar vreemd.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Luz, ik lees net pas je stukje over je eigen kindje. Voor mij hoef je geen excuus te maken voor je eigen mening! Meningen zijn altijd gevormd naar je eigen ervaringen en geen enkele mening is het waard om excuses voor te moeten maken. Dat je fel je mening verdedigd is ook helemaal niet erg!
Wanneer je dit zelf hebt meegemaakt vind ik het een hele normale reactie.
Jeroem Oomen (die je zelf noemde) is een pracht trainer. Geweldige man.
Arvid v Putten heb ik zelf ervaring mee gehad en heeft bij mijn (agressieve) hond nog veel kunnen bereiken toen.
Als je ervaringen wilt delen, mag dat altijd via PB. Ik heb 30 gt's gezien met mijn mannetje, dus ik weet hoe het voelt om steeds hetzelfde advies te krijgen.
Monique, waar wil je naartoe?
Ik heb aangegeven dat ik dus al hulp zocht en ook heb gekregen VOORDAT hij in huis een muilkorf omkreeg. Sinds hij mij echt bewust aangevallen heeft, is alles alleen in een sneltreinvaart gekomen. Dit lijkt me ook niet meer dan normaal. Het risico werd in een klap veel groter! Een gedragstherapeut heeft ook vaak niet gelijk tijd voor je. Ik heb er genoeg aan de telefoon gehad.
Ik heb ook al uitgelegd, dat deze gedragstherapeut mij het advies heeft gegeven om hem te laten inslapen.. Lijkt het jou redelijk om een advies te geven tot inslapen om vervolgens handvaten aan te reiken?
Daar ben ik het helemaal mee eens, je hebt uitzonderingen.
Als ik in de hondenwereld kijk, een hoop zelfbenoemde gt's, die echt geen idee hebben.
Die puur bezig zijn, met het gedrag van de hond ipv de achter liggende emotie.
Vind dit altijd een mooi artikel:
https://www.kekmama.nl/artikel/kind/column-anke-vaccineren
Persoonlijk, ga ik toch voor dat papiertje
Natuurlijk kan het beide kanten op. Mijn GT had alle papiertjes. Maar zodra je aan kwam zetten met een "extreem geval" (in mijn geval geen agressieve maar een extreem nerveuze/angstige hond, Obi) kwam ze er achter dat de kennis die ze geleerd had op de opleiding niet toepasbaar was op Obi, of maar minimaal.
Ze miste een deel aan ervaring en wist simpelweg niet met wat ze dat kon opvullen. Ik denk daarom dat ervaring juist met die extreme gevallen hier zwaarder weegt dan een diploma. Er zullen ook weinig "extreme" schoolvoorbeelden voorbijkomen tijdens zo'n opleiding ben ik bang.
Echt, ze deed het geweldig met honden die precies binnen het verwachtingspatroon vielen maar Obi viel daarbuiten en dat ging gewoon niet. Voor 90% van alle baasjes was ze zeker een 9 waard, maar niet voor ons eerder een 5.
Op een gegeven moment zoek je ook naar een vorm waarin je het werkbaar kunt maken. Die weg is nog veel langer en moeilijker bij een hond met agressie. Omdat die zo lang en moeilijk is heb je denk ik ook een heel ander soort mens nodig. Mijn GT gaf simpelweg op, ik heb geloof ik niet eens meer mijn lessen afgezegd. Ik wilde het zelf even laten bezinken.. Maar na een week was ik uit der mailinglijst want het bleef stil. Ze wist het niet meer, ze gaf op en was, volgens mij, blij dat ze haar mislukte pogingen (Obi) niet meer hoefde te aanschouwen.
Voor dit soort honden heb je iemand nodig die persoonlijk ook heel anders in elkaar steekt. 9/10 GT's vallen sowieso al af, omdat de weg die belopen moet worden zo moeilijk en lang kan zijn. Dat is niet te leren met een diploma... dat zit in je daar heb je veel doorzettingsvermogen en vastberadenheid voor nodig. Veel GT's zijn erop ingesteld relatief snel gedrag te corrigeren/verhelpen. Dat is hier niet aan de orde..
Vind het ook opvallend dat veel Gt 's van tegenwoordig goed zijn in het theoretische deel, maar dikwijls totaal geen ervaring (of weinig, sommigen hebben ocharme 1 hond zitten thuis) hebben met honden in het "echte leven".
