Hooi! Morgen krijgen we onze tweede puppy. Nu vraag ik mij af hoe anderen het gedaan hebben wat betreft de zindelijkheid. Onze oudere hond loopt los in de kamer. De pup zal in de bench gaan met waarschijnlijk de deuren dicht. Maar gaat de oudere hond dan niet ervoor staan blaffen? Ga je er snachts uit voor de pup? Wordt de andere hond dan niet wakker, die dan vervolgens niet meer wil slapen. Of laat je de bench open en maakt het pupje eerst krant zindelijk?? Iemand tips?
Een bench helpt niet je pup zindelijk te krijgen! Jij zult iedere keer met je pup naar buiten moeten: na het eten, na het spelen, na het slapen, om de haverklap. DAN leert je pup dat hij buiten moet plassen en poepen. En ja, ook in de nacht er uit dus.
Een pup train je op zindelijkheid door hem/haar in de nachten in de bench te doen. Je oudere hond zal echt niet gaan blaffen voor die bench. Je zult wel in het begin er midden in de nacht uitmoeten en in de ochtend erbij moeten zijn en onmiddellijk uitlaten of de tuin in en belonen. Doe in de bench een deken met aan 1 kant een krant zodat de pup weet/voelt waarop hij zijn behoefte kan doen.
Overdag na ieder slaapje, en dat zijn er velen, direct uitlaten of in de tuin laten
Voorgaande reactie zegt geen bench. Helemaal mee oneens. Je wilt toch ook niet dat hij je huis gaat verbouwen in de nachtelijke uren ?
Ben zelf een tegenstander van de bench, maar voor een pup is het even noodzakelijk.
Niet elke hond sloopt hoor!
Je kan je hondje ook leren niet op dingen te kauwen , maar daar gaat tijd in zitten.
Ik zou het zonder bench proberen , de andere loopt toch ook los?
Geen kranten doen hoor dan leren ze eerst daarop te plassen en moet je daarna alsnog leren ze buiten te leren plassen , dubbelop dus.
De andere loopt inderdaad ook los. Die zat als pup wel in de bench maar daar gingen de deuren ook al snel open toen ze zindelijk was.
Een bench is een plek waar je je pup idd laat om in de nacht sloopgedrag te voorkomen, maar heeft niets met zindelijkheid te maken.
Leren ze het dan niet langer op te houden? Aangezien ze hun bench niet willen vervuilen? Of werkt dat niet zo.. anders inderdaad de bench open, kan ze zelf haar plekje zoeken en dan snachts eruit. Hopelijk ben ik dan snachts niet te laat, dat ze al geplast heeft. De eerste hond zat in de bench en Gingen we er snachts 1x uit rond half 4 en steeds wat later.
Als dat het geval is (dat je te laat bent) moet je voor de volgende nacht de wekker eerder zetten Zo hebben wij onze zindelijk gemaakt en ging super vlot!
Geen enkele hond wil in zijn eigen uitwerpselen liggen , maar dat een bench werkt tegen zindelijkheid is een fabeltje .
Pups hebben nog helemaal geen controle over de sluitspieren dus als ze moeten , moeten ze .
Of je ze nu in de bench steekt of niet.
Een pup leert sneller door proberen het voor te zijn , na het slapen , spelen en eten naar buiten.
Die link gaan ze leggen en dat is per pup verschillend.
De een leert het snel de ander duurt het langer.
Veel geduld , tijd en liefde dus.
Bedankt voor alle tips! Dan gaat ze gewoon los in de kamer.
Een pup van hoe oud ? Voor de nacht is een bench ideaal....je kan niet de hele nacht de poot van je pup vasthouden.....je kan een matrasje naast de bench voor de eerste nachten leggen en daar op gaan slapen, zo kan je horen of je pup naar buiten moet........als je de pup loslaat lopen in de nacht gaat tie toch overal zitten...hier en daar plassen, je bent dan echt te laat....ik ben geen voorstander voor een bench, maar de nachten moet je de ruimte toch wat beperkt houden......
Twee weekjes voor de nacht in de bench...je ligt er een kleine week naast, je weet en hoort wanneer je pup er snachts uit moet, na twee weekjes weg bench, en een ruimte creeren waar de pup snachts pupvrij kan liggen voor de nacht... hier heeft de pup nimmer in de bench wat gedaan...op tijd eruit...
Toen mijn 2e hond als pup kwam, heeft deze de eerste 3 a 4 weken naast het bed geslapen, in een bench.
