Ik loop nu wel tegen iets aan waar ik hopelijk een paar goede tips voor kan krijgen!
Wolf heeft plots besloten dat je in de nacht ook gewoon kan spelen. En dan bedoel ik niet dat ie een balletje pakt, maar hij hangt, gromt en blaft net zolang tot joy meespeelt. (Waar ie naar kan fluiten want joy slaapt wel) Maar omdat Joy niet reageert blijft ie blaffen, rond rennen en gaat ie op de kleden van de bank kauwen. We gaan rond 11 uur slapen en tussen 1 en half 2 begint ie met spelen.
Ik lig nu voor de 2e nacht op de bank, en dan slaapt hij wel door, en ik dus gelukkig ook. Maar ik wil ook heel graag weer in mn eigen bed slapen!
Waarom zou ie ineens willen spelen ipv slapen? Hij hoeft in de nacht niet meer naar buiten (11 uur tot 6 uur) en in de ochtend slaapt ie wel van 9 tot een uur of 12. Moet ik hem wakker houden 's ochtends op de hoop dat ie geen gebroken nacht heeft (dus niet kan bijslapen 's ochtends) of is er iets anders?
En hoe lang is de ronde voor het slapen gaan?
Ik zou voor de nacht nog een flinke ronde doen, dan nog wat kluifwerk er achteraan. Dikke kans dat ie heerlijk slaapt.
Hij is wakker vanaf een uur of 7 a 8. Dan rond half 10 flinke wandeling, met zn 2e, elke keer andere route waar we van alles tegen komen. Dan half 11 eten en dan een plas en poep rondje van 10 minuten en dan een weltrusten stripje die ik verspreid over de vloer. Voorheen deden we die half 10 ronde niet, of alleen met wolf, maar juist die toegevoegd om moe te maken, maar geen resultaat.
Als dat hier gebeurt wanneer Wilson blijft slapen, dan bulder ik gewoon een keer naar beneden. Dan weten ze wel hoe laat het is.
Misschien toch een keer wat strenger overkomen? Op heterdaad betrappen en dan: hè! Slapen! Terug verwijzen naar de mand en zelf weer naar bed gaan.
Misschien last (pijn) van zijn tanden, dat hij van de gevoeligheid onrustig wordt, wat zich dan uit in druk doen(overprikkeld raken).
Dat je nu bij hem slaapt vind ik een goede keuze,het zal hem rust brengen. Je moet zelf kijken hoe lang je dit moet doen..probeer na een 3e nacht of hij weer rustig kan blijven,anders wat langer volhouden tot deze fase over is.
Jaa, zoiets werkt perfect met joy! Maar wolf ploft op zn kont, staart je aan, en zodra je uit zicht bent gaag ie verder. Ik hield het eergister ook niet meer, sliep al weinig en sinds wolf er is nog minder (4 a 5 uur nu, voor wolf max 6 en dan in totaal al 5 maanden) dus dat strenge is al geprobeert haha, doordat her nu wel op mn zenuwen werkt. Hoewel ik het eerst natuurlijk lief gevraagd had, en bleef zitten tot ie sliep. Maar dan slaapt ie, loop ik weg, word ie wakker en gaat verder waar ie was.
Misschien eens proberen of een flinke ronde voor t slapen gaan wat uithaalt.
Verder worden overprikkeling en last van de tandjes geopperd, dat kan ook.
Soms is het echt zoeken naar wat de reden is en naar wat werkt. Eenmaal je dat hebt gevonden is het vaak ook opgelost. En soms kom je daar snel achter en soms duurt het wat langer.
Maar is het dan juist wel goed dat ik zoveel onderneem 's avonds? En wat verklaart het dan dan ie 's ochtends nog zoveel uur bijpakt? Rest van de dag is het max een uur en dan weer een uur ravotten/wandelen.
Kunnen ze echt zóveel last er van hebben, van die tanden? Joy spuugde gewoon op een gegeven moment tanden uit. Was echt 0 te merken aan dr.
Ik zou juist overdag wat meer doen en niet s avonds nog een wandeling.
Ik weet t niet meer maar kan hij niet op je slaapkamer slapen?
Nee, daar is geen ruimte voor. Daarnaast vinden we het geen probleem als ie bijvoorbeeld zn bot pakt, wat kauwt en weer slaapt. Maar dat blaffen, rondrennen en aan de kleden kauwen is weer een ander uiterste. En dat alleen maar omdat joy hem negeert 's nachts. Die zit met dr ogen half dicht om zich heen te kijken wat er in godsnaam gebeurt en als ze beseft wat er gebeurt laat ze dr kop vallen en slaapt verder hahaha
Nou ja, dat wisselen doet toch pijn, net als bij baby's, er moet iets uit en er groeit iets uit. De 1 heeft er minder last van dan de ander. Vindt je misschien dat hij overdag meer behoefte heeft om op dingen te kauwen?
Heb je het idee dat hij dit gedrag vertoond sinds je die extra avond wandeling maakt? Misschien weer terug naar je "oude"schema met hem.