In eerste instantie ging ik ook voor 'het papiertje'. En de mevrouw die hier vandaag was heeft ook haar papiertjes. Het was een erg meelevende vrouw die mij goed op me gemak probeerde te stellen! Een lieve vrouw, met een hart voor honden. Die dit advies ook niet snel aan mensen geeft.
Ik heb veel gebeld de afgelopen tijd en er zijn gedragstherapeuten die hebben toegezegd dat dit buiten hun straatje valt, of zelfs zelf iemand extra moeten inhuren om bij mijn hond te komen kijken, vanwege het postuur. Ik heb van de meerderheid ook ineens NIKS meer gehoord! Ook mensen met de goede papiertjes. Nu denk ik dus ook dat juist de praktijkervaring belangrijk is. Nu heb ik begrepen dat Margje juist veel meer met dit soort honden en hun gedrag te maken krijgt dan met een 'gewone hond met wat problemen'. Haar werk is juist het beoordelen van een hond die echt te ver is gegaan. Daar valt mijn hond nu wel onder, helaas...
een hond met aggressief-problemen tov mensen die wat verder gedaan dan gewoon wat puppy bijten of voedselnijd of zoiets wel dat blijkt helemaal niet iets te zijn waar de gemiddelde GT regelmatig mee te maken krijgt dit lijken eerder uitzonderingsgevallen te zijn of dat zegt toch mijn ervaring , ..; reeds meerdere jaren ervaring wilt aboluut niets zeggen over de ervaring met mens-aggressie ik zou er zeer concreet achter vragen
Probleem is vooral de verantwoordelijkheid die een Gt neemt als hij dit op zich neemt.
Als je hond echt gevaarlijk is en zo iemand zegt: "tuurlijk niet dood maken, maar we gaan er aan werken, zus en zo".
En de volgende dag worden jij of je kinderen levensgevaarlijk gebeten....
Wat waren eigenlijk de beweegredenen voor deze GT dat zij het advies van inslapen gaf? Wat voor signalen / gedragingen van de hond benoemde zij precies, waarom dit een hopeloze zaak zou zijn?
In ieder geval heel goed om te lezen dat je nu iemand hebt, die wel degelijk verstand heeft van zulke problemen bij honden. Nog even doorbijten dan maar en hopen op voorspoed! En wat fijn dat de dierenambulance zich hiervoor verleend!
Vind het wel raar dat de gt al vanaf het eerste moment dat ze de hond ziet je het advies geeft om hem te laten inslapen.
Je hebt duidelijk gezegd dat je hond enorm agressief is naar vreemden en nu sinds de laatste dagen ook naar u.
Vraag me dan af wat die gt gedaan heeft met de hond om maar meteen met dit oordeel te komen zonder dat ze je verder advies geeft qua omgang met de hond
Goed dat u nog andere gt's achter de hand hebt gehouden en niet op zomaar eender welk oordeel afgaat. Begrijp ook dat het zo geen leven is voor beide partijen om dit jaren vol te houden. U heeft het beste met u hond voor ook al vertoond hij nu dit gedrag. Wie weet met de juiste gt die ervaring heeft met zulke honden kan u hond misschien nog geholpen worden maar dit is uiteraard nog afwachten.
Ook al vind u een gt die je hond kan helpen om van dit gedrag af te komen zal het wel een moeizame lange training worden maar dan heb je misschien ook de liefste hond die jij je maar kan indenken.
Ik ken jou en je hond niet maar wacht gespannen af wat de andere gt's gaan zeggen over je hond.
Ik vind het erg jammer dat de gt Margje(of hoe ze heet), met ervaring met zulke honden, pas over een week komt.
Je wilt alles voor je hond doen en je weet dat je met een "bom" in huis leeft (geen verwijt aan de hond)
Kon zij dan niet eerder omdat ze weet hoe dringend dit geval is ??
Een week in die onzekerheid en onrust voor jou (en de hond) vind ik erg lang.
Verder vind ik het heel goed om een interne opname te laten doen bij een gt die met deze honden ervaring heeft.
Ik vind heel belangrijk te weten hoe die hond reageert zonder iets vertrouwds om hem heen.
In een totaal vreemde omgeving met totaal vreemde prikkels.
Zonder herkenning of "steun" van iets bekends.
Zonder de triggers waar hij al een tijd op reageert.
Dus ook zonder jou of wat dan ook.
Dat te weten vind ik, nogmaals, heel belangrijk.
Bespreek dit ook eens met de gedrags therapeut.
