Hey we hebben een stafford kruising pitbull, het eerste levensjaar van mijn hond was alles inorde, ging mee naar de winkel kon er rustig met wandelen maar van de een op andere dag is hij volledig veranderd kunnen nergens meer met hem naartoe hebben al twee maal een hondengedragstherapeut geraadpleegd en dan ga het weeral iets beter, maar nu is het niet meer normaal durf er niet meer met buiten komen en hij loopt weg uit onze tuin beton houten omheining sloopt hij gewoon, wordt nu in september 2 jaar, weet iemand raad vooral wordt hij ook hek op straat naar andere honden en naar voorbij rijdende auto's. Mvg
Van de één op de andere dag volledig veranderd?
Dan zou je denken dat er een aanleiding is geweest misschien.
Wat zeiden de therapeuten dan, wat de oorzaak was?
Wat doe je verder met de hond?
Deze kruising lijkt me wel een hond die heel veel energie moet hebben.
Een hond waar veel mee gespeeld, getraind, gesport en gewandeld zal worden.
Doen jullie ook veel met de hond?
Dat hij lelijk doet naar andere honden, dat zal het gevolg zijn van het type hond wat hij is.
Dit type honden zijn vaak hondagressief, het beste is hem te leren andere honden te negeren.
Maar je geeft verder erg weinig informatie, waar iemand wat mee zou kunnen.
We doen aan flirtpole, gaan gaan wandelen wat niet makkelijk is als er iemand in de buurt komt, zolang we alleen zijn wandelt hij rustig mee, ze dachten eerst dat het aan zijn eten lag te hoge waarde eiwitten, krijgt nu eten met max 18% eiwit in, zijn eten stoppen we in flessen zodat hij bezig is met zijn eten te zoeken, in het begin was het een rustige hond ook naar onze andere honden toe 2x chihuahua, maar toen hij 10 a 11 maand was werd hij plots zeer gestrest en angstig waarvan we de reden niet kennen.
Is hij al gecastreerd? Ik raad je aan om je hierover te informeren bij je dierenarts en gedragstherapeut.
Wat had je dan gedacht bij zo een kruising... Hij is volwassen geworden en gaat zijn ras eigenschappen gaan vertonen.
Het zijn geen leuke sociale honden die je zorgeloos kan houden. Je moet constant op je hoede zijn en bewust zijn van de schade die ze kunnen en willen veroorzaken.
Dat is behoorlijk overdreven. Met training bereik je toch veel hoor, niet alles maar wel veel. Je kan na goed trainen zeker wel ontspannen een wandeling maken zonder je al te veel zorgen te moeten maken. TS zal de hond nooit bij andere honden kunnen laten maar kan hem wel trainen op het negeren van andere honden.
Beide rassen, waarvan je hond een kruising is, staan bekend om het feit dat eenmaal volwassen de hond bijna van het ene moment op het andere moment, alsof er een knop omgaat; hondintolerant wordt, enkele uitzonderingen daargelaten.
Heb je voordat je deze hond nam, niet ingelezen op de karaktereigenschappen?
Bijv. bij de info van den rasvereniging vans de Stafford staat:
citaat
Tegenover andere honden is hij in het algemeen dominant en intolerant.
einde citaat
Bron: http://sbtcn.nl/rasinformatie/karakter-en-opvoeding/
Neem geen enkel risico met je hond en zorg dat er geen confrontatie met andere honden komt. Vermijd andere honden door goed anticiperend te lopen; ga met een grote boog om andere honden heen of keer om. Altijd aan de lijn laten lopen.
Je hekwerk zal van metaal en "hufterproof" gemaakt moeten worden.
Misschien dat andere forumleden een gedragstherapeut weten, die met dergelijke honden kan trainen, zodat het en voor jou en voor de hond meer relaxed wordt. In welke regio woon je?
Wat bedoel je met nergens meer naartoe kunnen? Wat gebeurt er precies waardoor hij niet meer mee kan?
Misschien zit er ergens een loopse teef. Reuen zijn echt tot bizarre dingen in staat als er een teef in de buurt is. Door een schutting heen/eroverheen is geen punt. Als het dit is zou ik toch castratie overwegen.
Het is een beetje onduidelijk wat je bedoelt.
Gestrest snap ik maar angstig wat bedoel je daarmee? Welke symptomen vertoont hij?
Ik zou hem toch niet alleen laten bij je chihuahua's maar je zal dat vast zelf al bedacht hebben.
Ja hond is gecastreerd, soms zit hij in een bolletje te beven en wilt hij niet meer stappen en dan moeten we hem tot in huis dragen echte raar,
Dat is niet goed,ik heb geen goed advies voor je omdat ik dit niet ken. Ik weet daar heb je niks aan.
Alleen dat dit gedrag totaal niks te maken heeft met raskenmerken.
Ik hoop dat iemand je advies kan geven,het zit duidelijk niet goed in zijn kop, heb je al advies gevraagd aan een dierenarts?
Ik zou even geen gedragsdeskundigen inschakelen,heeft niks met gedrag te maken. Dat geld kan je beter in je zakken houden.
Ik zou een afspraak maken met een neuroloog en kijken wat hij zegt.
Ik ga helemaal met Monique mee, dit is vreemd gedrag, zou zeker eerst maar eens naar een dierenarts gaan.
Heeft niks met het ras te maken.
Als je hond achter auto's en honden aan jaagt zou ik geen flirtpole gebruiken..
