Ik begrijp je... maak eens een account aan...en vertel wat voor hond u heeft...en of u met de huidige hond als u die heeft vervelende ervaringen hebt opgedaan....het is een topje van de ijsberg de bijtgevallen, als je het meegemaakt hebt zit de angst erin, dat begrijp ik...maar wil niet zeggen dat er op iedere hoek een gevaarlijke hond achter de bosjes staat...ik heb ook een rot ervaring opgedaan, en ben ook heel behoedzaam geworden, maar toch wandel ik iedere dag met veel plezier.....
Ik vind het altijd zo ontzettend dom als mensen constant plaatjes neer gooien van kinderen die een hond knuffelen. Op Facebook heb je dat ook al die stafford mensen die de noodzaak voelen om elke dag weer opnieuw een nieuwe foto te spammen van een random kind dat bovenop die hond zit met de zin "oh kijk zo gevaarlijk he!!". Dan gaan andere mensen denken dat dat ook prima met hun hond kan, terwijl de meeste honden daar helemaal niet van gediend zijn. Krijg je als resultaat van die leuke filmpjes waarin een kind op een hond loopt te springen die al 10000 stress signalen afgeeft en vervolgens een spuit krijgt omdat die een keer hapt. Hou zulke foto's gewoon lekker voor jezelf, ze zijn leuk hoor maar geven gewoon het verkeerde idee af.
Ik ben het helemaal met je eens!
Ikzelf vind dat soort foto's echt niet tof, maar... ik zie hoer op een enkele na geen foto's waarbij de kinderen boven op de hond liggen.
Mijn zoontje knuffelt ook weleens met de hond , maar boven op haar klimmen , liggen ect mag hij echt niet.
Hondintolerantie is nu eenmaal bij sommige rassen een eigenschap waar je rekening mee moet houden. Net zoals je bij herderrassen rekening moet houden met drijven, bij waakrassen rekening moet houden met wantrouwigheid naar vreemde mensen, bij jachthonden rekening moet houden met wild achterna gaan, zo moet je bij bull type terriers rekening houden met hondintolerantie. Dat is niet uit de lucht gegrepen, dat zijn eigenschappen waar honderden jaren op is geselecteerd. Denken dat je dat er wel uitgetraind krijgt, is verkeerd en kan gevaarlijke situaties opleveren. Je kunt natuurlijk je best doen om je hond zo te trainen dat je hem onder controle kan houden, of net de uitzondering hebben die toevallig niet rasspecifiek gedrag laat zien. Een rustige cocker die het niet op vreemden heeft, een baasgerichte brak die geen oog heeft voor wild. Maar ga daar niet vanuit als je een ras koopt. De aard van het beestje blijft erin zitten. Daar kun je proberen van weg te fokken, maar dat is niet 123 gedaan.
Dus is het echt zo... Ja, dat is echt zo. Niet allemaal, maar wel een heleboel.
En zo is dat. Iedereen vindt het doodnormaal om te stellen dat 'the eye' nu eenmaal bij de Border Collie hoort, want het is tenslotte 'een schapendrijver'. Vervelend, ongewenst drijfgedrag wordt dan ook direct aan het ras gekoppeld; Dat is nu eenmaal een probleem van de Border Collie..
Boven: Pup van 5 maanden toont haar aangeboren drijfinstinct en 'the eye'.
Maar dat bepaalde rassen 'vechthonden' zijn die gefokt zijn op het vechten met andere honden en dat hond-intolerantie en verwoestende beten zonder voorafgaande waarschuwingen dus gewoon bij dat ras horen, mag niet gezegd worden. Dan opeens is dat geen raskenmerk en moet je ze vooral als individu bezien.
Ik kijk vaak naar ..pittbuls en parolees..je krijgt heel veel mee met deze honden...als je bang bent van deze honden, een aanrader om daar eens naar te kijken....bijna iedere dag zijn er een of twee afleveringen te zien, zo zie je dat ze niet allemaal intolerant zijn, je kan rustig op de bank zitten en naar het gedrag van deze honden kijken, signalen zien....er wordt ook bij gezegd wat de hond doet, of juist niet doet..en zo kan je signalen zien die je hier in het bos of veld, snel kan herkennen.....