Wat balen dat de gt geen handvatten kon geven. Is het niet een idee om zijn gedrag eens te filmen zodat je achteraf goed kan terug kijken?
Jammer dat de GT, die vandaag kwam, niet kundig was om aan deze situatie te werken en zelfs geen enkel handvat kon bieden.
Margje is forumlid van HP en zet zich inderdaad ook in voor in beslag genomen honden.
http://www.hondenpage.com/baasjes/2120/Margje%20&%20Biko.php
De mevrouw die gisteren kwam, die vroeg ik met hem naar buiten wou komen. Zo kon ze zien hoe hij zich buiten gedroeg naar mensen die er kunnen lopen. Dit was meteen al een heel heftige reactie! Dat vond ik zelf ook, ik ontwijk al een tijdje zoveel mogelijk mensen en dieren. Dit liet duidelijk zien dat hij een groot risico is op straat. In huis reageerd hij net zo en hij stopt niet. Ik weet niet wat ik moet doen om hem te stoppen. Eigelijk houd ik hem dus alleen maar tegen, want ik wil het niet erger maken. We hebben lang gesproken over zijn gedrag en ze maakt zich grote zorgen. De aanval naar mij was hoog, hij kwam echt tegen me aan staan. Hier was ze ook ongerust over. Daarbij kan hij gewoon erg veel schade aanrichten als er iets mis gaat.
Ik werd ook emotioneel tijdens het gesprek, gaf ook aan dat ik er doorheen zat. Misschien dacht ze wel dat ik hem weg wou hebben, en wel nu.. Dat ze er daarom niet op doorging. Ik vond het wel een fijne vrouw. En dat hij voor haar misschien teveel hond was, dat kan. Ja het is sonde van het geld, maar ik heb wel vragen beantwoord gekregen, ze heeft echt wel naar mijn hond gekeken. Ook gefilmd zodat ze kon overleggen met collega's. Dus mijn inziens heeft ze het wel geprobeerd.
Ik heb vandaag weer contact. Nieuwe dag, nieuwe kansen!
Is dat niet wat kort door de bocht om de GT die geweest is meteen onkundig te noemen?
Ik kan mij juist voorstellen dat een goede GT eigenlijk meteen al wel kan zien of een hond werkbaar is of niet. Wat ik hier lees is een eigenaar die enorm van haar hond houdt maar lichamelijk niet in staat is de hond de baas te blijven en er inmiddels ook emotioneel erg mee belast wordt. Daarbij lees ik dat de hond regelmatig in een redzone komt waarvoor ik geen aanleiding lees.... uiteraard is inslapen geen advies wat je wilt horen.... maar als de hond zo een gevaar is, om niks in de redzone schiet en er ook door de eigenaar niet uit te krijgen is....welk advies/handvatten moet je dan nog geven en hoe lang ga je nog door?
Als ik dit allemaal zo lees zou ik inmiddels herplaatsen ook geen optie meer vinden. Wat als die in z'n nieuwe omgeving (als die er al is) iets of iemand aanvliegt zonder muilkorf.. zou dat schuldgevoel niet willen hebben.
Om heel eerlijk te zijn, vind ik het niet verstandig gelijk naar buiten te gaan.
Ik neem aan, dat ze eigenlijk voor het probleem in huis kwam?
Weet niet wat je vraagstelling was aan de gt?
Dat er een vreemde aan de deur komt, zorgt al voor opwinding en dan gelijk naar buiten gaan, wat hem sowieso stres oplevert, logisch dat je dan een heel gestreste hond hebt, die binnen nog een schep er boven op krijgt, een vreemde in huis.
Ik had het handiger gevonden, om hem eerst even apapart te houden, dat de gt met jou een gesprek aangegaan was (ik neem aan dat je van te voren een vragenlijst hebt ingevuld?) om zo eerst een goed beeld te kunnen schetsen over de situatie.
Vervolgens, haal je de hond erbij en dan ga je eerst in huis aan de slag.
Daar is ze voor gekomen in eerste instantie, lijkt me.
In een vervolg afspraak, als het thuis verbeterd, kan je de puntjes op de i zetten in huis en dan kan je alsnog naar buiten gaan.
Dezelfde dag maar buiten gaan, lijkt me te veel voor een moment.
Ik vind dit dus niet handig aangepakt.