Daarna heeft hij nooit meer een bench gezien, het andere hondje ook nooit in zijn leven.
Zindelijk maken heeft daar niets mee te maken.
De eerste weken gingen we er 1 of 2 x uit per nacht, om met de pup naar buiten te gaan.
Daarna kon hij hele nachten doorslapen.
En overdag gewoon de eerste weken/maanden veel tijd besteden aan de pup.
Elke keer na slapen, spelen, eten, even wakker zijn, naar buiten om te laten plassen.
Goed in de gaten houden waar de pup is, als hij ergens aan knaagt wat niet mag, hem met je stem corrigeren en hem een eigen kauwstaafje o.i.d. aanbieden.
Hier ging de pup gewoon in de bench 's nachts. Ik ben er dan 's nachts nog uit gegaan, steeds iets later tot ze 12 weken oud was. Sinds ze zindelijk is slaapt ze op de slaapkamer, en gaat piepen als ze nodig moet plassen. Je kan de andere hond gewoon laten. Vaak wil een hond 's nachts toch gewoon doorslapen.
Ze is 8 weken. Vind het erg lastig. Misschien toch de bench er dan erbij blijven. We zijn de eerste 6 weken voor haar thuis, hopelijk komen we dan al een eindje verder met haar zindelijkheid. Daarna zal ze max 3 uurtjes alleen zijn. Onze eerste hond zat ook in de bench. De eerste weken, ze ging er altijd zelf al inliggen savonds. Ook overdag als het deurtje open stond. Bij haar zijn we er snacht nooit bij gebleven, we gingen er dan altijd 1 keer uit.
Leuk een tweede hondje erbij. Van welk ras?
Bij mij gaat een pup, die net bij zijn moeder vandaan is en deze vreselijk mist evenals de nestgenootjes, de eerste weken mee naar boven. Een pup van 8/9 weken is een babyhond, die ik de eerste weken het 's nachts niet alleen laat uitzoeken; dat is te veel gevraagd van zo'n kleintje. Doos of bench met de pup naast het bed. Piepte de pup dan stak ik mijn hand in de doos of bench, zodat hij wist dat hij niet alleen was. Bleef hij doorgaan met piepen, dan liet ik hem plassen.
Natuurlijk had ik een t-shirt of doek van de fokker met de nestgeur in de doos of bench liggen.
In het begin liet ik de pup midden in de nacht ca. 03:00 uur plassen en daarna 's ochtends vroeg weer.
Overdag na het eten, spelen, slapen linea recta naar buiten om te plassen. Als de pup buiten verder plast, belonen en benoemen. Als de pup in de kamer plast/poept meteen optillen en naar buiten brengen zonder commentaar. Ook opruimen zonder gemopper. De spieren van de blaas en anus zijn nog onvoldoende ontwikkeld om de plas en poep op te houden.
Veel plezier met je pup.
Ik vind het altijd zo knap als mensen een pup kunnen leren 's nachts niet te kauwen op het meubilair. Ik ben al kapot van de korte en gebroken nachten voor de zindelijkheidstraining, laat staan als ik de eerste weken 24/7 moet opletten of ze haar tandjes niet in mijn kasten, stoelen, tafel, kussens of bank zet. Ik red dat gewoon echt niet.
En ik vind dat dus een fabeltje. Een pup heeft wel degelijk controle over de sluitspieren alleen nog niet zo erg en alles is nog erg klein dus ook zo vol. Ze staan dus veel eerder 'op klappen' dan een volwassen hond maar even ophouden kunnen ze weldegelijk. Dat doen ze ook als je ze bijvoorbeeld optilt.
Een bench is dus geen oplossing maar wel een hulpmiddel in de zindelijkheidstraining. Ik gebruik hem voor een pup voor de nachten (beginnen met om de 2 uur uitlaten) en overdag wanneer ik eventjes niet op kan letten maar dat is dan max. een kleine 20 minuten tijdens het koken als ik alleen thuis ben wat maar weinig voorkomt. Dan dus eerst uit, dan in de bench en gelijk er uit als het eten klaar is en ik dus weer op kan letten terwijl ik eet.
Verder heb ik net als TS er nog een oudere hond bij en dan is een bench een geweldig hulpmiddel voor het eten. De pup wordt dan niet afgeleid door de oudere hond (ik gebruik plastic benches) en de oudere hond kan niet bij het eten van de pup. Tenslotte eet de pup veel vaker dan de oudere hond. Als kauwmateriaal een strijd oplevert tussen de honden is de bench ook een oplossing daarvoor.