Ik vind een discussie in het geheel niet erg, maar waarom die fotoos van de honden die zo lief met elkaar spelen en als je dan die...muilen ziet..dat is toch angstaanjagend....laat die fotoos achterwegen, de mensen die wat meegemaakt hebben krijgen er toch een ander beeld van als die fotoos hier worden neergezet.... kijk naar pittbuls en parolees dan zie je deze beelden niet, en kan je er een andere kijk op krijgen, dat niet al deze honden doodeng zijn.
maar hoeveel rassen zijn nou echt gefokt om te vechten?
ik vind jachtinstinkt, drijven waken of herderen ook iets heel anders als vechtlust trouwens.
Je kan als fokker zeker wel de felste honden uit het nest uitzoeken en ze zo behandelen dat ze overal op afgaan voor de kil, en het dan een vechthond noemen. Maar dat is niet rasgebonden of een raseigenschap, dat kan je in principe met elk ras doen. Als je dan honden wil gaan houden om er hondengevechten mee te doen zoek je natuurlijk een ras uit dat een sterke wil heeft, robuust is en niet graag dicht bij andere honden in de buurt is.
Ik weet niet hoe je duits is, maar hier wordt dat beter uitgelegd dan ik kan
https://www.doggy-secure.de/keine-angst-%E2%80%93-ich-bin-nur-ein-%E2%80%9Ekampfhund%E2%80%9C
De honden doen niets...in een week twee kinderen aangevallen door twee loslopende honden...nee ze doen niets.....
Dit is dus precies de ontkenning die ik bedoel.
Dit is een link die iets over het fokken voor gevechten vertelt:
http://www.allesoverdierenmishandeling.simpsite.nl/hondengevechten
Ik plaats hier op het forum amper foto's en op fb is dat ook al weer zo'n 2 weken geleden. Het zijn trouwens gewoon mijn eigen kinderen en niet het 1 of ander vreemd kind. Ze zitten of liggen ook niet op de honden, hooguit met hun hoofd op de hond als ze samen tv-kijken en in slaap vallen. Wat andere met hun hond of kind doen is hun verantwoordelijkheid en niet de mijne. Ik mag er op een hondenforum wel vanuit gaan dat de meeste hun eigen honden en kinderen wel goed genoeg kennen om te weten wat wel en niet kan.
Toch vind ik het gevaarlijk voor hondentenen .
Die metalen trapdelen schuiven in mekaar constant ...een teen zit er rap tussen. Zeker op begin en einde.
Hoe bedoel jij dan dat ze erop getraind zijn ?
Tja, ik ben er één van de zovele die zonder nadenken een (herplaats, intacte reu) stafford achtige in huis nam. Ik geloofde op die mooie oogjes van die mevrouw die het zo jammer vond dat ze geen tijd meer had om te lopen en hij gek is van wandelen en daardoor zo druk is. Tot ik dus samen met een bekende en haar boerboel teef ging wandelen. Klikte hem los en hij klapt er zo op. Geen waarschuwing niks. Toen behoorlijk lopen nadenken over hoe of wat. Had 2 katten thuis, waarvan ie er 1 al opgejaagd had, maar dan kan gebeuren. Nee, niet meer te vertrouwen. Vloog al gillend (nee niet blaffen of grommen) uit naar alles wat liep, behalve mensen. Was ie super naar. Nu 2 jaar later hier op hp tegen gekomen, paar verkeerde bazen ertussen, maar nu eindelijk op zn plek bij geweldige mensen.
Gingen toen voor een veilig ras. Ofja, kruising. Aussie x golden. Tja, wat shave (nu joey) te kort kwam naar honden, heeft joy teveel.
Mn ouders hebben sinds vorig jaar ook een stafford kruising. Verkocht onder het mom stafford, is nu ruim 40 kg met uiterlijk van een bully. Gaat (tot nu toe) gewoon goed tussen de honden. Dus ik 'ken' beide werelden. Toch loop ook ik om als ik een stafford achtige zie. Los of vast.
Kwam er 1 tegen met een muilkorf. Die pakte alles wat vast zit, gaf die mevrouw eerlijk toe, maar door die muilkorf kon haar hond, hond zijn. Lekker rennen en zwemmen in een losloopgebied. Tot die hond dus plots de muilkorf af had door de poten. Iedereen schoot in paniek, vrouw bovenop dr hond, en weg was ze. Tja, vind dat ook geen oplossing. Doe dan aan een lange lijn, kunnen ze ook zwemmen én kun je je hond binnen halen als zoiets gebeurt. Goede les voor haar.
Op al die jaren nog niet voor gehad.