Ik zou de honden 's nachts scheiden dmv bv. een puppy ren. Allebei in de woonkamer, maar in een eigen mandje en om die van wolf een puppy ren plaatsen. In die puppyren een goed kauwspeeltje en een lekker bot leggen. Dan kan hij in ieder geval de kleden niet slopen en omdat hij niet bij Joy kan is er ook vrij weinig uit te dagen.
Of zoals gezegd, toch meer net hem doen. Nog een wandeling etc.
Als wolf blijft spelen in de nacht, leg je wolf apart, desnoods met een traphekje er tussen, als wolf wat ouder is ,is dat niet meer nodig, in de nacht geen gespeel, en als joy dan er is, gezellig, dus zorg dat ze apart zijn in de nacht.....savonds niet te veel meer doen met wolf, dan is die vol energie...en ja dan kan die ook niet slapen, savonds even plassen, meer niet, van te veel doen in de avond wordt wolf hyper van, niet zo raar...
Dat lijkt mij het probleem niet want hij slaapt dus wel van 23:00 tot 1:00/1:30. Een hond die door de avondwandeling teveel energie heeft valt gewoon NIET in slaap.
Ik denk dat het gewoon een ritme probleem is. Maar ja, wat doe je daaraan? Als streng toespreken niet helpt is het enige dat rest het ritme aanleren. Dus inderdaad een tijdlang beneden slapen zodat Wolf het gewenste ritme aanleert.
Ik herken het trouwens ook bij mezelf. Ik heb 12 jaar lang nachtdiensten gewerkt en dan at ik altijd om 3:00. Het heeft me zeker 5 jaar gekost voor ik niet meer standaard wakker werd om 3:00 met een hongergevoel in mijn maag. Vele jaren later kreeg ik buren bij wie de wekker om 5:00 afging. Dus standaard wakker om 5:00, maar ook in het weekeinde als hun wekker niet afging. Zelfs in hun vakanties zat ik zonder reden om 5:00 rechtop in bed drie weken lang. Nu met Elsa is het weer raak. Uitslapen lukt niet meer ook al laat iemand anders Elsa voor me uit, om 6:00 zit ik rechtop. Behoorlijk balen want ik loop de helft van de tijd rond als een zombie zo moe ben ik.
Bij een mens duurt het best lang om zo'n ritme stoornis om te buigen. Gelukkig gaat dat bij een hond veel sneller. I max drie weken moet je dat lukken maar ik gok dat je in een week klaar bent.
Ik heb hier ook een vergelijkbaar topic geopend, toen de nachtwandeling eerst keurig veranderde naar een vroege ochtend wandeling, maar vervolgens weer terug ging naar een nachtwandeling die ook nog eens steeds vroeger kwam. Zeer vermoeiend, maar blijkbaar had meneer een ritme probleem. En daarbij hielp het niet door daaraan toe te geven, kwam ik achter. Daarvan kwam hij de volgende nacht alleen maar nog vroeger.
Ik ben de avondwandeling weer wat later gaan doen, en bij nachtelijk gedoe binnen 5 uur na de avondwandeling een duidelijke 'nee' geroepen. Altijd hetzelfde commando op dezelfde toon, zoals hij ook overdag van mij te horen krijgt dat iets niet mag. En daar vandaan steeds verder uitgebreid.
succes met het vinden van jouw oplossing. Ik denk dat je moet kiezen wat bij jou en je hond past, en dat een week lang consequent doorvoeren. Waarschijnlijk maakt dat al veel verschil. Steeds 2 of 3 dagen iets proberen is niet lang genoeg voor een pup om een patroon te zien, en werkt waarschijnlijk averechts.
en uiteindelijk zijn ze straks volwassen en vergeten we dit soort fratsen gewoon heel snel
Dus eigelijk gewoon doorgaan met erbij blijven? Want dan slaapt ie wel de hele nacht door. Ik zou eigelijk niet weten waarom mijn aanwezigheid hem laat slapen, aangezien je vannacht aan dr andere kant van de woonkamer geslapen heeft, ik was niet eens in zicht. Joy lag op de bank.
Ik laat hem ook niet plassen ofzo, toen ik nog in bed lag. Was inderdaad een 'klaar'. En snel terug. Maar elke keer als de deur achter me dicht ging, ging ie rustig verder. Toen bleef ik dus erbi zitten tot ie ging slapen, hij ging ook slapen. Tot ik wegliep en de deur dicht deed. Meteen weer in joy hangen.
We wonen nu nog in een 2 kamer appartement. De enige reden voor een traphekje tussen woonkamer en gang, is zodat de honden niet bij de kattenbak konden komen. Joy eet daaruit als ze de kans krijgt en 1 van de katten durft niet op de bak als de hond daar is. 1 in de gang zetten achter een traphekje werkt niet. Daarnaast is zijn slaapplek tussen de salontafel en de bank. Als ik een stukje afzet, zou dar in een hoekje naast de tv moeten zijn, waar hij dus niks mee heeft. Hij is al aardig zwaar/sterk en schuift alles opzij, zo ook hekjes, door mn gladde laminaat. Er liggen ook 0 kussens, mandjes of dekens op de grond, omdar hij dat kapot maakt. Zo ook joy haar kussen, vandaar dat ze nu gewoon op de bank mag slapen. Wolf daarintegen wilt niet op iets liggen, de bank is ook te warm denk ik, na 5 minuten springt ie er weer af.