Ik heb mijn pup de eerste nachten bij mij in de slaapkamer in een kattenreismandje gehouden, ze is dan ook een kruising chihuahua. Ik kon zo goed merken wanneer ze onrustig werd en dus uit moest. Toen ze er aan toe was en dit was al snel ging ze s'nachts beneden in de bench waar mijn andere hond ook is en sliep ze de hele nacht tot een uur of vijf door. Inmiddels zit ze alweer een tijdje s'nachts maar ook wel overdag als ik mijn handen even vrij wil hebben in een kamerren en dit bevalt mij prima. Ze heeft meer ruimte maar kan s, nachts toch niet gaan spoken of slopen want pups zijn gek op kabeltjes, schoenen en noem maar op.
Ik heb het dan ook niet over de nachten.
Voor de nacht , voor de veiligheid van de pup ja dan kan zo een bench wel.
Maar op de dag niet , hoe leert je pup als hetbopgealitem zit wat wel en niet mag?
Een bench is 'makkelijk' ja precies , gemak voor de mens.
Er zijn talloze oplossingen zonder bench.
Ik had een hond met erge agressie ala het om eten ging , die at in alle rust gescheiden van de andere hond Zonder bench.
En een pup heeft geen controle of niet voldoende om het lang op te houden.
Men wederom is een bench geen hulpje om Zindelijk te worden , daarvoor zul je toch echt naar buiten moeten
Reserve matras op de grond.
Pup die lekker tegen je aanligt te slapen. En ergens halverwege de nacht begint te piepen om aan te geven dat hij/zij uit moet.
Opsluiten is enkel voor de mens uitgevonden, niet voor de hond.
De oppas heeft Elsa ook niet in de bench gedaan tijdens het eten. Gevolg; Ze at de hele dag niet. Niet iedere hond is hetzelfde en er is niets mis met juist bench gebruik.
Verder wordt ik een moe van het verdraaien van woorden (of niet begrijpend kunnen/willen lezen) als het gaat om zindelijkheid en de bench als hulpmiddel.
Ik ben duidelijk genoeg dacht ik. HULPMIDDEL. Als je oprecht denkt dat ik promoot dat je je pup maar in de bench op moet sluiten en niet uit hoeft te laten dan is dat toch een gebrek aan jouw kant. Lees gewoon mijn hele posts, adem in en uit, vlieg niet gelijk door het dak van frustratie om het woord 'bench' en je leest dat ik stelselmatig promoot dat een bench ZEKER NIET een vervanging kan en mag zijn voor het uitlaten.
Hier nooit een bench gehad, en dat met 2 pups tegelijk, die elkaar erg nadoen in gedrag. Als je overdag traint om het sloopgedrag af te leren, zullen ze dat ook s nachts niet doen, hier is er af en toe wel iets stuk gegaan, maar dit omdat wij dit hebben laten slingeren. Ook bij onze vorige hond nooit een bench gebruikt.
Ik zette de eerste week om de 2 uur een wekker, en stelde dat elke week een uur langer uit, na 3 weken konden ze beide een hele nacht doorslapen, wel zette we de wekken nog 1 keer voor de zekerheid.
Een bench helpt dus misschien, maar moet je dat willen? Een pup die zó nodig moet plassen, laat je in de bench omdat hij die niet graag vervuild? Dat vind ik ontzettend sneu, gewoon dus lekker om de paar uur opstaan en de hond laten plassen.
Punt is dus dat je ook met een bench, net zoals jij doet zonder bench, het nodig moeten plassen/poepen moet voor zijn. Het enige wat je er mee voorkomt zijn 'gemaks' plasjes/poepjes.
Ik heb het al eens eerder met mijzelf vergeleken. Ik heb een zwakke blaas en ga dus vaak naar het toilet. Thuis is het niet ongebruikelijk dat ik om de driekwartier even het toilet bezoek. Toch kan ik zonder aandrang een autorit van meer dan twee uur maken, of in de bioscoop een film van 2,5 uur uitzitten of als ik bezoek heb gewoon 4 uur niet gaan.
Voor een pup werkt dat net zo. Tussen "hee.. ik kan wel eens een plasje doen" en "ik moet plassen!!" zit een tijdje. Ik gebruik dat twee kanten op. De bench voorkomt dat ze dat 'gemaksplasje' doet als ik eventjes niet kan opletten en na het wandelen laat ik haar juist dat 'gemaksplasje' op commando doen zodat haar blaasje echt leeg is als we naar binnen gaan.