Niet als kleine pup, dan werden ze opgepakt maar van de leeftijd dat we ze nog net konden oppakken zijn we daar toch mee begonnen. Op het begin van de roltrap 5cm van de grond tillen en dan direct op de roltrap zetten, leren stilstaan op de roltrap en op het einde weer even optillen. Na een paar keer was een speelse 'hup' genoeg en wisten die van mij wel dat ze hun poten wat hogere moesten heffen.
ontkenning niet, meer een nuancering even nuchter kijken naar...
agressie is geen eigenschap maar een emotie, of aangeleerd gedrag. Daarom kan je het niet vergelijken met jachtinstinct.
Het wil verder niet zeggen dat er nooit honden gefokt zijn voor hondengevechten.
Al helemaal niet dat je elke hond hondvriendelijk kan maken als dat er niet in zit. Het ene ras, maar ook het ene individu is nu eenmaal meer op zichzelf dan het andere.
Ik weet niet beter dan dat roltrappen voor honden verboden zijn......of je tilt de hond op, of je gaat met een gewone trap naar boven of je neemt de lift, er zijn honden waarvan de poot geamputeerd is doordat de nagel tussen de roltrap kwam..zou er me aan houden.
Hoelang ga je deze onzin nog herhalen? Want wat je hier stelt is totaal onjuist, maarja als je niet wil lezen wat er geschreven word door eigenaren en fokkers, tja dan blijf je met die stierenpoep komen.. Behoorlijk vermoeiend eigenlijk!
Verwoestende beten? Je heb werkelijk geen enkel idee waar je over praat.... Wist je dat een gemiddeld gevecht +/- 1 uur duurt? Dat het een bloedsport was/is en dat men juist wilde dat de beten niet bot brekend zouden worden, omdat de gevechten anders te snel klaar zouden zijn?
Maar blijf maar gewoon je onzin herhalen, misschien dat men je ooit nog serieus gaat nemen. Een ieder die wel weet hoe en wat kunnen alleen maar om je lachen.
Sterker, een border collie is niet geboren als schapendrijver.
Hij is geboren met een bepaalde aanleg, bepaalde eigenschappen, die hem geschikt maken om voor schapendrijver op te leiden.
Er zijn genoeg borders, die absoluut geen aanleg hebben als schapendrijver.
Er zijn ook niet schapendrijf-rassen die schapendrijven.
(Een keer een filmpje van een poedel gezien tussen de schapen, zo gaaf!
De poedel is trouwens het enige ras, die voor alles inzetbaar is, dit even erg off topic, maar een leuk weetje.
Blindegeleiden honden, sleede sport, ipo, schapendrijven, hulphonden, waakhonden, speurhonden, voor alle sporten, geurdetectie, en wat ik nog vergeten ben)
Een jachtinstinkt uitgezondert, het woord zegt het al, instinkt is aangeboren, diep gewordeld in de genen.
Het zit iets anders in elkaar.
Sommige borders hebben the eye, maar niet allemaal, ze zijn geen aangeboren schapendrijvers. Ze hebben aanleg, maar lang niet allemaal.
Geen één hond, wordt als schapendrijver, jachthond, vechthond, sleede hond, ipo hond, blindegeleide hond of wat dan ook geboren.
Ze worden geboren met bepaalde aanleg, bepaalde eigenschappen en die maken, dat ze geschikt zijn, voor een bepaalde functie, of meerdere functies.
Behalve de aanleg, is er ook een omgevings prikkel nodig.
Een hond wordt gevormd door nurture en nature.
Als een border nooit een schaap te zien krijgt, wordt hij geen schapendrijver.
Vechthonden, hebben als aangeboren eigenschap, dat ze een hoge pijngrens hebben, dat ze een enorme wil hebben, dat ze heel makkelijk op te fokken zijn en ze zijn heel erg loyaal aan de eigenaar.
Daarom ook heel geschikte boerderij honden vroeger.
Ze letten heel erg goed op je gezin, passen op je vee, zijn voor niets en niemand bang.
Die eigenschap, maakt dat ze ook heel goed inzetbaar zijn als vechthonden.
In de tijd van de Romijnen, vochten de Molossers, de originele vechthonden, mee.
Ook waren er toen gevechten met Molossers, tegen leeuwen in de arena, voor de lol, ze kenden geen angst.
Het hond intolerante, dat is eigenlijk voor een groot deel, hond-eigen.
Ongeacht het ras.
Kijk eens om je heen, hieveel honden helemaal niets met andere honden hebben, of willen.