Dat zou mijn eerste probeersel zijn. Een weeklang erbij blijven slapen inderdaad. Dan proberen een nachtje in je eigen bed te slapen. Lukt dat niet, dan weer 5 nachten erbij blijven, dan 4 nachten tot de drie weken om zijn. Is het dan nog niet gelukt dan is het ritme niet de oorzaak.
Oke.. Weet alleen niet of ik dat wel ga trekken. Ik slaap heel slecht (steeds wakker worden en veel pijn in mn lichaam) op de bank en kom al flink slaap te kort. Ik zal het wel de kans geven, dankjewel.
Ik lees alles nu net, maar ik persoonlijk vind 22.30 best laat voor een laatste avondmaal. Of gaat het meer om een snack? Als ik het goed lees en het gaat echt om 22.30 (en niet 10.30 haha) dan is het niet zo heel vreemd dat hij daarna nog energie over heeft na de lange wandeling. Zn lichaam is dan nog eten aan het verteren en over het algemeen krijg je daar dan energie van. Dat hij net na het eten slaapt kan inderdaad, komt ook bij mensen voor dat je na het eten een dip hebt. Misschien is een leuk hersenwerkje leuk om te doen voor het slapen?
Of misschien is hij zoals die van ons soms had: "te moe om te slapen"?
Ik ben juist altijd erg verbaast als ik hoor dat honden hun avondmaaltijd tussen 17:00 en 20:00 ergens krijgen.
Vanwege het gevaar van een maagtorsie bij een sprinkhaan heb ik mijn hond altijd de avondmaaltijd na de nachtwandeling gegeven. Dat betekende soms dus wel pas na 24:00...
En nooit problemen met nachtelijke uitspattingen gehad.
Haha dat kan inderdaad ook gewoon! Klopt inderdaad van de maagtorsie. Hou zelf daarom altijd wat tijd tussen eten en wandelen in. Qua uitspattingen kan dat erg verschillen per hond natuurlijk, was ff een mogelijke factor die me te binnen schoot
In de ochtend krijgt ze een handje vol, in de avond een grote bak.
Nu zou het eigenlijk best kunnen om haar eerder die avondmaaltijd te geven want ze is een stuk rustiger nu ze een oude dame is. Maar toen ze nog redelijk jong was kon ze ook thuis haar wilde momenten hebben, zeker als er dan iemand thuis kwam of zo. Dus de avondmaaltijd voor het slapen gaan; gelijk echte rust. En nu zie ik geen reden omdat te veranderen, het gaat goed zo. En nu is er ook een nieuwe sprinkhaan met gekke uurtjes waarin ze door het huis scheurt, op en af de bank springt, haar speelgoed door het huis heen slingert.
Pas wist Elsa in een wilde bui haar bijtring midden op de eettafel te slingeren.
Ik geef idd zo laat zn eten. 'S ochtends tussen 9 en 10 kvv, joy brokken. 'S middags 3 uur brokken voor wolf en avod rond 10 uur wolf zn kvv en joy de brokken. Maar waarom dan plots die nachtelijke uitspattingen? Dit krijgt ie al vanaf dag 1.. Heb met joy altijd gehad dat als ze eerder eten kreeg ze in de nacht/ochtend gal ging spugen vanwege lege maag. Ook wolf heeft daar last van dus krijgen ze om 11/12 uur 's avonds (bedtijd) en rond 6 uur (eerste plasrondje) nog een staafje zodat ze beetje maagvulling krijgen.
Ohhh nou als het vanaf dag 1 zo is, ligt het zeker niet aan het eten. Ik denk dat de tips van de anderen dan beter zijn!
@Liz, jeetje hahaha dat lijkt me wel grappig om te zien hoe Elsa haar buien zijn. En inderdaad, als het het gewoon goed gaat al die tijd is er geen reden om het te veranderen. Alleen ging het hier toevallig wat minder :P
Het had zeker gekunt, ben blij dat je meedenkt!
Momenteel lig ik in bed, wat voelt dat nog lekkerder dan normaal zef haha, en we zien wel hoe de nacht loopt. Nu slaapt ie, 1000% zeker, wamt hoorde hem neerploffen en zn 'hmmmmm' kwam eruit. Dan is ie echt moe en valt ie als een blok in slaap. Hopelijk hele nacht (ofja, wekker gaat iets over 5, dus uur vroeger dan normaal) doorslapen en anders gaat mn vriend op de bank liggen. Dus kan even een paar uur heerlijk slapen!
We hebben hem vannacht niet gehoord! We gaam gewoon vanavond weer naar bed en zien het wel. Misschien was het gewoon even, misschien was vannacht toeval.
Joepie!!!!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?