Het klinkt alsof je hond extreem onzeker is. Dit kan leiden tot de gedragsproblemen die jij nu ervaart. Vaak wordt deze onzekerheid veroorzaakt door te weinig:
Regels (en dan vooral een gebrek hiervan)
Een onzekere eigenaar (het beschermingsgraad komt dan naar boven)
Overprikkeling of overcorrectie
Castratieals (de hond voor de Castratie al onzeker was kan een Castratie dit alleen maar versterken)
En tot slot vaak dat de hond niet de juiste begeleiding krijgt in spannende situaties.
Ik zeg niet dat dit allemaal bij jou aan de hand is, maar misschien kun je wel iets uit deze lijst halen wat je herkent bij je hond of bij jezelf en dan hiermee aan de slag gaan.
Ook hoeft een stafford, pitbull of kruising hiervan niet hond intolerant te zijn. Tuurlijk het gaat in dat opzicht wat sneller met deze rassen, maar als een hond goed wordt begeleidt, beloont (op de juiste momenten en manier) en gecorrigeerd (op je juiste momenten en manier) zal dit niet het geval zijn.
Ik wens je heel veel succes met de training van je hond. Hopelijk hebt je hier iets aan en krijg je de vele steun en advies die je nodig hebt
Eigenlijk ben ik wel benieuwd wat de twee gedragsdeskundigen er van vonden?
Ik ook?
de gedragsdeskundigen dachten eerst te actieve van het verkeerd eten, of teveel getriggerd door onze chihuahua's waar hij nu niet meer bij kan, dat deze honden hem opjutten, het is ook wel zo dat hij soms bij ons kippen geraakt en het rare is dat hij ze niets doet enkel er even achterlopen en ze in het nauw drijft maar dan enkel met zijn poot er opslaat dat vonden die mensen ook raar dat hij zou uitvalt naar andere honden maar dat hij ons kippen geen kwaat doet.
het is wel zo dat ik door deze situatie onzeker ben zoals arran & aedon zegt, als ik andere mensen of honden zie voel ik mijn hartslag de lucht in gaan
Ik vraag me vaak af wat men dacht toen ze een bepaalde hond in huis namen...
De combo chiwuawai en pitbull achtige is zo'n combi, waarvan ik denk doe maar niet. Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat mensen die voor het karakter gaan van een chi, het karakter van een pitbull achtige past bij hun.
Inelkaar duiken als een bolletje is enorme angst of pijn. Vraag me dan ook af wat je gebruikt? Halsband, tuig, slip of noem het maar. Zou deels medisch kunnen zijn, je zal de eerst niet zijn die door gebruik van hulpmiddelen de hond per ongeluk wat aan heeft gedaan. Ook je aanpak kan bepalend zijn, hoe straf je,als je dat al doet? Heeft ie wel eens een tik gehad en op welk moment of na gevolg van wat?
Gedragsdeskundigen van lik mijn vestje....
Stafford(achtigen)kunnen vaak niet met soortgenoten,daar valt een kip niet onder.
Ik zou een goede gediplomeerde gt die positief omgaat met honden raadplegen en idd ook de hond laten onderzoeken.
Wat eet de hond precies? En in welke situatie is hij tijdens een wandeling ineens zo bang? Hoe gaan jullie daarmee om?
EDit: Hij valt ook uit naar andere honden en auto's lees ik. Doe in elk geval een goed tuig om en loop tussen hond en verkeer in, de hond kort naast je als er iets aankomt zodat hij niet uit kan vallen. Bij Jenna bleef ik toen ze dat nog deed altijd even stilstaan in het begin, zei dan zoiets als: dat is een auto, goed gezien, even wachten en doorlopen maar.
Andere honden zou ik ontwijken, bogen maken of desnoods teruglopen, in elk geval een afstand houden waarop de hond niet reageert op de andere hond.
Het is wel wat Mick zegt inderdaad.
In elkaar duiken als een bolletje past totaal niet bij dit type hond.
Dan heeft hij of enorme trauma's opgelopen in zijn jonge leven, of hij vergaat van de pijn.
Mijn zus heeft ook 2 chi's en een stafford-kruising, niet echt mijn voorkeur maar hé zij wilde het 1e ras en haar man het andere en dat gaat goed voor hun.
Ik heb een grijze roodstaart papegaai los bij mijn honden, dat is nog veel kwetsbaarder maar de honden doen er niks naar. Zijn ze zo geleerd, zint het hun niet... ga dan weg en dan wordt je met rust gelaten. Doet de papegaai wat verkeerd dan kom ik of mijn vriend er tussen en lossen het op.
Het gedrag naar de kippen is niet raar en staat los van het andere. Mijn honden hadden het ook, erger en op latere leeftijd dan jouw hond. Ze gingen echt op de kippen jagen en die hebben het alleen overleefd omdat ze naar de juiste plek gevlucht waren en we tijdig konden ingrijpen. Na een paar weken was het gedrag er uit getraind en negeerde ze de kippen waar na we gingen trainen met de kippen uit het hok.
Je hond voelt je angst en je onzekerheid en dat draagt voor een groot deel bij tot het gedrag dat hij vertoont. Vertoont hij dit gedrag alleen bij jou of ook bij andere? Is er soms wat gebeurd waardoor je misschien onbewust verkeerd of te hard aan de riem getrokken hebt? Heb je al geprobeerd met een andere riem te wandelen en ipv een halsband (of wat je ook gebruikt) een tuig?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?