Pups en jonge vinden nog alles en iedereen leuk, eenmaal volwassen, heeft dat geen functie meer, dan is alleen de eigen sociale groep belangrijk.
De meeste honden, hebben helemaal geen zin meer in al die vreemde honden. Die mogen gewoon van de aardbodem verdwijnen.
Omdat de „vechthonden" snel getriggert kunnen zijn, zelfstandig kunnen werken en beslissingen nemen, omdat ze veel te vaak in situaties komen, wat ze niet prettig vinden, geconfronteerd worden met vreemde honden, bestaat er een kans, dat ze dat eens zat zijn en dat laten ze weten ook.
Sommige honden zijn groot en heel sterk en die kunnen idd meer schade toebrengen hebben.
Maar genoeg niet vechthonden, die voor hele zware bijtincidenten, zo niet dodelijke slachtoffers zorgen.
Elke hond heeft tanden en elke hond heeft zijn grens voor hij fysiek gaat worden.
Tot nu nog geen één onderzoek, die kan aantonen, dat de HR honden, voor meer schade zorgen.
Het zal verplicht moeten worden om alle bijtincidenten te melden. Ze zullen alle bijtincidenten moeten gaan registreren, maar ook dna af gaan nemen, als het ras niet bekend is en onderzoeken of er een fysiek probleem bij de hond was.
Ze zullen naar de gehele toedracht moeten gaan kijken.
Weet zeker, dat je dan een heel ander beeld gaat krijgen.
Denk vooral ook dat de opvoedmethode en (sorry voor deze opmerking) het niveau van de eigenaar, van invloed zullen blijken te zijn.
Pittbulls zijn ook zo atletisch, agility, trekken.. enz enz, heb ik mij laten vertellen dan. Maar vind de poedel toch iets leuker haha
Zeker weten.
Er zitten bij ons een paar staffords op sport en spel. Zo gedreven, zo snel hebben ze dingen door en zo een plezier met werken.
Persoonlijk, zou ik ook voor de poedel gaan. Uiteraard mijn ras als eerste, maar de poedel heb ik een zwak voor.
Je zou eens moeten gaan kijken bij de aanlegtesten voor BC pups.
Weet zeker, dat je dan een heel ander beeld gaat krijgen.
Die foto die ik in dit topic van Elsa plaatste; Is niets aangeleerds aan want wij leren haar nog helemaal niets. Toch gedraagt ze zich als een echte schapendrijver.
Ja, er zijn Border Collies die totaal geen aanleg hebben. Zoals er ook vechthonden zijn die zeer hond-sociaal zijn. Maar als er in een kist een appel een peer zit gaat gen mens met gezond verstand roepen dat het geen kist appels is.
Aanleg, dat klopt, dat maakt haar nog geen schapendrijver.
Ik hoef niet te gaan kijken, heb ik al gedaan. Ook mijn Luca heb ik met schapen gewerkt.
Nee, je kunt pas iets echt goed wanneer het je geleerd is, lijkt me logisch. De basis zit er echter al in, het enige is de samenwerking en de commando's. Maar alles wat een echte schapendrijver doet, doet Elsa ook; gewoon uit zichzelf.
Hetzelfde met vechthonden. Als die aanleg er in zit, doen ze dat ook zonder eerst fiks opgejut te zijn. De basis zit er namelijk gewoon in.
Jonge vogeltjes kunnen ook niet vliegen.
Aanleg alleen doet niets. Aanleg wil niet zeggen, dat iets tot ontwikkeling komt.
Ik ben erfelijk belast, met coeliakie. Dit kreeg ik pas 5 jaar geleden en toch was het foutje op mijn dna aangeboren.
Er moet een trigger zijn, om iets tot uiting te komen. Soms komt het niet tot uiting.
Ze denken met coeliakie, dat een darm infectie de trigger is.
Jou hond heeft schapen nodig en je moet haar leren wat jij van haar verwacht, zonder trigger en zonder het aan te leren, geen schapendrijver.
Geen een (vecht)hond zal uit het niets aanvallen, elk gedrag heeft een rede, een motivatie, een trigger.
Dat mensen denken dat een hond uit het niets aanvallen betekend dat ze een hele hoop signalen missen.
Fysiek gezien, is het ook niet mogelijk, vanuit het niets aan te vallen:
Aanvallen, betekend een enorme fysieke inspanning, het lichaam heeft daarvoor oa adrenaline nodig en om adrenaline aan te maken, heb je een trigger nodig.
