Ja ik sta dr wel n beetje van te kijken eigenlijk
Hier een teef die tegen bomen en lantaarnpalen piest, mét haar poot om hoog. Inderdaad dingen van de gemeente mag ze best eens tegenaan plassen, de rest niet. Als t bij een teef is af te leren kan dat ook bij een reu.
Echter vindt ik dat reuen zo váák plassen. Sommige reuen plassen in een keer uit, maar de meeste niet, dat vindt ik een nadeel.
Daar hebben wij n truuk voor
"Chewy schiet es op!" betekent.. Vrouwtje moet zo weg dit is n snel rondje dus je kunt "beperkt piesen" 9 van de 10 x doet ie dan 1 lange plas en klaar.
Weetje wat ik soms irritant vind? Mijn teefje willen alleen "ongezien" poepen. Dus alleen in heel hoog gras of ergens in bosjes.
En om de perfecte plek te vinden daarvoor pffff duurt soms n eeuwigheid
Mijn reuen poepen nog op de straat als t zo uitkomt is ook makkelijker opruimen voor mij
Haha, mijn teefje weet dat ze niet op de stoep mag poepen, alleen in bosjes of op gras. Het liefst kruipt ze ook helemaal in de bosjes om te poepen, maar als ze echt moet doet ze t op t eerste beste gras plekje waar het kan.
Heerlijk hoe vrij hondenbazen kunnen praten over poep en plas
Jammer dat er wat meer moeite is met piemels, ballen en vulva's
Waar ik werk mogen honden mee naar binnen. Maar het zijn toch altijd de reutjes die hier tegen de zakken voer aan piesen. Maar dat zijn dan ook wel meer de schijt overal aan mensen want die zeggen ook niet even dat hun hond zijn poot heeft opgelicht in de winkel ergens tegen aan. Dus ik loop vaak met een emmer water om het weer op te ruimen. Achja ik weet ook wel dat niet iedereen zo is maar heel veel mensen toch wel. Even zeggen en geen probleem. Ik ruim het met liefde op. Maar nee gauw door lopen.
Dat overkomt ons ook wel eens, maar dan vragen we zelf om het schoon te maken.
Mijn reu piest overal tegenaan, overal waar ik zou lopen zou hij wel een heg van iemand bepiesen, ik zorg wel dat het niet tegen muren/gevel, klikobakken en bloembakken is.
Maar een heg is onmogelijk om dat tegen te houden, wij lopen langs alleen maar heggen.
En nog steeds gebeurd het nog wel eens dat hij tegen een bloembak aan piest.
Tja ik ben gewoon eerlijk hoor, tis maar pies, 1 regenbuitje en het is weg, tuurlijk let ik op, maar ik zeg niet, dat doet mijn hond nooit.
Nooit is zo'n groot woord.
Een reu of teef maakt niet uit. Het belangrijkste is een goede opvoeding,dat het karakter van de hond bij jullie past en andersom.Ik heb toevallig een teefje uit het asiel en heb ze laten castreren...niet voor het loops zijn maar uit voorzorg dat ze geen baarmoederkanker zou krijgen waaraan mijn vorige schat aan gestorven is. Volg uw gevoel en dat van de hond.
Het is ons denk ik al 4 keer overkomen, ik zoek gewoon een winkelbediende op en vertel het netjes, en dan ruim ik het zelf op, soms willen ze dat niet eens, dan doen ze het zelf, ze zijn al blij dat je het even zegt.
Indien reuen rijden is dat omdat je het toestaat.
Heb nog nooit een reu gehad die dat deed.
Ben ik niet met je eens. Sommige reuen rijden heel veel, ook als dat niet mag van de eigenaar.
Jaimy heeft dat ook gedaan. We hebben hem hiervoor laten castreren en nu is het zo goed als over. Maar er zijn ook reuen waarbij castratie niet werkt.
Ik ken er veel meer die dat doen, niet alleen die van ons. Maar rijden is niet altijd slecht he. Het is ook gewoon communicatie. Alleen de meesten baasjes vinden het erg, en Jaimy had gewoon last van zijn hormonen waardoor wij het altijd hebben gecorigeerd.
Ik heb les gehad van een quebus instructeur en van hem mocht je eigenlijk je hond niet corrigeren voor het rijden.
Dat gaat me dan te ver, zeker als honden het zo obsesief doen. Maar er zit wel een kern van waarheid in.
Nee de mijne ook niet en ook teven rijden, want het zou toch niks met hormonen te maken hebben lees ik steeds hier?
Overprikkeling is steeds wat ik lees.
Ik denk zelf dat het verschillende reden kan hebben. inderdaad overprikkeling, rangorde bepalen en hormonen.
Maar volgens mij is het ''wetenschappelijk'' nog steeds niet echt zeker wat het is. Tijdens mijn opleiding (ondernemen dier en gedrag) heb ik van verschillende mensen verschillende dingen gehoord. Dus wie moet je nou geloven?
Ik geloof dat het bij elke hond anders kan zijn, de 1 overprikkeling, de ander rangorde, al bestaat dat niet hier, en hormoontjes die op hol slaan.
Dat geloof ik ook. Om aan te geven dat teefjes ook rijden; Link werd 2 uurtjes terug nog bereden door een teefje (na de cursus toen ze even los mochten)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?