Wat er ook gebeurt en welke methode je ook gebruikt, in mijn ogen moet je "ik moet plassen!!" plasjes gewoon ruim voorkomen. Of dat nu loslopend in huis is of in een bench. Dus ruim voor die tijd naar buiten. Overdag zit Elsa weinig in de bench maar ze beschouwt ons huis, balkon, galerij en tuin nu als 'leefruimte waar je je behoefte niet doet'. Dus zal ze het ook zonder bench ophouden tot ze echt niet meer kan. Dat wil ik dus ook ruim voor zijn. Vind ik namelijk net zo zielig. Ik wil gewoon niet dat ze met samengeperste billetjes naar het bos loopt.
Even voor de duidelijkheid: Ik beschouw Elsa nu als zindelijk maar onvolgroeid. De bench wordt dus al een tijdje niet meer gebruikt als hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining. Ook zelf rust nemen kan ze thuis nu goed en een enkele maal, maar alleen als ik erbij ben, ook elders. Ook daar hebben we thuis de bench dus niet meer voor nodig. Ze slaapt gewoon waar ze wil. In tegenstelling tot Momo ligt zij het liefst op iets zachts zolang het maar niet te warm weer is. Een dik zacht bench kussen is dus in bestelling. De bench is nu alleen voor het eten en de nacht vanwege haar sloopgedrag en het uit elkaar houden van de honden. De nachten zijn trouwens kort (6 uur) om te voorkomen dat ze op klappen komt te staan. Ze kan langer, mijn vriend heeft zich vorige week verslapen en toen was ze na 8 uur nog droog. Maar ik vind haar daar nog te jong voor met 5 maanden.
Wie verdraaid of leest hier nu niet?!
Ik heb nergens gezegd dat jij het promoot om een pup maar ik de bench te steken en niet uit te laten.
Ik Zeg alleen dat het ook zonder bench kán ( kan hè , dus een mogelijkheid )
ik heb ook niks tegen goed benchgebruik ik heb wel wat tegen voor elk wissewasje de hond of pup in een bench te steken.
Dit is mijn mening hoef je het niet mee eens te zijn.
Ik krijg soms het idee dat alleen de "liz-manier" de juiste is , want al wat anders is als jou mening duik je met gestrekt been in.
In ieder geval bedankt voor alle tips!! Ik denk dat ik haar voor de nachten wel in de bench doe op de kamer. Of dat ik zelf beneden blijf. Ze wordt om 12 uur nog uit gelaten s avonds. Vanwege werk in de horeca komt mijn vriend vaak pas laat thuis en kan haar nog een keer laten plassen rond 2 uur. Zelf sta ik om kwart voor 6 weer op dus ga kijken of ze dat red. Eerste keren wel nog een keer om 4 uur en dan elke keer wat later tot ze het tot kwart voor 6 trekt. Overdag ben ik veel thuis dus dan zal er geen gebruik worden gemaakt van de bench, tenzij ze echt behoefte heeft aan een eigen rustplek/moment zonder de andere hond. Eten ga ik ook zo proberen te geven. De andere hond is een moeilijke eter en pakt niet zo snel wat af van andere honden. Mocht dit niet gaan dan kan dat ook nog apart.. Hoe hebben jullie het gedaan met de kennismaking van beide honden? (Voor de gene met 2 honden) onze oudste is bijna 2
Ik heb eerst vast een nestdoek meegenomen bij een eerder bezoek aan het nest en die vast in haar bench gelegd zodat de oudste hond wende aan die geur. Bench wel dicht want alleen bedoelt voor de pup; ieder een eigen bench en de andere verboden terrein.
Wij hebben hier een grote gezamenlijke tuin. Eerst even de pup laten plassen in het bos (grenst aan de tuin) en toen de oudste hond bij de pup gelaten. Oudste los, pup wel aan de riem maar de riem los op de grond zodat ze vrij kon bewegen maar wij haar wel makkelijk konden pakken mocht ze weglopen.
Daarna samen naar binnen en pup gelijk ingestopt in de bench met nestdoek, kauwmateriaal en een licht warm metalen kruikje (het was toen nog niet zo warm). Ze viel meteen in een diepe slaap door alle nieuwe indrukken en de spanning van de lange reis.
Toen ze uren later wakker werd met haar alleen naar buiten voor poepje/plasje en daarna haar pas het huis laten verkennen. De oudste was toen al gewend aan haar geur en aanwezigheid dus bij haar was de ergste spanning er echt af. Zij was 11 toen Elsa erbij kwam.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?