Misschien heb ik het wat onhandig neergezet, maar ze was niet binnen geweest voordat wij naar buiten gingen. ze belde mij op toen ze op het plekje stond waar we hadden afgesproken. Juist om te zien hoe hij reageerd op 'de gewone' mensen die ik natuurlijk ook tegenkom op een wandeling. Ik deed zijn riem om en nam hem mee. Anders zou ik inderdaad snappen dat het veel stress opleverd op deze manier. Mijn vraag was eigenlijk. Mijn hond is agressief zowel buiten op straat als binnen bij bezoek. En daarbij heeft hij zich ook met momenten tegen mij gekeerd.
Ik weet dat hij ontzettend uitvalt naar mensen en ook honden. Daardoor ben ik alles maar zoveel mogelijk gaan vermijden. Op rustige tijden lopen, op rustige plekken, waar ik een goed overzicht heb.
Ze heeft in ieder geval zijn reactie op de buitenwereld kunnen zien, en dat vond ze al erg agressief! Dat hij dit ook naar mij heeft gedaan, maakt het probleem duidelijk een stuk groter. Toen ik het zelf op het filmpje terugzag schrok ik er ook van. Ik sta natuurlijk altijd aan de achterkant, en zag het niet zoals ik het nu terugzag op het filmpje.
Ik wacht op de adviesbrief.. Die komt vandaag en daarin is het ook uitgewerkt allemaal.. Dan kan ik het goed teruglezen. Je krijgt veel informatie in een korte tijd, dus ik denk dat de brief me ook een duidelijker beeld zou geven.
Voor nu is het rustig. Hij is er in ieder geval niet anders van gewonden. Net of er niks gebeurd was. Hij is in huis ook heel rustig, maar het zijn die 'snapmomenten' wat het gevaarlijk maakt.
Susanne, hoe kan je in hemelsnaam zeggen wat verstandig is of niet in dit geval.
We kennen de hond niet en we zijn geen Gt"s.
Nu lijkt het misschien of ik er helemaal niks aan doe en hem maar laat gaan. Dit is natuurlijk ook niet zo. Ik wil het heel graag goed oppakken met hem, hoe hard ik ook voor hem knokken, als blijkt dat we een poging kunnen wagen. Maar dan heb ik ook duidelijke handvaten wat ik moet doen en wat juist niet! Als ik nu maar in het wilde weg wat ga proberen, gaat het niet werken. Ik wil het gewoon niet nog erger maken. Nu even zoveel mogelijk rust terugbrengen, en bij groen licht met handvaten, gaan we ervoor!
Precies dat vind ik ook zo bijzonder aan dit topic. Je hoeft niet altijd advies te geven en overal verstand van denken te hebben. Dat kan zelfs heel gevaarlijk zijn. Nou lijkt me dit een heel verstandig baasje die niet zomaar alles van iedereen aan neemt. Maar kom op zeg, het is al moeilijk genoeg. Gewoon een woord van steun zonder belerend advies moet toch lukken. Sterkte en wijsheid voor het baasje.
Goedemorgen Pat,
Ik hoop dat je de goede en juiste handvaten krijgt en daardoor weet wat je wel en niet(meer) moet doen.
In de tussentijd wens ik je sterkte toe en hoop dat je snel de juiste hulp krijgt.
Het is heel duidelijk dat je heel hard knokt voor je hond en heel veel moeite doet.
ik hoop echt dat het gaat lukken.
Ik denk dat een GT echt niet zomaar het advies 'inslapen' zou geven. Sterker nog, ik denk dat dat echt heel vervelend is voor een GT. Want het doel van een GT is toch een hond weer veilig en vertrouwd kunnen laten samenleven met zijn gezin en omgeving. Laten we nou hier niet denken dat we het beter weten, maar gewoon eens aannemen dat niet iedere hond geschikt is in een gezin en/of samenleving.
Ik heb de GT niet in zijn algemeenheid onkundig genoemd; maar niet kundig om aan deze situatie te werken.
Deze situatie is heftig en zoals ik eerder opmerkte is er misschien geen GT, die hier verandering in kan brengen.
Hierop reageerde S&F
quote
Nee een GT kan zeer goed helpen. Alleen niet de gemiddelde GT die geen ervaring heeft met dergelijk kaliber hond. En dat is wat vele met mij hebben ervaren, dat zijn er maar weinig en dan is je hond ten dode opgeschreven.
unquote
Als ik in haar situatie was zou ik helemaal zot worden van het spervuur van"als ik....."Neen we zijn niet "ik"
Ze heeft met deze hond een reuze groot probleem, ze moet zelf beslissen maar wat ze ook kiest het resultaat is nooit een win win.