Leren vliegen is een instinkt, dat moeten ze, om te overleven.
Het zelfde dat een veulen gelijk na de geboorte opstaat. Blijven liggen, betekend minder kans op overleven.
Een reekalfje, die geleerd heeft om, als de moeder gaat eten overdag, dood stil te blijven liggen, bewegen is gezien worden.
Ik heb 3 Bullterriers gehad. Allemaal voldoende gesocialiseerd, puppycursus, vervolgcursussen etc. Alle 3 de Bullterriers konden vanaf een bepaalde leeftijd niet meer probleemloos overweg met andere honden. De drempel om een gevecht aan te gaan ligt zeer laag.
Ik heb het zelf meerdere keren mogen meemaken wat er gebeurd als een loslopende hond op een Bullterrier springt. Dan ken je je hond echt niet meer terug. Voor de rest zijn Bulletjes echt perfecte gezinshonden, hondstrouw en zo lief voor kinderen. Zo jammer het gedrag naar andere honden.
Dus ja, bepaald gedrag is genetisch bepaald. Het is er niet voor niks gedurende lange tijd ingefokt.
Het gedrag kunnen lezen etc. om zo bijv. incidenten te voorkomen. Daar geloof ik helemaal niet in. Je bent gewoon standaard te laat.
Ik woon pal langs de Loonse & Drunense duinen. Als je ziet wat hier in de zomervakantie allemaal los dient te moeten lopen! Het gaat zo vaak mis.
toen ik mijn duitse herder had, werd dat van de duitse herder ook gezegd dat het een allrounder is en voor alles inzetbaar haha. Was wel in een boek van de VDH
Laten we het niet mooier maken dan het is. Natuurlijk is er een bepaalde mate van adrenaline nodig om een hond te laten aanvallen, maar als er in een lijn een tijd lang geselecteerd wordt op een "kort lontje", snel adrenaline opbouwen, vasthouden, geen confrontatie vermijden, dan vind ik dat je toch wel kan spreken van een vechthond. Tegenwoordig wordt de gemiddelde huisbull/staff/dog of wat voor ras dan ook niet meer gefokt met als fokdoel het vechten, maar dit doel is er vroeger wel geweest. Er zijn erbij die al door het lint gaan bij het ruiken van iets op vier poten. In bepaalde lijnen komt dat gewoon meer voor dan in andere lijnen. Ik zie dat niet als een probleem (bij de juiste eigenaar), het is soms zelfs gewenst (geweest), het is tegenwoordig alleen een probleem aan het worden omdat er gewoon asociaal tuig tussen zit. Maar het betekent niet dat er geen vechthonden bestaan, want die bestaan dus gewoon wel. Met alle respect, ik ben dol op "mijn honden", maar het zou stom zijn om te zeggen dat het allemaal wel meevalt en dat je je best moet doen om de vechthond in bepaalde honden omhoog moet halen. Het gaat soms gewoon vanzelf omdat het erin zit.
Ik heb niet alle reacties gelezen maar hond intolerantie is toch echt iets anders dan omgang hond met kleine kinderen.
Er zijn ook mensen die allergisch zijn voor honden die wel kinderen hebben, ja dit is net zo'n dom vergelijk.
Hier lopen meerdere HR honden die niet met andere honden kunnen.
Het is hier een heel druk gebied wat hoeveelheid honden betreft.
De ene eigenaar kent het ras en weet er mee om te gaan die houd zijn hond aan de lijn en de andere eigenaar gooit zijn hond gewoon los en zegt doodleuk, "ze doet niets hoor" terwijl die al 2 honden opengescheurd heeft.
Dus ja als ik er 1 aan zie komen die ik nog niet ken of weet dat de eigenaar zijn hond los gooit dan loop ik een straatje om terwijl ik rustig met de andere eigenaar en HR hond sta te praten.
Je bent heel eerlijk.......ik heb een twee weken geleden met een bullterrier gewandeld, beiden ouder dan jong, de eigenaar was heel voorzichtig om haar hond los te laten, alleen maar waardering daarvoor.......in bet water liepen ze beiden los maar op de kant deed de eigenaar de hond toch aan de lijn...we hebben koffie gedronken, beiden honden bij elkaar...ging super, maar nogmaals de eigenaar was zeer alert...alleen maar goed...beiden bejaard, dat scheeld denk ik ook wel....
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?