angstige hond gaat opeens weer slopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

max (Gast)

Hoi, Ik heb een hondje uit het buotenland die anferhalf jaar geleden, toen een half jaar, bij ons is gekomen. Extreem bang voor alles. Inmiddels niet meer bang voor ons. In het begin de bench gebruikt ivm slopen. Langzaam dit afgebouwd omdat hij er angstig in zat. Een jaar gaat het goed. Hij kan alleen blijven en sloopt niks. Hij is veels te jong gecasteerd waardoor hij altijd als een teef zijn behoefte deed. Volgens de dierenarts zou dit nooit meer veranderen omdat het mannelijke hormoon niet meer aangemaakt gaat worden. Nu tilt hij sinds een paar maamdem toch zijn poot op. Eerst af en toe maar nu steeds vaker. Sinds twee weken is hij snachts opeens bang en ging slopen. Ondanks dat ik geen hond in mij slaapkamer wilde toch maar alle deuren open gelaten. Dat helpt. Hij slaapt in de kamer maar kan naar ons toe als hij wil. Op de dag is hij ook gaan slopen als we weg zijn. Zomaar uit het niets vandaan. Ik vraag me af of dit iets te maken kan hebben met zijn hormonen. En waarom komt hij weer zo angstig over. Hijgen kwijlen geen eten meer nemen ook geen lekker bot. Afgelopen week de vierde deurmat gekocht maar wil hiet niet mee aan de gang blijven. Wie kan me  vertellen hoe ik deze kleine bange poepert kan helpen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zou het geen verlatingsangst zijn?  Een hond kan gaan slopen uit stress. 

Beer plast nog steeds als een teefje, dat heeft mijn vorige reu ook altijd gedaan. Voor zover ik weet heeft dat niets met castratie of hormonen te maken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Is hij medisch gezien in orde? Misschien een onzichtbare kwaal waar die last van heeft en dmv dit gedrag laat zien dat hij zich niet lekker voelt?

 

Of wat Hannah zegt kan ook.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Kan toch dat er gewoon iets gebeurt is toen je weg was.

Een bepaald lawaai kan al genoeg zijn.

Je moet het bij honden nooit te ver gaan zoeken.

Wat je dierenarts zei van die poot die ze nooit opheffen als ze jong gecastreerd is wel regelrechte onzin hoor.

Tuurlijk laat je zo'n angstige hond altijd bij je slapen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Een teefje in de buurt dat loops is? Sommige reutjes reageren daar heel heftig op. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Een teefje in de buurt dat loops is? Sommige reutjes reageren daar heel heftig op.  "

 Ja zelfs mijn gecastreerde hond.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

"  Ja zelfs mijn gecastreerde hond. "

 Mijne ook  vandaar dat ik er aan moest denken. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als de hond nu rondde 17-18 maanden oud is dat zit hij waarschijnlijk wel in een hormoonwisseling,wat een hond idd ook angstiger kan maken,wat weer de terugval verklaard van het nu niet goed alleen kunnen blijven en het slopen.

 

Voor je hond ontzettend fijn dat hij in de nacht zijn steun kan vinden doordat je nu de deuren hebt open gezet.
Voor overdag zou je misschien tijdelijk een oppas kunnen regelen of eerder vrij nemen van het werk?
Zo'n angstfase duurt gemiddeld van een paar dagen tot 2 weken..dus hij zou al een beetje op zijn eind moeten lopen nu.

 

 

Mijn hond,teef,had trouwens précies hetzelfde.Is ook een angstige hond uit het buitenland. Haar alleen thuis blijven ging al een langere tijd goed...en opeens had ze een gedeelte van het vinyl in de gang in 100 kleine stukjes gemaakt.En dat was ook rond die leeftijd.

Daarna heeft ze nooit meer iets gesloopt.

Max (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. Wat betreft het castreren, dit is gebeurd op de leeftijd van drie maanden. Wat ik hoor en lees is dat veels te vroeg. Deze week alles zo geregeld dat hij niet alleen is geweest. En dan gaat het goed. Toch kan ik dat niet altijd zo regelen dus hoop wel dat het van tijdelijke aard is.

ik ben vorige week bij de dierenarts geweest en daar is hij nagekeken en gezond bevonden. Dus geen ziektes of problemen. 

Of er iets gebeurd was toen wij er niet waren hebben we geen idee van. Tuurlijk zou dat kunnen maar hoe kom je daar nog achter. En loopse teven......ik ben ze nog niet tegen gekomen.

verlatingsangst, dat is wel waar we zelf ook aan gedacht hebben. Zeker omdat ie dit in het begin ook liet zien. Maar het ging al een jaar goed dus of het dan opeens weer terug kan komen weet ik niet. Eerlijk gezegd hoop ik maar dat dit met zijn hormonen te maken heeft en het vanzelf weer beter gaat.

 

Volgende forumvraag: Hond is bang voor de riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^