Als je hem weg doet " had IK niet beter enz"
laat je hem inslapen "heb iIK niet te snel gehandeld"
houd je hem en er gebeurt iets ergs" had IK niet beter"
Beslis nu en ga geen gevecht zonder einde dat je psychisch kapot maakt.
Jammer dat dit als naamloze gast geschreven is, maar hier kan ik het niet anders als het er volmondig mee eens zijn.
Adviezen zijn er ondertussen genoeg, vanaf het forum en vanuit de proffesionele hoek.
Laten we (lees Pat) nu eerst maar eens het verslag van gister afwachten en het bezoek volgende week van Margje
En dat dat nog een week duurt voordat ze tijd heeft .... ja... er zullen waarschijnlijk veel meer mensen zijn die 'nu' hulp nodig hebben met hun hond.... een ook een Margje heeft maar 24 uur in een dag waar ze er ongetwijfeld ook nog wel een paar privé van wil benutten
Ik vind het nog snel dat ze tijd heeft gevonden om langs te komen en kan alleen maar hopen dat voor Pat de puzzelstukjes steeds meer op hun plaats gaan vallen
Bedankt voor de reacties!
Wanneer ik nu een besluit zal nemen, zullen die vragen inderdaad de overhand nemen. Vandaar dat ik informatie heb gevraagd en voor mijzelf en mijn hond heb besloten om er door 2 mensen naar te laten kijken. Ik vind het heel fijn dat de gt is komen kijken, het was echt een fijne vrouw! Alleen valt haar advies wel zwaar. Vanuit alle respect naar de gt die al geweest is, en ik haar advies ook zeker begrijp, voor mijn gevoel is het nog niet afgerond. Je kiest bij zorgen al vaak voor een second opinion, waarom niet voor de drastische keuze die ik voor mijn hond moet maken.
Nu ben ik heel blij, dat ik de tip, margje heb gekregen!
Ik heb gelijk telefonisch contact opgenomen en ze heeft een warme stem. Haar werk is, het beoordelen van deze 'risicohonden' (niet het ras op zich, maar honden die een bijtincident op hun naam hebben bijvoorbeeld.)
Ik wist niet eens dat dit bestond!
Qua kijk op dit soort 'probleemhonden' zou ik het, in mijn ogen, niet beter kunnen treffen. Ook een vrouw met een hart voor honden, ook voor de moeilijke honden.
Ik houd me goed staande hoor tussen alle reacties door. Ik heb een 'plan' en nu krijg ik een second opinion van iemand die mij de juiste persoon lijkt.
Ik ben heel benieuwd naar het advies! En wat daar ook uit mag komen, dat is HET advies.
Tot die tijd geniet in van mijn hond en probeer ik het ook voor hem, Zo rustig mogelijk te houden. Aan vertrouwen probeer ik al te werken! Dat zal ons zeker geen kwaad doen. Ondanks alles is het toch gewoon mijn hond! Ik houd van hem, en dat alleen is geen reden om door te gaan, terwijl mensen aangeven dat het moet stoppen. Ik probeer zo goed als mogelijk, met beide benen op de grond te staan.
Ja mijn kappersafspraak is me ontschoten, maar verder gaat alles door. De kinderen voelen zich prima en hebben het er niet eens over. Hij is nu 'stout' geweest en daarom mag alleen mama hem nu verzorgen. De andere hond doet zijn ding, kijkt me af en toe bezorgd aan, maar niet dat hij eronder lijd. Die is meer met zichzelf bezig haha.
Zo waar.....het probleem ligt hoofdzakelijk toch binnen....binnen niet voor niets gemuilkorfd....de hond is toch voor jullie een gevaar, en dan bij aankomst direct naar buiten te gaan, vind ik ook heel vreemd...
Het grootste risico is nu inderdaad voor ons. Maar zijn agressie laat hij vooral buiten goed zien. De agressie die hij naar mij heeft laten zien, kan ik niet 'naspelen'. Dat een hond in huis agressief is naar onbekenden is natuurlijk altijd een probleem, maar komt vaker voor dan agressie naar mensen buiten. Misschien heb ik het fout!? In huis in het 'zijn plek'. Dit is hoe ik het zie tenminste. En daarnaast hebben we het uitgebreid gehad over de agressie binnenshuis! Het is dus niet alleen gebaseerd op de agressie buiten.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?